slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μάσκα και φύγατε – Αναλυτικός οδηγός για την Δευτέρα… της απελευθέρωσης

μάσκα


Περιορισμοί τέλος, αλλά προσοχή… διπλή. Έτσι βγαίνουμε από το σπίτι σήμερα με επαγρύπνηση… και μάσκα. Πού είναι υποχρεωτική. Τι ισχύει για τα Μέσα Μεταφοράς. Κανόνες και ωράρια για τα καταστήματα.
Ο κορονοϊός ήρθε και… σάρωσε τις ζωές μας, αφήνοντας πίσω του 144 νεκρούς και 2.626 κρούσματα μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Πάρθηκαν μέτρα, ζήσαμε όλοι δύσκολα, πλέον αίρονται και απαραίτητο… αξεσουάρ θα είναι η μάσκα.
Την Δευτέρα, 04.05.2020, στις 06:00 το πρωί, οπότε και λήγουν τα μέτρα περιορισμού, συμπληρώνονται 1.008 ώρες (!) καραντίνας! Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά… σαράντα δύο ημέρες εγκλεισμού, με την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων να καταρρίπτουν μύθους και να αποδεικνύουν πως και μπορούν και

Η Ελλάδα επαινείται απ’ όλο τον κόσμο για την ορθή αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά εμείς μιλάμε για δεξιούς ψάλτες και…μάσκες!



Γράφει ο
Κώστας Ε. Σκανδαλίδης
Κατ’ αρχάς και πριν απ’ όλα, θεωρώ απαραίτητο (θα γίνει κατανοητό στην πορεία) να τονίσω ότι ποτέ δεν υπήρξα ψηφοφόρος και υποστηρικτής της συντηρητικής παράταξης. Έχω περάσει όλες τις «παιδικές αρρώστιες» της κομματικής τύφλας (λόγω συσσωρευμένης πλέον εμπειρίας) και επομένως δεν διακατέχομαι από οποιουδήποτε είδους εμπάθειες, καθώς και η ίδια η ζωή μού δίδαξε μέσα από τις δημόσιες θέσεις που υπηρέτησα, πως πρέπει να εμπιστεύομαι τους ειδικούς στην επίλυση των προβλημάτων μου.

Μήνυμα Νίκου Συρμαλένιου για την Εργατική Πρωτομαγιά


Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας και όλο τον πλανήτη μπροστά σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και σε πρωτοφανή μέτρα περιορισμού της ατομικής ελευθερίας και των συλλογικών δικαιωμάτων που απαγορεύουν κάθε μορφής κινητοποίηση.

Η κρίση αυτή μετατρέπεται από την κυβέρνηση της ΝΔ σε μια ακόμα ευκαιρία για να αναδείξει το νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της, που πλήττει πρώτα από όλα την εργασία καθώς και τις μικρομεσαίες ...