slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έναρξη λειτουργίας ορυχείων και ποσότητα εξόρυξης σμύριδας

n

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Συνδέσμου Σμυριδωρυκτών Όρμου Λυώνα, με θέμα «Έναρξη λειτουργίας ορυχείων και ποσότητα εξόρυξης σμύριδας». Σύμφωνα με την επιστολή και με αφορμή την έναρξη της εξορυκτικής σμυριδικής περιόδου 2022, ο Σύνδεσμος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των Σμυριδωρυχείων Νάξου, ζητάει:
α. την αύξηση της ποσότητας που παραλαμβάνει η υπηρεσία από τους σμυριδεργάτες σε 8.100 τόνους
β. την έναρξη της εξόρυξης σμύριδας το αργότερο μέχρι το Μάιο, ώστε να είναι ασφαλέστερη η πρόσβαση στα ορυχεία και να προλαβαίνουν οι εργάτες να εξορύξουν όλη την ποσότητα
γ. τη συστηματική παρακολούθηση της λειτουργίας των σμυριδωρυχείων καθ' όλη τη διάρκεια εξόρυξης της σμύριδας, με την καθημερινή παρουσία μόνιμου ή συμβασιούχου Μηχανικού Μεταλλειολόγου ΠΕ ή Μηχανικού Ορυχείων ΤΕ.


Όπως αναφέρεται στην επιστολή «λόγω καθυστέρησης ανοίγματος των ορυχείων κατά την εξορυκτική περίοδο 2021, αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να βγει η ποσότητα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ούτε να ασφαλιστούν όλοι οι σμυριδεργάτες συν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες».

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

2022-03-15 Σύνδεσμος Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα