slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Τέλος» το ποδόσφαιρο για τον Μαρινάκη - 200.000 ευρώ εγγύηση και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα


ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα και εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ύψους 200.000 ευρώ.
Αυτή ήταν η... ετυμηγορία για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έπειτα από κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απολογήθηκε για περίπου 7 ώρες στο

Βάζουν και Καραμανλή στο κάδρο της έρευνας για τα Μνημόνια;


Tου Γιώργου Λυκουρέντζου
Την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλήφαίνεται πως βάζει στο κάδρο της διερεύνησης της εξεταστικής της Βουλής για την υπαγωγή της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το γεγονός ότι στην πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια η περίοδος διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή είχε μείνει εκτός έρευνας η λίστα μαρτύρων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα περιλαμβάνει και το όνομα του Γιάννη Παπαθανασίου, Υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή το 2009.
Κατά πολλούς η απόφαση της εξεταστικής να κληθεί ο Γιάννης Παπαθανασίου αποτελεί μια....

Οι δανειστές δεν μπορούν να παίζουν με τη νησιωτική Ελλάδα


«Οι περίφημοι δανειστές, οι οποίοι μας πιέζουν σήμερα για το ΦΠΑ και άλλα ζητήματα, πρέπει να καταλάβουν ότι τα νησιά είναι σε δυσμενή θέση, με ελλείψεις και προβλήματα όχι μόνο στο ακτοπλοϊκό, αλλά και προβλήματα υδροδότησης, υγείας, παιδείας, καθώς και δεκάδες άλλα ζητήματα. Δεν μπορούν να έχουν παράλογες απαιτήσεις και να ζητάνε κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Εμείς ως νησιώτες το έχουμε μεταβιβάσει στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό ότι είμαστε διατεθειμένοι μέχρι τελευταία στιγμή να ....

Τελική Γενική Συνέλευση από τον Πανναξιακό Α.Ο.


Αφού στις δύο πρώτες γενικές συνελεύσεις δεν συγκεντρώθηκε το απαραίτητος αριθμός μελών ο Πανναξιακός Α.Ο. προχωράει στην τρίτη και τελευταία Γεν. Συνέλευση όπου δεν απαιτείται απαρτία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Παππάς προωθούσε την τροπολογία που χάριζε εκατομμύρια στον Βαρδινογιάννη!


«Λάθος ενημέρωση από το Μαξίμου για τη διάταξη του ΕΦΚ στο φυσικό αέριο»
«Είναι πολύ μεγάλο ποσό, ώστε να υπάρξει είτε απαλλαγή ή επιστροφή χωρίς να εξασφαλιστεί το πού θα διαχέεται αυτή. Πολύ περισσότερο εάν εταιρείες που θα είναι διατεθειμένες να πάρουν αυτήν την επιστροφή χρωστούν σε εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία, στη ΔΕΠΑ, σε άλλες ΔΕΚΟ κ.λπ. Είναι φανερό ότι χρειάζεται παραπέρα έρευνα και επεξεργασία του θέματος και θα το επαναφέρουμε σε επόμενο σχέδιο νόμου».
Με αυτά τα λόγια, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, απέσυρε τη ..

Διήμερο καθαρισμού στ`Απεράθου

Προσθήκη λεζάντας
Στα πλαίσια των περιβαλλοντικών του δράσεων, ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Φανάρια», θα πραγματοποιήσει τις ερχόμενες μέρες καθαρισμό μονοπατιών και παραλιών της Νάξου.
Συγκεκριμένα:

Γιορτή Ευρωπαϊκής Μουσικής στο Χαλκί Νάξου

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
Χαλκί Νάξου
           
Η  Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής αποτελεί το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός που συμβαίνει ταυτόχρονα σε 22 χώρες της Ευρώπης. Η ιστορία της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής ξεκινά στη Γαλλία το 1982 την 21η  Ιουνίου - συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου - όταν γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους».. Η χώρα μας είναι η πρώτη στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή εκτός Γαλλίας, όταν το 1985 η Αθήνα έγινε η 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Από τότε η Γιορτή της Μουσικής πήρε Ευρωπαϊκή διάσταση και μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.
Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη Μελίνα Μερκούρη και στην

Αιφνιδιαστικά ο Τσίπρας αφαίρεσε από την Βαλαβάνη τις αρμοδιότητες στελέχωσης για ΤΑΙΠΕΔ, ΣΔΟΕ και ΓΓΔΕ


Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε το μεσημέρι το Μέγαρο Μαξίμου, αφού   με δυο αποφάσεις του Πρωθυπουργού αφαιρούνται αρμοδιότητες από τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρη Μάρδα.
Πιο συγκεκριμένα τους αφαιρούνται οι αρμοδιότητες για “τα ερωτήματα και τις αποφάσεις για την επιλογή, προαγωγή, τοποθέτηση, μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση και μετάταξη υπαλλήλων των υπηρεσιακών μονάδων” μιας σειράς δημοσίων φορέων όπως είναι: