slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παραιτείται αυριο ο Σπύρος Παπαδόπουλος από τη δημοτική κοινότητα Χώρας Νάξου


«Δεν πάει άλλο» φαίνεται ότι είπε ο εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος και ορισμένος από το δήμαρχο, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Χώρας Νάξου, Σπύρος Παπαδόπουλος ο οποίος αποφάσισε να παραιτηθεί από τα καθήκοντα τόσο του προέδρου όσο και του τοπικού συμβούλου
Όπως λένε αποκλειστικές πληροφορίες μου ο κ. Παπαδόπουλος θα θέσει τη Δευτέρα στη διάθεση του δημάρχου την παραίτηση του, από τη δημοτική κοινότητα Χώρας Νάξου, στην οποία θα εξηγεί και τους λόγους που τον οδήγησαν σε.....

Αποτελέσματα εκλογών Πανναξιακού ΑΟΝ


Κατά την διαλογή των ψηφοδελτίων  και με τον έλεγχο των ψηφισάντων βρέθηκαν: Ψηφοδέλτια  εβδομήντα εννέα (79),  όσοι και οι   ψηφίσαντες.
Βρέθηκαν  ένα (1)  άκυρα  ψηφοδέλτια.
Βρέθηκαν  0 (μηδέν)  λευκά  ψηφοδέλτια
Έλαβαν :

Με βελτιωμένη πρόταση ο Σαμαράς... αλλα με κλειστη ΕΡΤ-Τι ακριβως προτεινει


Με στόχο να αποτραπούν οι εκλογές πραγματοποιείται η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όμως για να συμβεί αυτό πρέπει να λυθεί το θέμα που δημιούργησε όλη αυτή την εμπλοκή.

Ο Πρωθυπουργός αυτή την ώρα παρουσιάζει μία βελτιωμένη πρόταση σε σχέση με όσα είχε πει δημοσίως για την άμεση επαναλειτουργία του δημόσιο ραδιοτηλεοπτικού φορέα .

Μεταξύ των όσων πρότεινε ο κ. Σαμαράς είναι:

*Διορισμός προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ. Θα αναλάβει να προσλάβει τον απαραίτητο αριθμό δημοσιογράφων και τεχνικών.

*Διορισμός αρμόδιος υφυπουργός με αρμοδιότητα την αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

*Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της ΝΔ.

*Επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

*Συντονισμός των τριών κομμάτων για να αναβαπτιστούν οι σχέσεις.

Σύμφωνα με το MEGA, η νεα ΕΡΤ θα βασίζεται σε ένα πολύ μικρό σχήμα, με πολύ λίγους εργαζόμενους που θα προσληφθούν από μία επιτροπή κοινής αποδοχής που θα εποπτεύει το ΑΣΕΠ. Θα υπάρχει ένα μεταβατικό σχήμα και θα οδηγηθούμε στην νέα ΕΡΤ που θα προκύψει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά μιλούν για άμεση επαναλειτουργία του νέου κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα και στο μεταβατικό στάδιο.

Δεν γίνεται όμως δεκτή από το Μέγαρο Μαξίμου η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το παλαιό καθεστώς. Συζητούν φόρμουλα μεταβατικού καθεστώτος, ενός νέου φορέα για να συμβολίσουν ακριβώς και αυτή την αλλαγή.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ότι αυτή η πρόταση συμβιβασμού θα πρέπει να γίνει δεκτή από τους πολιτικούς αρχηγούς , να υπάρχει δηλαδή η πολιτική της νομιμοποίηση και μετά να προχωρήσει.

Ανοιχτό το Μαξίμου στον ανασχηματισμό

Πάντως, πλέον, σύμφωνα με το MEGA, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού συζητούν το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού . Όχι μόνο γιατί εκτιμάται ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή προσώπων- και πρώτος στη λίστα είναι ο Αντώνης Μανιτάκης στον οποίο το Μαξιμου χρεώνει ανοιχτά όλη την αποτυχία, αλλά και γιατί υπάρχει θέμα λήψης αποφάσεων.

Αυτό που διαμηνύουν από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα δεχθεί να είναι πρωθυπουργός υπό επιτροπεία. 

ΕΡΤ: Ποιοι έφαγαν τα περισσότερα-Λιστα με ονοματα και αμοιβες δημοσιογραφων

Γιώργος Μπράμος 
Ο υποψήφιος της ΔΗΜ.ΑΡ.
 στην Α’ Αθήνας
πήρε θέση
ειδικού συμβούλου με
3.500 ευρώ τον μήνα 
Ενα οικονομικό έγκλημα διαρκείας σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και των Ταμείων της ΕΡΤ, το οποίο συνεχιζόταν παρά την αλλαγή κυβερνήσεων, διοικήσεων και προσώπων, αποκαλύπτεται μέσα από τα 9 συνολικά πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών ΔημόσΑυτό που αποδεικνύεται μέσα από τις εκθέσεις ελέγχου είναι ότι το έγκλημα εις βάρος της ΕΡΤ ήταν διακομματικό και .....

Τρεις κι ο... κούκος στη συγκέντρωση Τσίπρα στο Σύνταγμα (ΦΩΤΟ)


Περισσότερο κόσμο είχε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή. Καθόλου ικανοποιημένοι δεν ήταν πριν απο λίγο οι διοργανωτές της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, καθώς δεν προσήλθε ο κόσμος που .....

Παρέμβαση Αυγενάκη προς Στουρνάρα για τις υποθέσεις Ασπίς Πρόνοια και Aspis Capital

Στις υποθέσεις Ασπίς Πρόνοια και Aspis Capital οι οποίες οδήγησαν, σε οικονομική καταστροφή μεγάλο αριθμό οικογενειών οι οποίες είχαν επενδύσει τις οικονομίες τους , αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε παρέμβασή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα διαβιβάζοντας επιστολή της  Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου.
                                                                      
Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Ομοσπονδίας που διαβιβάζει ο Λ. Αυγενάκης, «Από το 2009 μέχρι και σήμερα το κράτος –σιωπά αφήνοντας τις οικογένειες αυτές να επιδίδονται σε πολύ μακρόχρονο και κοστοβόρο αγώνα διεκδίκησης των χρημάτων τους. Μάλιστα στρέφονται και κατά του Ελληνικού Δημοσίου «για τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις του κατά την εκτέλεση των εποπτικών του καθηκόντων επί της ασφαλιστικής εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ κάτι το οποίο οδήγησε στη ζημία τους.»

Η κινούμενη άμμος της Μεσογείων


Ο γνωστός αθλητικός συντάκτης Αντώνης Πανούτσος για την ΕΡΤ
Ηταν το βράδυ της 1ης Ιουλίου του 2004. Στην ΕΡΤ κάναμε το «Πάμε Euro» με τον Αντώνη Καρπετόπουλο. Στην παράταση ο Τραϊανός Δέλλας είχε σκοράρει στέλνοντας την Ελλάδα στον τελικό. Τα στιγμιότυπα από το ματς έπρεπε να μονταριστούν και σε 20 λεπτά από το γκολ να έχουμε βγει αέρα για τη σύνδεση με την.....

Η τύχη των Λιμενικών Ταμείων στις Κυκλάδες

«Η νέα διοικητική μορφή των Λιμενικών Ταμείων, όπως αυτή συζητήθηκε στο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου», είναι το θέμα του σημερινού ρεπορτάζ της καθημερινής εφημερίδας των Κυκλάδων «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ». Ακολουθεί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας που υπογράφει η δημοσιογράφος Άννα - Τερέζα Δαλμυρά:

Η συνένωση των Λιμενικών Ταμείων και η μετατροπή τους σε Ανώνυμες Εταιρείες αποτέλεσε ένα από τα μείζονος σημασίας θέματα που συζητήθηκαν στο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Λέρο.
Το «παρών» έδωσαν αιρετοί από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ενώ τη Σύρο εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Γιώργος Βελισσαρίου, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα, όσον αφορά στο νομό. Όπως είχε σημειώσει σε συνεδρίαση ανάλογου θέματος στο.....

«Η ΕΤ 3 υπόδειγμα για την νέα δημόσια τηλεόραση»



Άρθρο του δικηγόρου Φαήλου Μ. Καρνιδιώτη που δημοσιεύεται στη σημερινή «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και εκφράζει την άποψή του για την ΕΡΤ…
«Όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, δεν ξέρω αν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα εξακολουθούν να παριστάνουν τις μιξοπαρθένες. Σωστά πάντως ο Πρωθυπουργός εμμένει με σθένος στην απόφαση του να ξηλώσει ένα παρακμιακό σύστημα.
Είναι μια θεραπεία σοκ, που έκανε σταγόνες παγωμένου ιδρώτα να κυλούν στην ραχοκοκκαλιά των σοβιετικών θυλάκων του κράτους.
Αυτό που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό, ηθικό κύρος στην προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά, θα είναι οι επόμενοι στη λίστα να είναι οι υπάλληλοι της Βουλής και τα ιδιωτικά τουρκοκάναλα.
Για τους πρώτους, τα έχουμε πει. Η Γερμανία με 100.000.000 πληθυσμό, έχει 400 υπαλλήλους στην Βουλή της. Εμείς με το 1/10 του πληθυσμού, έχουμε 1850! Αυτονόητο τι πρέπει να γίνει με....

ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ έκλεισαν την ΕΡΤ...


...ο λαός έκανε lock-out και ο… Τσι Γκεβάρα πάει Σύνταγμα
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τα μάτια τους είναι κατακόκκινα από το κλάμα.
Το βλέμμα τους θολό από τα (κροκοδείλια) δάκρυα.
Ο πόνος τους για τους συναδέλφους της ΕΡΤ αβάσταχτος.
Στέκονται συνέχεια στο πλευρό τους.
Βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση στο ραδιομέγαρο.
Ακόμη κι’ όταν δεν βρίσκονται εκεί (αποφασίζοντας τις απεργίες… τηλεφωνικά), μπορεί το σώμα τους να απουσιάζει, αλλά το πνεύμα και η ψυχή τους βρίσκονται κοντά στους συναδέλφους της ΕΡΤ.
Για χάρη τους ματαίωσαν (με ένα φονικό sms, που προέτρεπε τα μέλη της ΕΣΗΕΑ να μην παρευρεθούν, αλλά να σπεύσουν στην ΕΡΤ) μια ......

Ξένοι δημοσιογράφοι στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες


Άλλα τέσσερα από τα προγραμματισμένα δημοσιογραφικά ταξίδια για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο ολοκληρώθηκαν για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.
Το πρώτο εξ αυτών υλοποιήθηκε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνέχεια των επαφών που είχαν ξεκινήσει στην διεθνή έκθεση του Λονδίνου WTM με εκπρόσωπο της εφημερίδας Guardian. Ο καλεσμένος δημοσιογράφος, κ.Giles Anthony Fraser, συνοδευόμενος από τον δεκάχρονο γιο του, παρέμεινε στη Νάξο για το διάστημα από 23 έως 30 Μαίου 2013.

Πάρος: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Παραίτηση Σ.Φραγκούλη

  Παρακολουθήστε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου και πιο συγκεκριμένα τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα που αφορούν την παραίτηση του κ. Στέλιου Φραγκούλη και την εκλογή του νέου προέδρου 

Δεν θα συμμετέχει φέτος στο infokiosk ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος


ΠΡΟΣ:  - Δημοτικό  λιμενικό  Ταμείο  Νάξου
    • Λιμεναρχείο  Νάξου
ΘΕΜΑ:  Λειτουργία  infokiosk  2013.

Έπειτα  από  συνάντηση  που  πραγματοποιήθηκε  στις  11/06/2013 κατόπιν προσκλήσεως όλων των μελών των Δ.Σ. των φορέων, στην αίθουσα της Ενωσης Ξενοδόχων Νάξου συζητήσαμε για την λειτουργία του infokiosk στο λιμάνι για.....

ΤΟ STAR ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ THΣ ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ


Για μια ακόμη φορά η ΕΑΣ Νάξου φιλοξενεί συνεργείο του 
τηλεοπτικού σταθμού Star για την ανάδειξη  της Νάξου και των προϊόντων της .

Προσπαθεια να ξεκινησει το απόγευμα η ΝΕΡΙΤ-Δεν θα γινει διαγγελμα λεει το Μαξιμου


[Προσπάθεια από την κυβέρνηση να πέσουν οι τόνοι με δοκιμαστική εκπομπή αντι για διαγγελμα του Πρωθυπουργου. Εξαλλου θα ηταν λαθος ενα διαγγελμα πριν τη συναντηση των τριων μιας και θα χρεωναν στον Σαμαρα τις εκλογες. Αντιθετα το πιο λογικο ειναι να ακουσει ο Σαμαρας τι θα πουν οι αλλοι δυο μολις βγουνε εξω και να απαντησει...]

« Αποτελέσματα εκλογής συνέδρων Νομού Δωδεκανήσου»

 Κατά τη ψηφοφορία της 16ης Ιουνίου 2013 για την ανάδειξη των αιρετών συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν την Δωδεκάνησο στο 9ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας , ψήφισαν 247 μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης από σύνολο 278 και εκλέχθηκαν κατά σειρά οι παρακάτω :

Τέλος η ΕΡΤ! Άρχισε να εκπέμπει το σήμα της ΝΕΡΙΤ


Η πρώτη εικόνα του σήματος ΝΕΡΙΤ εμφανίστηκε από το πρωί σε δυο κανάλια
Η πρώτη εικόνα του σήματος ΝΕΡΙΤ εμφανίστηκε από το πρωί σε δυο κανάλια
Η πρώτη εικόνα του σήματος ΝΕΡΙΤ εμφανίστηκε από το πρωί σε δυο κανάλια, ως ένδειξη σταθμού, πάνω από τις χρωματιστές μπάρες που σημαίνουν ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα διαθέσιμο. Πιθανότατα η εκπομπή γίνεται από την Πάρνηθα.

Σύμφωνα με το.....

Ολοκληρώθηκε το τουρνουά μπασκε τ της ΟΒ Νάξου της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσε η ΟΒ Νάξου της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών αλλά και νέων μεγαλύτερης ηλικίας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εννιά ομάδες αγοριών και δύο κοριτσιών. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν μπάσκετ φτιάχνοντας την ομάδα τους, να......

Και σέρνουν την χώρα σε εκλογές και ζητούν τα ρέστα!


Αν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν να παρουσιάσουν μία εναλλακτική για το πώς θα γίνουν οι 2.000 απολύσεις που οι ίδιοι έχουν συνυπογράψει, τότε ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να τους βγάλει το καπέλο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν το αριστερό τους ακροατήριο και γι΄ αυτό τορπιλίζουν κάθε μεταρρύθμιση. Δεν διστάζουν για μικροπολιτικούς λόγους να πάνε σε εκλογές, ακόμη κι αν ξέρουν ότι έτσι διαλύεται η 

Στις 21 Ιουλίου - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (τελικά) οι εκλογές


ΑΡΧΙΖΕΙ  Η  ΕΞΑΥΛΩΣΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ.
Ξεκίνησε ο εκλογικός σχεδιασμός στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η πληροφορία προέρχεται από αξιόπιστη πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει τους σχεδιασμούς του Αντώνη Σαμαρά. Από τα όσα συζητούνται τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να οδηγήσει την χώρα σε...

Γ.Βρούτσης: Το μήνυμα του λαού πρέπει να εφαρμοστεί και στην περίπτωση της ΕΡΤ


Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης, για το θέμα της ΕΡΤ, έκανε αναλυτικά, την ακόλουθη δήλωση:

Το κλείσιμο της ΕΡΤ μας οδηγεί σε μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα15 Ιουνίου 2013


Α)Χαιρετισμός στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Άνδρο

Στης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Άνδρο, ο Νίκος Συρμαλένιος απευθύνοντας χαιρετισμό, αφού τόνισε την αξία των συνεδριάσεων και στα νησιά εκτός Σύρου και Ρόδου, αναφέρθηκε κυρίως στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και μίλησε για βαρύτατο πλήγμα κατά της Δημοκρατίας στη χώρα, που μας οδηγεί σε Δικτατορία με ...

Όταν η αριστερά κατήγγειλε την ΕΡΤ για το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ αντισταλινικό ντοκιμαντέρ «Soviet Story» ...ως «φορέα του πιο βρώμικου γκεμπελισμού»..


Το ντοκιμαντέρ «Soviet Story» προβλήθηκε από την ΕΡΤ τον Οκτώβριο του 2010. Το ΚΚΕ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «αντικομμουνιστική φρενίτιδα», «κατάπτυστο δημιούργημα», ενώ δεν δίστασε να καταγγείλει την ΕΡΤ ως «φορέα του πιο...
βρώμικου

ΗΜΑΡΤΟΝ! Βγήκε και ο Μόσιαλος να καταδικασει το κλείσιμο της ΕΡΤ… που ο ίδιος σχεδίασε!


“To κλείσιμο της ΕΡΤ με μονομερή απόφαση της ΝΔ συνιστά ενέργεια αντιδημοκρατική και αντίθετη προς την κοινοβουλευτική αρχή και προδίδει περιφρόνηση προς την ίδια τη δημοκρατία, της οποία τα ΜΜΕ αποτελούν αναφαίρετο πυλώνα, τονίζει ο πρώην υπουργός Επικρατείας επί ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μόσιαλος.
Ο κ. Μόσιαλος τονίζει πως η ριζική αναδιάρθρωση της ΕΡΤ είναι απολύτως αναγκαία, καθώς, όπως λέει, κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί σοβαρά τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος λειτουργίας της”!!!
Το ότι η κυβερνηση της “Νέας Δημοκρατίας” υλοποιεί το....

Νέο γκάλοπ για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Προηγείται η ΝΔ - Μπροστά ο Σαμαράς - "Όχι" σε εκλογές


Πόσο αλλάζει το πολιτικό σκηνικό μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την λειτουργία της ΕΡΤ

Η έρευνα της Metrisi για το parapolitika.gr πραγματοποιήθηκε ακριβώς την περίοδο όπου εκδηλώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ προκειμένου να προχωρήσει στην αναδιάρθρωσή της. Καταγράφει συνεπώς το ..........

Σαμαράς για ΕΡΤ: «Κάρφωσε» Βενιζέλο – Κουβέλη: «Μαζί υπογράψαμε τις απολύσεις στο δημόσιο»


- Αμετακίνητος στην απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός
- «Απαξιωμένη η ΕΡΤ, το έλεγαν όλοι» είπε
- Αιχμές κατά Βενιζέλου και Κουβέλη: Όλοι μαζί υπογράψαμε να περικοπούν 2.000 θέσεις στο δημόσιο μέχρι τέλος Ιουνίου
- «Κανείς δε θέλει πρόωρες εκλογές – Το δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των.....