slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 24ο Συνέδριο της ΕΚΥΤ στην Τήνο

Ευχαριστούμε για τις Φωτογραφίες την Φιλόλογο κ. Χάιδω Μουστάκη 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 24ο Συνέδριο της ΕΚΥΤ στην Τήνο που είχε θέμα “ΤΗΝΟΣ: Το νησί της Ελπίδος, της Τέχνης και του Πολιτισµού”.
Το Συνέδριο της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019.
Οι σύνεδροι έφτασαν στην Τήνο το µεσηµέρι της Παρασκευής 21 Ιουνίου και το απόγευµα ξεναγήθηκαν από το Λαογράφο – ∆ιεθνολόγο Αλέκο Φλωράκη στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης.

Τιμητική εκδήλωση για τον Νικόλαο Αλιπράντη με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την Κυκλοφορία του Περιοδικού «ΠΑΡΙΑΝΑ».



Την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019,  η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών πραγματοποίησε εκδήλωση,  στην Αθήνα, στη Στοά του Βιβλίου, για να τιμήσει τον κ. Νικόλαο Χρ. Αλιπράντη, φιλόλογο, συγγραφέα, εκδότη, διευθυντή, ερευνητή και ποιητή από την Πάρο καιμέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου της Εταιρείας, με την αφορμή της συμπλήρωσης 40 ετών από της κυκλοφορίας του Περιοδικού «Παριανά»
Σε μία γεμάτη αίθουσα και μετά από την προσφώνηση του Προέδρου της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, καθηγητή κ. Δημητρίου Στ. Κορρέ, απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ) κ. Γεράσιμος- Θεόδωρος Μαγκανιώτης, ο Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας στο ΕΚΠΑ κ. Γεώργιος Πάλλης, και ο Ιωάννης Γ. Τζανετής Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Λευκιανών Πάρου.
Ο κ. Γεώργιος Γαβαλάς, Γεν. Γραμματέας της Εταιρείας, που διηύθυνε την όλη εκδήλωση, ανέγνωσε δύο επιστολές του πατρός Κωνσταντίνου Καλλιανού, Πρωτοπρεσβυτέρου στην .........
Σκόπελο, και  του κ. Κωστή Παπαδάκη επ. Λυκειάρχη, εκ Ρεθύμνου,οι οποίοι εξήραν το έργο του τιμωμένου.

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Νάξο



Συγχαρητήρια στην ομάδα βόλεϊ του Φιλωτίου και στην αθλήτρια στίβου του Πανναξιακού Καβαλιέρου Μαρία



 Ο φίλαθλος κόσμος του Πανναξιακού το ΔΣ του συλλόγου, και ειδικότερα το τμήμα στίβου συγχαίρουν την κορασίδα πρωταθλήτρια στίβου του Πανναξιακού στο άλμα εις  τριπλούν Καβαλιέρου Μαρία η οποία επιλέχτηκε στις 12 καλύτερες αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεότητας που θα γίνει στο Μπακού στις 20/07/2019
Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για την ίδια για το σύλλογο αλλά και για το πατέρα-προπονητή της Περικλή καβαλιέρο ο οποίος από τα πρώτα της παιδικά βήματα την ανέδειξε μεγάλη αθλήτρια.
      Επίσης θερμά συγχαρητήρια  στην

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ