slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατερίνα Μονογυιού: Εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 10 νέα έργα για τις Κυκλάδες μας συνολικού ύψους 10.817.905€






Κατερίνα Μονογυιού: Εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 10 νέα έργα για τις Κυκλάδες μας συνολικού ύψους 10.817.905€


Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 10 έργα συνολικού ύψους 10.817.905€ στις Κυκλάδες μας.


Ειδικότερα, εντάσσονται τα ακόλουθα έργα:


•Έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων της νήσου Φολεγάνδρου, με ποσό χρηματοδότησης 3.671.688€

•Βελτίωση υποδομών και ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων ΔΕΥΑ Θήρας, με ποσό χρηματοδότησης 2.000.000€

•Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, με ποσό χρηματοδότησης 1.700.000€

•Προμήθεια συστημάτων και ειδικού εξοπλισμού για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και της διοικητικής - επιχειρησιακής ικανότητας του Δήμου καθώς και για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας στο Δήμο Κέας, με ποσό χρηματοδότησης 950.000€

•Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Σικίνου, με ποσό χρηματοδότησης 661.484,20€

•Συγκοινωνιακές μελέτες Δήμου Θήρας, με ποσό χρηματοδότησης 620.000€

•Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης Δήμου Σικίνου, με ποσό χρηματοδότησης 450.000€

•Προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για το Δήμο Ανάφης, με ποσό χρηματοδότησης 424.229,27€

•Αξιοποίηση του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Ανάφης, με ποσό χρηματοδότησης 308.264€

•Προσεισμικός έλεγχος κτιρίων Δήμου Άνδρου, με ποσό χρηματοδότησης 32.240€



Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στο επίκεντρο των πολιτικών της την ενίσχυση του αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης, στηρίζοντας έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες και τη νησιωτικότητα. Η ένταξη 10 νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 10.817.905€ συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα νησιά μας, μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για τη διαρκή και έμπρακτη στήριξη στις Κυκλάδες μας.»



Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
http://www.katerinamonogiou.gr





Συνάντηση της κ. Μ. Χανιώτη, με τον σύλλογο εργαζομένων του δήμου Πάρου






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 Μαρτίου 2023

 


 

Με τον σύλλογο των εργαζομένων του δήμου Πάρου συναντήθηκε η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κυκλάδων, Μαρία Χανιώτη, την Τρίτη, 21 Μαρτίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η συνάντηση (στην οποία συμμετείχε και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, Σωτήρης Καστρουνής, που συνόδευε την κ. Χανιώτη), διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την άμεση ανάγκη στελέχωσης του δήμου Πάρου. Κορυφαίο ζήτημα ήταν η ορθή λειτουργία του, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων υπαλλήλων, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, την πολυνομία και τους αλληλοσυγκρουόμενους νόμους οι οποίοι είναι πολλές φορές  διάτρητοι και ανοίγουν «παραθυράκια» στις βασικές διατάξεις τους.

Τέθηκαν επίσης, από την πρόεδρο του συλλόγου, Λουκία Μαλαματένιου, θέματα που άπτονται της νησιωτικότητας όπως η υγεία, η παιδεία, η διαμονή των δημόσιων λειτουργών, η μετακίνηση, η ακρίβεια κ.α. Ακόμα, έντονος ήταν ο προβληματισμός των εργαζομένων για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Η κ. Χανιώτη, εξέφρασε τη συμπαράσταση και τη συμφωνία της με τα αιτήματα των εργαζομένων για τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων τους, τη διασφάλιση θεσμικής διαδικασίας για μόνιμες θέσεις για τους συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σ' αυτό το πλαίσιο η κ. Χανιώτη εξέφρασε την αντίθεσή της στα σχέδια της κυβέρνησης (μέσω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης) να προωθήσει τις αναθέσεις υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Τέλος, η κ. Χανιώτη, ευχαρίστησε την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου και δεσμεύτηκε για την πρόθεσή της να συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους όλων των σωματείων, και για τη συνεργασία για την καλύτερη προώθηση των θεμάτων που απασχολούν όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

 

 

Μαρία Χανιώτη

Αλυκή, 84400 Πάρος

Τηλ.: 6980 899 696

Ηλεκτρονική διεύθυνση: chanioti_maria@yahoo.gr

facebook: Chanioti maria

instagram: chanioti_maria

tiktok: maria_chanioti


Η Κατερίνα Μονογυιού στην ημερίδα του «Επιστρέφω» για τις διατροφικές διαταραχές: Τα σώματα μας είναι μοναδικά, οφείλουμε να τα φροντίζουμε και να τα συμπεριφερόμαστε με αγάπη

 


Η Κατερίνα Μονογυιού στην ημερίδα του «Επιστρέφω» για τις διατροφικές διαταραχές: Τα σώματα μας είναι μοναδικά, οφείλουμε να τα φροντίζουμε και να τα συμπεριφερόμαστε με αγάπη

   Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού εκπροσώπησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στην ημερίδα που διοργάνωσε το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Επιστρέφω». Μέσα στην εξάχρονη εμπειρία του, το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Επιστρέφω» έχει επιτελέσει σπουδαίο ρόλο στην ενημέρωση της κοινωνίας για τις διατροφικές διαταραχές, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πασχόντων και στην ψυχοεκπαιδευτική στήριξη των γονέων και φίλων των πασχόντων από διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Γιάννης Πολυχρονάκος: Πέντε άβολες αλήθειες για τον κατώτατο μισθό που χαλάνε το «αφήγημα» της Κυβέρνησης.

Στην  ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού, αναφέρθηκε ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος, επισημαίνοντας τα εξής:

«Η κυβέρνηση αποκρύπτει τις αλήθειες πίσω από την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ. Ποιες είναι όμως αυτές;


Αλήθεια 1η: Η αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε, δεν καλύπτει τις απώλειες που έχει επιφέρει η ακρίβεια στην αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.  Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2022 η αγοραστική αξία του κατώτατου μισθού μειώθηκε κατά 19% λόγω της ακρίβειας.

Αλήθεια 2η: Ο νέος κατώτατος μισθός θα επιβαρυνθεί με ετήσιο φόρο για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια. Για εργαζόμενο χωρίς παιδιά για παράδειγμα, προκύπτει φόρος 69,49 ευρώ, ενώ για εργαζόμενο με ένα παιδί προκύπτει φόρος 36,49 ευρώ.

Αλήθεια 3η: Ο κατώτατος μισθός εξακολουθεί να καθορίζεται από την κυβέρνηση που έχει συγκεκριμένη στόχευση -η οποία δεν περιλαμβάνει τους εργαζόμενους-, αντί να καθορίζεται από μια Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους.

Αλήθεια 4η: Η κυβέρνηση, αντί για προεκλογικά πυροτεχνήματα, θα έπρεπε να έχει ασχοληθεί με πραγματικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα αυτό που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι οποίοι δεν καλύπτονται από το επίδομα ανεργίας και δεν έχουν κανένα εισόδημα μέχρι να απασχοληθούν ξανά στο επάγγελμα.

Αλήθεια 5η: Παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης, οι μισθοί στην Ελλάδα κινούνται στο 50% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Με πυροτεχνήματα και «καλλωπισμένες» επικοινωνιακά λύσεις, δεν αντιμετωπίζονται ουσιαστικά προβλήματα. Οι πραγματικές λύσεις, απαιτούν στόχευση, πολιτική βούληση, άμεσες αποφάσεις, στρατηγικό σχεδιασμό και τέλος εφαρμογή, προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας».



 


Φίλιππος Φόρτωμας: «Η δέσμευση γίνεται πράξη: ένταξη νέων έργων στο “Αντώνης Τρίτσης” για Ανάφη, Άνδρο, Σαντορίνη και Φολέγανδρο»


Την ένταξη τεσσάρων μεγάλων έργων στα νησιά της Ανάφης, της Άνδρου, της Σαντορίνης και της Φολεγάνδρου, μέσα από το πρόγραμμα”Αντώνης Τρίτσης”, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τετραήμερη περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού σε Σέριφο, Κίμωλο και Μήλο


   Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε τη Σέριφο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Σερίφου κ. Κωνσταντίνο Ρεβίνθη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Μεγάλου Λιβαδίου κ. Άννα Ταβουλάρη και συζήτησαν για τα τις ανάγκες του νησιού και του Συλλόγου.

Να ανακαλέσει τώρα, δημόσια, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων


Οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με έκπληξη διαπιστώσαμε την αναφορά, και μάλιστα με απαξιωτικές έως και υβριστικές εκφράσεις («ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ», «ΨΕΥΤΕΣ»«ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΕΣ» «φαιδρή συμπεριφορά» κ.α.) στους συναδέλφους μας όπως και στην Ομοσπονδία μας, σε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης που φέρεται να ανήκει στον, χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γεώργιο Λεονταρίτη.

Η αναφορά αυτή έγινε, όπως αφήνεται να εννοηθεί, με αφορμή, ανύπαρκτη, ανακοίνωση που δήθεν έχει εκδώσει η Ομοσπονδία μας και αφορά στον αντιπεριφερειάρχη (…) Παρότι η γλώσσα, το ύφος όπως και η ορθογραφία της ανάρτησης, παραπέμπουν σε ανακοίνωση συνδέσμου οπαδών και ως τέτοια παραδίδεται στην κρίση όλων, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον αντιπεριφερειάρχη, ότι τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων, αποτελούν πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος, ανεξάρτητα από τις όποιες απόψεις του. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εκλέγονται με διαφανείς, συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες, παρόμοιες, όπως υποθέτουμε, με αυτές που ανέδειξαν τον ίδιο ως αιρετό στην τοπική διοίκηση.

Η γενική απαξία των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων το τελευταίο διάστημα, δεν αποτελούν, δυστυχώς, μεμονωμένη συμπεριφορά ενός αντιπεριφερειάρχη. Αντίστοιχες αντιλήψεις χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση, ( δια στόματος μάλιστα πρωθυπουργού - βλ. αναφορά σε «συντεχνίες» που δεν επιτρέπουν την «αξιολόγηση», ως δήθεν βασική αιτία του εγκλήματος στα Τέμπη).

Στο πρόσφατο έγκλημα των Τεμπών, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι με τα συλλογικά τους όργανα, είχαν έγκαιρα αναδείξει τις εγκληματικές ευθύνες / παραλείψεις, στον βωμό πάντα του κέρδους, κυβερνήσεων και εταιρειών, έγιναν αποδέκτες λοιδορίας, απειλών και εξωδίκων. 

Καταδεικνύεται έτσι, με τραγικό  τρόπο, γιατί παρόμοιες αντιλήψεις και συμπεριφορές, εκτός από βαθιά αντιδημοκρατικές είναι και εξαιρετικά επικίνδυνες. Ως τέτοιες  από όπου και να προέρχονται και για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να στηλιτεύονται, και να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι όπως και οι αναγνώστες των ΜΜΕ.


Το ευχαριστώ της Δημάρχου Φολεγάνδρου κ. Ευθαλίας Παπαδοπούλου σε Πέτσας και Βρούτση για την συνεχή στήριξη και την υλοποίηση των αιτημάτων της


Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι σήμερα ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Εσωτερικών η χρηματοδότηση του δεύτερου μεγαλύτερου έργου για το νησί μας.Αυτό του βιολογικού καθαρισμού και των δικτύων αποχέτευσης του οικισμού Χώρας συνολικού προϋπολογισμού 3,7 εκ. €.
Με την ένταξη και του έργου αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης (Χώρας), όπου είχε προηγηθεί πριν λίγους μήνες είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη δημοπράτησή τους.
Ευχαριστώ θερμά τον κ.Στέλιος Πέτσας και τους συνεργάτες του για την άριστη συνεργασία έως την υλοποίηση των αιτημάτων μας, καθώς τον κ. Βρούτσης Ιωάννης για την συνεχή στήριξη.