slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Βαγγέλης Κατσαράς για το φεστιβάλ γαστρονομίας στη Νάξο και την παρουσίασή του από τον κ. Κούτουλα (video)

 




Για την παρουσίαση του γαστρονομικού φεστιβάλ της Νάξου και του λογότυπου που θα συνοδεύει την προβολή του νησιού ως γαστρονομικού προορισμού αλλά και τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν κυρίως από το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μίλησε στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη ο αντιδήμαρχος τουρισμού Βαγγέλης Κατσαράς. Όπως είπε, τα όσα παρουσιάστηκαν από τον καθηγητή Δημήτρη Κούτουλα, δεν είναι οριστικά και ότι θα πραγματοποιηθούν βελτιώσεις και αλλαγές σε ότι αφορά το λογότυπο.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Ο Πρωτογενής Τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα»

 

«Προστασία των Ελλήνων και των Ευρωπαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από τον αθέμιτο ανταγωνισμό εισαγωγής προϊόντων από τρίτες χώρες.»

«Οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι αγρότες κάνουν εξαιρετική δουλειά παράγοντας ποιοτικά τρόφιμα και ακολουθώντας τα υψηλότερα πρότυπα στον κόσμο. Ωστόσο, καθώς οι απαιτήσεις αυξάνονται και ο ανταγωνισμός γίνεται σκληρότερος, η γεωργία γίνεται πιο δύσκολη. 

📺Τροχαίο στην Ξάνθη: Νέες καταγγελίες για τον αστυνομικό που παρέσυρε και σκότωσε την 19χρονη

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ξάνθη για τον θάνατο 19χρονης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, τραυματίστηκε βαριά και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί. Το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες καταγγελίες για τον αστυνομικό που έχει συλληφθεί για το θανατηφόρο τροχαίο. 
Ο 34χρονος έχει παραδεχτεί ότι παρέσυρε την 19χρονη με το υπηρεσιακό όχημα, αλλά αρνείται ότι την εγκατέλειψε.

Με Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες ευχές Κυκλοφορούν τα «ΣΙΦΝΑΪΚΑ ΝΕΑ» του Οκτωβρίου 2023

 Φίλες και φίλοι αναγνώστες και αναγνώστριες

Η καθυστέρηση στην έκδοση του φύλλου συνεχίζεται, γιατί συνεχίζονται οι ποικίλες δυσκολίες. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, τεχνικές, προσωπικές !

Αυτό το φύλλο, όπως το γράφουμε και πρωτοσέλιδα, είναι με ένα τρόπο «αφιερωμένο εξαιρετικά» στο περιβάλλον ή όπως διατυπώθηκε ακριβέστερα «στο τοπίο» της Σίφνου. Αυτό το τοπίο που αγαπάμε όλοι, οι Σιφνιές και οι Σιφνιοί αλλά και οι φίλοι του νησιού και οι τακτικοί επισκέπτες του και όσες και όσοι ακούν γι' αυτό και διαβάζουν στα ποικίλα μέσα ενημέρωσης παντού στον κόσμο και προτρέπονται να έρθουν να το γνωρίσουν. Και για ένα παράξενο (;) λόγο το ερωτεύονται!

Μάρκος Εμμ.Καφούρος : «Ένταξη του έργου αποκατάστασης του αρχαιολογικού μνημείου του Πύργου Χειμάρρου στη Νάξο στη χρηματοδοτική περίοδο 2021-2027 - Η απάντηση της υπουργού πολιτισμού στο ερώτημα βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ».


Η κα υπουργός πολιτισμού στην απάντηση της 11/12/2023 σε ερώτηση -

παρέμβαση του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κου Μάρκου

Εμμ.Καφούρου για την πορεία των εργασιών αναστήλωσης του μνημείου του

Πύργου Χειμάρρου στη Νάξο και τη χρηματοδότηση του έργου, διαβεβαιώνει ρητά

ότι,

Εκλογές στα γραφεία της Μάρνης 33, 3ος όροφος πραγματοποιεί την Κυριακή 17/12 η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων

Την Κυριακή 17/12/2023 και από τις 9:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ. στο γραφείο της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), Μάρνη 33, 3ος όροφος, θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής.
Όσοι από τους αντιπροσώπους των Συλλόγων επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα έχουν τη

Γιάννης Βρούτσης: «Στα πρόσωπα των παιδιών το μέλλον της χώρας μας» Από το σκοτάδι της βίας στη φωτεινή πλευρά του Αθλητισμού

m11



Πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των σχολικών μονάδων που διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ»

Στην κατάμεστη από μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 12/12/2023, η τελετή απονομής βραβεύσεων των σχολικών μονάδων που διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ».