slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Γιάννης Μαράκης απαντάει στιςεκ του πονηρού φαντασιώσεις.

 Επειδή ακούγονται πολλά οφείλω να πω πως παραμένω πιστός σε φίλους, συνεργάτες και πολιτικές αρχές, αυτό άλλωστε διδαχτικά από τον πατέρα μου. 

Γι αυτό  ξεκαθαρίζω πως είμαι δημοτικός σύμβουλος της παραταξης ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, τιμώ τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, τιμώ και


εμπιστεύομαι τον Λεονάρδο Χατζηανδρέου.

Εγκρίθηκε το Περιφερειακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2021-2027

Εγκρίθηκε στις 29/8/2022 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Περιφερειακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2021-2027, όπως ενημερώνει Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του νέου Προγράμματος ανέρχεται σε 285,4 εκ. ευρώ, ποσό σημαντικά αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, που το Πρόγραμμα είχε εγκριθεί με προϋπολογισμό 168,2 εκ. ευρώ. Το 50% των πόρων προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (105,8 εκ. ευρώ) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (36,9 εκ. ευρώ) και το υπόλοιπο 50% από το ελληνικό δημόσιο.

Νάξος: Η γιορτή πατάτας επέστρεψε μετά από δύο χρόνια απουσίας με πλήθος κόσμου



Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω κορωνοϊού, η 13η γιορτή Πατάτας Νάξου, στην περιοχή Αγία Άννα, από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

22o Φεστιβάλ Νάξου - Απολογισμός – Ευχαριστίες

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή επανάκαμψη του μεγάλου κοινού, που κρατούσε αποστάσεις τα τελευταία δυο χρόνια λόγω της πανδημίας, ολοκληρώθηκε το 22ο Φεστιβάλ Νάξου, στον Πύργο Μπαζαίου και στο ναό του Διονύσου στα Ύρια.
Με συνέπεια, το καλοκαιρινό πολιτιστικό Φεστιβάλ του νησιού, κάτω από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Στέλιου Κρασανάκη και διεύθυνση παραγωγής του Μάριου Βαζαίου ανέπτυξε κι εφέτος ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα με επίκεντρο τον Πύργο Μπαζαίου στην ενδοχώρα και στο ναό του Διονύσου στα Ύρια.

Βρούτσης: Με συγκίνηση υποδεχόμαστε στη βουλή το νομοσχέδιο του Υπ. Πολιτισμου βάση του οποίου επιστρέφουν στην μητερα γή -στο νεο Μουσείο Κυκλαδικού Πολιτισμου στη Ναξο - την Ελλάδα τις Κυκλάδες

Με ιδιαίτερη χαρά, τιμή και συγκίνηση υποδεχόμαστε στη βουλή το νομοσχέδιο του Υπ. Πολιτισμου βάση του οποίου επιστρέφουν στην μητερα γή -στο νεο Μουσείο Κυκλαδικού Πολιτισμου στη Ναξο - την Ελλάδα τις Κυκλάδες και την Νάξο που τα δημιούργησε τα 161 μοναδικά ανεκτίμητης αξίας κυκλαδικά ειδώλια! Τα μαρμάρινα κυκλαδικά ειδώλια αποτελούν

Πληρωμή ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους

Ολοκληρώθηκε η εντολή πληρωμής προς τους κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών με βάση την Κ.Υ.Α. 600/102813/2022 (ΦΕΚ Β΄ 1852/14-4-22), του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, που αφορά στην χορήγηση κρατικών ενισχύσεων λόγω της ρωσικής εισβολής.
Τα ποσά που έχουν πληρωθεί ως σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε 63.364 δικαιούχους, είναι: