slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Καταβολή ενός ολόκληρου μισθού ως έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό του ΕΣΥ και αναμόρφωση του ιατρικού μισθολογίου και των μισθολογικών αποδοχών του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ»


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε μια ερώτηση με θέμα την καταβολή ενός ολόκληρου μισθού ως έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό του ΕΣΥ και την αναμόρφωση του ιατρικού μισθολογίου και των μισθολογικών αποδοχών του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ.

Σοκ με τα 3.316 κρούσματα κορωνοϊού: 828 στη Θεσσαλονίκη, 756 στην Αθήνα -Τριψήφια σε Λάρισα, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία. Επτά κρούσματα οι Κυκλάδες . καθαρή η Νάξο ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ


Νέο σοκ σήμερα Πέμπτη με τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα. Μόνο στην Αττική εντοπίστηκαν 756, ενώ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 828.


Σήμερα, 12 Νοεμβρίου 2020, δηλώθηκαν 3.316 επιπλέον κρούσματα.


Αναλυτικότερα:

«Αναδιατύπωση του προεδρικού διατάγματος για τη μεταβατική έδρα Εφετείου Αιγαίου στη Σάμο»: Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

 Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή της Προέδρου Εφετών, Σοφίας Μαντζακίδου – Ζωγράφου, Διευθύνουσας το Εφετείο Αιγαίου, στην οποία αναφέρει ότι δημιουργούνται πολλές πρακτικές δυσχέρειες, ασάφειες και αδυναμίες στην εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος για τη μεταβατική έδρα Εφετείου Αιγαίου στο Πρωτοδικείο Σάμου και ζητά την αναδιατύπωσή του.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο και η αναφορά.

Κων/νος Ν. Μπιζάς: Ένταξη σε χρηματοδότηση της πράξης << ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου >> με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και με συνολικό κόστος 46.365.267,99 ευρώ


 

 

Η ιστορία για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου Πάρου ξεκινάει από τα μισά της δεκαετίας του 1990 όταν πάρθηκε η σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου για κατασκευή νέου αεροδρομίου 2000μ.

Έκτοτε υπήρξαν πολλά γεγονότα και πολλές αποφάσεις της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης  τα οποία είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία και είχαν ως αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2016 να εγκαινιαστεί ο διάδρομος των 1400 μ. και ο προσωρινός αεροσταθμός του αεροδρομίου.

 

Σε κάθε περίπτωση όμως η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη κίνηση αλλά και ζήτηση που παρουσιάζει ο τουριστικός προορισμός μας.

Για τον παραπάνω λόγο συνεχίσθηκαν οι πιέσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία και την ΥΠΑ για την επέκταση του διαδρόμου, την κατασκευή νέου κτιρίου - αεροσταθμού, την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών και άλλων εργασιών.

«Μέτρα για την καταπολέμηση του ιού της Καστανής Ρυτίδωσης και αποζημιώσεις στους παραγωγούς που έχουν πληγεί», ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαική Επιτροπή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

 


 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την εμφάνιση του ιού ToBRFV που έχει ήδη προκαλέσει σημαντικές καταστροφές σε καλλιέργειας τομάτας και πιπεριάς τόσο υπαίθριες όσο και θερμοκηπίου κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με την ερώτησή του ζητά να πληροφορηθεί τα μέτρα καταπολέμησης και αποτροπής διάδοσης του ιού που σχεδιάζει η Επιτροπή καθώς και τις δυνατότητες αποζημίωσης των παραγωγών που οι καλλιέργειές τους έχουν πληγεί μέσω των ευρωπαϊκών κοινοτικών ταμείων.

Αναλυτικά η ερώτηση:

- Αίτημα για ενίσχυση κι άλλων αγροτών από την Περιφέρεια

Επιστολή  προς τον υπουργό Αγροτικής Οικονομίας Μάκη Βορίδη απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονας Ζαννετίδης ζητώντας του να συμπεριλάβει στις αποζημιώσεις λόγω πανδημίας, τους πτηνοτρόφους και όσους διαθέτουν θερμοκήπια. 

Πέραν των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με τους αλιείς και τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας και τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση τους, ο κ. Ζαννετίδης βλέποντας πως τα μέτρα στήριξης δεν συμπεριλαμβάνουν τους πτηνοτρόφους παραγωγούς αυγών και όσους έχουν θερμοκήπια, προχώρησε αμέσως σε καταμέτρηση των παραγωγικών μονάδων, σε εκτίμηση των οικονομικών απωλειών από τα μέτρα κατά της πανδημίας και απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό ζητώντας του να συμπεριληφθούν και οι δύο αυτές κατηγορίες στους πληγέντες, έτσι ώστε να ενισχυθούν οικονομικά και να καταφέρουν να επιβιώσουν. Το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τον υπουργό έχει ως εξής: 

Έπαρχος Νάξου : ενημέρωση για κλείσιμο δρόμου λόγω έργων


Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 ο δρόμος Χώρας – Χαλκείου, στη θέση της γέφυρας του Χαλκείου, από τις 11:30 έως τις 14:30, θα είναι κλειστός λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης.Παρακαλούμε για την αποφυγή μετακίνησης των οδηγών προς το συγκεκριμένο σημείο.

Δήμαρχος Πάρου: Τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό

Σε δελτίο τύπου του Δήμου Πάρου, με ημερομηνία 10/11/2020, γίνεται γνωστό ότι ο Δήμαρχος Πάρου συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τον τουρισμό.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου Πάρου:

ΝΔ Πάρου – Αντιπάρου: Σχετικά με τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. 

ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ




Στο ερώτημά της για τη στελέχωση του Κ.Υ. Πάρου, με επιπλέον γιατρούς (γενικούς ιατρούς ή παθολόγους), εξειδικευμένους σε επείγοντα περιστατικά, για να είναι σε θέση το Κ.Υ. Πάρου να αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση, ποικίλα περιστατικά όχι μόνο για τους δύσκολους μήνες του χειμώνα αλλά και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ο κ. Αλεβίζος την πληροφόρησε ότι επίκεινται προσλήψεις και θα ληφθεί σοβαρά υπόψη το αίτημά μας.

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων : Επαναλειτουργία της υποστηρικτικής δομής κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης

 



Σε λειτουργία τίθεται για δεύτερη φορά η υποστηρικτική δομή κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε ηλικιωμένους και πολίτες που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν. 

Για τον λόγο αυτόν ενεργοποιείται και πάλι η