slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη Παριανών στη Βουλή των Ελλήνων και στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, ο Δήμος Πάρου με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου κ. Δώρας Σαρρή-Παπακυρίλλου διοργάνωσε μονοήμερη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων και στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2017.

Ο Βαγγέλης πήρε - επιτέλους - τ' όπλο του

Γράφαμε προ μηνών για την αποχή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την εκκωφαντική σιωπή του. Παρά ταύτα, δεκτό απ’ ότι φαίνεται έχει κάνει το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να «βάλει λίγο πλάτη παραπάνω», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Απ’ ό,τι

Στην Άνδρο ο Γιάννης Βρούτσης




Ο Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί τη νήσο Άνδρο, όπου θα παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Φιλίππου, πολιούχου Μπατσίου Άνδρου.

Η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου για εναλλακτικό τουρισμό

Η Ένωση Ξενοδόχων ξεκινά την 1η Φάση (Έρευνα-Καταγραφή-Αξιολόγηση πόρων) εκπόνησης σχεδίου ανάπτυξης εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού στη Νάξο.
Ο προγραμματισμός υλοποίησης της 1ης φάσης αφορά τα εξής στάδια:

Οι Τραγικοί … και η Τραγική !!!


Του Ευάγ. Αθανασιάδη *

            Εννέα (9) φιγούρες, της πολιτικής σημαδεμένης τράπουλας, οι Τραγικοί, δήλωσαν (ή προσπάθησαν να δηλώσουν) παρουσία και παραγοντισμό στην ήδη πυρακτωμένη, εξαιτίας της πολιτικής ανεπάρκειας ατμόσφαιρα.
            Πραγματοποίησαν σύζευξη, που στη μνήμη μας, ξανακούστηκαν κακόηχα, βλαπτικά και κακής ποιότητας συνθήματα.
            Με τη «διαφήμιση» αλλά και «προστασία», που τους παρέχει η Διαπλοκή, η Διαφθορά και η Διαστροφή (3-Δ), μπόρεσαν να πετύχουν το επιθυμητό για αυτούς.
            Το επιθυμητό τους, είναι η ανάγκη, να προβληθούν. Να δηλώσουν παρουσία και παραγοντισμό. Να διεκδικήσουν θέση, καρέκλες, «οφίτσια» στη «Κόλαση του Δάντη». (Κάτι ξέρουν που δεν ξέρουμε??)

Υπογραφή σύμβασης ανέγερσης τμήματος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου

Ανέγερση τμήματος 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου και διαμόρφωση αύλειου χώρου

Τη σύμβαση του έργου ανέγερσης τμήματος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου υπέγραψαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης και ο ανάδοχος του έργου Στάθης Μανδηλαράς. Οι εργασίες κατεδάφισης του τμήματος που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας και η ανέγερση νέου κτιρίου αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν εντός 10 μηνών.

Αποκάλυψη: Τινάζει στον αέρα τον Καμμένο, έγγραφο – «βόμβα» που δημοσιοποίησε ο Λοβέρδος (έγγραφο)


Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις (πιθανώς και δικαστικές) αναμένεται να προκαλέσει η δημοσιοποίηση από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδο εγγράφου που επιβεβαιώνει πρωτοφανείς μεθοδεύσεις από την πλευρά του Πάνου Καμμένου σε ότι έχει να κάνει με την εμπλοκή του διαβόητου μεσάζοντα Β.Παπαδόπουλου στην πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία.

«ΕΡΓΑΝΗ» Οκτώβριου 2017: «Οι χειρότερες επιδόσεις όλων των ετών! Ρεκόρ, για τη μερική απασχόληση στο 62,26%. Ρεκόρ, στο ισοζύγιο απολύσεων που έφτασαν τις 100.000!»



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσηςέκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η  αρνητική ανατροπή που συντελέστηκε το 2015 στην αγορά εργασίας - με κυριαρχία της μερικής απασχόλησης - διευρύνεται ανεξέλεγκτα, ενώ στον αντίποδα η πλήρης απασχόληση συρρικνώνεται επικίνδυνα».
Πλήρης δήλωση

Με ακόμα ένα γιατρό ορθοπαιδικό ενισχύεται το νοσοκομείο Νάξου




Γιατρό ορθοπαιδικό αποκτά το νοσοκομείο Νάξου.

Σύμφωνα με σημερινή απόφαση της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ Όλγας Ιορδανίδου, εγκρίνεται η πρόσληψη του ιατρού Σπυλιοπούλου Ιωάννη, ειδικότητας ορθοπαιδικής, ως επικουρικού ιατρού για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.