slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ετούτα δε τα ήλπιζα σα ψήφιζα το ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
με χιουμοριστική πικρόχολη διάθεση
email: johnpreve@gmail.com
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ
Διάλεξα τον παραπάνω τίτλο από μια παλιά μου εβδομαδιαία χιουμοριστική ραδιοφωνική εκπομπή στον Αθήνα 9.84 την δεκαετία του 1990. Μια εκπομπή που γράφαμε και παρουσιάζαμε μαζί με τον συνεργάτη και φίλο μου Θοδωρή Φαράκλα σατιρίζοντας με εύσχημο αλλά καυστικό τρόπο τα γεγονότα της εποχής.
Τονίζω τον εύσχημο τρόπο γιατί δυστυχώς και τότε όπως και τώρα οι περισσότεροι κειμενογράφοι της σάτιρας ακολουθούν την Χαρρύκλυον σχολή η οποία βασίζεται εν πολλοίς στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των ακροατών με υπερβολικές λεκτικές έννοιες και φράσεις οι οποίες έχουν ως κορμό την

Ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. οι κότες που γέννησαν τα αυγά που ρίξανε στον Καμμένο!


Αίσιο τέλος προμηνύεται για το αστυνομικό θρίλερ που ξέσπασε χθες στο Νησί της Κω λίγα λεπτά μετά την επίθεση αγνώστων με αυγά εναντίον του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αμέσως μετά την αιφνιδιαστική επίθεση στον Υπουργό, και με εντολή του Υπουργού Προστασίας Πολίτη Γιάννη Πανούση εξαπολύθηκε πραγματικό κοτοκηνυγητό με τις αστυνομικές δυνάμεις να πραγματοποιηθούν όλο το βράδυ της Παρασκευής αιφνιδιαστικές εφόδους σε ύποπτα κοτέτσια του

Αποκλειστικό αγοραστή για την αντιμνημονιακή του μπλούζα ψάχνει ο Πάνος Καμμένος!


Την πρόθεση άμεσης πώλησης συλλεκτικής αντιμνημονιακής μπλούζας με την οποία φωτογραφιζόταν ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια της πολυτάραχης αντιστασιακής του σταδιοδρομίας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ήταν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής όταν σε γνωστή χασαποταβέρνα της ΡαφήναςΠάνος Καμμένος και Τέρενς Κουίκ εθεάθησαν να τρώνε μνημονιακά γουρουνόπουλα και να συζητούν ταυτόχρονα για το φλέγον θέμα με το μπλουζάκι.

Παραθέτουμε τον πλήρη διάλογο:

Δεκτή έκανε τελικά την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμενου ο Σόιμπλε!


Με ένα σύντομο και άκρως φιλικό τηλεγράφημα δόθηκε η πολυπόθητη άδεια από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών για την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και την προκήρυξη νέων εκλογών.

Μπορεί η οριστική απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για εκλογές να είχε ληφθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης, η αγωνία ωστόσο και το άγχος για την έγκριση του ελληνικού αιτήματος από τον καθ’ύλην αρμόδιο αξιωματούχο παρέμεναν σε μεγάλη επίπεδα μέχρι το επίμαχο τηλεγράφημα να φτάσει στο Μαξίμου.

Χωρίς απρόοπτα και εκπλήξεις ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε τελικά την άδεια που