slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευχές για το Πάσχα από Αν. τομεάρχη οικονομικών Ν.Δ. κ. Γιάννη Βρούτση.

Μήνυμα Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το Πάσχα

Το μήνυμα της θυσίας και της Ανάστασης του Θεανθρώπου, που πρέπει πάντα να ενυπάρχει στις ψυχές μας, κορυφώνεται τις άγιες, τούτες ημέρες που διανύουμε. Ειδικά στην παρούσα ιστορική στιγμή για τον Ελληνισμό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Ανάσταση του Κυρίου που έπεται της εβδομάδας των Παθών, μας γεμίζει με ελπίδα και πίστη για το βέλτιστο.

Γ.Ι.Παπαμανώλης Καλή Ανάσταση

Σύρος, 20.4.2011
Οι ευχές για να πιάνουν τόπο πρέπει να έχουν νόημα και να δίνονται με όλη μας την καρδιά. Εκτός λοιπόν από τα τυπικά «Χρόνια Πολλά», υπάρχουν και οι ευχές που δίνονται ανάλογα με την εορτή. Για τους χριστιανούς λοιπόν που θέλουν οι ευχές τους να πιάνουν τόπο, μία είναι η πραγματική ευχή: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

Ευχές Χ. Κόκκινου - Νέα Εποχή για τα Νησιά μας


Οι Άγιες ημέρες του Πάσχα,
ας γίνουν στις δύσκολες στιγμές που ζούμε,
η αφετηρία για Ειρήνη, Αλληλεγγύη, Κοινωνική Δικαιοσύνη....

Σνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου...

              στις 28 Απριλίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα  11:00 π.μ. στην πόλη της Ρόδου και σε αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία στεγάζεται στο Περιφερειακό Μέγαρο (πρώην Νομαρχία Δωδεκανήσου),  με θέματα :

ΓΙΟΡΤΗ ΑΡΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΨΥΡΡΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgc1OYXiP3_1RSfzW1uyDSCt9q1NlhHntOsDrIy7Q2dTNJUAlDXVefPGQMH5fvrVWI48mzaygLGZNJJLKo4n8U_M_9tRKQ7D_Bf7Gl0K8hQEYf6MLgRDTvX5A03iH-pDgFIguEYdvGkcQE/s1600/GIVRTI+ARNIOY.+1.jpgΌπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, συνεχίζοντας την παράδοση 50 χρόνων, στην πλατεία Ψυρρή θα βρείτε τα φημισμένα κατσίκια, αρνιά και τυριά από το Φιλώτι Νάξου για το Πασχαλινό τραπέζι. Η εκδήλωση, "Γιορτή του αρνιού", τελεί υπό την αιγίδα Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.

Αναγνώριση και Τιμή σ’ αυτούς που “φύλαξαν Θερμοπύλες” στα χωριά μας.



Μανούσος Καρποντίνης (Κινιδαριώτης Βιολάτορας)

Οι εμπορικά Ανώνυμοι - ΕΠΩΝΥΜΟΙ της ψυχής μας

Δεν είναι δυνατόν κάποιος να καταγράψει το μουσικό και χορευτικό βίο των Κινιδαριωτών και να αγνοήσει ή στην καλύτερη περίπτωση να αχνογράψει την παρουσία του λαϊκού πρακτικού οργανοπαίκτη Μανούσου Καρποντίνη του Κοκκινογιάννη. Του οργανοπαίχτη, που έπαιξε και παίζει για τους Κινιδαριώτες, και όχι μόνο, για τους χωριανούς του που ήταν απαιτητικοί γλεντιστές, ενός χωριού που οι κάτοικοί του «κατάγονται από φυλή οργανοπαιχτών».
Πόσους δεν πάντρεψε με το βιολί του, πόσους δεν γλέντισε στα βαφτίσια των παιδιών τους, πόσα χρόνια δεν συνόδεψε τους

Μύκονος τελικά ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;


033.JPG
Κάτω από τα άγρυπνα ματια!! του Λιμεναρχείου Μυκόνου έγινε πάλι μια τεράστια περιβαντολογική καταστροφή.Μέσα στο παραδοσιακό οικισμό στην θέση Καμινάκι μπαζώθηκε τσιμεντώθηκε η παραλία και ο αιγιαλός ακόμα και τα όμορφα βράχια.Ένα ολόκληρο βραδυ κουβάλαγαν αμμοχάλικα και μπαζιά και δεν είδαvε τίποτα;Μέχρι ρεύμα και στυλο φωτισμού τσιμέντωσαν επάνω "στα βράχια!!!!Ποιος είναι υπεύθυνος για την αλλοίωση και καταστροφή της Μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής ;Ποιος θα επαναφέρει το συγκεκριμένο σημείο στην αρχική του κατάσταση;

Πρόσκληση για το έθιμο των αρτιδίων στη Μονή

Πρόσκληση για το έθιμο των αρτιδίων στη Μονή
Σας καλούμε τη Μεγάλη Παρασκευή (22 Απριλίου) 10:00 στο βυζαντινό ναό (α΄ μισό του 7ου αιώνα) της Παναγίας Δροσιανής στη Μονή για να παρευρεθείτε στο έθιμο των αρτιδίων (πούλων).
Το έθιμο αυτό, μοναδικό στην Ελλάδα, θεωρείται βυζαντινό κατάλοιπο. Ο Μεγάλος Κωνσταντίνος μοίραζε στους πιστούς τη...

Γ. Μιχελάκης, για Θ. Πάγκαλο και για ραδιοφωνικό σταθμό 9,84

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/mixelakis-good.jpg

Υπάρχει κυβέρνηση; Υπάρχει πρωθυπουργός; Δεν ενοχλείται από τα αποκαλυπτήρια του υβριστή και ψευδόμενου αντιπροέδρου;", διερωτήθη ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στο περιεχόμενο ομιλίας του Θόδωρου Πάγκαλου στην Κωσταντινούπολη.

«Πασχαλινές Ευχές από την Συμπαράταξη»


Δημοτική Κίνηση:  «Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»

Μαράκης Νικόλαος, Επικεφαλής
Χώρα Νάξου
Γραφείο Τύπου
Νάξος, 20/04/2011
Ο Επικεφαλής της «Συμπαράταξης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» Νίκος Μαράκης, οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και όλα τα Στελέχη του Συνδυασμού μας, εύχονται από καρδιάς σε όλους τους Ναξιώτες, τους Μικροκυκλαδίτες και τους επισκέπτες των νησιών μας Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα και...

Ντοκουμέντο: τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ για την Finansbank

"Και τώρα όσοι επέκριναν τη συμφωνία μπορούν να δούν πόσο λάθος έκαναν"
ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Δείτε τώρα ποιοι ήταν αυτοί που επέκριναν τη συμφωνία.
Μιλάμε ότι οι άνθρωποι είναι για κλάματα.
Μόνο που όλα αυτά γίνονται στις πλάτες μας.
Πόσο μεγάλοι ψεύτες είναι οι ΠΑΣΟΚΟΙ! Ιδού η ερώτηση που είχαν υποβάλει 37 βουλευτές του κόμματος Τσουκάτου-Μαντέλη για την Finansbank, την εξαγορά της οποίας από την Εθνική Τράπεζα τώρα εκθειάζει ο Πάγκαλος. Αναδημοσιεύουμε από το PASOK.gr και καλή διασκέδαση!
Ερώτηση 37 βουλευτών προς τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης (5/2/09)
Ημ. Δημοσίευσης : 05/02/2009 01:00
5/2/2009
Η κρίση ρευστότητας στην Ελληνική αγορά έχει οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε σοβαρό οικονομικό αδιέξοδο. Η Κυβέρνηση αδυνατεί πλέον να ελέγξει την κατάσταση. Ό,τι μέτρα έχει αποσπασματικά και με ενσυνείδητη προχειρότητα λάβει, είτε δεν λειτουργούν στην πράξη (π.χ. ΤΕΜΠΜΕ), είτε ευνοούν άλλους, όχι όμως αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΤΑΔΕ ΕΦΗ....ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Ευχές από το ιστολογιό μου


Τα θετικά σχόλια για την συμμετοχή της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων στην εαρινή έκθεση βιβλίου συνεχίζονται






Από τους πρώτους επισκέπτες της έκθεσης ο Δήμαρχος Νάξου Μανώλης Μαργαρίτης




Απόλυτα επιτυχημένη, χαρακτηρίζεται   η πρώτη συμμετοχή της  Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων   στην εαρινή έκθεση βιβλίου που πραγματοποιείται από τις 8 Απριλίου, στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η πρωτοβουλία  της Ο.ΝΑ.Σ. έδωσε την δυνατότητα στους χιλιάδες    επισκέπτες της έκθεση να δουν τους πάνω από 150 τίτλους  βιβλίων που παρουσιάζονται και έχουν σχέση με τον πολιτισμό, τη λαογραφία, την ιστορία, το φωτογραφικό υλικό, την ποίηση και την θρησκευτική παράδοση του νησιού μας και κάθε  είδους  πληροφορίες  για  τη  Νάξο .

Να θυμίσουμε εδώ  ότι  μεγάλη συμβολή στην πολύ  επιτυχημένη προσπάθεια της   Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων έχουν με την ευγενική  χορηγία που έκαναν η  Ένωση  Γεωργικών Συνεταιρισμών  Νάξου και ο Πρόεδρος της Δ. Καπούνης  και του Νάξιου διαφημιστή Δημήτρη Καρούση. Η έκθεση, ολοκληρώνεται τη Μ. Πέμπτη, 21 Απριλίου.

Ενέργειες αξιοποίηση της ναξιακής σμύριδας μετα από 25 χρόνια

Mετά από πολύμηνες προσπάθειες του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κου Μανόλη Μαργαρίτη ολοκληρώθηκε η αποστολή δοκιμαστικού φορτίου 20 τόνων σμύριδας από την αποθήκη της Μουτσούνας, προς θυγατρική στην Ολλανδία της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΜΒΝΕΕ. 

Η κυβερνητική πολιτική βλάπτει σοβαρά την υγεία


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ
ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ




Το καταστροφικό «τσουνάμι» του ΠΑΣΟΚ ισοπεδώνει καθημερινά το κοινωνικό κράτος και διασπά την κοινωνική συνοχή.

Υπέγραψε το Σύμφωνο Νησιών η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


 Δελτίο Τύπου της
Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Στην υπογραφή του Συμφώνου των Νησιών προχώρησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Πουσσαίος υπέγραψε στις 12 Απριλίου στις Βρυξέλλες για λογαριασμό των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το Σύμφωνο Νησιών (Pact of Islands).