slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νάξος-Καρναβάλι 2012-Το Πρόγραμμα της Αποκριάς

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε το Πρόγραμμα για το 3ήμερο της Αποκριάς στην Νάξο. 24-25-25 Φεβρουαρίου 2012 η καρδιά του Καρναβαλιού χτυπάει στην Νάξο & Μικρές Κυκλάδες.
Το επίσημο τηλεοπτικό σποτάκι για το Ναξιώτικο Καρναβάλι της Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Qnpz6xFXnEo
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012-02-02
Μεθυδότεια | Μύηση σε Διονυσιακό δρώμενο
Με τα Μεθυδότεια προσπαθούμε να αναδείξουμε εν μέρει, την πεμπτουσία και τον θεμελιώδη χαρακτήρα του Διονύσου που δεν ήταν άλλος από την ΜΑΝΙΑ.
Την Μανία που ονομάζεται Διόνυσος και δεν είναι η ασθένεια =(η Λύσσα, η Ερινύα) και η ασθενής ζωή, αλλά, η γενεσιουργός δύναμη της δημιουργικότητας μας.
Ο Διόνυσος είναι ο πιο υγιής και αντιφατικός θεός που..........

Aκριβοπούλου: Ο ΓΑΠ μας εξήγησε θυμωμένος κιόλας, πως μας έσωσε και εμείς οι μικρόνοες δεν το καταλάβαμε..

Απολαύστε την κυρία της Ελληνικής τηλεόρασης.

Δείτε την Κατερίνα Ακριβοπούλου στο βίντεο που ακολουθεί.


“Εάν ο ΓΑΠ πιστεύει αυτά που λέει, τότε δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε, η εξήγηση είναι απλή: Ο άνθρωπος ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν! Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Είχε το θράσος πάλι να τα ρίξει στους κερδοσκόπους, στον Καραμανλή, όλοι όμως πλέον γνωρίζουν ότι φταίει ο …Χαλιμάς!”. Αυτά ήταν και τα ελαφρύτερα σχόλια της για τον “ηγέτη παγκόσμιας εμβέλειας”. 
"Ο ΓΑΠ μας εξήγησε, θυμωμένος κιόλας όπως είδαμε, πως μας έσωσε...
και εμείς οι μικρόνοες δεν το καταλάβαμε "

Ίσως ακόμα και αύριο, Παπούλιας - Παπαδήμος, κάνουν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου...

Σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έπειτα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, μπορεί να εκδώσει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες έχουν αμέσως την ισχύ νόμου και απλά εισάγονται στη Βουλή για κύρωση σε 40 ημέρες από την έκδοσή τους ή σε 40 ημέρες από τη σύγκλιση της Βουλής σε σύνοδο. Αν η Βουλή δεντις εγκρίνει μέσα σε 3 μήνες από την υποβολή τους, τότε παύουν να ισχύουν.

Σήμερα το πρωϊ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο καθηγητής κ. Μητρόπουλος....

Τις επόμενες μέρες ο Σαμαράς παίζει το κεφάλι του-Το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων των επόμενων 10 ημερών

Σε ένα δεκαήμερο η Ελλάδα καλείται από τους δανειστές να έχει ολοκληρώσει όλες τις περίπλοκες διαδικασίες που απαιτούνται, για να εξασφαλίσει την αποφυγή της επίσημης χρεοκοπίας. Στο ίδιο 10ήμερο ο Αντώνης Σαμαράς παίζει το κεφάλι του και η στάση του θα δείξει αν μπορεί να διαπραγματευτεί, να επιμείνει και να απαλύνει την ξεφτίλα. Γεγονός είναι ότι λόγω συγκεκριμένων ενεργειών του Γιωργάκη και του ΠΑΣΟΚ έχουμε φάει ασυζητητί χοντρή ήττα και έχουμε μπει σε λούκι από το οποίο δεν υπάρχει έξοδος (εκτός από τις γραφικότητες Καζάκη κ.λπ). Το καλύτερο που μπορεί να γίνει τώρα είναι...
η ήττα να είναι αξιοπρεπής και διαχειρίσιμη  και όχι εξεφτελιστική και καταστροφική για τη χώρα... πράγμα που σημαίνει ότι ο Αντώνης πρέπει να πει και κανα ΟΧΙ αρχής γενομένης από σήμερα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αφού απ' ότι φαίνεται το ΠΑΣΟΚ τα έχει δώσει όλα (ενδεικτικό το ότι χθες στην ΚΟ κανένας δεν αναφέρθηκε στο 13ο και 14ο μισθό!!)

Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου «κληρώνει» για το PSI, το νέο δανειακό πακέτο και το -αυστηρότατο, όπως διαφαίνεται- Μνημόνιο που θα το συνοδεύει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προτείνουν οι εταίροι.

Στο Eurogroup της 6ης Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα πρέπει να προσκομίσει και τις γραπτές δεσμεύσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων, απαίτηση που, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις ΝΔ και ΛΑΟΣ, δεν αποκλείεται να προκαλέσει σοβαρό κυβερνητικό ρήγμα.

H ελληνική Βουλή θα πρέπει επίσης να έχει υιοθετήσει μέχρι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου την εισαγωγή ρητρών συλλογικής δράσης (CAC).

Συγκεκριμένα, βάσει του «προτεινόμενου χρονοδιαγράμματος» των δανειστών που έχει διαρρεύσει, μέχρι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν υποβληθεί:
  • Το προκαταρκτικό μνημόνιο για τα 30 δισ. ευρώ που απαιτούνται για το PSI
  • Κείμενο συμφωνίας με την τρόικα για τις προαπαιτούμενες δράσεις
  • Την έκθεση της τρόικας
  • Τις γραπτές δεσμεύσεις των ελληνικών κομμάτων
  • Το πακέτο των εγγράφων για το νέο δάνειο, δηλαδή το προμνημόνιο για το νέο δάνειο, τις συμφωνίες χρηματοδότησης από τον EFSF και τις συμφωνίες από τα συγχρηματοδότησης από τα κράτη-μέλη
Την Τρίτη, η Κομισιόν θα συναποφασίσει μαζί με την ΕΚΤ τους βασικούς όρους της συμμετοχής του EFSF. Παράλληλα, μέχρι την Τετάρτη τα κράτη μέλη θα έχουν εγκρίνει τις διαδικασίες για αύξηση των εγγυήσεων στον EFSF και των σχετικών με το PSI.

Την Πέμπτη, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δίνουν την οριστική έγκριση στο PSI ενώ η ελληνική Βουλή υιοθετεί τις ρήτρες συλλογικές δράσεις.

Την Παρασκευή, προβλέπεται η υπογραφή όλων των βασικών κειμένων από την ελληνική κυβέρνηση, την Κομισιόν, την Τράπεζα της Ελλάδος και τον EFSF, δηλαδή: του μνημονίου για τα 30 δισ. ευρώ του PSI, τις συμφωνίες χρηματοδότησης από τον EFSF και τη συμφωνία συγχρηματοδότησης.

Την επόμενη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου η Ελλάδα καταθέτει την προσφορά για το PSI. Η ανταλλαγή των ομολόγων έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 6 Μαρτίου και θα ακολουθήσουν εκλογές μάλλον αρχές Απριλίου... τότε όμως όλα θα έχουν κριθεί για τον Αντώνη Σαμαρά και η πορεία προς την Πρωθυπουργία ή "ένας σαν όλους τους άλλους" θα είναι απλά διαδικαστική.

Ανάρτηση από Δεξί X-Trem(i) 

Κατά τ' άλλα ο Μίλτος θέλει να ελέγξει και το ιντερνετ: «Η δικαιοσύνη έρχεται» έγραψαν οι Anonymous στην ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης (βίντεο)

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής η επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, έπειτα από χτύπημα των «χακτιβιστών» Anonymous. «Η δικαιοσύνη έρχεται» έγραψαν στην πρώτη σελίδα του site, ενώ ανέβασαν και ηχογραφημένο μήνυμα στο οποίο ανέφεραν:


«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει ολοκληρωτικά. Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα σας και εσείς τη σκοτώσατε. Οι ίδιοι οι πολίτες σας σάς μισούν κι εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Επιβάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους και επιτρέψατε στους τραπεζίτες και τους μονάρχες της ΕΕ να υποδουλώσουν τον λαό σας, οικονομικά και πολιτικά.

» Οι πολίτες σας πληρώνουν τα λάθη της κυβέρνησης και εσείς αφήνετε τους ξένους να τους μισούν για κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται. Τι κρίμα. Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τη δύναμή της και επιτίθεται σε διαδηλωτές που ζητούν την απονομή της δικαιοσύνης. Διαδηλώνουν εναντίον σας, αλλά εσείς δεν θέλετε να ακουστεί η φωνή τους. Τους στερείτε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και του δικαιώματος τους να ζουν.

» Οι αυθαίρετες πράξεις σας πρέπει να τιμωρηθούν. Με την υπογραφή της συνθήκης ACTA (σ.σ. η οποία καλύπτει τη διαδικτυακή πειρατεία και πολλά ακόμα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας) στερείτε περαιτέρω την ελευθερία και οδηγείτε τους πολίτες σας στην καταπίεση. Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας αλλά τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο».

Και καταλήγει το μήνυμα: «Είμαστε οι Ανώνυμοι.... Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε... έπρεπε να μας περιμένετε. Οι λαοί δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους λαούς».

Οι Anonymous ανέφεραν ότι το χτύπημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης είναι «μόνο η αρχή» και έδωσαν διορία δύο εβδομάδων» στην Ελλάδα να εγκαταλείψει τη συνθήκη ΑCTA, προειδοποιώντας με νέες επιθέσεις ακόμα και σε μέσα ενημέρωσης.

Η επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε γύρω στις 6 το πρωί, προκαλώντας συναγερμό στις διωκτικές αρχές. Στο υπουργείο βρίσκεται κλιμάκιο αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

8 στους 10 Ελληνες: «Ξεπούλησε την εθνική μας κυριαρχία ο Παπανδρέου»!

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ NEWSBOMB.GR
Συγκλονιστικά τα ευρήματα της πρώτης μεγάλης έρευνας του «newsbomb political x-ray by alco»: Κόλαφος για Παπαδήμο, διασώζεται ο Σαμαράς, «δε θα περάσει» το όνομα
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είναι ρίψασπις. Είναι ο άνθρωπος που ξεπούλησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Είναι αυτός που αποδέχθηκε άνευ όρων τους τις εντολές των ξένων.
Αυτά ακριβώς πιστεύουν οι Ελληνες. Αυτά καταγράφονται σε μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε η alco αποκλειστικά για λογαριασμό του newsbomb.gr. Συγκεκριμένα, 8 στους 10 συμπολίτες μας απάντησαν πως, αντί να..............

Ναξιώτικο Καρναβάλι | 2012

(14η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 2/2/2012)

    Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στη Ρόδο στις 2/2/2012, οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης τοποθετήθηκαν στα παρακάτω θέματα:
α) στο θέμα της εκλογής του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη, τόνισαν ότι η κατ' επανάληψη επαναφορά του θέματος στις συνεδριάσεις του συμβουλίου, χωρίς την παρουσία των υποψηφίων και χωρίς τη στοιχειώδη διαβούλευση μαζί τους, έχει μετατρέψει τη διαδικασία εκλογής του σε εκφυλιστική και τελικά σε κοροϊδία. Με αυτές τις προϋποθέσεις εμείς δεν θα πάρουμε μέρος στην ψηφοφορία
β) στο θέμα της ενημέρωσης της πορείας των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, τόνισαν ότι, δεν απαξιώνουμε αλλά ούτε πανηγυρίζουμε για την μέχρι σήμερα πορεία. Η πρωτιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου από όλες τις Περιφέρειες της χώρας σε σχέση με την απορρόφηση των πόρων, είναι ένα αντικειμενικό γεγονός που δεν αμφισβητείται. Από εκεί κι' έπειτα με βάση την ανάλυση των στοιχείων, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Οργανώνεται κόμμα από τον Καμμένο και άλλους σε όλη τη χώρα....

Ο Καμμένος έχει κατ’ επανάληψη τονίσει πως αν η Νέα Δημοκρατία ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο και την νέα δανειακή σύμβαση, θα αποχωρήσει από το κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, ο Πάνος Καμμένος οργανώνει ήδη, μαζί με άλλους κόμμα, σε όλη την Ελλάδα και θα κατέβουν στις προσεχείς εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι ο Σαμαράς το ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει το PSI, το νέο μνημόνιο και την νέα δανειακή σύμβαση, που εκτός του ότι νομιμοποιούν και....

"Συναίνεση, άγνωστη λέξη για την περιφερειακή αρχή"

 Χαράλαμπος Κόκκινος
Σε ναυάγιο οδηγήθηκε για άλλη μια φορά η εκλογή του Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Χ. Κόκκινος και σημειώνει:

Ο νόμος 3852/2010 (Καλλικράτης) προβλέπει ως απαραίτητη πλειοψηφία για την εκλογή τα 2/3 του συνόλου των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλαδή 34 θετικές ψήφους προς έναν υποψήφιο από τα 51 συνολικά μέλη για το Νότιο Αιγαίο. Η περιφερειακή μας παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας», αντιλαμβανόμενη πλήρως την δυσκολία της εποχής που διανύουμε και την ανάγκη της κοινωνίας για συμπόρευση των πολιτικών δυνάμεων, ήδη από την πρώτη εισαγωγή του θέματος και εφόσον διαπιστώθηκε το αδιέξοδο εκλογής αλλά και την καίρια σημασία της εκλογής Συμπαραστάτη, κινήθηκε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΑ.

Νέα ψηφοφορία για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη


Νέα προκήρυξη για Συμπαραστάτη του Πολίτη θα γίνει άμεσα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά τη σημερινή άκαρπη, όπως και οι προηγούμενες, ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων


 

Τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου δέχθηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Γκούφα.

Οι επαγγελματίες, επεσήμαναν ακόμη, φαινόμενα μη καταβολής δεδουλευμένων και ανεργίας που πλήττει συναδέλφους τους, με τους κ. Μαχαιρίδη και Χατζηδιάκο να επαναλαμβάνουν ότι «σε μια περίοδο κρίσης και....

Ενημέρωση για το ΕΣΠΑ στο περιφερειακό συμβούλιο

PERIFEREIAKO_ESPA
Η πορεία του ΕΣΠΑ στο Νότιο Αιγαίο ήταν αντικείμενο πολύωρης συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας αναδείχθηκαν οι πολύ καλές επιδόσεις της Περιφέρειάς μας, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακριωνίτης, έκανε λόγο για ένα επίτευγμα, αποδίδοντας τα εύσημα και ευχαριστώντας τα στελέχη των υπηρεσιών και της Διαχειριστικής Αρχής της ....

Ο Δήμος Τήνου για τον ΦΠΑ στα νησιά


Ο Δήμος Τήνου εκφράζει, για μία ακόμη φορά, την πάγια και κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε σκέψη για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά.

FPA

Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε την χαριστική βολή στην άγρια δοκιμαζόμενη τοπική τους οικονομία και θα καταδείκνυε, με τραγικό τρόπο, ότι οι κρατούντες αγνοούν την μέριμνα που επιβάλει το Σύνταγμα της Ελλάδας, για τις νησιωτικές περιοχές. Οι λόγοι που επέβαλαν κάποτε στον νομοθέτη, την κατοχύρωση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει αλλά παραμένουν και σήμερα είναι πιο επιτακτικοί από ποτέ».

Επίσης, δηλώνει ότι σε περίπτωση που προωθηθεί σχέδιο αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, θα αντιδράσει όσο πιο δυναμικά μπορεί.

Ο Ρίζος του ΠαΣοΚ

 
Ο Καστανίδης μετά από δύο χρόνια Υπουργός που δεν είχε πει λέξη για το μνημόνιο απόψε στην Κοινοβουλευτική ομάδα σήκωσε μπαιράκι εναντίον των μέτρων.
Το καλύτερο σχόλιο ακούστηκε από τον ανεξάρτητο βουλευτή Πρέβεζας, Βαγγέλη Παπαχρήστο: «Γι' αυτό με λένε Ρίζο, όπως θέλω τα γυρίζω». ΠΗΓΗ

Η γιορτή του Οικολογικού Ανέμου

Το Σάββατο 4 oikologikos_anemosΦεβρουαρίου 2012 στο “Σπίτι της Σίφνου” στην οδό Ιθάκης 24 και Ι. Δροσοπούλου στην Κυψέλη, ώρα 20.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η γιορτή του «Οικολογικού Ανέμου».


Συγκεκριμένα, η πρόσκληση αναφέρει:


*Ελάτε να γιορτάσουμε με αφορμή τον ένα χρόνο παρουσίας του Οικολογικού Ανέμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν Αιγαίου καθώς και την έναρξη της θητείας μου και στο ευρωκοινοβούλιο ως ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων (από 3/2/2012),


*Ελάτε να κόψουμε την πίτα μας για το 2012.


Από σας θα χρειαστούν ιδέες και προτάσεις, κέφι και καλή διάθεση. Ευπρόσδεκτοι θα είναι οι νησιώτικοι (και όχι μόνο) μεζέδες και το καλό κρασί, που θα συμπληρώσουν αυτά που ήδη θα φροντίσουμε να υπάρχουν.
Σας περιμένουμε να τα πούμε από κοντά!