slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πώς θα είναι η επόμενη Βουλή: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Εφόσον επιβεβαιωθούν στις κάλπες τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων θα εκλεγούν περίπου 15 με 17 επιπλέον βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Κατερίνα Κοκκαλιάρη • kkokkaliari@naftemporiki.gr
Επτά κόμματα φαίνεται ότι θα έχει η επόμενη Βουλή σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ενώ καθαρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στις πρόσφατες έρευνες. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις ο στόχος της Πειραιώς για «άνετη» αυτοδυναμία μπορεί να γίνει πράξη και να εκλεγούν 160 με 162 «γαλάζιοι» βουλευτές.

Φόρτωμας: Για 2η φορά θετικός στον Covid 19


Δήλωση Φίλιππου Φόρτωμα με αφορμή τη νόσησή του από κορονοϊό

Φίλες & φίλοι, 
Δυστυχώς ο κορονοϊός μου χτύπησε την πόρτα για δεύτερη φορά. 
Αυτό το γεγονός μου επιβάλλει να αναβάλω την προγραμματισμένη επίσκεψη μου
στις Δυτικές Κυκλάδες. Συνεχίζω όμως τις παρεμβάσεις μου μέσω του διαδικτύου και
των social media, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν και ο χρόνος είναι πολύτιμος. 
Η 25η Ιουνίου θα είναι η καθοριστική μέρα που η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία θα
συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε για την Ελλάδα μας! 
Να έχουμε όλοι υγεία και δύναμη!
Φίλιππος Φόρτωμας

Θηραϊκή Πολιτεία: ανακοίνωση υποψήφιου συμβούλου - Μαρίνη Σοφία

 


Σοφία K. Μαρίνη

Ελεύθερος Επαγγελματίας

Σοφία ζει για πάνω από δύο δεκαετίες στην κοσμοπολίτικη Οία, την οποία έχει κάνει πατρίδα της, διατηρώντας εκεί το δικό της εμπορικό κατάστημα.

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της Οίας μέσα στα χρόνια και αντιμετωπίζοντας ως επαγγελματίας και ως κάτοικος τη σημερινή της κατάσταση, εκφράζει έντονες ανησυχίες και προβληματισμούς. Όντως σε άμεση επαφή με τους επισκέπτες, διαπιστώνει τη δυσαρέσκεια τους σε πολλά θέματα, όπως η καθαριότητα, ο συνωστισμός, το κυκλοφοριακό, η κατάσταση στους δρόμους.

Ένα ακόμη θέμα που την απασχολεί είναι η ύπαρξη των αδέσποτων ζώων, που κινούνται απροστάτευτα και χωρίς μέριμνα από τους αρμόδιους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους και την ασφάλεια του κόσμου.

Διήμερη περιοδεία Γιάννη Βρούτση σε Κίμωλο και Μήλο

Αρχικά θα επισκεφθεί την  Κίμωλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Βεντούρη.

Στη συνέχεια, ο κ Βρούτσης θα μεταβεί στη Μήλο. Εκεί θα συναντηθεί με την Έπαρχο Μήλου κα. Έλλη Χωριανοπούλου, τον Δήμαρχο κ. Εμμανουήλ Μικέλη, τον Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδόχων Μήλου κ. Δημήτριο Μωραΐτη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Μήλου κ. Ιωάννη Μάλλη, την Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο Μήλου Ν.Δ. κα. Στυλιανή Μαρκαντώνη, καθώς και με τα μέλη της τοπικής.

Επίσης, ο κ. Βρούτσης θα παραβρεθεί στις προγραμματισμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρυπητής, με την ευκαιρία του εορτασμού της ιεράς μνήμης των κεκοιμημένων στο μοναδικό Παλαιοχριστιανικό Μνημείο των Ιερών Κατακομβών Μήλου.

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Κάλεσμα σε ντόπιους καλλιτέχνες για το πολιτιστικό καλοκαίρι 2023

 


Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πλαίσιο διοργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2023 επιθυμεί να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του μουσικές συναυλίες, δίνοντας προτεραιότητα στους καλλιτέχνες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (μουσικούς – τραγουδιστές).

             Πιο συγκεκριμένα, πρόθεση του Δήμου είναι να πραγματοποιήσει  τέσσερις νησιώτικες βραδιές (δύο τον Ιούλιο και δύο τον Αύγουστο) με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών σε μεικτά μουσικά σχήματα.

             Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη μουσική παράδοση των νησιών μας,  που μπορεί και πρέπει να είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες μας, να προβάλουμε το έργο των καλλιτεχνών  και να συνδράμουμε από κοινού στην ψυχαγωγία των ντόπιων κατοίκων.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους καλλιτέχνες των νησιώνμας, που..........