slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και το σχέδιο για τη νέα εποχή

 Σπύρος Καπράλος, 
Με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα προχωρά η Κυβέρνηση στην εφαρμογή ενός ολιστικού σχεδίου μετάβασης στην νέα εποχή, έχοντας στη φαρέτρα της ισχυρά όπλα για τη διασφάλιση της επιτυχίας.
Οι θετικές δημοσκοπήσεις, η εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών, η υψηλή αποδοχή ακόμα και σε ψηφοφόρους άλλων παρατάξεων δημιουργούν για τον Πρωθυπουργό ένα κατάλληλο κλίμα για να προχωρήσει σε τομές και να βάλει τη χώρα σε μία νέα τροχιά, πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη και παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Πέντε προτάσεις κατέθεσε στην κυβέρνηση ο Μάνος Κόνσολας για να στηριχθούν επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι στην Κάλυμνο


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε πέντε (5) συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζομένων στην Κάλυμνο προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης.
Ο κ.Κόνσολας αναφέρει ότι η παράταση του καθολικού lockdown αποτελεί ανασχετικό παράγοντα για την επιστροφή της τοπικής οικονομίας σε μια μορφή κανονικότητας, σε μια συγκυρία που υπήρχε αναμονή για το άνοιγμα του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας.

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων: «Απόλυτος εμπαιγμός εργαζόμενων και επιχειρήσεων στον τουρισμό – Ανακοινώνουν στις 13 Μαΐου μέτρα για τον τουρισμό που θα ανοίξει σε δύο μέρες»

Οι «άριστοι» της κυβέρνησης στις 13 Μαΐου ανακοινώνουν τα μέτρα, με τα οποία ο ελληνικός τουρισμός θα ανοίξει στις...15 Μαΐου. 

Πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό του κλάδου, αφήνοντας στον αέρα χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενους για δεύτερη συνεχή τουριστική σεζόν. 

Οι ιθύνοντες του «επιτελικού κράτους» στρουθοκαμηλίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή, άλλοτε κάνοντας πειράματα και άλλοτε αδιαφορώντας για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία, παρότι τους είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει. 

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του Περιφερειάρχη


Συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό είχε σήμερα, Πέμπτη στο Υπουργείο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργού και του Περιφερειάρχη, για την υλοποίηση του έργου «Εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 2.365.478 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και αφορά έκταση 4.239.156,92 στρεμμάτων στις Περιφερειακές Ενότητες Ρόδου, Κω, Καρπάθου, Καλύμνου , Σύρου , Άνδρου , Θήρας , Κέας, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου και Τήνου.

ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ - Νέος κύκλος εγγραφών στα σεμινάρια Υγειονομικών Πρωτοκόλλων 2021

Νέος κύκλος εγγραφών στα σεμινάρια Υγειονομικών Πρωτοκόλλων 2021 για Τουριστικές Επιχειρήσεις από το ΚΕΚ Γεννηματάς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


Η φόρμα εγγραφών ανοίγει ξανά για Νέο Κύκλο Αιτήσεων από    Πέμπτη 13 Μαΐου και μέχρι Τετάρτη 19 Μαΐου 13:00

Μετακινήσεις εκτός νομού: Πώς θα ταξιδεύουμε στα νησιά από αύριο

Από αύριο, Παρασκευή, θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν από νομό σε νομό, είτε προς την ηπειρωτική χώρα ή και προς τα νησιά.

Στην ηπειρωτική Ελλάδα οι μετακινήσεις θα γίνονται χωρίς την υποχρέωση για self test, αν και θα υπάρχει σύσταση για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν. Σχετικά με τα νησιά, οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με συγκεκριμένα μέτρα και κανόνες.
Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν σε νησιά θα πρέπει να έχουν:
- είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών από τη δεύτερη δόση)

Η Νάξος προβάλλεται ξανά με πρωτοβουλία της Ε.Α.Σ. Νάξου!

Λίγο πριν έλθει το φετινό περίεργο, όπως όλα δείχνουν, καλοκαίρι η Ε.Α.Σ. μπαίνει γι' άλλη μια φορά μπροστά και, όπως ακριβώς έκανε και πέρυσι, προσκαλεί δημοσιογράφους από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας στο νησί μας, ώστε να προβληθούν οι διαδικασίες «θωράκισής» του από τον κορονοϊό, οι παράλληλες πυρετώδεις προετοιμασίες του για την τουριστική περίοδο, η πλούσια πρωτογενής παραγωγή του και, βέβαια, οι απαράμιλλες, το δίχως άλλο, ομορφιές του.

Η αρχή γίνεται με τον Alpha. Ο τηλεοπτικός σταθμός θα βρεθεί, προσκεκλημένος της Ε.Α.Σ., από αύριο (Πέμπτη 13/5) και για μία εβδομάδα, στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες και θα κάνει συνεχή όσο και πολύπλευρα ρεπορτάζ απ' άκρη σ' άκρη της μικρής μας «γειτονιάς».

Ενώ, τις επόμενες εβδομάδες κι άλλα μεγάλα ελληνικά κανάλια… γραμμή θα πάνε ν' αράξουν στη Νάξο!

Έτσι, σε τούτη την δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, που η οικονομία, η παραγωγή και ο τουρισμός της χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, να στηριχθούν δυναμικά, η ΝΑΞΟΣ μας θα μπει ξανά σε κάθε σπίτι στην Ελλάδα μέσα από τις κάμερες και τα ρεπορτάζ των μεγαλύτερων ελληνικών καναλιών, ενώ μέσα από το διαδίκτυο θα φθάσει στα σπίτια όλου του κόσμου!

Συντονιστείτε, λοιπόν!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία - Θα ψηφίσει ο κ. Μητσοτάκης τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία ή φοβάται ότι θα τα καταψηφίσουν οι βουλευτές του;

 

 Θα ψηφίσει ο κ. Μητσοτάκης τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία ή φοβάται ότι θα τα καταψηφίσουν οι βουλευτές του;

 Ο κ. Μητσοτάκης, που τηρεί και τιμά πλέον την προεκλογικά «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών, υποδέχεται σήμερα τον κ. Ζάεφ. Περιμένουμε να ενημερώσει τους πολίτες αν και πότε θα φέρει προς ψήφιση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία προασπίζοντας τα εθνικά συμφέροντα, όπως τον καλεί άλλωστε και ο Πρωθυπουργός της γείτονος με συνέντευξή του στην Αυγή, ή θα

Ανακοίνωση Δήμου Πάρου για την έναρξη του Οριζόντιου Εμβολιασμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

 

Ο Δήμος Πάρου ενημερώνει ότι από σήμερα όλοι οι κάτοικοι της Πάρουανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν πλέον να κλείνουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Το ραντεβού κλείνεται μέσω:

Με 15 διεθνείς αφίξεις το άνοιγμα του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο για σήμερα 13 Μαΐου

Αφίξεις 15 διεθνών πτήσεων με το «καλημέρα» στο άνοιγμα του τουρισμού για το Ν. Αιγαίο

 

Συνολικά 15 οι προγραμματισμένες αφίξεις διεθνών πτήσεων στα διεθνή αεροδρόμια Νοτίου Αιγαίου για σήμερα, Πέμπτη 13η Μαΐου, ανοίγοντας την τουριστική περίοδο του 2021. 

 

Συγκεκριμένα, φθάνουν εντός της ημέρας πτήσεις στα διεθνή αεροδρόμια του Νότιου Αιγαίου ως εξής:

Στην Αμοργό 19 με 21 Μαΐου η Ομάδα Αιγαίου

Η Ομάδα Αιγαίου, συνεχίζοντας για 27η συνεχή χρονιά τη δραστηριότητά της με σκοπό τη στήριξη, ενίσχυση και βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των κατοίκων των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου, θα πραγματοποιήσει με 9 φουσκωτά σκάφη και το πλαστικό σκάφος «ΜΗΝΑΣ Ε» τον 27ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, από την Πέμπτη 13 Μαΐου έως και την Δευτέρα 24 Μαΐου 2021.

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα όπως αυτά ορίζονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ και εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της νόσου covid-19, η Ομάδα Αιγαίου θα καταπλεύσει στην Αμοργό την Τετάρτη 19 Μαΐου και θα αποπλεύσει Παρασκευή 21 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της Ομάδα Αιγαίου στην Αμοργό θα πραγματοποιηθούν μικροβιολογικές εξετάσεις σε όσους κατοίκους το επιθυμούν.

Παράλληλα το ιατρικό τμήμα της Ομάδας θα πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις στις παρακάτω ειδικότητες:

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια η τριετής συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου σε Σέριφο, Σίφνο, Μήλο και Κίμωλο με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ

Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου
Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο πρόγραμμα παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο των νησιών, το οποίο βασίζεται σε νέα φιλοσοφία με στόχο μια διοίκηση αποτελεσματική και σε διαρκή ετοιμότητα.
Πρόκειται μια νέα γενιά έργων, όπου, μέσα από διαγωνισμούς ανάδειξης αναδόχων για διάστημα τριών ετών, θα υπάρχουν συνεχώς ενεργές εργολαβίες για άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανά πάσα στιγμή και για όποιο πρόβλημα προκύψει. Για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη, ο ανάδοχος να αναλαμβάνει και την ευθύνη τεχνικής εποπτείας του οδικού δικτύου, ώστε να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν προβλήματα.

Αύξηση προϋπολογισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίων Σύρου
Οι παρεμβάσεις, ύψους 0,87 εκατ. €, χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται η χρηματοδότηση του έργου της Ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίων Σύρου, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας.

Εκδήλωση-Συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων: «Νησιωτικότητα και Υγεία: το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νέο ΕΣΥ» - Παρασκευή 14 Μαΐου στις 19:00

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής παρουσίασης και της συζήτησης των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων συνεχίζει τη διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς της και διοργανώνει την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 19:00 διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

«Νησιωτικότητα και Υγεία:

ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου & Κυκλάδων για χρηματοδότηση της Περιφέρειας σε περιοδικό στις Κυκλάδες που δεν έχει εκδοθεί


ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου και Κυκλάδων: Για την ΠΝΑΙ τη  μια φταίνε για όλα τα στραβά,  οι  υπάλληλοι και την άλλη οι χορωδοί !

Χωρίς επαρκείς και στοιχειοθετημένες απαντήσεις  μένουν τα ερωτηματικά που δημιούργησε η είδηση, για την απόπειρα  χρηματοδότησης περιοδικού που δεν ήταν καν  στην κυκλοφορία για τη Μύκονο. 

Σύμφωνα με το  mykonosvoice.gr η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την απόφαση  της 28/4/2021 και  με αριθμό 39453/2740 που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με αριθμό 9ΒΛ17ΛΞ-ΞΞΚ, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ιδιώτη με ποσό ύψους 3.100 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για την προβολή της Περιφέρειας μέσω του περιοδικού XPLORE MYKONOS MAGAZINE.

Στην σχετική απόφαση δεν αναφέρονται οι  λόγοι που επελέγη ο συγκεκριμένος ιδιώτης, καθώς πρόκειται για ένα περιοδικό που επρόκειτο να εκδοθεί προφανώς για μια φορά όπως προκύπτει από τον τίτλο του.

Η επιχορήγηση  δεν απευθύνονταν σε ένα μέσο ενημέρωσης με μεγάλη αναγνωσιμότητα και αποδοχή ώστε να έχει και τα ανάλογα αποτελέσματα από διαφημιστικής απόψεως αφού δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη.

Δεν είναι επαρκείς όμως  οι απαντήσεις που δόθηκαν από την περιφερειακή αρχή για αυτό που επιχειρήθηκε να γίνει. 

Η δικαιολογία ότι φταίνε οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν ευσταθεί, καθώς οι υπάλληλοι δεν μπορούν να αναρτήσουν από μόνοι τους απόφαση της εκάστοτε επιτροπής εν προκειμένω της οικονομικής, στο διαδικτυακό τόπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, χωρίς προηγουμένως να έχουν λάβει εντολή από τον πολιτικό τους προϊστάμενο που  στην προκειμένη περίπτωση είναι ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ Λεονταρίτης.Αποφασίστηκε ή όχι τελικά η ανάθεση στην εταιρεία του συγκεκριμένου ιδιώτη η προβολή της Περιφέρειας μέσω του υπό έκδοση περιοδικού γιατί στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται η λέξη «εγκρίνουμε»; 

 Και εφόσον εγκρίθηκε και αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ μετά κρίθηκε πως έγινε λάθος και κακώς απεφάνθησαν τα μέλη της επιτροπής;

Ελήφθη απόφαση για απόρριψη της χρηματοδότησης και αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ότι εγκρίθηκε και ποιος επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο;

Ποιος εισηγήθηκε την έγκριση του συγκεκριμένου θέματος στην αρμόδια επιτροπή και πως αξιολογήθηκε από τα  μέλη της τελικά;

Στην πράξη  έχουμε να κάνουμε για άλλη μια απόπειρα διαχείρισης του δημοσίου χρήματος με λάθος τρόπο αλλά με άλλοθι την προβολή της Περιφέρειας .

Το ΜέΡΑ 25 ζητά απαντήσεις για τους λόγους και τα κριτήρια  που επελέγη ο συγκεκριμένος ιδιώτης για την προβολή,  αν το θέμα εισήχθη για συζήτηση και με ποια απόφαση και από ποιόν,  τελικά  έγινε το λάθος το οποίο επικαλείται η περιφερειακή αρχή. 

Γιατί αν το θέμα δεν έβλεπε το φως της δημοσιότητας τα χρήματα θα δίνονταν για ένα περιοδικό που δεν υπήρχε αλλά επρόκειτο να εκδοθεί, εν μέσω πανδημίας  και οικονομικής κρίσης γεγονός όχι μόνο απαράδεκτο αλλά και εξοργιστικά προκλητικό. 

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου και Κυκλάδων


Επιτροπή Αγώνα Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου: ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

Τηλ. 6906279789-6976644025 E-mail: ep.oikodomon.naxou@gmail.com 

             Νάξος 12.05.21


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – KΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ

8 Ώρες Δουλειά - 8 Ώρες Ανάπαυση – 8 Ώρες Ελεύθερος Χρόνος

Αυτή η ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης θέλουν να γίνει με μια μονοκοντυλιά 13 ώρες δουλειά την μέρα με μείωση μισθών! Θέλουν να τσακίσουν την υγεία και την ζωή των εργαζομένων για τα κέρδη των Αφεντικών.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα συνεδριάσει στην Κρήτη από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου, παρουσία των Πρωθυπουργών και Αρχηγών Κρατών που ανήκουν στο ΕΛΚ. 

Σχεδόν κάθε χρόνο, επιλέγεται μια ευρωπαϊκή χώρα στην οποία το ΕΛΚ διοργανώνει συναντήσεις και σεμινάρια με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη. Είναι τιμητικό, φέτος, να επιλέγεται η Ελλάδα για ένα τέτοιο σημαντικό πολιτικό γεγονός.

Όπως ανακοινώθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τον Πρόεδρο του Μάνφρεντ Βέμπερ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ, σήμερα, αποφάσισε την διοργάνωση των "Study Days", να γίνει στην Κρήτη, παρουσία των πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών της ΕΕ που ανήκουν στο ΕΛΚ.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : Πανστρατιά κατά του Ισραήλ ζητά ο Ταγίπ Ερντογάν


 


Μετά την μετατροπή της Αγιάς Σοφίας σε τζαμί, ο Τούρκος πρόεδρος ζητά «την απελευθέρωση του τεμένους Αλ Ακτσά» στην Ιερουσαλήμ.

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που καλεί όλες τις μουσουλμανικές χώρες σε πανστρατιά κατά του Ισραήλ. Δηλώσεις που ασφαλώς μπορεί να απειλήσουν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.