slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ : Ο ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΟΛΟΝΤΟΥΜΠΑΣ



Στις 26/3/2012  μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Χρήστος Ζώης  δήλωνε ότι «Δεν υπάρχει δυνατότητα παρέκκλισης του μνημονίου»   και καλούσε  τις πολιτικές δυνάμεις να μη λένε ψέματα στο λαό. Και τασσόταν  υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας ακόμα και με τη ΝΔ, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι η προσωπική του άποψη:Αν και πριν από μερικές μέρες είχε αφήσει ορθάνοικτο το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ-«Ανεξάρτητων Ελλήνων» τώρα έκανε στροφή 180 μοιρών............

Μέχρι το Σάββατο 31 Μαρτίου η διαδικασία αιτήσεων υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ

Ολοταχώς για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων κινείται το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Ε. Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων, οι αιτήσεις υποψηφιοτήτων για τους ενδιαφερόμενους θα γίνεται μέχρι το Σάββατο 31 Μαρτίου μέσω του διαδικτύου. pasok


Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαδικασίες και τα κριτήρια:

Με απόφαση του Προέδρου και του Πολιτικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε Εθνική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα (ΕΕΕΑ) με ευθύνη το σχεδιασμό και το συντονισμό της προεκλογικής εκστρατείας.

Η ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος θα γίνει ως εξής:

1.Κατάθεση υποψηφιοτήτων

Τα Μέλη και οι Φίλοι του Κινήματος, αλλά και άλλοι πολίτες, που θέλουν να είναι υποψήφιοι, καταθέτουν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, την υποψηφιότητά τους μέσω Διαδικτύου ( ypopsifioi.vouleftes2012@pasok.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, με κοινοποίηση στην Γραμματεία της οικείας Νομαρχιακής Επιτροπής.

(Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ είναι αναρτημένα τα σχετικά έντυπα 54 και 55 της ΕΚΑΠ.)

2.Με τον ίδιο τρόπο (μέσω Διαδικτύου: ypopsifioi.vouleftes2012@pasok.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) τα Μέλη και οι Φίλοι υποβάλλουν προτάσεις για υποψηφιότητες τρίτων, με σχετική υποστηρικτική επιχειρηματολογία.

3.Κάθε υποψήφιος καταθέτει στην Επιτροπή Διαφάνειας δήλωση "πόθεν έσχες" κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας, χρησιμοποιώντας τα σχετικά έντυπα (57 και 240Α – 240Ζ) που είναι αναρτημένα στον ιστοχώρο της ΕΚΑΠ.

Κριτήρια Ανάδειξης

Κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 16 του Καταστατικού και το άρθρο 5 παρ. 3 και 6 του Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας, στο πλαίσιο των αρχών, των αξιών και των στόχων του Κινήματος, αξιολογούνται τα παρακάτω κριτήρια:

- το ήθος, η εγνωσμένη ικανότητα, η κοινωνική αποδοχή και καταξίωση

- η επιλογή νέων προσώπων με κύρος, που σηματοδοτούν με την παρουσία τους την ανανέωση και την προοπτική

- η προγραμματική τοποθέτηση των υποψηφίων με καινοτόμες, προοδευτικές προτάσεις και η δυνατότητά τους να υπηρετήσουν το νέο όραμα και σχέδιο του ΠΑΣΟΚ.

- η δυνατότητα των υποψηφίων να εμπνέουν ευρύτερες συναινέσεις και δημοκρατικές συνεργασίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με κινήσεις και φορείς, για την συγκρότηση πολυσυλλεκτικών, αντιπροσωπευτικών συνδυασμών

- η προσφορά σε θεσμούς και μαζικούς χώρους που ενισχύουν τη διεισδυτικότητά τους, καθώς η επάρκεια, η ειδική ικανότητα και η γνώση για την ανάληψη μιας θέσης ευθύνης

- η εκφρασμένη λαϊκή ετυμηγορία κατά το παρελθόν

Με απόλυτο σεβασμό στην εκλογική νομοθεσία, αλλά και σε όλους τους κανόνες δεοντολογίας, καθώς και στις απόψεις των πολιτικών μας αντιπάλων θα διεξάγουμε μια προεκλογική εκστρατεία ήθους, ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού.

Περισσότερες λεπτομέρειες μέσω Διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasok.gr

και στα τηλέφωνα της ΝΕ.ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 22810-84100 fax 22810- 83363


Αναφορά Βρούτση για το ΙΚΑ Μυκόνου

BROYTSHSΣτο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για ζήτημα που απασχολεί το ΙΚΑ Μυκόνου.

Ειδικότερα, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μυκόνου Αθανάσιου Κουσαθανά-Μέγα (α.π. 2451/30-03-2012), σχετικά με την πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ να υποβαθμίσει το υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μυκόνου σε γραφείο.

Σημειώνεται, ότι η ενέργεια αυτή, αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού, στην είσπραξη των εσόδων και στην ανασφάλιστη εργασία.

Υπογραμμίζεται ότι η Μύκονος αποτελεί βασικό ταξιδιωτικό προορισμό, με σημαντικό τουριστικό προϊόν, ενώ διαθέτει πλειάδα τουριστικών επιχειρήσεων που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους. Συνεπώς, η πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ να υποβαθμίσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μυκόνου σε απλό γραφείο – ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο – θα προκαλέσει εκτός των άλλων και μια απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι περιμένει πειστικές απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό. 


Αντίδραση Παπαθανασίου

«Αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, στη φτώχεια και στην ανεργία, προκαλούν για μια ακόμα φορά. Υποτιμούν τη μνήμη και τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως ΝΔ,Γιάννης Παπαθανασίου, σε δήλωσή του για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που του χρεώνει πολιτικές ευθύνες για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009.
«Το 2009, η ΝΔ, παρά τα λάθη και τις καθυστερήσεις, είπε την αλήθεια. Ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να λάβει άμεσα μέτρα μείωσης του ελλείμματος. Ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" και με ψεύτικες υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπαθανασίου και καταλήγει:

ΝΔ: Κείμενο οπερέτα το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ

Αμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση της ΝΔ μετά την έκδοση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, που υπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης κάνει λόγο για ένα «κείμενο οπερέτα, που συνιστά πρόκληση για τους Έλληνες, οι οποίοι απαιτούν και δικαιούνται να μάθουν όλη την αλήθεια» και χαρακτηρίζει την εξεταστική επιτροπή «επιτροπή Προστασίας των κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου».


Ειδικότερα, αναφέρει ότι «ο κ. Βενιζέλος οφείλει, σήμερα, να απολογηθεί για αυτά που διέπραξε η Επιτροπή Προστασίας των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου».

Σημειώνει ακόμη ότι «οι βουλευτές του στη δήθεν "Εξεταστική", δικαίωσαν τις ενστάσεις που είχε αναπτύξει, από την αρχή, η ΝΔ και απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή, κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μια και μόνο λέξη: Ντροπή».

Ο κ. Μιχελάκης τονίζει ακόμη ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην Επιτροπή «αγνόησαν το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα, που ζητούσε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, με την αυθαίρετη ένταξη των ΔΕΚΟ και υπέγραψαν ένα προκατασκευασμένο κείμενο, προεκλογικής σκοπιμότητας, άσχετο με την υπόθεση που, δήθεν, θα διερευνούσαν».

«Αγνόησαν τις καταγγελίες των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ - μελών που οι ίδιοι διόρισαν - για την αυθαιρεσία που διέπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αγνόησαν αδιάσειστα στοιχεία, όπως οι αποκαλύψεις για μυστική αλληλογραφία του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με το ΔΝΤ Αγνόησαν ευρωπαϊκά κείμενα, που επισημαίνουν ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική. Αγνόησαν το πόρισμα της Επιτροπής που συγκρότησε η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να αξιολογήσει το έλλειμμα του 2009. Αρνήθηκαν να καλέσουν μάρτυρες που γνωρίζουν την αλήθεια», συμπληρώνει.

«Μπροστά σ όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τις ανεκδιήγητες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει τη δέσμευση του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο», καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.

Γέλιο ΠΑΣΟΚ: Όλα έγιναν καλώς με το έλλειμμα του 2009...

Καμία παρέμβαση και καμία διόγκωση του ελλειμματος δεν διαπιστώνει το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του
Στο σχετικό πόρισμα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

- Δεν διαπιστώθηκε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών που ανέλαβε μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Αντίθετα, επιβεβαιώθηκα ότι αυτή αποτύπωσε με μεθοδολογικά ορθό τρόπο τα πραγματικά στοιχεία του ελλείμματος σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΣΟΛ 951.

- Δεν διαπιστώθηκαν σφάλματα ή ανακρίβειες στην εφαρμογή της προβλεπόμενης μεθοδολογίας, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, για τον υπολογισμό του ελλείμματος.

- Δεν διαπιστώθηκαν σφάλματα ή ανακρίβειες κατά την ένταξη 17 φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, από τις 21 που εξετάστηκαν, στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης.

- Δεν διαπιστώθηκαν σφάλματα ή ανακρίβειες κατά τον συνυπολογισμό των χρεών των νοσοκομείων4 και των ελλειμμάτων των ΟΚΑ5κατά την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος.

- Δεν διαπιστώθηκαν παρεμβάσεις στο έργο της ΕΛΣΤΑΤ6, αντίθετα κατέστη σαφές ότι για πρώτη φορά τα εθνικά στατιστικά μας στοιχεία αξιολογήθηκαν και παρήχθησαν υπό το καθεστώς πλήρους επαγγελματικής ανεξαρτησίας, αντικειμενικότητας και αμεροληψίας του αρμόδιου εθνικού φορέα και έγιναν αντικείμενο συσκέψεων και συνεργασίας όλων των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, δηλαδή της ΕΛΣΤΑΤ, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδος, αφού για πρώτη φορά εκπρόσωποί τους κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Οικονομικών.

Αναφορικά η καταγγελία Κοντοπυράκη στην παρούσα Επιτροπή, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως ότι ο κ.Ascoli, στέλεχος της Eurostat, τον ενημέρωσε πως ο τότε Υπουργός Οικονομικών αποφάσισε στο Λουξεμβούργο στις 18 – 19 Οκτωβρίου 2009 στο πλαίσιο των Συμβουλίων Eurogroup – Ecofin την απομάκρυνσή του και ότι είχε αποφασιστεί να είναι ο «αποδιοπομπαίος τράγος», διαψεύδεται κατηγορηματικά από τον επικεφαλής της Eurostat Ράντερμάχερ.

Αναφορικά με την λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ διαπιστώθηκαν δυσλειτουργίες που οφειλόταν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις των μελών του με τον Πρόεδρο της Αρχής, οι οποίες όμως δεν αφορούσαν τα στατιστικά στοιχεία και την ακολουθούμενη μεθοδολογία, καθώς, σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, ουδέποτε αυτά είχαν τεθεί σε αμφισβήτηση στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και ορθώς, αφού η συλλογή, η αξιολόγηση και η επεξεργασία τους ήταν αντικείμενο των υπηρεσιών και όχι του Διοικητικού Συμβουλίου.

--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 3/30/2012 02:17:00 μμ

ΝΔ: Οι Τράπεζες να προβούν σε περισσότερους διακανονισμούς των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πλήττονται από την πολιτική που εφαρμόζεται. Ιδιαίτερα οι νέοι, οι οικονομικά και κοινωνικά πιο ασθενείς, αυτοί που έχουν πάρει τραπεζικά δάνεια.


Είναι, ως εκ τούτου, επιτακτικά αναγκαία η συνετή και διορατική διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, με κατάλληλες πολιτικές ενίσχυσης της ρευστότητας και αναθέρμανσης της Οικονομίας.

Στην προσπάθεια αυτή, όμως, επιβάλλεται να συμβάλλουν και τα πιστωτικά ιδρύματα.
Οι τράπεζες, δεδομένης και της προβλεπόμενης επανακεφαλαιοποίησής τους, πρέπει να προβούν σε πιο εκτεταμένες ρυθμίσεις και σε περισσότερους διακανονισμούς των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Έτσι ώστε, μεταξύ άλλων, η δόση του δανείου να μην υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του ιδιώτη οφειλέτη, εφ' όσον αυτός αιτιολογημένα αδυνατεί να ανταποκριθεί.

Άλλωστε, ακόμα και η Τράπεζα της Ελλάδος, κατά το παρελθόν, έχει κινηθεί σε ανάλογη κατεύθυνση: (ΠΔ/ΤΕ 2565/11.10.2005) και Επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τα πιστωτικά ιδρύματα (Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος, 21.10.2005).»

--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 3/30/2012 12:50:00 μμ

Και δυο γνωστές παρουσιάστριες στο κύκλωμα κοκκαϊνης

Ένα σημερινό δημοσίευμα σε μπλογκ έκανε τα φώτα της δημοσιότητας να στραφούν και στο υπόλοιπο επώνυμο πελατολόγιο του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στα νότια προάστια, στο οποίο περίοπτη θέση φέρεται να κατέχουν δυο επώνυμες παρουσίαστριες, τα ονόματα των οποίων ποτέ πριν δεν είχαν απασχολήσει (ούτε καν σε επίπεδο φημών) το κοινό, τους δημοσιογράφους ή τις αστυνομικές αρχές.

Οι δυο αυτές κυρίες της σόουμπιζ, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, φέρεται να ανήκουν σε διαφορετικά μέσα. Η πρώτη βρίσκεται «κοντά» στην υπόθεση του γνωστού παρουσιαστή, ενώ η δεύτερη ανήκει στο δυναμικό άλλου καναλιού.

Προφανώς το συγκεκριμένο δημοσίευμα, καθώς και τα δεκάδες υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν, ανήκουν αυτή την στιγμή στο επίπεδο των ενημερωμένων εικασιών, καθώς ο μόνος που γνωρίζει όλη την αλήθεια, καθώς η ΕΥΠ έχει καταγράψει τις συνομιλίες του κυκλώματος με τους πελάτες του.

http://www.iefimerida.gr

Ωραία ντρίπλα: Με μήνυση απαντάει ο Καμμένος στις κατηγορίες Λίατσου!


Στα δικαστήρια οδηγούνται Αιμίλιος Λιάτσος και Πάνος Καμμένος με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Π+13». «Εγώ μιλά τη γλώσσα του λαού, ο Καμμένος τη γλώσσα των βιομηχάνων» είπε ο Αιμίλιος Λιάτσος για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκευή και 13» σχετικά με τις χρηματιστηριακές δραστηριότητες του κ. Καμμένου.

«Να μας απαντήσει ο κ. Καμμένος για το χρηματιστήριο όταν ο κοσμάκης έχανε τα λεφτά του και οι Καμμένοι, οι Βουλγαράκηδες και οι Νεονάκηδες κέρδιζαν» είπε ο κ. Λιάτσος στον Νίκο Χατζηνικολάου ο οποίος επικοινώνησε με τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και λίγο αργότερα στον «αέρα» του real fm μίλησε ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ ο οποίος έκανε λόγο για «λάσπη» παραπέμποντας στη δήλωση του κ. Καμμένου ότι η υπόθεση θα λυθεί στη δικαιοσύνη αφού θα κατατεθεί αγωγή στον εκδότη της εφημερίδας.

Ο κ. Κουικ αμφισβήτησε την αρχή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας εκ μέρους του δημοσιογράφου επειδή όπως είπε δεν επικοινώνησε με την άλλη πλευρά πριν δημοσιεύσει το ρεπορτάζ και επανέλαβε ότι για όλες τις υποθέσεις που αναφέρεται το δημοσίευμα υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις που έχουν δικαιώσει τον Πάνο Καμμένο.

real.gr

Τα εθνικά... ατοπήματα Παπανδρέου



Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, έστω και αν προσπαθούν οι συνεργάτες των πολιτικών μας να αμβλύνουν τις εντυπώσεις από τις λανθασμένες αποφάσεις των αφεντικών τους και να παρουσιάσουν το λάθος ως μία έξυπνη πολιτική και διπλωματική κίνηση. Σε άλλες εποχές, η είδηση θα ήταν πρωτοσέλιδη... Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώρ­γος Παπανδρέου επέλεξε να κάνει το πρώτο του ταξίδι -μετά την «αποδέσμευσή» του και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ- στην Τουρκία. Το ίδιο είχε πράξει και μετά την εκλογή του, τον Οκτώβριο του 2009, όταν μαζί με τους «κηπουρούς» του επισκέφθη­καν την Αγκυρα αφήνοντας .......

Fwd: [Δεξί X-Trem(i)] Α.Ο.Ζ. -Εκδήλωση Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θεσσαλονίκης


Οδεύουμε στον γκρεμό ή υπάρχει λύση για την Ελλάδα;; Ανάπτυξη θα υπάρξει ποτέ και με ποιους όρους;; Θα ξαναγινουμε περήφανοι για τη Χώρα μας;; Τι μπορεί να ενώσει τους Έλληνες στην κρίσιμη αυτη στιγμή;;

Η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε μια διαφορετική εκδήλωση το Σάββατο 31/3 και ώρα 6:00μ στο ξενοδοχείο Holiday Inn Με θέμα "ΑΟΖ: αφήνουμε πίσω μας το χθες,νέες γενιές -νέες πολιτικές-2 ζητούμενα με μια κίνηση: εθνική κυριαρχία και ανάπτυξη" ομιλητές ο αναπληρωτής γραμματέας προγράμματος της ΝΔ κ Βασίλης Κικιλιας και ο στρατηγικός αναλυτής κ Νίκος Λυγερος

Σε λίγο καιρό θα μας πούνε ότι οι Γερμανοί την κατοχή ήρθαν εδώ για ... τουρισμό!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
 
Η είδηση …

«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για το δάνειο ούτε για τις αποζημιώσεις.» Αυτό ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών - και ευρισκόμενος σε αγαστή συνεργασία με τους Γερμανούς για τα Μνημόνια κλπ. - Φ. Σαχινίδης σήμερα στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το θέμα στην αρμόδια επιτροπή για τις καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανική κατοχή στη χώρα, το αναγκαστικό δάνειο και η κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών!

 Ο σχολιασμός …

Λ.Κατσέλη: Δεν έφυγα εγώ από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ


Τις θέσεις και προτάσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρης Καστανίδης, σε εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο και στην οποία μίλησαν και οι βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Βούλα Τεκτονίδου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Γιώργος Κασσάρας.
«Δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ, ασπάστηκε  νεοσυντηρητικές,  νεοφιλελεύθερες απόψεις και δεν έχει καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ για το οποίο αγωνιστήκαμε», τόνισε η κ. Κατσέλη. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε τις «κόκκινες γραμμές» και σημείωσε πως «ο πολιτικός που δεν έχει το ανάστημα να πει όχι, δεν πρέπει να είναι στην πολιτική», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα μας ενδέχεται να υποστεί και «δεύτερη χρεοκοπία».

Δημοσκόπηση ALCO: Σταθερά πρώτη, με διαφορά και ελαφρά αύξηση η ΝΔ

Σε σχεση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της ALCO έχουμε μια μικρή άνοδο και για τη ΝΔ και για το ΠΑΣΟΚ, σταθερό το ΚΚΕ, τη Δημοκρατική Αριστερά περίπου στα ποσοστά τους και το ΛΑΟΣ ο οποίος όμως κινείται πλέον σε χαμηλές πτησεις. Εχουμε σημαντική άνοδο για ....

Τρελό γέλιο: Ευθύνες σε Καραμανλή και Παπαθανασίου αποδίδουν οι ΠΑΣΟΚοι στο πόρισμα της Εξεταστικής για το έλλειμμα... ρε μαλάκ@@ πείτε κάτι πιο πρωτότυπο!


Το μεσημέρι της Παρασκευής δίδεται στη δημοσιότητα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009. Η Επιτροπή συζήτησε επί του πορίσματος και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, «από κανέναν δεν ετέθη θέμα ποινικών ευθυνών, αλλά υπάρχουν σαφέστατα πολιτικές ευθύνες οι οποίες θα....