slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΆ ΤΩΝ ΟΨΙΜΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ


Απορρίφθηκαν οι αιτιάσεις για περιβαλλοντολογική καταστροφή
Συμβατή με το περιβάλλον η επένδυση του χρυσού, λέει το ΣτΕ
 Συμβατή με το περιβάλλον χωρίς να επηρεάζει την πρόοδο των εργασιών στα μεταλλεία της Χαλκιδικής είναι η απόφαση του πέμπτου τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απορρίπτεται η κύρια προσφυγή που είχε γίνει κατά της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου τον Ιούλιο του 2011. 

Το ανώτατο δικαστήριο αποφαίνεται ότι το έργο «δεν αντίκεινται στην.....

Φ.Φραγκούλης: Κάλεσμα στους Έλληνες εφοπλιστές να επενδύσουν σε λιμάνια και μαρίνες


ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ
Σε ένα κλειστό κύκλο εφοπλιστών και εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, ο πρώην υπουργός έδωσε ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο και στις δυνατότητες των Ελλήνων εφοπλιστών για την ανάδειξη των λιμανιών σε διεθνείς εμπορικούς κόμβους, υπογραμμίζοντας ότι κυριαρχούν στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.
«Αναδείξτε τα λιμάνια σε εμπορικά κέντρα. Όχι να μεταφέρουμε κι άλλους τουρίστες προς την Ίμβρο, την Τένεδο και την Καλλίπολη. Φθάνει το κεφάλαιο που έχει δοθεί σε τουρκικά χέρια. Καιρός να καταλάβουμε ότι η αξιοποίηση των λιμανιών θα γίνει με την έλευση εμπορευμάτων», ανέφερε ο κ. Φράγκος με αφορμή το ενδιαφέρον ....

Δείτε ποιος ξεφτιλισμένος ΑΕροψεκασμένος παρήγγειλε γαριδομακαρονάδα με... σως πανσέτες... σκεφτόμενος προφανώς αυτούς που λέει ότι πεινάνε


Οι μάγειρες στο εστιατόριο της Βουλής έχουν έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τις παραξενιές των βουλευτών αλλά αυτό που έπαθαν σήμερα δεν έχει προηγούμενο.

Στις τρεις μετά το μεσημέρι ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων...

Μεγάλες αποφάσεις αντί για εύκολες λύσεις!


Του Κώστα Ροδινού

Έχω κρατήσει αρκετά πρωτοσέλιδα από την προεκλογική περίοδο του 2009. Ειδικά εκείνα της επομένης των ανακοινώσεων Καραμανλή στη ΔΕΘ. Και πολλά από τα άλλα, τα διθυραμβικά, με τις ανακοινώσεις του Γ. Παπανδρέου.

Τότε είχαμε έναν πρωθυπουργό που, καθυστερημένα, προσπάθησε να μας προσγειώσει στην πραγματικότητα.

Οι ΗΠΑ δεν είχαν ξεπεράσει ακόμα το σοκ από την κατάρρευση της Lehman Brothers και της φούσκας των subprimes.

H Γερμανία ήταν ήδη σε ύφεση από το δεύτερο τρίμηνο του 2008 και όλοι μιλούσαν για κρίση διαρκείας.

Και, όμως, ο ελληνικός λαός, με ποσοστό κοντά στο 44% ψήφισε έναν πολιτικό που περιδιάβαινε τη χώρα διαλαλώντας ότι «λεφτά υπάρχουν»!

Βέβαια, ακόμα δανειζόμασταν με spreads κάτω από τις 200 μονάδες.

Είναι κωμικό το επιχείρημα ότι δήθεν οι ξένοι δεν ήξεραν για το χρέος και το έλλειμμα! Είναι δυνατόν ο δανειστής να μην ξέρει τι ποσά …σε δανείζει;

Βρέθηκε, όμως, ο πρόθυμος…μηχανοδηγός του «τιτανικού» και η χώρα οδηγήθηκε στα μνημόνια. Η συνέχεια είναι γνωστή….

Οι αδιόρθωτοι….

Τα επανέλαβα όλα αυτά απλώς και μόνο για να υπενθυμίσω ότι το 2009 (και δεν ήταν η πρώτη φορά) επιλέξαμε να κλείσουμε τα μάτια και τ' αυτιά στην αλήθεια και να ενδώσουμε στις σειρήνες του λαϊκισμού.

Δεν είμαι βέβαιος τι θα γινόταν, αν δεν κέρδιζε ο κ. Παπανδρέου, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το πρόβλημα είναι ότι ουδόλως προβληματιστήκαμε που ένας, εν ενεργεία, πρωθυπουργός μας έλεγε ότι πρέπει να ληφθούν περιοριστικά μέτρα, και από παντού ερχόταν ανησυχητικές ειδήσεις. Θα μου πείτε ότι αποτελεί παράδοση μας ο αποκεφαλισμός του μάντη κακών ειδήσεων….

Τώρα, μετά από τέσσερα χρόνια πρωτοφανούς ταλαιπωρίας, με τη χώρα να βιώνει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, με την αξιοπιστία μας στο ναδίρ, την κοινωνία να βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, την οικονομία μας σχεδόν διαλυμένη και με μια θηριώδη ανεργία, κάποιοι ξεδιάντροπα προπαγανδίζουν εύκολες λύσεις.

Ότι δηλαδή υπάρχει κάπου ένα μαγικό «undo button» το οποίο μπορεί να μας επαναφέρει σε κάποια …happyland!

Ακούω για επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ του 2009 επίπεδα, για …αποκατάσταση προνομίων και πολλά άλλα γενικά και ….ευχάριστα!

Ειλικρινά, πολύ θα το ήθελα να μπορούσε να γίνει, αλλά είναι εφικτό;

Μαγικές λύσεις….

Δύο είναι οι «μαγικές λύσεις» που, είτε από μόνες τους, είτε εν συνδυασμώ, θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.

Η πρώτη λύση είναι η επιστροφή στη δραχμή με συνακόλουθη διαγραφή χρεών, καταγγελία δανειακών συμβάσεων και μνημονίων, ευρείες κρατικοποιήσεις και άλλα συναφή. Το έχω γράψει πολλές φορές ότι υπήρξα σφοδρός πολέμιος του ευρώ. Όχι μόνο επειδή είχε, από θεσπίσεώς του, αρχιτεκτονικά σφάλματα, ούτε γιατί η προπαρασκευή μας ήταν ελλιπής, αλλά κυρίως γιατί μια οικονομία, με τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος της ελληνικής, δεν έπρεπε να παραιτηθεί από ένα τόσο ισχυρό όπλο, όπως η νομισματική της πολιτική. Όμως, όλα αυτά είναι ….αρχαία ιστορία, πλέον.

Επιστροφή στη δραχμή δεν θα σημάνει μόνο διάρρηξη των σχέσεών μας με την Ευρώπη, αλλά θα μας οδηγήσει σ' ένα δρόμο όπου τα σημερινά προβλήματα θα μοιάζουν με απλά …εγκαύματα. Είμαστε, ως κοινωνία, έτοιμοι να αναλάβουμε το κόστος; Και διαφωνώ μ' αυτούς που φοβούνται τη συζήτηση. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει και να είναι εξαντλητική.

Όμως, πολύ φοβούμαι, ότι όποιος οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή θα βρεθεί αντιμέτωπος με τέτοια κατακραυγή που δεν θα ξέρει που να κρυφτεί.

Η «δεύτερη λύση» , λέει, να αναζητήσουμε άλλες μορφές χρηματοδότησης, να πιέσουμε για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, να «αξιοποιήσουμε» τα κοιτάσματα που θα ανακαλύψουμε και προφανώς να καταγγείλουμε και τις δανειακές συμβάσεις.

Ας τα δούμε συνοπτικά:

Να αναζητήσουμε άλλες μορφές χρηματοδότησης από τρίτες χώρες, ναι. Αλήθεια, ποια χώρα θα ήταν πρόθυμη να μας δανειοδοτήσει; Και με τι ανταλλάγματα; Εδώ η Κύπρος, που χρειαζόταν ένα υποπολλαπλάσιο ποσό και έκανε «τεμενάδες» στη Μόσχα, δεν τα κατάφερε, εμείς πως θα το καταφέρουμε;

Αναζητώντας …ελντοράντο…

Οι γερμανικές αποζημιώσεις. Είναι βαρύτατες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το θέμα να σέρνεται και δεν τόλμησαν να στοιχειοθετήσουν το αίτημα και να το διατυπώσουν εγκαίρως. Έστω και τώρα, έστω και ως διαπραγματευτικό χαρτί, αν και η συγκυρία δεν μας κολακεύει, ας το θέσουμε. Όμως, το αν θα δοθούν αποζημιώσεις δεν εξαρτάται από εμάς. Και αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει χρόνια, πολλά χρόνια! Αν τελικώς βρεθεί δικαστήριο να τις επιδικάσει! (προσωπικώς δεν τρέφω πολλές ελπίδες, ειδικά αν το Δικαστήριο είναι αυτό της Χάγης, τότε δεν τρέφω καμμιά ελπίδα)

Μέχρι τότε, τι θα κάνουμε; Γιατί και αν ακόμα μας επιδικαστούν αποζημιώσεις, πιστεύει κανένας ότι την επομένη η Γερμανία θα ανοίξει τα ταμεία της; Θα παλέψουν μέχρι το τέλος, γιατί ξέρουν ότι έτσι και ανοίξει ο ασκός του Αιόλου η σειρά των υποψηφίων θα είναι ατελείωτη.

Τα κοιτάσματα: Θα μου επιτρέψετε να είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός με το …ελντοράντο που ονειρεύονται κάποιοι. Κατ' αρχήν όσον αφορά στο Αιγαίο, ήμουν πάντα αρνητικός. Το Αιγαίο είναι η κοιτίδα του Ελληνισμού. Η Ακρόπολίς του. Χωρίς Αιγαίο, δεν υπάρχει Ελλάδα. Θα δίναμε ποτέ άδεια να …εγκατασταθεί βιομηχανία στην Ακρόπολη; Έχουμε σκεφτεί τι θα συμβεί αν, είτε από ατύχημα (η περιοχή είναι σεισμογενής), είτε από άλλες αιτίες έχουμε μια διαρροή σαν και αυτή που έγινε στον Κόλπο του Μεξικού; Το Αιγαίο είναι μια κλειστή θάλασσα, δεν έχουμε το δικαίωμα να την εκθέσουμε σε τέτοιους κινδύνους. Πάντα είχα την άποψη ότι αντί να ψάχνουμε για πετρελαιοπηγές, καλύτερα να βελτιώσουμε τις υποδομές των νησιών μας, με λιμάνια, αεροδρόμια και μαρίνες. Και να κάνουμε το Αιγαίο ένα παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού, παιδείας και τουρισμού. Περισσότερα θα έχουμε να κερδίσουμε.

Όσον, αφορά στα υποτιθέμενα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης. Δεν είμαι ειδικός για να γνωρίζω λεπτομέρειες. Καταλαβαίνω, όμως, ότι είναι σε μεγάλο βάθος, το κόστος εξόρυξης θα είναι υψηλό και πιθανότατα η εκμετάλλευσή του να συμφέρει μόνο αν και εφ΄όσον οι παγκόσμιες τιμές παραμένουν υψηλές. Ποιος μπορεί να το εγγυηθεί αυτό και για πόσο; Στις ΗΠΑ για παράδειγμα γίνεται «επανάσταση» με το σχιστολιθικό αέριο (κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και την πράσινη φούσκα των βολταϊκών).

Προφανώς και η χώρα δικαιούται και οφείλει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα προκύψουν, αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει με λογική «gold hunter» της Άγριας Δύσης. Το μέλλον μιας χώρας δεν μπορεί να στηρίζεται σε αβεβαιότητες…

Όραμα και επανεκκίνηση

Για να έρθουμε στο δια ταύτα.

Ο Πρωθυπουργός καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες σ' ένα τοπίο που θυμίζει ναρκοπέδιο.

Όμως, το πρόγραμμα της τρόϊκας, ως έχει, δεν βγαίνει. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε έτσι, ούτε έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε κάθε χρόνο 5-6 μήνες σε διαπραγματεύσεις με τους υπαλλήλους των δανειστών μας ή να ασκούμεθα σε «τρικομματικές» ισορροπίες.

Η χώρα θέλει επανεκκίνηση και ένα μεγάλο όραμα που θα εμπνεύσει τον ελληνισμό.

Δεν βγαίνεις απ' τα αδιέξοδα με λύσεις «μεσοβέζικες».

Ως επανεκκίνηση εννοώ έναν εκ βάθρων επανασχεδιασμό του πολιτικού μας συστήματος μέσα από μια ριζική συνταγματική αναθεώρηση.

Χρειαζόμαστε ένα καινούργιο, σύγχρονο και ευέλικτο κράτος, το οποίο δεν θα παράγει ελλείμματα και θα υπηρετεί χωρίς να καταδυναστεύει τον πολίτη.

Ως όραμα εννοώ να σκεφθούμε την Ελλάδα του μέλλοντός μας.

Τι κοινωνία θέλουμε να οικοδομήσουμε.

Μέσα από ποιό παραγωγικό μοντέλο να αναπτυχθούμε.

Σε ποιές αξίες να στηριχθούμε και πώς να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις του ελληνισμού.

Κανένας δεν είπε ότι είναι εύκολο, αλλά τα έχουμε καταφέρει και υπό δυσμενέστερες συνθήκες…

http://www.antinews.gr/2013/04/17/212932/

ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ….


 {σώθηκαν  1.000 θέσεις εργασίας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας}
ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ .
ΤΟ ΝΟΜΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ  
Με μόνες τις ενστάσεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που εκφράστηκαν με λευκή ψήφο, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία έξι βουλευτών, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αποσκοπεί στην επαναλειτουργία των Ναυπηγείων της Ελευσίνας και στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
Η τροπολογία προβλέπει ότι οι διαφορές μεταξύ των πληρωμών του Πολεμικού Ναυτικού και των...

Η Ναξιώτικη Κουζίνα στο ΕυρωκοινοβούλιοΠραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η πετυχημένη η αποστολή των Ελλήνων αρχισέφ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με στόχο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και της Ελληνικής Γαστρονομίας. Ο γνωστός Ναξιώτης αρχισέφ Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν εκεί. Η πρόσκληση δεν ήρθε από κάποιον έλληνα Ευρωβουλευτή αλλά από τον ελληνικής καταγωγής Γερμανού Ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη και με την συμπαράσταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη οι σεφ που ανήκουν στην Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (οι 30 εξ αυτών, ανάμεσά τους και ο Νάξιος Δημήτρης Παπαδόπουλος, αλλά και οι Γαβαλάς από την Ηρακλειά, Χάλαρης από την Τήνο) έδωσαν τα…

Βόμβα! Δεν θα κατέβουν στις εκλογές οι ΑΝΕΛ; Aνήσυχος ο Γ.Μουρούτης


Σοκ στο πολιτικό σκηνικό έχει προκαλέσει η απόφαση των νεολαίων του Πάνου Καμμένου να μην συμμετάσχουν στις φοιτητικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε όλη τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σαθρό περιβάλλον των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
Μάλιστα το θέμα άγγιξε το πρωθυπουργικό περιβάλλον καθώς ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά κ.Γιώργος Μπουρούτης φαίνεται πολύ ανήσυχος από τις εξελίξεις. 
Πριν από λίγο δήλωσε:

Σε τι κατάσταση βρίσκονται σήμερα οι υγειονομικές μονάδες στα νησιά της Πάρου και Αντιπάρου ;


Πλησιάζουμε, αν δεν έχουμε ήδη μπει στην φετινή τουριστική περίοδο και είναι καλό να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται σήμερα οι υγειονομικές μονάδες των νησιών μας (Πάρος – Αντίπαρος) και ποιές είναι οι προοπτικές για την βελτίωσή τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Είναι λίγο πολύ γνωστός ο αγώνας των Παριανών και Αντιπαριωτών το τελευταίο χρονικό διάστημα με μπροστάρη το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων για.....

Καμμένος: Δεν θα περάσει η εξαφάνιση της ΑΕΚ... που προωθουν Μερκελ και τοκογλυφοι!

Θεος ο προεδρευων! Εχει αποψη και για την ΑΕΚ... που ξερεις μπορει να τσιμπησει κανα ψηφαλακι κι απο κει...
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μίλησε στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ» κι υποστήριξε πως υπάρχει σχέδιο για να εξαφανιστεί η ΑΕΚ, όμως, δεν θα τους περάσει…

Οι υπάλληλοι της Βουλής "επικήρυξαν" τον Άδωνη επειδη τους ειπε οτι ειναι γαιδουρια και πρεπει να παραιτηθουν η να απολυθουν (ΒΙΝΤΕΟ)


"Επικηρυγμένος" είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με τον "Μικροπολιτικό" των "Νέων". Από τους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι φέρονται να έχουν ενοχληθεί υπερβολικά από πρόσφατες δηλώσεις του με τις οποιες τους ξεβρακωνε κατηγορωντας τους πως αντιπροσωπευουν οτι πιο σαπιο στην Ελλαδα μιας και μολις η κυβερνηση πειραξε τους ....

Σήμερα οι φοιτητικές εκλογές και αλλη μια νικη της ΔΑΠ

Εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών διεξάγονται σήμερα στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Οι φετινές φοιτητικές εκλογές γίνονται στη... «σκιά» του σχεδίου «Αθηνά» και, γενικότερα, των αλλαγών στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, αλλά και με φόντο τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην χώρα.

Ανακοινώθηκε το νέο πολιτικό γραφείο του ΚΚΕ

Δεν μετέχει η Αλέκα Παπαρήγα

KKE

Με …συνοπτικές διαδικασίες εξελέγη και ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ. Απαρτίζεται από 11 μέλη συμπεριλαμβανομένου του νεοεκλεγέντα γενικού γραμματέα της κεντρικής επιτροπής, Δημήτρη Κουτσούμπα. Όπως αναμένονταν στο νέο καθοδηγητικό όργανο δεν συμμετέχει η Αλέκα Παπαρήγα. Τα υπόλοιπα 10 μέλη του είναι οι εξής: Αβραμόπουλος Κώστας, Αρβανιτάκης Δημήτρης, Γόντικας Δημήτρης, Δημουλάς Τηλέμαχος, Κωνσταντινίδης Θεοδόσης, Μαρίνος Γιώργος, Μπέλλου Ελένη, Παρασκευάς Κώστας, Ράζου Λουίζα, Σοφιανός Νίκος. Όλοι όσοι εξελέγησαν συμμετείχαν και στο προηγούμενο πολιτικό γραφείο, με εξαίρεση τον διευθυντή του «Ριζοσπάστη» και υπεύθυνου για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του ΚΚΕ, Στέφανο Λουκά, στον οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- επιρρίπτονται ευθύνες τόσο για την πτώχευση της εκδοτικής εταιρίας του ΚΚΕ, «Τυποεκδοτική» καθώς και για το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού 902 όπως και για την ανεπιτυχή έκβαση του σχεδίου πώλησης της τηλεοπτικής συχνότητας. Τις αρμοδιότητες του αναμένεται να αναλάβουν είτε ο Νίκος Σοφιανός είτε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης με περισσότερες πιθανότητες υπέρ του πρώτου. Πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου εξελέγη η Χρύσα Κακουλίδου
http://thepaper.gr.

Οι "δημοκρατες" ειναι κατα της στοχοποιησης των κολλητων... αλλα υπερ της στοχοποιησης των "φασιστων"

Θαυμαστε κατι κοτες:
1η ΜΑΗ ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην παραλία, στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στις 11 π.μ.


Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους την απόφαση της κυβέρνησης και των μεγαλέμπορων, να μεταφέρουν την Εργατική Πρωτομαγιά την Τρίτη του Πάσχα, με ευρύτερο στόχο τον εκφυλισμό και το οριστικό χτύπημά της.
Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία. Είναι Απεργία! Και σαν απεργία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζεται από τους εργαζόμενους.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 7:30 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Δ.ΝΑΝΟΥΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου, και οι εκδόσεις Βιβλιοπέλαγος σας καλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Δημήτρη Νανούρη Στου Πουθενά Τη Μέθη το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στις 19:30 στη Λέσχη του συλλόγου,
Ανδριτσαίνης 51 και Ορφέως, Γαλάτσι.
Παρουσιάζουν: Κατερίνα Μπουγιούκα,
Δημήτρης Κώτσος
Συντονίζει: Γιάννης Πρωτονοτάριος
Απαγγέλλουν: Γεωργία Χατζηπέτρου,
Σοφία Πρωτονοταρίου

Από την Νάξο η μια από τις δύο μαθήτριες που οι ζωγραφιές τους προκρίθηκαν στο διαγωνισμό Doodle 4 Google

Για ψήφο στην ζωγραφιά
της μαθήτριας
Αμαλίας Πιλίντσι
 από την Νάξο, 
εδώ.
Για ψήφο  στη ζωγραφιά
της  μαθήτριας
Ντενίσα Μάρκου
 από την Πάρο,  
εδώ.
Με θέμα του διαγωνισμού «Η Ελλάδα μου» το Doodle 4 Google έκανε  ανοιχτό διαγωνισμό για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από 6 ως 18 ετών, που είχε ως σκοπό να τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google.
Στα 60 doodles που ξεχώρισαν από όλες τις κατηγορίες ήταν και η  Αμαλία Πιλίντσι από  το Δημοτικό σχολείο του Αγίου Αρσενίου με  δάσκαλό της το  Νίκο Βιντζηλαίο.           Η Αμαλία κέρδισε μια θέση από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού στα 15 doodles που ξεχώρισαν στην κατηγορία 1η-3η Δημοτικού .  Τώρα όμως, ήρθε η δική μας σειρά να ψηφίσουμε!