slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εισήγηση Γιώργου Αυτιά για αποζημιώσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για φυσικές καταστροφές


 

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ

ΕΞΙ  ΑΛΛΑΓΕΣ  ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

     

               

Η Ελλάδα πέτυχε έξι αλλαγές στη χρηματοδότηση για τις φυσικές καταστροφές και έγκριση για  100,1 εκατομμύρια ευρώ συνολικά  από το Ταμείο Αλληλεγγύης, μετά από εισήγηση του Ευρωβουλευτή Γιώργου Αυτιά,  αλλά και σχετικές διαβουλεύσεις  στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που προηγήθηκαν.

 

Με σαφή τρόπο ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, που ανέλαβε Γενικός εισηγητής της Επιτροπής Προϋπολογισμού ,ζήτησε  και πέτυχε περισσότερα κονδύλια για την Ελλάδα, με  άμεση απόδοση των αποζημιώσεων  από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης . Το σπουδαιότερο είναι, να μην συμψηφίζονται άλλες χρηματοδοτήσεις με αυτές τις επιχορηγήσεις.

                    

Συγκεκριμένα οι  αποφασιστικές αλλαγές που πρότεινε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και έγιναν δεκτές είναι:

 

1.            Ο Προϋπολογισμός του Ταμείου να επεκταθεί, ώστε να καλύπτει τις ουσιαστικές ανάγκες των χωρών που πλήττονται.

2.            Να αυξηθεί το αποθεματικό Αλληλεγγύης και Βοήθειας  έκτακτης ανάγκης.

3.            Η χρηματοδότηση από το Ταμείο να μην  είναι σε βάρος της Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης που λαμβάνουν τα κράτη  μέλη , στο πλαίσιο άλλων  πολιτικών της ΕΕ.

4.            Η οικονομική ενίσχυση του Ταμείου  δεν θα πρέπει να συμψηφίζεται  με άλλες ενισχύεις.

5.            Οι αποζημιώσεις να είναι άμεσες  και να μειωθεί ο χρόνος  αποδέσμευσης  των προκαταβολών.

6.            Οι χρηματοδοτήσεις να φτάνουν ταχύτατα  και έγκαιρα στις πληγείσες περιοχές.

Ο Γιώργος Αυτιάς επισήμανε  στους  Ευρωπαίους συναδέλφους του, ότι «η  υιοθέτηση των Ελληνικών θέσεων,  δικαιώνει όσους  ζητούν νέα βάση στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης  για τις καταστροφές, οι οποίες απειλούν ευθέως  την οικονομική σταθερότητα των Ευρωπαϊκών χωρών».

 

Ακολουθεί το link με το βίντεο της εισήγησης του Γιώργου Αυτιά στην Επιτροπή Προϋπολογισμού.

 

https://youtu.be/D9YYczqSe34

 

Γραφείο Τύπου Ευρωβουλευτή Γιώργου Αυτιά

Ενημέρωση σχετικά με την πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε : «ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»



Αγαπητοί φίλοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, 

Σας προωθούμε Δελτίο Τύπου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την πρωτοβουλία του σχετικά με τις κοινωνικές επιπτώσεις των βραχυχρόνιων μισθώσεων με τίτλο «ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» ενω σας καλούμε να επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας στη διεύθυνση : milamegiatizoimas.gr   που λειτουργεί ως διαδικτυακός κόμβος πληροφόρησης για όλες τις δράσεις της πρωτοβουλίας. 

Παράλληλα σας ενημερώνουμε για τη θέση του προέδρου μας στην Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνη Παγώνη σχετικά με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που είναι η εξής : "Προτείνουμε μια συνολική και δίκαιη προσέγγιση, που θα ρυθμίζει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, διασφαλίζοντας την ισορροπία της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και της ευημερίας των Σαντορινιών." 



Πρωτοβουλία Ξ.Ε.Ε : «ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

Οι πολίτες μιλούν για τις κοινωνικές επιπτώσεις των βραχυχρόνιων μισθώσεων και την ανάγκη δίκαιης ρύθμισης

Μια νέα πρωτοβουλία με τον τίτλο «ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» ξεκινάει και θα διαρκέσει για τους επόμενους δυο μήνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξή τύπου, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.

Η πρωτοβουλία επικεντρώνεται στην ανάδειξη των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων που προκαλεί η ανεξέλεγκτη επέκταση των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Περιλαμβάνει δημόσιες παρεμβάσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα και θεσμικές συναντήσεις με διαμορφωτές πολιτικής.

Βασικό χαρακτηριστικό της πρωτοβουλίας είναι ότι οι ίδιοι οι πολίτες παίρνουν το λόγο προκειμένου να περιγράψουν τα προσωπικά βιώματά τους, τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους από την ανεξέλεγκτη επέκταση του φαινομένου.

Ο τίτλος της πρωτοβουλίας «ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» έχει διαμορφωθεί ανάλογα και χρησιμοποιείται ως hashtag #Milame_gia_ti_zoi_ mas, συνοδεύοντας κάθε αναφορά στο περιεχόμενο και τις δράσεις της.

Επίσης η ειδική ιστοσελίδα milamegiatizoimas.gr λειτουργεί ως διαδικτυακός κόμβος πληροφόρησης για όλες τις δράσεις της πρωτοβουλίας.

Κεντρικό μήνυμα που αναδεικνύεται μέσα απ' όλες τις δράσεις και τα εργαλεία της πρωτοβουλίας είναι πως η δίκαιη ρύθμιση του φαινομένου των βραχυχρόνιων μισθώσεων αποτελεί προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου έγινε παρουσίαση επικαιροποιημένης μελέτης της Grant Thornton για τις βασικές τάσεις, και τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της βραχυχρόνιας μίσθωσης, η οποία αποτελεί και το εναρκτήριο λάκτισμα της πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη:

  • Οι διανυκτερεύσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό περίπου 28% κατά την περίοδο 2019 – 2023.

  • Μέσα στην πενταετία (2019-2023) οι κλίνες της βραχυχρόνιας μίσθωσης αυξήθηκαν κατά 100%, όταν οι κλίνες των ξενοδοχειακών μονάδων κινήθηκαν ανοδικά μόλις κατά 3,5%.

  • Η μέση τιμή βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι από 200% έως 900% υψηλότερη σε σχέση με τις μακροχρόνιες μισθώσεις.

  • Μείωση διαθεσιμότητας ακινήτων μακροχρόνιας μίσθωσης και εκτοπισμός μακροχρόνιων ενοικιαστών. Το περιορισμένο απόθεμα ακινήτων μακροχρόνιας μίσθωσης συνεπάγεται την αύξηση του κόστους στέγασης.

  • Πρόκληση προβλημάτων θορύβου και ασφάλειας. Υπέρχρηση και επιβάρυνση τοπικών υποδομών. Διατάραξη της αίσθησης της κοινότητας, μετασχηματισμός γειτονιών.

  • Η ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων συνεπάγεται μεγαλύτερο παραγόμενο όγκο απορριμμάτων ανά επισκέπτη (+20%) σε σύγκριση με μακροχρόνιους ενοικιαστές.

  • 40% χαμηλότερη αξιοποίηση λύσεων ανακύκλωσης στη βραχυχρόνια μίσθωση σε σχέση με ξενοδοχειακά καταλύματα.

  • Η πλειοψηφία κατοικιών της χώρας (66,8%) είναι ακίνητα παλαιού τύπου και μειωμένης ενεργειακής απόδοσης. Αντίθετα, το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας αποτελείται κατά >70% από ακίνητα υψηλής ενεργειακής κλάσης.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τονίζει:

«Η σύγχρονη επιχειρηματικότητα οφείλει να εργάζεται για ένα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα στην κοινωνία που δραστηριοποιείται. Αυτό ο ξενοδοχειακός κλάδος το έχει αποδείξει με πράξεις και διαχρονική προσφορά. Γι' αυτό και όταν η συζήτηση περί «υπερτουρισμού» έτσι όπως γίνεται σήμερα μπορεί να καταλήξει στον αντιτουρισμό, είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή θέση τους. Παίρνουμε την πρωτοβουλία «ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ», δίνοντας φωνή στους ίδιους τους πολίτες, όχι για να βάλουμε απέναντι τη βραχυχρόνια μίσθωση αλλά για να καταδείξουμε την αναγκαιότητα μιας δίκαιης ρύθμισης προκειμένου ο τουρισμός να συνεχίσει τη μεγάλη προσφορά του, στηρίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

#Milame_gia_ti_zoi_ mas

milamegiatizoimas.gr


--

Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης - Santorini Hoteliers Association


Το παρόν μήνυμα καθώς και τα συνημμένα αρχεία του είναι εμπιστευτικά και προορίζονται μόνο για τους παραλήπτες τους, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, με την ηλεκτρονική διεύθυνση να είναι αυτή που είχαν οι ίδιοι  δηλώσει στην Ένωσή μας ή αποτελεί  το κύριο μέιλ της επιχείρησής τους.  Αν λάβατε το μήνυμα από λάθος,  ή εάν δεν επιθυμείτε να συνεχίσουμε να σας στέλνουμε τις ενημερώσεις μας, σας παρακαλούμε να το διαγράψετε και να μας ειδοποιήσετε ώστε να σας διαγράψουμε απο τη λίστα μας. 


Η 15η Γιορτή της Πατάτας Νάξου παίρνει φέτος χαρακτήρα διαμαρτυρίας






Η περίφημη Πατάτα Νάξου κινδυνεύει από τη λειψυδρία και η φετινή 15η Γιορτή της, την οποία θα διοργανώσει στη Νάξο η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου, θα έχει τον χαρακτήρα διαμαρτυρίας.

Η 15η Γιορτή της Πατάτας Νάξου παίρνει φέτος χαρακτήρα διαμαρτυρίας

Η Πατάτα της Νάξου κινδυνεύει από τη λειψυδρία

 

Προφητικό αποδείχθηκε το περιεχόμενο της περσινής 14ης Γιορτής της Πατάτας Νάξου, που διοργανώθηκε μαζί με το 5o Food Experience Graviera Naxos με μεγάλη επιτυχία από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Προφητικό, γιατί επιλέχθηκε το θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Γαστρονομία», σε μία προσπάθεια προειδοποίησης, ευαισθητοποίησης και προβληματισμού των τοπικών, περιφερειακών και κεντρικών Αρχών και της κοινωνίας για τις καταστροφικές αλλαγές που συντελούνται στο περιβάλλον και επηρεάζουν άμεσα τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, ειδικά στα νησιά μας και ειδικότερα στη Νάξο.

Η βράβευση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και μετεωρολόγων που παρέστησαν στη Γιορτή έγινε για αναγνώριση της σημαντικής τους προσφοράς στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας, μέσω των καιρικών προβλέψεων που κάνουν.

Δυστυχώς, ο κώδωνας κινδύνου που κρούσαμε εγκαίρως και πριν την περσινή Γιορτή, δεν εισακούστηκε από τους αρμόδιους. Η φετινή ξηρασία και ανομβρία οδηγεί τα εκλεκτά προϊόντα της Νάξου, που έχουν ευρωπαϊκή ταυτότητα, αναγνώριση και πιστοποίηση της ποιότητάς τους, σε κρίση. Ειδικά η πατάτα της Νάξου αντιμετωπίζει το φάσμα της εξαφάνισης, λόγω λειψυδρίας. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες και η έλλειψη αρδευτικών υποδομών οδηγούν την αγορά της ναξιακής πατάτας σε κατάρρευση.

 Γι' αυτό φέτος η Γιορτή της Πατάτας Νάξου (6-8 Σεπτεμβρίου) παίρνει κυρίως τη μορφή έντονης

                                                 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

παραγωγών και συνεταιριστών του νησιού, με τη συμπαράσταση αγροτών και συνεταιριστών από άλλα μέρη της Ελλάδας.

• Διαμαρτυρίας για τον κίνδυνο αφανισμού της καλλιέργειας του μοναδικού αυτού αγαθού της ναξιακής γης, το οποίο, όμως, παράλληλα θα το τιμήσουμε ως προϊόν Προστασίας Γεωγραφικής Ένδειξης, προϊόν που έχει συγκεκριμένη γεωγραφική προέλευση, φήμη και δεδομένη ποιότητα.

• Διαμαρτυρίας για την αδράνεια των αρμόδιων κεντρικών, περιφερειακών και τοπικών οργάνων, για την αδυναμία έγκαιρης πρόληψης της σημερινής απελπιστικής κατάστασης και τη λήψη συντονισμένων και προγραμματισμένων ενεργειών εξασφάλισης νερού άρδευσης.

• Διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση έργων υποδομής (όπως το Φράγμα του Τσικαλαριού, αλλά και άλλων μικρότερων έργων και δράσεων), στο πλαίσιο ενός τοπικού προγράμματος για το νερό και τις χρήσεις του.

Παράλληλα, θα διατρανώσουμε ότι θα προστατεύσουμε το εμβληματικό αυτό προϊόν μας από κατάχρηση ή απομίμηση της καταχωρισμένης ονομασίας του και θα ενημερώνουμε σχετικά τους καταναλωτές.

Μέχρις ότου η πατάτα της Νάξου ξαναβρεί την παραγωγική ταυτότητά της, με τη λύση των αρδευτικών προβλημάτων καλλιέργειάς της και δεδομένου ότι οι παραγωγοί αποθαρρύνονται και εγκαταλείπουν, για αντικειμενικούς λόγους, τα πατατοχώραφα, ζητούμε την άμεση χορήγηση αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην περσινή και φετινή παραγωγή από ακραίες συνθήκες ανομβρίας, με τροποποίηση του ασφαλιστικού Κανονισμού του ΕΛΓΑ (στον οποίο θα υπαχθεί και η ακαρπία), ή από πιστώσεις «de minimis» ή από κρατικές οικονομικές ενισχύσεις.

Έτσι θα καταφέρουμε να μην αποξενωθεί ο παραγωγός από τη γεωργική γη, την καλλιέργεια και τον τόπο του.

Κωστής Χατζηδάκης: Ό,τι είπαμε το κάναμε - H νομιμότητα επικράτησε στις παραλίες - 20.500 έλεγχοι

 Σε συνολικά 20.500 ελέγχους καταγγελιών πολιτών σε 630 παραλίες όλης της χώρας προχώρησαν οι Κτηματικές Υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε 60 ημέρες, από την έναρξη δηλαδή της διαδικασίας ελέγχων στις αρχές Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου. Πρόκειται για τους πιο εκτεταμένους ελέγχους –και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα- που έχουν διενεργηθεί ποτέ στις ελληνικές παραλίες, στους οποίους συνέδραμαν οι νέες τεχνολογίες και ειδικότερα η εφαρμογή MyCoast καθώς και η χρήση drones και δορυφορικών εικόνων. Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν φέτος το καλοκαίρι να εφαρμοστούν από την συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών οι αυστηροί κανόνες λειτουργίας και κατάληψης του δημόσιου χώρου και να εφαρμοστούν, παράλληλα, αυστηρές ποινές και διοικητικά μέτρα σε όσους παρανομούν.

Ρουκέτες Άδωνι Γεωργιάδη κατά Βαγγέλη Μαρινάκη και Σταμάτη Μαλέλη (vid)

 Σφοδρή επίθεση στο Mega και προσωπικά κατά του ιδιοκτήτη του Βαγγέλη Μαρινάκη και του διευθυντή του καναλιού Σταμάτη Μαλέλη, εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και του Άκη Παυλόπουλου στον ΣΚΑΙ, ο Άδ. Γεωργιάδης, ο οποίος προηγουμένως είχε έναν έντονο διάλογο με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, είπε: «Έχω ένα κανάλι, το MEGA και τον κύριο Μαλέλη που παίζει κάθε μέρα μια ώρα στο δελτίο ειδήσεων "η διάλυση του ΕΣΥ" και δεν τολμάει να με καλέσει να τους απαντήσω. Δεν με καλούν. Στο τέλος, το έχω αποφασίσει: θα εφαρμόσω τους νόμους και θα πάω στο ΕΣΡ, θα ζητήσω να παρέμβω και θα μιλήσω με εντολή του ΕΣΡ. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Έχω ένα κανάλι που θέλει να ρίξει ο κ. Μαρινάκης με το Μαλέλη να ρίξουν την κυβέρνηση και δεν με αφήνουν να μιλήσω και με φέρνετε εδώ να μιλήσω για την Κεχαγιά και δεν θα πω για τα νοσοκομεία. Για να ξέρετε αυτό τον χρόνο που υποτίθεται κατά τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Μαλέλη ότι διαλύεται το ΕΣΥ, αυτό τον χρόνο έχουμε ρεκόρ χειρουργείων, όλων των εποχών, μείωση 23.000 στις λίστες αναμονής που παρέλαβα και το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτηριολογικής ανακαίνισης του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας. Πρέπει να ξέρει ο νεοδημοκράτης ότι εδώ γίνεται μια προπαγάνδα...

📺Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πάνω από τα ποσοστά των ευρωεκλογών η ΝΔ, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, μικρό προβάδισμα Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Γύρω στο 20% η αδιευκρίνιστη ψήφος

Τρεις μήνες μετά από τις ευρωεκλογές, η βασική διαφοροποίηση στη στάση των ψηφοφόρων έχει να κάνει με την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, που κατεβάζει σε οριακά μονοψήφια την πρόθεση ψήφου για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το ΠΑΣΟΚ να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση με μικρά κέρδη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24.

Με δεδομένο ότι η συνολική αδιευκρίνιστη ψήφος είναι γύρω στο 20%, το ποσοστό της ΝΔ εκτιμάται ότι βρίσκεται πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών, όπως και του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει σοβαρές απώλειες.

Η μέτρηση επικεντρώνεται ωστόσο στην εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, με τον χάρη Δούκα να εξασφαλίζει άνετο προβάδισμα στο ερώτημα (προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ) ποιος από τους υποψηφίους μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο ερώτημα αυτό, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης και την τρίτη η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η πρόθεση ψήφου (και σε παρένθεση η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων) είναι :

😎🍿Κασσελάκης: Προτείνει το όνομα Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς για τον ΣΥΡΙΖΑ και το βάζει σε διαβούλευση


Σαρωτικές αλλαγές προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την αλλαγή στο όνομα του κόμματος - Η εισήγησή του στην Επιτροπή καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ - Εκτός Οργάνων οι βουλευτές - Θα μετέχουν μόνον στο «Εθνικό Συμβούλιο» που θα αντικαταστήσει την Κ.Ε

Το όνομα «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» προτείνει ως νέο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Στέφανος Κασσελάκης.

Γιάννης Βρούτσης : Έως τις 13 Σεπτεμβρίου η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στο "e-Kouros" για την εγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο 2024

Ολιγοήμερη παράταση, έως και τις 13 Σεπτεμβρίου, δόθηκε με Απόφαση (ΦΕΚ Β,
4960 30/08/2024) του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, κατόπιν
αιτήματος και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για την ολοκλήρωση της
ετήσιας διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης εγγραφής αθλητικού σωματείου, με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο Ηλεκτρονικό Μητρώο, αλλά και στην επικαιροποίηση των στοιχείων, για το 2024, των ήδη εγγεγραμμένων στο 
Μητρώο του 2023 ερασιτεχνικών σωματείων.
Δυνατότητα, λοιπόν, υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης στο "e-Kouros" έως και τις 13
Σεπτεμβρίου έχουν τα αθλητικά σωματεία που πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες
προϋποθέσεις: 

Ανταπάντηση της παράταξης του Λεονάρδου Χατζηανδρέου στον Δημήτρη Λιανό: Έχει και το θράσος να μιλά…



Κρυπτόμενος πίσω από ένα ανύπαρκτο γραφείο Τύπου και χωρίς να έχει το θάρρος  ο ίδιος να υπογράψει την ανακοίνωση, ο θρασύδειλος δήμαρχος Δημήτρης Λιανός προσπαθεί να απαντήσει με το γνωστό σε όλους ύφος, στυλ και ήθος του στην ανακοίνωσή μας για τους πνιγμούς και την έλλειψη ναυαγοσωστών στο νησί μας. Ξεσκεπάστηκε για άλλη μια φορά. 

Έχει το θράσος να μιλά και να προσπαθεί να μας πείσει ότι οι πνιγμοί είναι ανεξάρτητοι από την εγκληματική του αδιαφορία για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών! Προσποιούμενος ότι τάχα δεν γνωρίζει ότι ο ένας πνιγμός έγινε στην ευθεία, του χωρίς ναυαγοσώστη βάθρου (πύργου) στην Πλάκα. Προσποιούμενος ότι δεν θυμάται πώς η παράταξη μας είχε προτείνει ναυαγοσωστική κάλυψη και στην παραλία του Αμμίτη. Αλλά βέβαια, πώς να θυμούνται τις προτάσεις, που σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτουμε αφού στα έδρανα της παράταξής του κυριαρχεί η άποψη «εσάς θα καθόμαστε να ακούμε;».

Έχει το θράσος να μιλά για πολιτική εκμετάλλευση, προπαγάνδα και λαϊκισμό αυτός που έχει κάνει επάγγελμα το ψέμα, την κοροϊδία, το τάξιμο, τη διαστρέβλωση, τον κομματισμό και την περιφρόνηση των δημοτών. Αυτός που υφάρπαξε κάλπικα την ψήφο των πολιτών χωρίς να τους προειδοποιήσει για το τι θα ακολουθούσε.

Έχει το θράσος να μιλά για ηθικά όρια. Ποια ηθικά όρια τήρησε στην τελευταία ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, για να μην αναφερθούμε σε πάμπολλες αχαρακτήριστες συμπεριφορές εκτραχηλισμού του; Όταν χαρακτηρίζει τους πολίτες «καταθληπτικούς» ή όταν μιλάει με ειρωνεία και απύθμενη απρέπεια σε όποιον τολμήσει να εκφέρει άποψη διαφορετική από τη δική του; 

Έχει το θράσος να μιλά για πολυσύχναστες παραλίες του άρθρου 11 του προεδρ. Διατάγματος 71/2020, παραβλέποντας ότι ο ένας πνιγμός έγινε σε τέτοια περιοχή. Αλλά και ο πνιγμός του Αμμίτη θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν μας άκουγε και στην περιοχή αυτή, παρόλο που δεν είναι πολυσύχναστη κατά τις πρόνοιες του νομοθέτη, ο Δήμος είχε τη στοιχειώδη κοινωνική μέριμνα για τους δημότες και επισκέπτες και κάλυπτε και εκείνη και άλλες θαλάσσιες περιοχές όπως του προτείναμε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ας του εξηγήσουν οι φωστήρες του και το άρθρο 7 του παραπάνω προεδρικού διατάγματος, αν αυτός δυσκολεύεται να το κατανοήσει. 

Αυτά είναι «στείρα αντιπολίτευση και ακραίος λαϊκισμός» στη γλώσσα του κοινωνικά ανάλγητου δημάρχου.

Έχει το θράσος να μιλά αυτός που υπέστειλε πανηγυρικά τις γαλάζιες σημαίες από τις ακτές μας, αντί να τις αυξήσει.

Έχει το θράσος να μιλά αυτός που έκανε τον Δήμο κυβερνητικό και κομματικό μαγαζάκι.

Έχει το θράσος να μιλά για εκπροσώπους και απομεινάρια «ενός ξεπερασμένου παλαιοκομματικού συστήματος», αυτός που έχει πάει το νησί δεκαετίες πίσω. Δεκατέσσερα χρόνια στο δημοτικό κουρμπέτι. Θέλει δεν θέλει, έχει την ευθύνη για την καθυστέρηση των υποδομών και τη στρεβλή ανάπτυξη του τόπου. Έχει, θέλει δεν θέλει, την ευθύνη για τις μεθόδους παλαιοκομματισμού που μετέρχεται καθημερινά. Κι ας τραυλίζει ό,τι του κατεβαίνει. Να αρθρώσει πολιτικό και αυτοδιοικητικό λόγο δεν μπορεί.

Έχει το θράσος να μιλά ο χαρακτηρισμένος ως ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος της Νάξου. Ο υπηρέτης του ρουσφετιού και «προστάτης» ημέτερων που δεν είναι άξιος ούτε για την ασφάλεια των δημοτών να μεριμνήσει. 

Αυτός είναι ο παλαιοκομματισμός κ. Λιανέ, η ρουσφετοπραξία, το μπαξίσι, η συναλλαγή.

Σε αυτές τις πρακτικές είμαστε απέναντι. Καμιά συναίνεση με την πολιτική και τις πρακτικές Λιανού.

Ο πολιτικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Και αυτός είναι του Δημήτρη Λιανού και της παρέας του. Εμείς αγωνιζόμαστε για το δημόσιο συμφέρον και όχι για κομματικές και προσωπικές ιδιοτέλειες και ιδιωτικά και συντεχνιακά συμφέροντα. Στεκόμαστε στο πλευρό των δημοτών και για όλα τα θέματα του δήμου μας -μεγάλα ή μικρά-  έχουμε προτάσεις τις οποίες με σεβασμό στους πολίτες καταθέτουμε και παρουσιάζουμε σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν θα ανεχθούμε πολιτικές που ζημιώνουν τους δημότες. Δεν θα ανεχθούμε πρακτικές που προδίδουν χαμηλό πολιτικό και μορφωτικό επίπεδο, αλαζονικό ύφος, αγοραίο ήθος. Θα απαντούμε θεσμικά και σκληρά, αν χρειαστεί μήπως και ο κ. Λιανός καταλάβει το λόγο για τον οποίο βρίσκεται στη δημαρχιακή καρέκλα.
Ως εδώ.

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Δημήτριος Αντωνίου Λιανός!




Νάξος 03 Σεπτεμβρίου 2024



ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Λεονάρδος Χατζηανδρέου