slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν μπορεί να έχει στόχο τη φυλάκιση (του μικροπαραβάτη των 100 ευρώ), αλλά την είσπραξη

Ένα πολύ σημαντικό θέμα που μπορεί να δώσει τη χαριστική βολή σε μικροεπιχειρήσεις θίγει ο νέος αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Ι. Βρούτσης: Πρόκειται για την απόφαση τελικά της Κυβέρνησης, παρά τις μέχρι τώρα διαρροές ότι θα επανέφερε τη ρύθμιση της ΝΔ, που προέβλεπε καταβολή του ΦΠΑ σε 3 δόσεις, να στέλνει φυλακή μικροπαραβάτες ακόμα και για 100 ευρώ οφειλές.

Ουσιαστικά το ανάλγητο ΠΑΣΟΚ μπορεί να χώσει κάποιον φυλακή ακόμα και για 1 ευρώ αλλά φαντάζομαι ότι ο τομεάρχης της ΝΔ δεν θέλει να λαϊκίσει όπως έκαναν οι ΠΑΣΟΚοι συνάδελφοί του όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Έτσι είναι φίλοι μου ο σοσιαλισμός:

Είσαι "κακομοίρης"; Δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις 100-200 ευρώ;

Δεν μας κάνεις, μπες στη φυλακή, απ' όπου μπορείς να μας ψηφίζεις κάθε 4 χρόνια...

Ελεύθεροι στο σοσιαλισμό, μπορούν να κυκλοφορούν μόνο οι μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου, των οποίων τα 24 δις ήθελε να χαρίσει ο κ. Παπακωνσταντίνου...

παρεμπιπτόντως εκείνη τη λίστα με τους μεγαλοφειλέτες που μας υποσχέθηκε πριν από 1 μήνα πότε θα μας τη δώσει;

Σ' αυτή ή στης επόμενη ζωή;

Διαβάστε και την ενδιαφέρουσα ανακοίνωση του Ι. Βρούτση:

«Μετά την οριζόντια και κοινωνικά άδικη περικοπή μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση επανέρχεται εξαντλώντας την αυστηρότητά της με οριζόντια ποινικοποίηση (μηνυτήριες αναφορές και φυλακίσεις) επί μη απόδοσης ΦΠΑ, ακόμη και για πολύ μικρά ποσά.

Ενώ, η Ν.Δ. με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τον Σεπτέμβριο του 2009, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της κρίσης, θεσμοθέτησε μηχανισμό διευκολύνσεων για τις επιχειρήσεις, όπως η καταβολή σε τρεις δόσεις του ΦΠΑ, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση και αυστηροποιεί ακόμη περισσότερο τις ποινές σε ιδιαιτέρως μικρά ποσά, απειλώντας με φυλάκιση ακόμη και οφειλέτες των 100 €!

Ακυρώνει, ουσιαστικά, τις κυβερνητικές διαρροές για επαναφορά της τμηματικής καταβολής του ΦΠΑ (ως μέσο ανακούφισης των επιχειρήσεων), δηλαδή του νόμου της Ν.Δ. που η ίδια κατήργησε πριν από ένα χρόνο.

Αποδεικνύει ότι επιμένει σε μια πολιτική οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη.

Η προχειρότητα και η έλλειψη σχεδίου αποτελούν κακό σύμβουλο για την κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Οικονομικών, έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και με όλες εκείνες τις χαριστικές ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ προς οφειλέτες διαφόρων κατηγοριών (περαίωση).

Η μάχη για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, δεν υπηρετείται αποτελεσματικά από ρυθμίσεις ποινικού χαρακτήρα, για παραβάσεις μικρών ποσών από πολύ μικρούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες.

Στόχος, δεν πρέπει να είναι η φυλάκιση, αλλά η είσπραξη.

Η κρίση, απαιτεί προσαρμογή των εισπρακτικών μέτρων στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των επιχειρήσεων, ώστε να είναι συνεπείς, καθώς και στην αποτροπή των παραβάσεων που επαναλαμβάνονται και στερούν από το δημόσιο κρίσιμους πόρους για την αντιμετώπιση του Χρέους και των Ελλειμμάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση, να επαναφέρει το μέτρο της Ν.Δ. για την τμηματική καταβολή του ΦΠΑ και να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη, η οποία όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα, αλλά αντίθετα θα αυξήσει τη γραφειοκρατία και θα δημιουργήσει κοινωνικές εντάσεις»

Καταργούν τα Λιμενικά Ταμεία

Αντίθετη στο ‘’Λιμενικό Καλλικράτη’’ δηλαδή την κατάργηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων δηλώνει με σχετική επιστολή που αποστέλλει προς προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ.κ. Γιάννη Ραγκούση και Γιάννη Διαμαντίδη, η ΤΕΔΚ .

«Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό πληροφορηθήκαμε μέσω του τοπικού τύπου, την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, για την δημιουργία ενός νέου εθνικού λιμενικού συστήματος με την επωνυμία «Λιμενικός Καλλικράτης» το οποίο θα στηρίζεται σε ενοποιήσεις Οργανισμών Λιμένων και Λιμενικών Ταμείων.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά από μακρόχρονους αγώνες πέτυχε το...
αυτονόητο, το να διαχειρίζεται δηλαδή τα λιμάνια των νησιών με τη σύσταση και λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.
Το έργο το οποίο έχει παραχθεί παρά τον ασφυκτικό έλεγχο και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που τίθενται από το αρμόδιο Υπουργείο, είναι μεγάλο και σημαντικό. Οι πόροι αυξήθηκαν και όλες οι άμεσες ανάγκες των λιμανιών μας, όπως είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός, η εξυπηρέτηση των επιβατών, κλπ, αντιμετωπίζονται άμεσα και σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.
Στο νόμο 3852/10 «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» και στο άρθρο 103, προβλέπεται η διοίκηση και η διαχείριση της ζώνης λιμένος μέσω Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Με βάση τ΄ ανωτέρω δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, τι σκοπιμότητα μπορεί να έχει η δημοσιοποίηση σχεδιασμών για τη συγχώνευση των υφιστάμενων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και τη δημιουργία Οργανισμών ή Ανωνύμων Εταιρειών, την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των οποίων θα κατέχει με 51% το δημόσιο.
Δεν μπορούμε επίσης να κατανοήσουμε, πως η ίδια η Πολιτεία καταρτίζει σχέδια ενοποίησης των λιμανιών, μόλις έξι μήνες από την ψήφιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Κυκλάδων, δεν είμαστε διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να απεμπολήσουμε το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των λιμανιών μας και θα είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια μεταβολής του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα αντιτίθεται στα συμφέροντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων των νησιών μας.
Τέλος, θα θέλαμε να γνωρίζουμε την άποψη του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το θέμα αυτό, καθώς επίσης ζητάμε από το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, όταν συζητάει για θέματα τόσο σημαντικά που αφορούν τη ζωή των νησιωτών, να ζητά τις απόψεις και τις θέσεις των θεσμικών τους φορέων.»

Πρόσκληση για κοπή πίτας από τον Εμπορικό Σύλλογο Νάξου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας την ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 στις 7.00 Μ.Μ. Στο "ΑΛΣΟΣ (ΕΛΛΗΣ) στη Χώρα της Νάξου
Θα μας δοθεί η ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές για την νέα χρονιά και να περάσουμε ευχάριστα λίγες ώρες μαζί
Σας περιμένουμε όλους
Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΟΦΙΑ ΚΑΠΙΝΙΑΡΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΜΟΣΧΟΝΑ

Γενική Συνέλευση της Εναλλακτικής Δημοτικής Κίνησης

Η Εναλλακτική Δημοτική Κίνηση ‘Πολίτες για τα Νησιά μας’ καλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή, 14 Γενάρη στις 6.30 μ.μ. στη Σχολή Ουρσουλινών, στο Κάστρο για ενημέρωση και διαμόρφωση προγράμματος δράσης, με ημερήσια διάταξη:
1. Ενημέρωση για την πορεία του Δήμου
2.
Ενημέρωση-συζήτηση για τις θέσεις μας και ιδιαίτερα για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων

3.
Πρόγραμμα δράσης διμήνου-λειτουργία επιτροπών

Για τον αναπτυξιακό νόμο

politesna.blogspot.com
Ο νέος πολυδιαφημιζόμενος αναπτυξιακός νόμος που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή:
• αποδεικνύει την κυβερνητική αδυναμία για οποιαδήποτε αναπτυξιακή στόχευση, αφού προσπαθεί μόνο να ικανοποιήσει κλαδικά αιτήματα ισχυρών φορέων.
• δεν δίνει την δυνατότητα στις νεοσύστατες Περιφερειακές αυτοδιοικήσεις να έχουν λόγο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό των περιοχών τους, παρόλο που είναι οι κατεξοχήν αρμόδιοι φορείς να αποφασίζουν πού πρέπει να κατευθυνθούν οι πόροι για την μεσομακροπρόθεσμη ανάπτυξή τους.
• αποκλείει κλάδους μικρομεσαίων επιχειρηματιών,
μολονότι αποτελούν την κινητήρια δύναμη ανάπτυξης της κάθε περιοχής.
• βάζει στο «ίδιο τσουβάλι» επενδύσεις χαμηλού και υψηλού ρίσκου χωρίς διαφοροποίησή τους ανάλογα με τον τόπο που υλοποιούνται
• λόγω έλλειψης κονδυλίων στοχεύει σε φορολογικές απαλλαγές, οι οποίες θα είχαν νόημα σε μια άλλη ήδη ανεπτυγμένη χώρα, όπου οι επιχειρήσεις θα δημιουργούσαν κέρδη
• δε λαμβάνει υπόψη το νέο περιβάλλον ύφεσης το οποίο έχει δημιουργηθεί

Για άλλη μια φορά ψηφίζεται ένας «αναπτυξιακός» νόμος ο οποίος καμία σχέση δεν έχει με την πολυπόθητη ανάπτυξη,

Καλούμε τον αιρετό περιφερειάρχη και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση συνολικά να παρέμβει, προτείνοντας να αποσυρθούν όλοι οι περιορισμοί από παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, και να διεκδικήσει το δικαίωμά της να κατευθύνει εκείνη τους διαθέσιμους κάθε φορά πόρους του ΠΔΕ σε επενδύσεις που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη, μέσω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του κάθε τόπου. Να διεκδικήσει την αύξηση των κονδυλίων και όχι την επιβολή περικοπών σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του μνημονίου που σε τελευταία ανάλυση πλήττουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και όχι τους έχοντες και κατέχοντες. Να διεκδικήσει το δικαίωμα να παρεμβαίνει με προτάσεις στη διαμόρφωση του νόμου με ουσιαστική αναπτυξιακή στόχευση. Να διαμορφώσει και να εφαρμόσει μια αναπτυξιακή στρατηγική, γιατί η ανάπτυξη είναι ένας δρόμος που περνά μέσα από την αυτοδιοίκηση.

Ορισμός αντιπεριφερειαρχών και αντίστοιχων αρμοδιοτήτων από τον κ Μαχαιρίδη

13 Ιανουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη η απόφαση ορισμού των τριών αντιπεριφερειαρχών, με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες που θα ασκούν. Πρόκειται για τους Τζώρτζη Μακριωνίτη, Παμπάκα Σωτήριο και Δέσποινα Διακοσταυριανού.

«Σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας, είμαι απολύτως βέβαιος ότι όλοι, απ’ όποιο πόστο καλούνται να υπηρετήσουν τον νέο θεσμό στην ευαίσθητη νησιωτική μας Περιφέρεια, θα προσφέρουν όλες τους τις δυνάμεις, πλήρως προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους» δήλωσε ο κ. Μαχαιρίδης, αμέσως μετά την υπογραφή της απόφασης.

( Διάβασε όλοι την συνημμένη η απόφαση του Περιφερειάρχη όλη την ανάρτηση... )

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ερμούπολη 13-1-2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Αριθ.πρωτ. οικ. 79
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


Ταχ. Δ/νση : Ερμούπολη
Ταχ.Κώδικας : 84100
Τηλέφωνο : 2281082902
Telefax : 2281083542
E-mail : gendief@1730.syzefxis.gov.com

ΘΕΜΑ :Ορισμός Αντιπεριφερειαρχών – Ανάθεση τομέων αρμοδιοτήτων

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Έχοντας υπόψη :
1.Τις διατάξεις :
α) των άρθρων 160 και 161 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α./7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»
β)του π.δ.130/2010 (ΦΕΚ 223/τ.Α/27-12-2010 ) «Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»
2.Την αριθ.71352/42/14-12-2010 εγκύκλιο του ΥΠΕΣΑΗΔ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

A.Ορίζουμε Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την περίοδο από 1/1/2011 έως και 31-12-2012 τους παρακάτω Περιφερειακούς Συμβούλους:

1.Μακρυωνίτη Γεώργιο του Νικολάου
2.Παμπάκα Σωτήριο του Δημητρίου
3.Διακοσταυριανού-Σώζου Δέσποινα του Εμμανουήλ

Τον Περιφερειάρχη όταν απουσιάζει ή κωλύεται στα καθήκοντά του αναπληρώνουν οι Αντιπεριφερειάρχες με την ακόλουθη σειρά :

1.Πουσσαίος Γεώργιος του Νικολάου
2.Μακρυωνίτης Γεώργιος του Νικολάου
3.Χατζηδιάκος Φώτιος του Στέργου
4.Διακοσταυριανού-Ζώζου Δέσποινα του Εμμανουήλ
5.Παμπάκας Σωτήριος του Δημητρίου

Β. Ορίζουμε Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής τον Αντιπεριφερειάρχη Μακρυωνίτη Γεώργιο του Νικολάου.

Γ.Αναθέτουμε στους Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου την άσκηση των κάτωθι αρμοδιοτήτων:

- Στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Πουσσαίο Γεώργιο του Νικολάου μεταβιβάζουμε την αρμοδιότητα συντονισμού και εποπτείας των υπηρεσιών των περιφερειακών ενοτήτων Κυκλάδων και τις αρμοδιότητες των διευθύνσεων και τμημάτων Τεχνικών Έργων, Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Διοίκησης, Οικονομικού, Ενέργειας – Βιομηχανίας – Φυσικών Πόρων και Εμπορίου, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κοινωνικής Μέριμνας (πλην εκείνων που αφορούν σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού), Πολιτικής Προστασίας, ΠΑΜ-ΠΣΕΑ, Νομικής Υπηρεσίας Κυκλάδων καθώς και την παρακολούθηση της υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.


- Στον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χατζηδιάκο Φώτιο του Στέργου μεταβιβάζουμε την αρμοδιότητα συντονισμού και εποπτείας των υπηρεσιών των περιφερειακών ενοτήτων Δωδεκανήσου και τις αρμοδιότητες των διευθύνσεων και τμημάτων Τεχνικών Έργων, Διοικητικού-Οικονομικού, Ενέργειας – Βιομηχανίας – Φυσικών Πόρων και Εμπορίου, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Πολιτικής Προστασίας, ΠΑΜ-ΠΣΕΑ, Γραφείου Νομικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου καθώς και την παρακολούθηση της υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.


- Στον Αντιπεριφερειάρχη Μακρυωνίτη Γεώργιο του Νικολάου μεταβιβάζουμε τις αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, προϋπολογισμού, επιχειρησιακών σχεδίων, ΕΣΠΑ και ΠΔΕ καθώς και των αρμοδιοτήτων της Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.


- Στην Αντιπεριφερειάρχη Διακοσταυριανού- Σώζου Δέσποινα του Εμμανουήλ μεταβιβάζουμε τις αρμοδιότητες του τομέα Τουρισμού, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης.


- Στον Αντιπεριφερειάρχη Παμπάκα Σωτήριο του Δημητρίου μεταβιβάζουμε τις αρμοδιότητες που αφορούν στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


Δ. Διατηρούμε την αρμοδιότητα υπογραφής των χρηματικών επιταγών που εκδίδονται από τις Δ/νσεις Οικονομικού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , της άσκησης του πειθαρχικού ελέγχου των υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της τοποθέτησης Προϊσταμένων των οργανικών μονάδων της Περιφέρειας, της έκδοσης προκηρύξεων για την πλήρωση θέσεων μονίμου προσωπικού και προσωπικού Ι.Δ., της συγκρότησης του υπηρεσιακού συμβουλίου, της καθιέρωσης υπερωριακής απασχόλησης και της υπογραφής συμβάσεων που συνάπτει η Περιφέρεια.

Η παρούσα να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.


Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ


Για την ακρίβεια


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
1. Υπουργό Εσωτερικών,
Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Ιωάννη Ραγκούση
2. Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
3. Προεδρείο Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
4. Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
5. Οριζόμενους Αντιπεριφερειάρχες
6. Γενικούς Διευθυντές Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
7. Διευθυντές Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου40 νεκροί και στις Φιλλιπίνες από κατολισθήσεις... αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του και δεν παραιτείται ο Πρωθυπουργός της χώρας Κ. Καραμανλής

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2009/12/karamanlis.jpg40 νεκροί μετά από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες ήρθαν να προστεθούν στους 350 νεκρούς στη Βραζιλία από τον ίδιο λόγο. Πάνω από 1 εκ άνθρωποι έμειναν άστεγοι όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.

Οι ΒΑ άνεμοι Μονσούν προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα εκτός τους 40 θανάτους να υπάρξουν ανυπολόγιστες ζημιές σε οικήματα και γεωργία.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κ. Καραμανλής που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του και δεν παραιτείται, κινητοποίησε το Στρατό προκειμένου να προμηθεύσει με νερό και τρόφιμα αποκομμένες περιοχές.

Οι άνεμοι Μονσούν θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει από νέες έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες και θανάτους, όσο δεν παραιτείται η Κυβέρνηση Καραμανλή.

Εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), στην οποία συμμετείχε και ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Οι δέκα τρεις αιρετοί Περιφερειάρχες της χώρας που συγκροτούν το προσωρινό ΔΣ της Ένωσης, συζήτησαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του νέου θεσμού, την πορεία του ΕΣΠΑ και τα προβλήματα που εντοπίζονται, μεταξύ άλλων, στη στελέχωση των υπηρεσιών.

Κατά τη συνεδρίαση της 12-1-2010, προτάθηκε και αποφασίστηκε, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας να εκπροσωπείται στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη.

ΑΠΟ το απόγευμα σήμερα (Τετάρτη), ο κ. Μαχαιρίδης θα βρίσκεται στη Σύρο.

ΜΑΘΗΜΑ ΠΑΣΟΚ: ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ!


Ας υποθέσουμε λοιπόν’ κατά τον μέγιστο Καρυωτάκη, ότι στη θέση του κυρίου Χρυσοχοίδη, βρισκόταν κάποιος άλλος υπουργός, όχι του ΠΑΣΟΚ, αλλά της Νέας Δημοκρατίας την εποχή που ήταν πρωθυπουργός ο Καραμανλής.
Και έβγαινε φόρα παρτίδα στο Wikileaks, ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος για παράδειγμα, είπε στον Αμερικανό Πρέσβυ ότι η ΕΥΠ είναι …επικίνδυνη και είναι ένα τίποτα.
Φαντάζεστε τι επικοινωνιακή καταιγίδα θα ξεσπούσε στις τηλεοράσεις, στα δελτία ειδήσεων, στα

ραδιόφωνα, στις εφημερίδες και στο ίντερνετ;
Φαντάζεστε πόσοι τηλεοπτικοί ‘εισαγγελείς’ θα έβγαιναν και θα ζητούσαν τον πολιτικό αποκεφαλισμό του εν λόγω υπουργού του …Καραμανλη;
Πόσοι τηλεοπτικοί ‘εισαγγελείς’ θα έβγαιναν να κατηγορήσουν τον ίδιο τον Καραμανλή για …'αμερικανοτσολιά';
Φαντάζεστε πόσο ‘αμερικανόδουλη’ θα παρουσιαζόταν η κυβέρνηση από το σύνολο των ΜΜΕ;
Μάθημα ΠΑΣΟΚ λοιπόν και μάλιστα για …προχωρημένους!

Διότι η ένοχη σιωπή των ΜΜΕ – αν εξαιρέσεις δυο τρεις πρωτοσέλιδους τίτλους την πρώτη μέρα- αποδεικνύει την ορθότητα της υπόθεσής μου.
Διότι η ένοχη σιωπή των γνωστών μεγαλοδημοσιογράφων, αποδεικνύει την αγαστή συνεργασία των ιδιοκτητών των ΜΜΕ με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και με το σύστημα κρατικής διοίκησης που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούσε τη χώρα.
Πότε με τον Αντρέα Παπανδρέου, πότε με τον Κώστα Σημίτη και πότε με τον ….Γιώργο Παπανδρέου.
Διότι οι καλές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, με τους μεγαλοεργολάβους και τους μεγαλοδημοσιογράφους δεν είναι προσωρινή, ούτε και είναι χτισμένη στην …άμμο.
Και για να βάλω και το κερασάκι στην τούρτα, δείτε τον τρόπο που αντιμετωπίζει το σύστημα των ΜΜΕ τον Απόστολο Γκλέτσο. Δείτε με τι επαγγελματική μεθόδευση προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως…γραφικό στην κοινή γνώμη.
Αν εξαιρέσουμε τον υπερβολικό λόγο του δημάρχου, στην ουσία η πράξη του, εξέφραζε το ‘κοινό περί δικαίου αίσθημα’ των Ελλήνων.
Τα υπόλοιπα είναι ψιλά, για ….κατανάλωση στο περίπτερο της γειτονιάς.

Αναστάσιος Καζαντζίδης

Μετά από 1,5 χρόνο κατάλαβαν ότι είχε δίκιο ο Καραμανλής και ξαναέφεραν το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον»

http://img.protothema.gr/AB3AB1BB2DE3705283787201F2B51AC9.jpgΤο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον» που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει η Κυβέρνηση ΝΔ και έκοψε το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 2009, μόλις ήρθε στην εξουσία, επαναφέρουν με Κοινή Υπουργική Απόφαση η Τίνα Μπιρμπίλη, και Παναγιώτης Ρήγας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις συνεργαζόμενες τράπεζες και τη συνεπένδυση των πόρων του Ταμείου και των κεφαλαίων των Τραπεζών, εξασφαλίστηκε η χορήγηση στους πολίτες άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις (προσημείωση ακινήτου), για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις κατοικίες τους.

Με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να ενταχθούν στο Πρόγραμμα, τα κριτήρια και τα κίνητρα του Προγράμματος έχουν βελτιωθεί.

Πλέον η ανώτατη επιλέξιμη τιμή ζώνης ανέρχεται σε 1.750 ¤/τ.μ, ενώ τα εισοδηματικά όρια των τριών κατηγοριών ωφελουμένων και τα αντίστοιχα κίνητρα μεταβλήθηκαν όπως παρακάτω:

Κατηγορία Α
Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 22.000 ¤ ή τις 40.000 ¤ αντίστοιχα.

Τα κίνητρα περιλαμβάνουν επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 30% επί του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού. Δηλαδή ένας πολίτης για επιλέξιμο προϋπολογισμό 10.000¤ θα λάβει άτοκο δάνειο 7.000 ¤ και επιχορήγηση 3.000¤.

Κατηγορία Β
Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα βρίσκεται μεταξύ 22.000 και 40.000 ¤ ή 40.000 και 60.000 ¤ αντίστοιχα.

Τα κίνητρα περιλαμβάνουν χαμηλότοκο δάνειο με σταθερό επιτόκιο 4,93% για 4 έτη σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 15% του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού. Δηλαδή ένας πολίτης για επιλέξιμο προϋπολογισμό 10.000¤ θα λάβει χαμηλότοκο δάνειο 8.500 ¤ και επιχορήγηση 1.500¤.

Κατηγορία Γ
Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα υπερβαίνει τα όρια της Κατηγορίας Β και μέχρι ύψος δηλωθέντος ατομικού εισοδήματος 60.000 ¤ ή οικογενειακού εισοδήματος 75.000 ¤. Το κίνητρο αφορά στη χορήγηση χαμηλότοκου δανείου το οποίο ανέρχεται στο 100% του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού, με σταθερό επιτόκιο 4,93% για 4 έτη.

Οι Τράπεζες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία, είναι οι (αναφέρονται αλφαβητικά):

1. ¶λφα Τράπεζα Α.Ε.
2. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.
3. Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.
4. Τράπεζα E.F.G. Eurobank - Ergasias A.E.

Οι πολίτες μπορούν να εξετάσουν σε συνεργασία με τις Τράπεζες την πιστοληπτική τους ικανότητα και να απευθύνονται σε ενεργειακό επιθεωρητή για την ενεργειακή επιθεώρηση της κατοικίας τους και την έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) που αποτελεί προαπαιτούμενο για την υποβολή αίτησης.
Για τους πολίτες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδοτείται 100% η διενέργεια της ενεργειακής επιθεώρησης (προ και μετά των παρεμβάσεων).

Η υποβολή αιτήσεων στις Τράπεζες θα γίνεται από 1η Φεβρουαρίου 2011 μέχρι και 31 Μαρτίου 2011 (διάρκεια 2 μήνες).

Για την επιλογή ενεργειακού επιθεωρητή, έχει δημιουργηθεί Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα https://www.buildingcert.gr/inspectors, ή/και www.ypeka.gr, καθώς και προσβάσιμο από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Για την υποστήριξη των πολιτών τόσο κατά για το στάδιο υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα όσο και κατά την υλοποίηση του έργου, λειτουργεί, γραμμή αρωγής χρηστών (helpdesk) στο 210 9797400. Ο Οδηγός εφαρμογής και τα έντυπα του Προγράμματος βρίσκονται αναρτημένα στο διαδικτυακό τόπο http://exoikonomisi.ypeka.gr/ .

Δεξί Εξτρέμ

Οι νέοι ... εγκαταλείπουν την Ελλάδα!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Επί Τουρκοκρατίας οι κατακτητές μας σκαρφίζονταν και χρησιμοποιούσαν διάφορες μεθόδους για να μας αφανίσουν σαν Έθνος όπως μαζικές δολοφονίες, εξαναγκασμό σε φυγή στο εξωτερικό των γραμματιζούμενων, απαγόρευση της μάθησης και τέλος το περίφημο παιδομάζωμα με το οποίο προσπαθούσαν να κάνουν τον Ελληνισμό να γεράσει και στο τέλος να χαθεί από προσώπου γης.

Έγγραφο – βόμβα για Σημίτη και Πάγκαλο

Το newsbomb.gr παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό σε σημασία αυστηρά απόρρητο μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ προς την αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών, που αποκαλύπτει τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης Σημίτη για την εξυπηρέτηση στόχων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πλήρης μετάφραση του απόρρητου αυτού εγγράφου έχει ως εξής:


«ΕΓΓΡΑΦΟ Ε14
26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΩΡΑ 02:29
ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΓΚΥΡΑΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΘΕΜΑ: Οι συναντήσεις του υπουργού στις 10/4 με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ.Σημίτη
Στις 10 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη για να επανεξετάσουν ένα μεγάλο αριθμό ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.
Επικεντρώθηκαν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα Βαλκάνια και την Κύπρο.
Ο Σημίτης προήγαγε μια προσέγγιση βήμα προς βήμα, ώστε να καταρριφθεί το ελληνοτουρκικό αδιέξοδο.
Την αντιπροσωπεία του Σημίτη αποτελούσαν ο υπουργός Εξωτερικών Θ.Πάγκαλος και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπαντωνίου. Ο υπουργός των ΗΠΑ συνοδευόταν από το σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Λέικ, τον υπηρεσιακό Γενικό Γραμματέα της Ευρώπης Κορνμπλουμ, τον ειδικό απεσταλμένο για την Κύπρο Μπιτλ και άλλους.
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Ο πρωθυπουργός Σημίτης τόνισε πως η Ελλάδα υποστήριξε την τελωνειακή σύνδεση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού πακέτου για τους Τούρκους.
Ο Λέικ ρώτησε αν οι Έλληνες μπορούσαν να προσφέρουν κάτι ώστε να το μεταφέρουμε στην τουρκική κυβέρνηση για να βοηθήσει στην τακτική προσέγγιση βήμα – προς βήμα. Αν για παράδειγμα υπήρχε πρόοδος σε μια δήλωση τότε οι υπουργοί Εξωτερικών θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως βάση για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο. Ο Λέικ ρώτησε επιπλέον αν θα ήταν δυνατόν να γίνει κάποια δήλωση η οποία κατά βάση στο μέλλον θα μπορούσε να ορίσει όλα τα ζητήματα.
Ο υπουργός σημείωσε ότι υπήρχε και ζήτημα ισορροπίας. Απαιτούνταν αρκετά ζητήματα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενα συναλλαγής.«Τι κρύβει (και δεν μας λέει) ο κ. Πάγκαλος;»

Οι απαράδεκτες απόψεις που διατύπωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως της Τρόικας κ. Θ. Πάγκαλος για τους σύγχρονους Έλληνες, για τους αγωνιστές του 1821, αλλά και συλλήβδην τους Έλληνες πολίτες, δεν είναι δυνατό να αποδίδονται μόνο στις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του. Ένας ευφυέστατος και πολύπειρος πολιτικός, όσο «χοντροκομμένα» κι αν τα λέει, δεν θα εξαπέλυε τέτοια σωρεία προκλητικών ανακοινώσεων, αν δεν υπήρχε κάποιος, πολύ συγκεκριμένος λόγος και στόχος.

 

Άλλωστε, προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι για πρώτη φορά στη πρόσφατη πολιτική ιστορία, βλέπουμε έναν εκπρόσωπο της Πολιτείας και του πολιτικού συστήματος να απαξιώνει τους πάντες και τα πάντα, να δηλώνει πως «μαζί τα φάγαμε», να έχει ισχυριστεί στην Οξφόρδη ότι οι διεφθαρμένοι πολίτες πηγαίνουν και βρίσκουν τους πολιτικούς ζητώντας τους διορισμό, αλλά την ίδια ώρα να εμφανίζεται να διορίζει στο γραφείο του συνεργάτιδα της συζύγου του κατά την προεκλογική της εκστρατεία για τον Δήμο Σαρωνικού, να διορίζει την κόρη του στο δημόσιο, κλπ.

Είναι λογική η οργή της κοινωνίας που συνοδεύει τις τοποθετήσεις του κ. Πάγκαλου. Πολλοί τις αποδίδουν στην αλαζονική και ελιτίστικη συμπεριφορά που όπως λένε, πάντα είχε και έδειχνε. Ενώ φυσικά, καλυπτόμενος και πίσω από την ασυλία του, ουδόλως φοβάται οποιαδήποτε νομική δίωξη εις βάρος του.

Αξίζει να σκεφθεί κανείς πάντως, ότι και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν έχουν αντιδράσει καθόλου στα λεγόμενα του κ. Πάγκαλου. Υιοθετούν, συνολικά, μια ουδέτερη στάση, δείχνοντας πως έχει επιλεγεί ο ένας που πρέπει να κάνει την «βρώμικη δουλειά».

Ποια είναι όμως αυτή η «βρώμικη δουλειά» και πού αποσκοπεί; Θα ήταν παρακινδυνευμένο να υποθέσει κάποιος, που φυσικά δεν ανήκει στα κέντρα αποφάσεων. Ίσως να πρόκειται για μεθοδευμένη και έντεχνη προσπάθεια απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, με τρόπο όμως που θα διαφυλαχθεί στην ουσία του και η «έκρηξη» θα είναι απολύτως ελεγχόμενη. Ίσως, ο κ. Πάγκαλος, με την λογική της «μισής αλήθειας» να προσπαθεί να διχάσει τον λαό και να τον αποπροσανατολίσει από τα σπουδαία που γίνονται ή θα γίνουν. Ίσως να προετοιμάζει το έδαφος για μέτρα και πολιτικές αποφάσεις που υπό άλλες συνθήκες θα «ξεθεμελίωναν» την χώρα. Τα «ίσως» δεν φτιάχνουν βεβαιότητες, όμως. Και εν πάση περιπτώσει, ένα μόνο πρέπει να ξέρουμε: Ας έχουμε αυτιά και μάτια ανοικτά, γιατί αυτή η ιστορία έχει αρχίσει να «μυρίζει»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ N.E. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

dexi.extrem

Συνάντηση «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

                                                 

                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

          Χτες, Τετάρτη, 12 -1-2011 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Στη Συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε κατόπιν  πρόσκλησης της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» συζητήθηκαν  εκτενώς

·      τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο

·      οι θέσεις και προτάσεις του Σωματείου για την οργάνωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου

·      οι προτάσεις για άμεση πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού για την αντιμετώπιση προβλημάτων στον τομέα καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση

·      η επείγουσα ανάγκη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας

·      προτάσεις για την δημιουργία και οργάνωση  αποθηκών του Δήμου και πολλά άλλα θέματα.

Μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι εκτός από τον αντιδήμαρχο κ. Πολυκρέτη ούτε ο Δήμαρχος ούτε οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι έχουν ζητήσει μέχρι σήμερα συνάντηση με το Σωματείο να συζητήσουν και να λάβουν υπόψη τις θέσεις των εργαζομένων, με έμφαση σε θέματα οργανογράμματος, της όσο το δυνατό περισσότερο άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων οργάνωσης των υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι είναι οι πρώτοι που πρέπει να έχουν λόγο, γιατί γνωρίζουν άμεσα τα προβλήματα.

 Για το λόγο αυτό θα ζητήσουμε να καλούνται επίσημα  και με δικαίωμα λόγου στα Δημοτικά Συμβούλια και στις Επιτροπές  Οικονομική και ποιότητας Ζωής.

Η «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, θα παλέψει για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Νάξος, 13-1-2011

Στις 23 η κοπή της πίτας του Απεραθίτικου Συλλόγου και η βράβευση των φοιτητών

ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ανδριτσαίνης 51

Τηλ. 2102132183

11146 Γαλάτσι

Γαλάτσι 4 Ιανουαρίου 2011

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

To Διοικητικό Συμβούλιο του Απεραθίτικου Συλλόγου σας προσκαλεί στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του που διοργανώνει την Κυριακή 23 Ιανουαρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου. Στην εκδήλωσή μας αυτή, που είναι η πρώτη για το 2011, σας θέλουμε όλους κοντά μας για να γιορτάσουμε τον ερχομό του καινούργιου χρόνου και να ανταλλάξουμε ευχές για ένα χρόνο ειρηνικό και χαρούμενο.

Παράλληλα με την κοπή της πίτας θα απονεμηθούν αναμνηστικά βραβεία στους νέους και στις νέες του χωριού μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους κατά τις εφετινές εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες και ανώτατες σχολές. Επειδή είναι πιθανόν για κάποιους νέους μας να μην έχουμε πληροφορηθεί την επιτυχία τους παρακαλούμε να μας ενημερώσουν στα τηλέφωνα 2102132183 και 2102929415 κατά τις ώρες 6:30 έως 9:00 μ.μ κάθε ημέρα.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                             Η γραμματέας

 

Πέτρος Καραπάτης                  Παρασκευή Ελευθερίου Τουμπακάρη