slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βίντεο: Καβγάς Παπαδάκη - Δημαρά

Κ Α Λ Ο Ξ Υ Λ Ο Σ 25 / 7 - 4 / 8


Κ Α Λ Ο Ξ Υ Λ Ο Σ 25 / 7 - 4 / 8


Στα @@@@@@@του ΟΛΑ: Ο ΓΑΠ δεν πάει αύριο στον Βενιζέλο - Πάει στη Ρόδο να πάρει βραβείο

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δεν θα δώσει το παρών στην συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ γιατί θα ταξιδέψει για το νησί των ιπποτών προκειμένου να βραβευθεί. Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να επισκεφθεί την ίδια ημέρα τη Ρόδο για να βραβευτεί από διεθνές συνέδριο...
για την Παιδεία (!!), για την προσφορά στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες έχει προκαλέσει ήδη ποικίλα σχόλια.
Η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από την Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν θα είναι και η μοναδική αφού δύσκολα θα δώσει το παρών και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά και από την επίθεση που εξαπέλυσε χθες κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου στο twitter.

Πάλι ρόμπα ο Καμμένος!! Μαντέψτε με ποιους καθόταν σε γάμο το ΣΚ...

Πριν μερικές μέρες ο Π. Καμμένος σε ένα παραλήρημα ποινικοποίησε τις κοινωνικές επαφές και το ότι στη Βουλή βουλευτές διαφόρων κομμάτων γέλαγαν μεταξύ τους, όπως κάνει και ο ίδιος... Δημοσίευσε μια φώτο και υποσχόταν σε Άδωνι και Βορίδη ότι θα τους κόψει το γέλιο... Μαντάψτε τώρα με ποιους καθόταν ο Καμμένος το περασμένο ΣΚ στον γάμο του εφοπλιστή Βεντούρη...

Συνάντηση Νίκου Συρμαλένιου, με την Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών


Με τους βουλευτές Α΄Αθήνας Μαρία Μπόλαρη και Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο, συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Συμεών Λευτεριώτη και τους αντιπροσώπους της Σύρου Βαγγέλη Γεράρδη και Κώστα Ζαμπώνη.
Στη συνάντηση τέθηκαν τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους φορτοεκφορτωτές μετά την ψήφιση του ν. 3919/11 αλλά και την εφαρμοστική εγκύκλιο του....

Φήμες για παραίτηση Προβόπουλου



Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος...

Υπάλληλοι της Βουλής: Αλήτες δημοσιογράφοι μας καταστρέψατε!

Στο στόχαστρο των υπαλλήλων της Βουλής έχουν μπει τώρα οι δημοσιογράφοι, καθώς τους θεωρούν ως τους βασικούς υπευθύνους για την απώλεια του εκλογικού τους επιδόματος, ύψους 1.000 ευρώ.

Μετά την οργισμένη παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για το εν λόγω επίδομα, και τη κατά συνέπεια απόσυρσή του, η ατμόσφαιρα στη Βουλή και συγκεκριμένα στους κύκλους των υπαλλήλων της, μυρίζει μπαρούτι.

Οι δημοσιογράφοι, λοιπόν, είναι οι πρώτοι που μπήκαν στο... μάτι των υπαλλήλων της Βουλής. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς προχώρησαν και σε... λεκτικές επιθέσεις εναντίον εκπροσώπων του Τύπου.

Σύμφωνα με newsit.gr, κάποιοι περιορίστηκαν σε ειρωνικά σχόλια του τύπου «ευχαριστηθήκατε τώρα;»,«νομίζατε ότι βγάλατε την είδηση; Που μας λέτε ότι δεν δουλεύουμε;» , «να κοιτάξετε τους μισθούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, αντί να ασχολείστε με εμάς», ενώ κάποιοι άλλοι το πήγαν και κάποια βήματα παρακάτω κάνοντας λόγο για δημοσιογραφική αλητεία: «Αλήτες δημοσιογράφοι μας κάψατε!», φέρονται να ψέλλιζαν κάποιοι από αυτούς, λένε σε όποιον συναντούν μπροστά τους και δεν σταματούν εκεί.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το Δ.Σ. του συλλόγου των υπαλλήλων όπου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση που θα εκδώσουν επ΄ αυτού.

Yπεθυμίζεται οτι την Τετάρτη έγινε γνωστό πως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ενέκρινε κονδύλι δύο εκ. ευρώ  προκειμένου να καταβληθεί στους υπαλλήλους της επίδομα 1.000 ευρώ για τις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, κατί το οποίο προκάλεσε την άμεση και οργισμένη παρέμβαση του πρωθυπουργού που ζήτησε να βρεθεί άμεσα λύση.

Η σκιώδης κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!

Ποιοι αναλαμβάνουν... χαρτοφυλάκια!

Σχηματίστηκε σήμερα η σκιώδης κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
 
Ειδικότερα, αποφασίστηκαν τα εξής:
 
- Οικονομικών: Φ. Σαχινίδης, Π. Κουκουλόπουλος
- Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Γ. Ντόλιος
- Εσωτερικών: Π. Ρήγας
- Εθνικής Άμυνας: Π. Κουκουλόπουλος, Δ. Σαλτούρος
- Ανάπτυξης: Θ. Μωραϊτης / ΥΠΟΜΕΔΙ: Ν. Σηφουνάκης, Χ. Γκόκας
- ΥΠΕΚΑ: Γ. Μανιάτης, Β. Κεγκέρογλου
- Υγείας: Δ. Κρεμαστινός, Σ. Κεδίκογλου
- Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Γ. Κουτσούκος
- Παιδείας και Πολιτισμού: Μ. Μπόλαρης / Αθλητισμού: Χ. Αηδόνης, Π. Δήμας
-  Αγροτικής Ανάπτυξης: Γ. Δριβελέγκας, Μ. Κασσής
- Δικαιοσύνης: Θ. Τζάκρη
- Προστασίας Πολίτη: Κ. Τριαντάφυλλος
- Τουρισμού: Α. Γκερέκου
- Ναυτιλίας: Ν. Σηφουνάκης, Κ. Τριαντάφυλλος, Α. Γκερέκου
- Μακεδονίας - Θράκης: Θ. Παραστατίδης, Α. Χατζηοσμάν
- Επικρατείας - Γ.Γ. Τύπου: Ο. Κωνσταντινόπουλος.

Συνελήφθησαν οι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Γεωργιάδης

Συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο αρχισυντάκτης του site www.zougla.gr μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον τους ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Ο Τριανταφυλλόπουλος είχε αναρτήσει στο site του δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα, ο οποίος ....

Καταστροφικό για ΝΔ αν υπαναχωρήσει: Ιθαγένεια και νόμος Ραγκούση διχάζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια διχάζει τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Εκεί θα κριθεί και αν η ΝΔ του 30% μπορεί να επιβάλλει την άποψή της στο 6% του Κουβέλη... γιατί αν δεν μπορεί, όχι μόνο θα χάσει προς τα δεξιά της αλλά θα φανεί με το καλημέρα αναξιόπιστη

Ποια είναι η πρώτη Ελληνίδα που πρέπει να απελάσει η παλιοαδερφή ο Κάμερον [εικόνα]

Τον γύρο του διαδίκτυο και των social media κάνει η εικόνα της πρώτης Ελληνίδας που πρέπει σύμφωνα με τους χρήστες να απελάσει ο Ντέιβιντ Κάμερον από τη Μεγάλη Βρετανία.
Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις που αποδίδονται στον Βρετανό πρωθυπουργό για φραγμό στη μετανάστευση των Ελλήνων σε περίπτωση που η Ελλάδα τεθεί εκτός ευρωζώνης. Έτσι τόσο οι Έλληνες χρήστες όσο και οι υποστηρικτές στο εξωτερικό αναπαράγουν στα social media την εικόνα της Καρυάτιδας που εκλάπη από τον λόρδο Έλγιν ως την πρώτη Ελληνίδα που πρέπει να...

Μπράβο στη Γαλλία: Μας επιστρέφει 754 εκατ. ευρώ που κέρδισε από τόκους ελληνικών ομολόγων

Κέρδος 754 εκατ. ευρώ που είχε η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας από πληρωμές τόκων ελληνικών ομολόγων που διακρατούσε θα επιστρέψει το Παρίσι στην Ελλάδα, όπως προβλέπεται στον αναθεωρημένο γαλλικό προϋπολογισμό.

Η ΕΚΤ, που θα είχε νομικό κώλυμα σε ανάλογη κίνηση, έχει αφήσει στη «διακριτική ευχέρεια» των εθνικών τραπεζών της Ευρωζώνης την απόδοση κερδών από ελληνικά ομόλογα στις κυβερνήσεις τους και έπειτα στην Αθήνα.

«Το γαλλικό κράτος θα επιστρέψει στην Ελλάδα το ποσό από τα επιτόκια που έχει αποκομίσει η Τράπεζα της Γαλλίας από ελληνικό χρέος που διακρατεί, σε ύψος 754 εκατ. ευρώ» αναφέρει το κείμενο του αναθεωρημένου γαλλικού προϋπολογισμού που παρουσιάστηκε την Τετάρτη.

Newsroom ΔΟΛ

Αυτοί οι βουλευτές αρνήθηκαν να παραλάβουν το δωρεάν αυτοκίνητο

Πολλές συζητήσεις προκαλεί η απόφαση μόλις 35 από τους 300 βουλευτές που ορκίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα να μην παραλάβουν τα αυτοκίνητα που δικαιούνται από την Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους νεοεκλεγέντες βουλευτές που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο ήταν οι...
Βασίλης Κικίλιας, Ανδρέας Ψυχάρης, Φωτεινή Αραμπατζή από την Νέα Δημοκρατία και Κώστας Μπάρκας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απο τους βουλευτές που επανεξελέγησαν αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό ΙΧ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Νικήτας Κακλαμάνης και ο Βύρων Πολύδωρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής , όπως γράφει το protothema.gr, μετά από σχετική οδηγία του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου θα πάρουν μεν τα βουλευτικά ΙΧ, δεν θα τα κρατήσουν όμως για τους ίδιους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρατικά αυτοκίνητα θα δοθούν σε πολύτεκνες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης θα «μεταβιβάσει» το δικαίωμα σε μονογονεϊκή οικογένεια 6 παιδιών.

Αύριο θα γίνει στην Βουλή η κλήρωση των αυτοκινήτων στους βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές Αττικής δικαιούνται ΙΧ έως 1.400 κυβικά εκατοστά και αυτοί της επαρχίας έως 1.800.

e-Επιλογές της 04/07/2012

Αντίθετοι στην εκχώρηση της πλατείας οι "Πολίτες για τα νησιά μας"

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ εκφράζει την αγανάκτησή της για την παραχώρηση εκ μέρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ελεύθερου δημόσιου χώρου, της μοναδικής πλατείας της παραλίας, σε μέλος της κυβερνώσας παράταξης και αναπληρώτρια του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου για κατάληψη με τραπεζοκαθίσματα. Και σε προηγούμενες διοικήσεις είχε τεθεί το αίτημα, αλλά αυτή τη φορά ο συσχετισμός είναι κατά των ελεύθερων δημόσιων χώρων. Το γεγονός αυτό δεν δημιουργεί μόνο επιβάρυνση στην ήδη κορεσμένη περιοχή, αλλά προβάλλει την αντίληψη της παραβίασης του δημόσιου χώρου στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων των "κολλητών"

Ανοιχτή επιστολή Κατερίνας Προμπονά για το θέμα της κεντρικής πλατείας

Με αφορμή την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, για παραχώρηση χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων επί της κεντρικής πλατείας στην παραλία Χώρας Νάξου στην τοπική Σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου και μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου.
Μία αγανακτισμένη Δημότης της Νάξου η κ. Κ. Προμπονά, με μια ανοιχτή επιστολή της προς τα μέλη καυτηριάζει την ελλειμματική πολιτική που εφαρμόζεται, αφού δεν υπάρχει ένας όμορφος και ασφαλής χώρος στην παραλία για τα παιδιά, σημειώνει, ότι απέδειξαν για άλλη μια φορά πόσο μικροί και ευθυνόφοβοι είναι, ενώ ερωτά, αν αυτή είναι η αναβάθμιση που τους έταξαν προεκλογικά.
 Διαβάστε την επιστολή...

Τα συγχαρητήρια μου σε όσους ψήφισαν υπέρ των τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία της Χώρας. Στους: Ελευθερίου Λευτέρη, Φιλιπποπολίτη Άννα, Ωνάσογλου Έλλη, Συνοδινό Γιάννη, Κωβαίο Μιχάλη.
 Αυτή είναι, λοιπόν, η «αναβάθμιση», που μας έταξαν προεκλογικά, της περιοχής αυτής;
 Μπράβο σας που ενώ δεν έχετε φροντίσει να υπάρχει ένας όμορφος, ασφαλής χώρος στην παραλία για τα παιδιά μας, δίνετε άδεια να εκμεταλλευτούν το τελευταίο «ελεύθερο σημείο» της παραλίας.
Αποδείξατε για άλλη μία φορά πόσο μικροί και ευθυνόφοβοι είστε. Ντροπή που δεν είστε ικανοί να φτιάξετε μία Νάξο όπως της αξίζει, γιατί σας ενδιαφέρει μόνο η ψηφοθηρία και το ρουσφέτι, αδιαφορώντας για βασικά θέματα. Ίσως όμως να γίνομαι εγώ γραφική ζητώντας να υπάρχουν τόποι παιχνιδιού και γειτονιές όπως παλιά.
Σε άλλους δήμους κάνουν τα πάντα να δημιουργήσουν χώρους πρασίνου, παιδότοπους, παιδικές χαρές και πλατείες που κάνουν τη ζωή των κατοίκων πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη. Τα καταφέρατε περίφημα….
Συγγνώμη εάν σας στεναχώρησα… Αν βέβαια καταλάβατε κάτι ….
Μία αγανακτισμένη Δημότης της Νάξου

Κατερίνα Προμπονά

Πολιτικός συρφετός ... δέσμιος των χορηγών και των μιζαδόρων!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Χθες έκανα το τραγικό λάθος και έκανα ζάπινγκ στα δελτία ειδήσεων των 8:00 μ.μ και πραγματικά έμεινα αποσβολωμένος  γιατί διαπίστωσα ότι ζούμε πλέον ολοφάνερα σε χώρα υπό κατοχή!
Στις εικόνες και τα βίντεο του πολιτικοοικονομικού  ρεπορτάζ έβλεπα και άκουγα ονόματα Φούχτερ, Μπούχτερ κ.λ.π οι οποίοι ως ...

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Τ/Κ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ «Τα Δελφινάκια»

Την Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012, ο παιδικός σταθμός Τ/Κ Αρχιλόχου «τα Δελφινάκια» πραγματοποίησε την καλοκαιρινή γιορτή στον αύλειο χώρο του σχολείου, με τη συμμετοχή των μαθητών, του προσωπικού και την αμέριστη βοήθεια των γονέων . Η εκδήλωση είχε επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ίδρυση της δομής.

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου ο τρίτος κύκλος των σεμιναρίων της «Σχολής της Νάξου»

Π ρ ό σ κ λ η σ η
Σας καλούμε στον τρίτο κύκλο των σεμιναρίων της «Σχολής της Νάξου» την Παρασκευή 6 Ιουλίου και ώρα 7:30 μ.μ. στην Σχολή Ουρσουλινών με θέμα: «Κοινωνία και Τέχνη στη Βυζαντινή Νάξο. Η μαρτυρία των μνημείων».
Εισηγητές:

"ΔΗΜΗΤΡΙΑ" ΝΑΞΟΣ - ΠΟΙΕΙΝ. Μία εβδομάδα εκθέσεων και δράσεων στο Σαγκρί

Μια εβδομάδα εκθέσεωνομιλιώνχρήσιμων συμβούλωνξεναγήσεωνδρώμενων

μια εβδομάδα για όσους θέλουν να γνωρίσουν όλες τις πτυχές της Νάξου

Πρόγραμμα Δράσεων

Καθημερινά θα λειτουργούν:
Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων και Χειροτεχνημάτων
Κυριακή 29 Ιουλίου 10:30 π.μ. - 1 μ.μκαι μμ  10 μ.μ.
Δευτέρα 30 Ιουλίου έως Παρασκευή Αυγούστου: 7 μ.μ. - 10 μ.μ.
Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα«Η άλλη όψη της....

vigla.gr posted "Η δημοκρατία τα συνοψίζει όλα! (;)"

... Αφορμή για τις σκέψεις αυτές, ένα άρθρο της κας Μαρίας Λούκα σχετικά με μια πρόσφατη επίσκεψή της στην Ισλανδία, την απομονωμένη στις ομίχλες της βορειοδυτικής Ευρώπης νήσο των Βίκινγκ (Αποστολή στην Ισλανδία, στο ΒΗMagazino 609  Ιούνιος 2012) ...
... η δήλωση, αν έγινε, δεν συνοψίζει τίποτα. Είναι από τις μπαρούφες που εμπεδώθηκαν στη νοοτροπία των «δημοκρατικών» μαζών ... ως αξιώματα, ενώ στην πραγματικότητα η λέξη «δημοκρατία» (και κάθε παράγωγό της), αν σημαίνει κάτι, σημαίνει στην καλύτερη των περιπτώσεων «δικαιοσύνη» ...
... Διότι αυτά που λέει δεν έχουν καμιά σχέση με την ελληνική κρίση. Ισχύουν πλήρως για την Ισλανδία και σε μεγάλο βαθμό για την Ιρλανδία, που όντως είχαν προβλήματα με τα τραπεζικά δάνεια και κερδοσκοπικά παιχνίδια. Αλλά το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν και παραμένει ο υπερβολικός κρατικός δανεισμός και το υπερτροφικό διεφθαρμένο Δημόσιο για τη συντήρηση του οποίου γινόταν ο δανεισμός ...
... Καταθέτω αυτή την κριτική ως πρόσθετο δείγμα μιας παράξενης δημοσιογραφίας παραπληροφόρησης που ανθεί στη χώρα μας ...

Μια νέα δημοσίευση στο vigla.gr:

http://vigla-watch.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8173.html

«Ενθουσιασμένος» ο Ράιχενμπαχ από την συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας

Θετικές ήταν οι εντυπώσεις του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) Χορστ Ράιχενμπαχ, από την συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
Ο κ. Ράιχενμπαχ είπε πως μεγάλη σημασία έχει η αποτελεσματικότητα και ειδικά όταν έχει να κάνει με το υπουργείο Εργασίας το οποίο...

Άμεση αντίδραση κυβέρνησης: Πάγωσε το επίδομα των 2.000 στους υπαλλήλους της Βουλής

 Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι με κυβερνητική παρέμβαση πάγωσε η χορήγηση του εκλογικού επιδόματος των 2.000 που θα έπαιρναν οι υπάλληλοι της Βουλής με την υπογραφή του Β. Πολύδωρα ο οποίος...
το μείωσε από τις 4 στις 2.000 αλλά δεν τόλμησε και να το κόψει τελείως.

Ευτυχώς που η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και αποφεύχθηκε άλλη μια πρόκληση από τα 1000-1500 λαμόγια  συγγενείς βουλευτών ή που γλύφοντας και φιλώντας κατουρημένες ποδιές έχουν χωθεί στη Βουλή