slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΞΟΥ (10η/2014)


Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας (Δημαρχείο) στις 24 Απριλίου 2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.30 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Καμπανέλλεια 2014 - πρόγραμμα




ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ

Με χαρά σας ανακοινώνουμε της διεξαγωγή του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου επικεντρωμένου στην Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας Παιδιών & Εφήβων με θέμα:«Μεγαλώνοντας Υγιή & Ευτυχισμένα Παιδιά… επενδύουμε σ’ ένα καλύτερο Αύριο». Το συνέδριο διοργανώνεται από το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Νάξου, την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Διοίκησης 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίουκαι θα πραγματοποιηθεί από...

Aπάντηση Γιώργου Χατζημάρκου στις δηλώσεις Γιάννη Μαχαιρίδη



Σε απάντηση των δηλώσεων Γιάννη Μαχαιρίδη σχετικά με την νέα αποκάλυψη που αναδεικνύει την νοοτροπία του και την μόνιμη πρακτική του να διενεργεί εκλογές θεωρώντας τον Προϋπολογισμό, τις εγκαταστάσεις και τα πάσης φύσεως μέσα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος προχώρησε στην κάτωθι δήλωση :

«Αναγκαιότητα ένα ειδικό πρόγραμμα στήριξης της αγροτικής παραγωγής των νησιωτικών περιοχών»

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας είναι η αγροτική, η κτηνοτροφική, η μελισσοκομική και γενικότερα, η πρωτογενής παραγωγή, ωστόσο ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές θα πρέπει να εκπονηθεί ειδικό πρόγραμμα στήριξης της αγροτικής παραγωγής, το οποίο να λαμβάνει υπόψη τις ειδικές ανάγκες των περιοχών αυτών. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατά την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τον

Ο Μαχαιρίδης λέει ότι δεν γνώριζε για τα αυτοκίνητα της Περιφέρειας

Αναφορικά με την μεταφορά προεκλογικού υλικού της παράταξής του και τις καταγγελίες του Γ. Χατζημάρκου, ο Γιάννης Μαχαιρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Πληροφορούμενος ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, που συμμετέχει από το πρωί στις διήμερες εργασίες της Συνέλευσης της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρώπης, το γεγονός της μεταφοράς προεκλογικού υλικού της παράταξης «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» με όχημα της....

Tην μεταφορά προεκλογικού υλικού του Μαχαιρίδη με φορτηγά της Περιφέρειας καταγγέλλει η παράταξη Χατζημάρκου


"Ξεδιάντροποι και προκλητικοί, συνεχίζουν να χρεώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία στην κοινωνία".
Με το παρακάτω δελτίο τύπου η παράταξη του Γ. Χατζημάρκου "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" καταγγέλλει την παράταξη Ι. Μαχαιρίδη για τη χρησιμοποίηση μεταφορικών μέσων της περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να γίνει μεταφορά προεκλογικού υλικού του Περιφερειάρχη.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για τους άστεγους της Κρήτης

Την επέκταση του προγράμματος Στέγασης Αστέγων και στη Κρήτη ζήτησε από τους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης  με παρέμβαση του στη Βουλή το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Επέκταση του προγράμματος Στέγασης Αστέγων και στη Κρήτη.

Πρόσκληση στην ημερίδα για την ακτοπλοϊα


Ι. Μαργαρίτης 
Ε. Μαργαρίτης 





Εν όψει της συνεδρίασης του ΣΑΣ, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει ημερίδα στη Χώρα της Νάξου την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 με κεντρικό στόχο την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων των ενδιαφερομένων φορέων επί της «Προκήρυξης μειοδοτικού διαγωνισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας της περιόδου από 01-11-2014 έως 31-10-2015» και ειδικότερα επί θεμάτων ......

Το Ποτάμι πίνει το νερό του ΣΥΡΙΖΑ. Δημοσκόπηση ανατροπή

Έρευνα της Kapa Research δείχνει να μπαίνει δυναμικά στη δεύτερη θέση!Νέα δημοσκόπηση, αυτήν τη φορά της Kapa Research, φαίνεται πως αλλάζει τελείως τη μέχρι τώρα εικόνα για τις ευρωεκλογές 2014, αφού όχι μόνο δεν δείχνει ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκτοπίζει την Αξιωματική Αντιπολίτευση από τη δεύτερη θέση.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα της νέας δημοσκόπησης για τις ευρωεκλογές 2014, Το Ποτάμι φαίνεται πως ανεβαίνει σημαντικά, αφού το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη είναι η αιτία, που στο νέο γκάλοπ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται τρίτο κόμμα.
Το πρώτο σκέλος της δημοσκόπησης για τις ευρωεκλογές 2014 αφορούσε στην ερώτηση «μεταξύ ποιων κομμάτων είστε αναποφάσιστος/η» και οι απαντήσεις που δόθηκαν διαμόρφωσαν τα εξής ποσοστά:

Σαν σήμερα:23/4/2010: Έγκλημα χωρίς τιμωρία… Ο νεκροθάφτης ακόμα δεν κατάλαβε (βίντεο)

2010: Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Ο Γιώργος Παπανδρέου, επέλεξε το ακριτικό Καστελόριζο για να ανακοινώσει πως η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που είχε συμφωνήσει να μπει στο μηχανισμό στήριξης με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ. Είχε προηγηθεί, λίγες μέρες πριν, η επίσκεψη στην Αθήνα του τότε επικεφαλής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.
Βίντεο η ανακοίνωση Παπανδρέου στις 23 Απριλίου 2010:

Γιορτή Αγίου Γεωργίου, στο Κουφονήσι

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο παραδεισένιο Κουφονήσι την Τετάρτη 23 Απριλίου, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, αφού το νησί θα έχει την τιμητική του και θα φορέσει τα γιορτινά του για τη μεγάλη γιορτή του προστάτη Αγίου του.
Ανήμερα της γιορτής του (Τετάρτη 23 Απριλίου), μετά τη λειτουργία την οποία παρακολουθούν πάντα με κατάνυξη ντόπιοι και επισκέπτες, γίνεται η περιφορά της εικόνας.

Έλεος ρε με την κάλυψη σε λαμόγια: Τροπολογία δίνει «άφεση αμαρτιών» σε κατηγορούμενους για χρυσά εφάπαξ που ζημίωσαν το Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ


«Συγχωροχάρτι» που φθάνει τουλάχιστον τα 50 εκατομμύρια ευρώ που πήγαν σε «χρυσά» εφάπαξ Δημοσίου δίνει τροπολογία που πέρασε στα ψιλά γράμματα, καθώς, κατατέθηκε σε άσχετο σχέδιο νόμου και μάλιστα εκπρόθεσμα. Οπως αναφέρει το κεφάλαιο, η τροπολογία που ενσωματώθηκε σε σχέδιο νόμου για «τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» απαλλάσσει από ποινική ευθύνη..

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Ανακοίνωση έναρξης εργασιών σε δύο νέους κόμβους της Χώρας


 Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου: «Βελτίωση Ισόπεδων Κόμβων στο Οδικό Δίκτυο», σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα,  Τρίτη 22 Απριλίου 2014  θα πραγματοποιούνται κατασκευαστικές εργασίες στους εξής κόμβους: 
Κόμβος 3 : Στη συμβολή Της Οδού Ελ.. Βενιζέλου (Περιφερειακός) με την οδό που καταλήγει στο σημείο αυτό από το «Ποτάμι»,  

Κόμβος ΒΙΟ.ΚΑ : στη συμβολή της οδού που Αγ. Προκοπίου - Αγ. Άννας με την ....

Για αυθαιρεσία και αυταρχική νοοτροπία κατηγορεί η ΕΛΜΕ Ν. Κυκλάδων τον Κεδίκογλου


Σε μια νέα επίδειξη δύναμης, η Κυβέρνηση δια του υφυπουργού παιδείας, προσπαθεί να επιβάλει την αναπλήρωση ωρών στις κατοχυρωμένες διακοπές του Πάσχα, με νοοτροπία του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Το δικαίωμα στην απεργία, εξαγγελμένη από νόμιμους συνδικαλιστικούς φορείς, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, και κανείς δεν μπορεί να το καταργήσει με μια εκφοβιστικού τύπου αναγγελία από την ....

Πενταετούς θητείας οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες

Σεπτέμβριο αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους


Επιβεβαιώθηκε η επέκταση της θητείας των δημάρχων και περιφερειαρχών στα πέντε χρόνια-κάτι που είχε ψηφιστεί ήδη από το 2010 στον Καλλικράτη-, με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, που εκδόθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή.
Οι δήμαρχοι-περιφερειάρχες θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ τις προηγούμενες φορές αναλάμβαναν την 1η Ιανουαρίου. Η θητεία των νεοεκλεγέντων δημοτικών αρχόντων, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου 2019.

Η εγκύκλιος που αφορά στις δημοτικές εκλογές προβλέπει την παρακάτω δέσμη αλλαγών:

Ποδηλατάδα / Πεζοπορία για το Αργοκοίλι από τη συν + Αξια

Αγαπητοί συν + Αξιοι Η.. εθελοντική ΟΜΑΔΑ Της Συν. + Αξιας σας εύχεται χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη και Καλό Καλοκαίρι. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ όλα τα ηλεκτρονικά μέσα και blogs για την προβολή τους, σε κάθε μας προσπάθεια. . Πολυακουσμένα ευχαριστουμε ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ Μας Μας στηρίζουν ΟΙ Δράσεις ΠΟΥ ακολουθούν ειναι: Η θεατρική ομάδα της συν + αξίας παρουσιάζει το έργο ΟΔΥΣΣΕΑ γύρισε σπίτι του Ιάκωβου Καμπανέλη. Πρεμιέρα Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 | Παραστάσεις 2.5 | 3.5 | 04/05 Ώρα Έναρξης 21:00 Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλης | Δημοτικό Μέγαρο Νάξου. Είσοδος 4 € τα έσοδα θα

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ προβάλει το ντοκιμαντέρ "ΠΟΛΥ ΜΙΛΑΣ… ΠΟΛΥ ΚΛΑΙΣ"


Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ προβάλει το ντοκιμαντέρ ΠΟΛΥ ΜΙΛΑΣ ... ΠΟΛΥ ΚΛΑΙΣ (2007) και τις μικρού μήκους ταινίες Ο ΤΙΓΡΗΣ ΑΠΟ Τ 'ΑΠΕΡΑΘΟΥ και ΓΚΑΪΝΤΕΣ ΛΑΛΟΥΝ, του Δημήτρη Κιτσικούδη.
εκτάκτως την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στις 20:30,
στο Πνευματικό Κέντρο της Καθολικής Μητρόπολης στο Κάστρο.
Λίγα λόγια για την ταινία:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Αγωνιστικού Ταεκβοντο στη Νάξο


Ο Σύλλογος Αθλοπαιδεία Nάξου το Σαββατοκύριακο 12 με13/04/2014 διοργάνωσε σεμινάριο αγωνιστικού Ταεκβοντο και φιλοξένησε την προπονήτρια Τσουκνίδου Μ. και την συνεργάτιδα τις Σαγκίδου Α. του αθλητικού συλλόγου Ταεκβοντο Πάνθηρες Σαντορίνης τις οποίες ευχαριστεί πολύ καθώς και το Σύλλογο της Σαντορίνης που τις παραχώρησε για την πραγματοποίηση του εν λόγω σεμιναρίου.
Σκοπός της συμμετοχής των αθλητών ήταν ...

"ΟΔΥΣΣΕΑ ΓΥΡΙΣΕ ΣΠΙΤΙ" απο τη θεατρική ομάδα της ΣΥΝ+Αξίας