slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με πρόσκλησή τους η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΑΞΟΥ ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ο ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ<ΝΑΞΟΣ - ΦΙΛΟΞΕNΙΑ>
καλούν τους "συναδέλφους Επαγγελματίες" της περιοχής του Αγίου Γεωργίου σε συνάντηση –συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής την ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2010 στις
8:00μ.μ. στα γραφεία της ΈΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΑΞΟΥ.
Η Παρουσία όλων των προσκεκλημμένων κρίνεται απαραίτητη.

Έγγραφη Διαμαρτυρία - Σταματείστε Επιτέλους την ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010


Κύριε Πρωθυπουργέ.

Ονομάζομαι Τάσος Ι. Καμπάς, είμαι Αρχιπλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού, και στο παρελθόν σας έστειλα κάποιες επιστολές, στις οποίες μάλιστα μου είχε απαντήσει το πολιτικό σας γραφείο. Δια του λόγου το αληθές με είχαν πάρει τηλέφωνο. Αυτό βέβαια πριν γίνεται πρωθυπουργός.....Τέλος πάντων. Ας προχωρήσουμε στο θέμα μας.Κύριε Παπανδρέου, είμαι Έλλην πολίτης, ο οποίος έχει αγανακτήσει με τα τεκτενόμενα, μα ποιό πολύ απ' όλα γιατί όλοι εσείς παίζεται με την νοημοσύνη μας. Για αυτό τον λόγο, σας παραθέτω κάποιες σκέψεις, στις οποίες πλεον ΑΠΑΙΤΩ να βγείτε να απαντήσετε, σκέψεις που δεν είναι μόνο δικές μου, αλλά ακόμα και όσων σας ψήφισαν. Εγώ προσωπικά, ανήκω στο 30% που προσπαθεί να κάνει τν διαφορά στην Ελλάδα και δεν ψηφίζω κανέναν σας.

Και για να μην ξεχνάμε ο καθένας ποιός είναι και τι κάνει, μην σας ξενήσει η λέξη ΑΠΑΙΤΩ. Είστε εκλεγμένος να μας εκπροσωπείται όλους, άρα πρέπει να μας λέτε την αλήθεια. Όπως επισης με την ΕΡΤ. Αλήθεια, ποιά ήταν η τελευταία φορά που απλοί πολίτες είχαν προσκληθεί να πούν τις απόψεις τους? Ποτέ όμως. ΠΟΤΕ.

Για καθαρά λόγους δημοκρατίας, το κείμενο έχει αποσταλλεί και σε άλλα κόμματα, στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

1) Η ΕΛΛΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ........Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ. Κάποιοι ήξεραν ότι δεν θα τα καταφέρουμε γιατί είμασταν ήδη υπερχρεωμένοι, και γιατί ξέρατε οτι δεν θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε.

2) ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Αυτό δεν σας θυμίζει κάπως τις ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΪΕΣ επι ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ?

3) ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ. Και τώρα, μέσα σε αυτήν την λέλαπα, η Ευρώπη θα προσπαθήσει να σώσει ότι μπορεί οικονομικά. Θα μοιράσει χρήματα τα οποία όμως και η ίδια δεν έχει. Άρα θα δανειστεί από τις ίδιες αγορές οι οποίες σε πολύ λίγο καιρό θα γίνουν η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

4) ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ και των παγκόσμιων αγορών, ελπίζοντας να πάρει μέρος στην παγκόσμια Κυβέρνηση. Η Αγγλική οικονομία έχει πολλά χάλια επίσης, για αυτόν τον λόγο δεν θα βοηθήσει οικονομικά την Ευρωπαική Ένωση (το καλύτερο πρόσχημα για να σταθεί στο πλευρό της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ).

5) ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΑΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

6) ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ......ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΡΩΣΟΥΣ ΕΠΑΘΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Κύριο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.

7) ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ....ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΑ ΤΑ ΕΞΟΡΥΞΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ 20%......ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ, ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΚΑΙΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ. Γιατί άραγε οι πρόγονοί μας δεν δέχτηκαν καλύτερη διανομή των θαλάσσιων συνόρων, έτσι ώστε να μπορούσαμε να ανοίξουμε μόνοι μας με τους Τούρκους τα πετρέλαια και να γλυτώναμε όλους αυτούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς?

8) ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ και ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ....ΑΝ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ...ΑΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΛΛΑΞΟΥΝ

Κύριε Πρωθυπουργέ. Η Ελλάς αυτήν την στιγμή είναι η αιχμή του δόρατος, για το αν θα καταρεύσει όχι μόνο η ίδια, αλλά για το αν θα καταρεύσει όλη η Ευρώπη. Μία Ευρώπη που εν γνώση της άφησε η πλειοψηφία του παραγωγικού πλούτου να πάει στην Ασία. Δεν βλέπεται όλοι σας ότι η Ευρώπη δεν παράγει σχεδόν τίποτα? Και ότι η πλειοψηφία της παραγωγής έφυγε στην Ασία?

Μόλις καταρεύση η Ευρώπη σειρά μετά έχει η Ασία από τις Παγκόσμιες Αγορές. Μία Ασία η οποία μπορεί να πέσει σαν χάρτινος πύργος σε μία νύχτα. Το θέμα βέβαια είναι τι θα κάνουν οι Ρώσοι. Το μεγαλύτερο θέμα όμως είναι τι κάνουμε εμείς.

Θέλετε η ιστορία να μας πει ως Έλληνες και εσάς προσωπικά ως ΠΡΟΔΟΤΕΣ? Ότι μέτρα παίρνεται κύριε Πρωθυπουργέ μας καταστρέφουν.....από λογιστικής άποψης δεν βγαίνουν τα νούμερα. Για να μην πω ότι στην ζυγαριά της λογικής όλα όσα κάνεται δεν ευσταθούν καθόλου.

Η λύση η καθαρή είναι να φαίρεται πίσω το κλεμμένο χρήμα. Κλοπές έγιναν κατα πλειοψηφία από το πολιτικό σύστημα. Αν κομμάτι του λαού έκλεβε, τότε πάλι εθύνεται το πολιτικό σύστημα που δεν μπόρεσε να γαλουχήσει και να τιμωρήσει.

Εξαιτίας του πολιτικιού συστήματος που υπηρετείται, οι Έλληνες εντός Ελλάδος παραμείναμε σε μεγάλο βαθμό ΡΑΓΙΑΔΕΣ στην συμπεριφορά και στην νοοτροπία μας.

Ωραίες οι δικαιολογίες του πράσινου φόρου...σίγουα σας το απαίτησαν απο ΔΝΤ και από Παγκόσμιες Αγορές.

Τέλος, θα ήθελα να σας τονίσω κάτι για τους δήθεν τρομοκράτες που συλλαμβάνεται κατα καιρούς. ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ. Αυτοί δεν είναι τρομοκράτες, είναι μαριονέτες του συστήματος που κυβερνούν τον τόπο. Αν κάποιος ήθελε να εξολοθρεύσει το πολιτικό σύστημα, τότε δεν θα χτυπούσε απλούς πολίτες, αστυνομικούς και άστεγους λαθρομετανάστες. Θα χτυπούσε απευθείας το πολιτικό σύστημα. Αυτοί που συλλαμβάνεται είναι κομμάτι του ΔΙΑΙΡΗΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. Το σύτημα προσπαθεί μέσα από το χάος να εγκλωβίσει τον λαό. Αυτό θέλετε κι εσείς κύριε Πρωθυπουργέ?

Να είστε σίγουρος ότι κάτι τέτοιο το απεύχομαι, πολύ απλά γιατί η βία ανήκει μόνο στα τετράποδα ζώα και όχι στους ανθρώπους. Κύριε Παπανδρέου κινητοποιηθήτε και φέρτε πίσω το κλεμμένο χρήμα όπου και αν έχει πάει. Μην πάρετε τα χρήματα από Το ΔΝΤ καθώς και των φίλων μας των Ευρωπαίων. Θα πέσουμε όλοι μαζί.

Αν δεν μπορείται να το κάνετε, βγείτε και πείτε τον λόγο. Εμείς ο λαός θα είμαστε η ασπίδα σας. Αν δεν κάνετε ούτε αυτό, τότε θα ξέρουμε ότι είστε κομμάτι του συστήματος...ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Ο υπογράφων είναι ένας μάχιμος αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού που έχει φάει την ζωή του στην θάλασσα. Μία θάλασσα η οποία είναι πάρα πολύ σκληρή αλλά τουλάχιστον ειλικρινής. Μία θάλασσα η οποία με έμαθε ότι την δυσκολία την αντιμετωπίζεις με την αλήθεια κοιτώντας την κατάματα, και ότι την γαλήνια θάλασσα την αντιμετωπίζεις με σκεπτικισμό και πάντα με ετοιμότητα για το χειρότερο. Είμαι ένας άνθρωπος που κουβαλάει στην σημαία της Ελλάδος στα πέρατα του κόσμου. Όλοι εσείς όμως με κάνετε να ντέπομαι που λέγομαι Έλληνας.

Με πάσα ειλικρίνεια και τιμή,
Αρχιπλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού.
Πλοίαρχος Εν Ενεργεία
Τάσος Ι. Καμπάς
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Αντώνη Σαμαρά
μετά από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, που συνήλθε σήμερα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστήριξα ότι η χώρα διέρχεται την πιο σοβαρή κρίση των τελευταίων δεκαετιών, όπως, άλλωστε και ολόκληρη η Ευρώπη. Ζούμε, λοιπόν, σε έκτακτες καταστάσεις και απαιτείται έκτακτη αντιμετώπιση:

* Πρώτον, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που ανοίγουν το δρόμο για τολμηρές τομές με τη μέγιστη δυνατή συμφωνία του πολιτικού κόσμου στο σύστημα διακυβέρνησης και στην Οικονομία - αυτό που ονομάζουμε νέα Μεταπολίτευση. Και να αποκρούσουμε πολιτικές συμπεριφορές που πυροδοτούν την κοινωνική οργή κάνοντάς την ανεξέλεγκτη.

Πρότεινα την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και τη μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200. Πρότεινα, επίσης, μέτρα που αφορούν τη διαφάνεια στη χρήση των δημόσιων πόρων, τη γενίκευση του «πόθεν έσχες» στους δημόσιους λειτουργούς, το ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του κομματικού στελέχους και του επικεφαλής ενός δημόσιου οργανισμού. Αλλά και τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων. Πρότεινα τέλος την ανάγκη Αναθεωρητικής Βουλής, που θα προχωρήσει σε ακόμα πιο τολμηρές τομές για την θωράκιση των δημοσίου συμφέροντος.

* Δεύτερον, πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης που κλείνουν άμεσα κάποια εσωτερικά μέτωπα και εξαλείφουν προβλήματα που δημιουργούν πόλωση στον Ελληνικό Λαό:

-- Τέτοια μέτρα αφορούν την άμεση απόσυρση του μεταναστευτικού νόμου και του «Καλλικράτη». Τη μεταναστευτική νομοθεσία μπορούμε να την εξετάσουμε εξ αρχής όταν περάσει η κρίση. Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στην εξοικονόμηση δαπανών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως έχουμε δεσμευτεί, χωρίς να εμπλακούμε στις συνενώσεις των Δήμων. Ώστε η διοικητική μεταρρύθμιση να μπορεί να αναβληθεί για μετά την κρίση, όταν θα υπάρχουν και οι σχετικοί πόροι. Χωρίς τους οποίους δεν έχει νόημα…

Πάντως και τις δύο αυτές προτάσεις μου, για το μεταναστευτικό νόμο και τον Καλλικράτη, ο Πρωθυπουργός δεν τις δέχθηκε.

-- Τέλος πρότεινα άμεσα μέτρα για την άρση της μεγαλύτερης αδικίας που περιλαμβάνει το τελευταίο πακέτο, δηλαδή, την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων, των άνεργων και των χαμηλόμισθων, βρίσκοντας χρήματα - γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ - από ισόποσες περικοπές αλλού, για να καλύψουμε τη διαφορά.

* Τρίτον, λαμβάνοντας μέτρα που μπορούν να βγάλουν την οικονομία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και των επίμονων ελλειμμάτων, που οδηγούν σε ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ακόμα πιο βαθιά ύφεση και ακόμα πιο επίμονα ελλείμματα.

-- Εδώ πρότεινα τα γνωστά μέτρα τόνωσης της οικονομίας άμεσα, και μεσοπρόθεσμα την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

-- Είναι, επίσης, απαραίτητη μια «σταυροφορία» για τη μείωση της γραφειοκρατίας με νομοθετικές ρυθμίσεις κατά κύματα.

-- Καθώς και η άμεση ρύθμιση του Επενδυτικού Περιβάλλοντος που δεν μπορεί να περιμένει άλλο την ψήφιση ενός νέου Αναπτυξιακού νόμου.

Ακόμα τόνισα ότι δεν υπάρχουν σήμερα περιθώρια για μείζονες πρωτοβουλίες στα εθνικά θέματα, όταν η χώρα βρίσκεται σε θέση αδυναμίας.

Τίποτε απ' όλα αυτά δεν αναιρεί την αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης.

Πιστεύω, όμως, ότι, αν η κυβέρνηση έχει διάθεση για εθνική συνεννόηση μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση, μπορούν να γίνουν άμεσα σημαντικά βήματα.

Δεν συζητάμε για «συγκυβέρνηση» ή για «οικουμενικά» σχήματα. Αλλά προτείνω την ελάχιστη συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην κρίση.

Κι εδώ, ασφαλώς, θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς. Και θα ζητήσω να συναντηθώ μαζί τους έστω και διμερώς.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠAΙΤΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ!

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η 5η ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ;

'Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου


Ο τουρκικός Τύπος γράφει ότι τον Τούρκο πρωθυπουργό θα συνοδεύει στην Αθήνα στις 14 Μαΐου και η υπουργός Παιδείας Νιμέτ Τσουμπουκτσού, η οποία θα ζητήσει από τον Έλληνα ομόλογό της απάλειψη των εχθρικών αναφορών κατά της Τουρκίας στα ελληνικά σχολικά

βιβλία.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι, εδώ και τρία χρόνια, το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας εργάζεται για την απάλειψη αρνητικών αναφορών στα τουρκικά σχολικά βιβλία που αφορούν τους Ρωμιούς και τους Αρμενίους.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, η τουρκική πλευρά θα ζητήσει την υπογραφή συμφωνίας στον τομέα της εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αναμένεται να προσδιοριστούν αναφορές οι οποίες θα ενισχύσουν την αμοιβαία αντίληψη μεταξύ των δύο χωρών, μέσα από τα σχολικά βιβλία του δημοτικού και της μέσης εκπαίδευσης.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι τα βήματα τα οποία θα πραγματοποιηθούν προς την κατεύθυνση αυτή θα έχουν ως στόχο να διευκολύνουν το διάλογο μεταξύ των επόμενων γενεών.'

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=55437

«Θα αλλάξω τα πάντα»

Σημεία από συνέντευξη του Σαμαρά στα σημερινά ΝΕΑ:

Κατά την άποψή μου έπρεπε από πέρσι το καλοκαίρι να έχουμε πάρει εμείς μέτρα. Που θα ήταν, βέβαια, πολύ πιο ήπια από τα σημερινά. Και θα έδιναν έγκαιρα το σωστό μήνυμα στις αγορές. Ας παίρναμε τότε τα σωστά μέτρα κι ας μας ρίχνανε! (…) Ο κ. Καραμανλής προεκλογικά έκανε, τουλάχιστον, την αυτοκριτική του

Στα πεντέμισι χρόνια της διακυβέρνησής της, η Ν.Δ. δεν δημιούργησε από τη δική της χρήση καθαρό πρόσθετο χρέος πάνω από 7-8 δισεκατομμύρια. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποχρεώσεις που τις κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ

Προτεραιότητά μου είναι να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα από τον μηχανισμό στήριξης με τις δικές μας δυνάμεις. Πιστεύω ότι αυτό είναι εφικτό. Και περιέγραψα μια πολιτική, που αν την εφαρμόσουμε σωστά και έγκαιρα, μπορούμε να βγούμε σχετικά γρήγορα από τη μέγγενη (…) Με το σωστό μείγμα πολιτικής. Με μέτρα ανάταξης/ ανάπτυξης της Οικονομίας μηδενικού ή ελάχιστου κόστους, ώστε να συγκρατηθεί η ύφεση

Θα ξεκαθαρίσω πλήρως την παράταξή μας από φαινόμενα φαυλότητας και θα ικανοποιήσω το κοινό αίσθημα δικαίου της παράταξης. Αλλά δεν θα «λιντσάρω» όσους στοχοποιούν διάφοροι.

Υπάρχουν πολύ περισσότερες εφεδρείες απ΄ όσες φαντάζεστε. Για να σας πώς την αλήθεια, υπάρχουν πολύ περισσότερα άξια στελέχη απ΄ όσα πίστευα αρχικά κι εγώ ο ίδιος. Ομάς η αξιοκρατική ανάδειξή τους παίρνει χρόνο για να γίνει σωστά. Ακριβώς γι΄ αυτό: γιατί είναι αξιοκρατική. Από την ανοικτή κοινωνία βγήκα, σε αυτήν λογοδοτώ και σε αυτήν θα απευθυνθώ. Στους άξιους του ιδιωτικού τομέα. Στους καλύτερους.

Τα πάντα θα αλλάξω, όλα όσα χρειάζονται- θα το δείτε ώστε να φύγουμε μπροστά.

Προαναγγέλλει επίσης «σκληρό ροκ» με το ΠΑΣΟΚ

Ερώτηση: Στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών (σ.σ. σήμερα) εσείς συμμετέχετε. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια για συναίνεση με την κυβέρνηση;

Απάντηση: Εσείς τι νομίζετε; Αφήνει περιθώρια συναίνεσης μια κυβέρνηση που έχει γεμίσει τον κόσμο εξεταστικές επιτροπές; Που μιλάει για «κουρτίνες» την ώρα που η χώρα βουλιάζει; Είναι σοβαροί; Αν τα πράγματα ήταν αντεστραμμένα- αν βρισκόταν η Ν.Δ. στην εξουσία, και δημιουργούσε μέσα σε επτά μήνες έξι εξεταστικές επιτροπής κατά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρισκόταν στην αντιπολίτευση- δεν θα φώναζαν όλοι για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής; Εμείς δεν λέμε τίποτε τέτοιο. Λέμε: ψάξτε τα όλα, δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε! Κι αν βρεθούν αληθινά στοιχεία εις βάρος στελεχών της δικής μας παράταξης, εμείς θέλουμε πρώτοι να βγουν στην επιφάνεια. Εμείς δεν μιλάμε για ποινικοποίηση! Ομως, εδώ το ΠΑΣΟΚ πάει να φορτώσει δικά του σφάλματα ή χρόνιες αμαρτίες του πολιτικού συστήματος που το ίδιο δημιούργησε παλαιότερα και η Ν.Δ. δεν τις άλλαξε- στους πολιτικούς αντιπάλους του. Κι όποιος τέτοια κάνει, δεν θέλει συναίνεση. Και δεν αφήνει περιθώρια για συναίνεση.

ΝΟΣΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ,ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΟΙ<< ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ>>

ΤΩΡΑ ,ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟΝ

ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ,ΓΙΑΤΙ ,ΓΙΑΤΙ,।ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ

ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ

Μια μεγάλη τρύπα στο νερό…

Μια τρύπα στο νερό είναι τα νέα κυβερνητικά, ή καλύτερα τα παπανδρεικά οικονομικά «μέτρα». Η τεραστίων διαστάσεων γκάφα του πρωθυπουργού διεπράχθη πριν από την προκήρυξη των εκλογών το 2009, με την δημοσιοποίηση διεθνώς της οικονομικής μας κατάστασης. Όταν έκανε τον… γύρο της Ευρώπης μεταδίδοντας σαν νόσο την οικονομική ασθένεια της Ελλάδος, ουσιαστικά προδιέγραψε και το μέλλον της…! Ήταν άλλωστε αναμενόμενο οι δανειστές της χώρας να θορυβηθούν από της καρκινοβατούσα – κατά τον κ. Παπανδρέου – οικονομία και αντιδρώντας φυσιολογικά, έκλεισαν τη στρόφιγγα. Το παιχνίδι των κερδοσκόπων που ακολούθησε ήταν έτερο εκάτερο.

Όμως, το ερώτημα που τίθεται είναι: όλη αυτή η αναστάτωση που κυρίως πλήττει τους μισθωτούς οδηγεί κάπου; Η απάντηση είναι όχι. Και αυτό διότι, αν υποθέσουμε πως όλα βαίνουν καλώς, και στεφθούν με απόλυτη επιτυχία τα μέτρα στο τέλος της τετραετίας το χρέος της χώρας θα έχει αυξηθεί σε απόλυτους αριθμούς σε ποσό μεγαλύτερο με το έλλειμμα του 2010, 2011 κλπ. Που σημαίνει ότι η αφετηρία μας στο τέλος της «προσπάθειας» θα βρίσκεται στην ίδια σχεδόν δεινή σημερινή μας θέση.

Φέτος και με την προϋπόθεση ότι θα αποδώσουν τα μέτρα θα πετύχουμε μείωση από 14% στο 11 ή 12 %. Δηλαδή, θα προσθέσουμε στο ήδη υπάρχον χρέος το 11 ή το 12% του φετινού ελλείμματος. Το 2011 το έλλειμμα, ελπίζουν, θα περιοριστεί στο 8 με 9%. Επομένως θα λειτουργήσει προσθετικά για την επόμενη και με τον ίδιο τρόπο τη μεθεπόμενη χρονιά με αποτέλεσμα στο τέλος της τετραετίας θα έχουμε σε απόλυτους αριθμούς χρέος ύψους περίπου 35-40%. Άρα ως προς τι τα μέτρα του κυρίου Παπανδρέου;

Τα 350 σήμερα δισεκατομμύρια χρέος θα γίνουν 390 συν τα 120 δις του νέου δανείου. Τι πέτυχε λοιπόν; Μια τρύπα στο νερό όσον αφορά στα οικονομικά μας, μέσα στην οποία τρύπα έριξε και την αξιοπιστία της χώρας με τις άναρθρες, υστερικές κραυγές του.

Άλλωστε ακόμα και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και οι αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης πυροδότησαν κύμα φυγής από το Δημόσιο προκαλώντας τεράστια οικονομικά προβλήματα στα ασφαλιστικά και επικουρικά ταμεία. Ότι κι αν προσπαθήσει πλέον να βάλει ως ανάχωμα ο υπουργός Εργασίας, αυτό δεν θα πετύχει, διότι κανείς πλέον
στην Ελλάδα και το εξωτερικό πείθεται.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν που απαντούσε προεκλογικά ότι αν ο Καραμανλής παγώσει τους μισθούς, «θα παγώσει η αγορά». Τώρα που μειώθηκαν οι μισθοί;

Τελικά το μόνο που κατάφερε ο πολυταξιδεμένος Γ. Παπανδρέου ήταν να οριζοντιώσει την πολιτική και σήμερα να καθίσταται σαφές πως οι πολίτες στρέφονται στην αναζήτηση νέων ελπιδοφόρων κομματικών σχηματισμών.

Μπράβο Γιώργο, σε αυτό τα κατάφερες.

Η ΝΑΞΟΣ..... ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!!!!


Καλύτερη ομάδα η Μπαρτσελόνα, κέρδισε δίκαια τον Ολυμπιακό στον τελικό της Ευρωλίγκας με 86-68. στο Παρίσι . Όπου ο αγώνας εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Η Μπαρτσελόνα δεν συνάντησε δυσκολίες κόντρα στον Ολυμπιακό, κερδίζοντας εύκολα με 86-68. Οι Καταλανοί είχαν το προβάδισμα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και κατέκτησαν το δεύτερο τίτλο της ιστορίας τους, μετά από επτά χρόνια (2003). Τότε είχαν επικρατήσει 76-65 της Μπενετόν, έχοντας στο ρόστερ τους, τόσο τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα όσο και τον Σαρούνας Γασκεβίτσιους!


e-Eπιλογές 09/05/2010

Πέφτουν από τα “σύννεφα” …

Το “πέταγμα της πεταλούδας”…

Ενώ οι Ευρωπαίοι σήμερα θα πάρουν κρίσιμες αποφάσεις ..Εμείς αποφασίσαμε ΜΟΝΟΙ μας !!!

Απολύουμε τους ΑΛΛΟΥΣ.. και Προσλαμβάνουμε τους ΔΙΚΟΥΣ μας !!!

Η ζωή και τα έργα του νέου Πρωθυπουργού μας…

Ριζική οικονομική μεταρρύθμιση ή υποταγή στους διεθνείς τραπεζίτες;

Η Δίκαιη κοινωνία των ημετέρων !

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ…

Άλλος ένας μύθος που έχει καταρρίψει το ΠΑΣΟΚ

Δεν φταίνε οι πολιτικοί, φταίει το Σύνταγμα.

Τα μικρά κόμματα είναι τα απόλυτα στηρίγματα του πολιτικού συστήματος.

Ήρθαν οι λύκοι να σφάξουν Ελληνάκια. Ποίμνιο όμως τέλος.

Οκτώ νέα σκληρά μέτρα μέχρι τον Ιούνιο για να πάρουμε την δεύτερη δόση της βοήθειας!

Οκτώ παρεμβάσεις στην οικονομία καλείται να τρέξει μέσα στις επόμενες πενήντα ημέρες η ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει στην εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου. Αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα παίρνει τα πρώτα 17 δις. ευρώ από την μηχανισμό στήριξης, εκ των οποίων 8,5 δισ. ευρώ θα «παρακρατήσει» το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να πληρώσει ομόλογο ύψους περίπου 8,5 δισ. ευρώ, που λήγει στις 19 Μαΐου. Το υπόλοιπο ποσό θα διοχετευθεί για την κάλυψη άλλων ταμειακών αναγκών του Δημοσίου αλλά και για την ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Άλλωστε από τα 110 δισ. ευρώ που θα λάβει συνολικά η Ελλάδα στην τριετία από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, τα 10 δισ. ευρώ θα παρασχεθούν για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.Σύμφωνα με το Μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα με την τρόικα, η κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου που θα διεξαχθεί ο πρώτος έλεγχος, να έχει θέσει σε εφαρμογή το πρώτο πακέτο μέτρων. Εκτός, από τις διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις στον ιδιωτικό τομέα η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει έτοιμο το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, να τρέξει το ΕΣΠΑ να ψηφίσει το νόμο για την απλοποίηση της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων και να έχει περάσει από την Βουλή ο «Καλλικράτης». Εντωμεταξύ, σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, προκειμένου να πάρει, αμέσως μετά, το δρόμο για ψήφισή του από τη Βουλή.Το νομοσχέδιο φέρνει ανατροπές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, καθιέρωση των 40 ετών ασφάλισης αντί των 37 για πλήρη σύνταξη και περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στις ηλικίες κάτω των 60 ετών .Το νέο συνταξιοδοτικό εγκλωβίζει στην εργασία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, θίγοντας ακόμα και όσους μπήκαν στην αγορά προ του 1993. Οι σημερινοί 40άρηδες και 50άρηδες θα φορτωθούν χρόνια εργασίας και θα χάσουν μέρος των συντάξεών τους και φυσικά των αποζημιώσεών τους. Πρόγευση γι αυτά που θα ακολουθήσουν στα εργασιακά έδωσε το Μνημόνιο μέσω του οποίου οι δανειστές αφήνουν παράθυρο για πρόσθετους φόρους την τριετία 2012-2014, καθώς δεν εξειδικεύονται μέτρα συνολικού ύψους 10,850 δις. ευρώ. Το συνολικό πακέτο προσαρμογής φθάνει τα 30 δις. ευρώ. Ειδικότερα μέσα σε 50 ημέρες η κυβέρνηση θα πρέπει :
1. Να έχει ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις για την αναθεώρηση του πλαισίου διαπραγματεύσεων μισθών και συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα.
2. Να έχει καταρτίσει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ.
3. Να αυξήσει την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ.
4. Να έχει επανεξετάσει τον πτωχευτικό νόμο στον ιδιωτικό τομέα.
5. Να έχει ψηφίσει νόμο για την απλοποίηση της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων.
6. Να έχει ψηφίσει τον νόμο για τον «Καλλικράτη».
7. Να φέρει νόμο για τη μηνιαία δημοσίευση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) των στοιχείων του προϋπολογισμού.
8. Να έχει συστήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας των τραπεζών.
(bankingnews.gr)