slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

 


Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 12.30, στο υπό ανακαίνιση Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζει, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, την περιοδική έκθεση της Κόρης της Θήρας, ενός αριστουργήματος της πρώιμης αρχαϊκής γλυπτικής!

Δήλωση Νίκου Συρμαλένιου: Όχι στην αρπαγή των 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων, Ναι στον επαναπατρισμό και τοποθέτηση τους στο αρχαιολογικό μουσείο της Νάξου!!!

  Μπαίνει αυτές τις μέρες στη Βουλή εσπευσμένα, ένα ακόμα ανοσιούργημα σε βάρος του δημοσίου και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μέσα από αδιαφανείς και υπόγειες διαδικασίες η ελληνική βουλή καλείται να κυρώσει μια Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης καθώς και του Ινστιτούτου Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού του Ντελάγουερ, υποτίθεται για τον επαναπατρισμό 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων, προϊόντων λαθρανασκαφών και αρχαιοκαπηλίας.

Θηραϊκή Πολιτεία : Τι άλλαξε; και το υπολογισμένο μηνιαίο κόστος 6.660,00€. Εγινε 53.940,00€


     Μετά τη δημοσιοποίηση της οριακής κατάστασης του ΧΑΔΑ με το πρόσφατο δελτίο τύπου μας, η Δημοτική Αρχή στην οικονομική επιτροπή της 30/08/22 έφερε ως έκτακτο θέμα την απευθείας ανάθεση για την διάστρωση του ΧΑΔΑ με μηνιαίο κόστος 53.940,00€ και διάρκεια τεσσάρων μηνών.  Στον διαγωνισμό που ήταν άκαρπος πριν λίγες ημέρες για την ίδια υπηρεσία ήταν υπολογισμένο μηνιαίο κόστος 6.660,00€.  Τι άλλαξε;