slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη Γιώργου Μαραγκού και Μαρίας Χανιώτη στην Αντίπαρο

Περιοδεία πραγματοποίησαν στην Αντίπαρο, την 26η Απριλίου, οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων, με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Μαραγκός και Μαρία Χανιώτη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο όμορφο νησί των Κυκλάδων, είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αντιπάρου κ. Αναστάσιο Φαρούπο, την Επικεφαλής της αντιπολίτευσης κα Ελένη Βιάζη, τον Αντιδήμαρχο κ. Αρτέμη Τριαντάφυλλο ενώ συνομίλησαν με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.   

Συνάντηση της Μαρίας Χανιώτη με την ΕΟΔ Κυκλάδων

Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων, του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαρία Χανιώτη συνοδευόμενη απο μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πάρου,  συναντήθηκε χθες (25/4/2023), το βράδυ, στην Παροικιά, με μέλη της ΕΟΔ (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης) – παράρτημα Κυκλάδων.

Τα μέλη της ΕΟΔ εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την αντιμετώπιση της πολιτείας, αλλά και των Αρχών, σε ό,τι αφορά τη ενίσχυσή τους για τα αναγκαία καύσιμα που χρειάζονται στις επιχειρήσεις τους, καθώς και για διάφορα άλλα υλικά τα οποία τους είναι απαραίτητα.

Οι διασώστες της ΕΟΔ ανέφεραν στην κ. Χανιώτη δεκάδες περιπτώσεις "περιπετειών" που είχαν ώστε να βρουν  αναγκαία υλικά για τις επιχειρήσεις τους και την αγανάκτησή τους για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουν οι Αρχές και η πολιτεία, οι οποίες, ενώ πάντα τους αναζητούν για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών κι όχι μόνο, στη συνέχεια αδιαφορούν για να τους συνδράμουν στα στοιχειώδη υλικά που χρειάζονται.

Η κ. Χανιώτη δήλωσε:

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου, Θαλλέλαιας Καραμολέγκου και Βασίλη Γλέζου στην Ίο

Την Ίο επισκέφθηκαν την Τρίτη 25/4, οι υποψήφιοι Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκος Συρμαλένιος, Θαλλέλαια Καραμολέγκου και Βασίλης Γλέζος.

Mε τη «διπλή» ψήφο του Φώτη Μαυρομμάτη “Πέρασε” ο καθορισμός τιμών αιγιαλού (video)


 Νικόδημος Λιανός
 Ηταν μία συνεδρίαση μονοθεματική. Κάτι που δεν είχαμε δει τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων…

Θέμα; «ο καθορισμός τιμών τμημάτων αιγιαλού, παραλίας για παραχώρηση απλής χρήσης τους προς τρίτους, είτε κατόπιν δημοπρασίας είτε απευθείας, για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, ιδίως για την εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών, ξαπλωστρών, λειτουργίας τροχήλατου αναψυκτηρίου για τα έτη 2023, 2024 και 2025».

Και πέρασε χάρη στην διπλή ψήφο του Προέδρου Φώτη Μαυρομμάτη. Οι απουσίες ουκ ολίγων συμβούλων έπαιξαν το ρόλο τους.. Το 10 -10 έφερε τη Δημοτική Αρχή σε πλεονεκτική θέση και παρά την αντίδραση Χατζηανδρέου για την ψήφο του Νίκου Κάρλοβιτς, το θέμα … πέρασε.

Και πάμε για το επόμενο ημίχρονο…

Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα στην Ίο




Ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στις Κυκλάδες, επισκέφθηκε το νησί της Ίου.

Πρώτος σταθμός του υπ. Βουλευτή ήταν το Κέντρο Υγείας Ίου, όπου συναντήθηκε με τον Επιστημονικό Διευθυντή του, Δημήτρη Αλβανό, καθώς και με το προσωπικό που το απαρτίζει. Συζητήθηκαν πληθώρα θεμάτων που αφορούν την πρωτοβάθμια υγεία και τη συγκεκριμένη δομή, ενώ δόθηκε έμφαση στο πρόβλημα εύρεσης στέγασης των εργαζόμενων σ’ αυτή, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Περιοδεία του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Βασίλη Γλέζου στα χωριά της Νάξου και στο Κουφονήσι


Την Τετάρτη 19/04 ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Βασίλης Γλέζος ξεκίνησε κύκλο περιοδειών στα χωριά της Νάξου.

Πρώτη στάση ήταν το Γαλανάδο, όπου με συνοδεία των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Λευτέρη Βερύκοκκο και Μιχάλη Φραγκίσκο, μέλος του συντονιστικού της ΟΜ Νάξου Στέλιο Μαρινάκη και μέλη της οργάνωσης, συναντήθηκαν με κατοίκους του χωριού και συζήτησαν για τα προβλήματα του τόπου.

Πρωτομαγιά 2023 στον Κούρο των Μελάνων

 


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου Κούρος ο Έλληνας σας προσκαλεί να περάσουμε τη Πρωτομαγιά μαζί στον Κουρο των Μελάνων.
Δευτέρα 01/05/2023, σας περιμένουμε στο μεγαλύτερο νησιώτικο παραδοσιακό γλέντι της Νάξου, την Πρωτομαγιά στον Κούρο των Μελάνων.
Ελάτε από νωρίς το πρωί να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε με ζωντανή μουσική και να πιάσουμε το Μάη σε ένα μαγικό φυσικό τοπίο, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και στα τρεχούμενα νερά!

Ασταμάτητη η διάλυση του Ε.Σ.Υ . στο Ν.Αιγαίο-Νέα θλιβερά συμβάντα σε Σέριφο και Καστελόριζοj


 Τα διαδοχικά θλιβερά γεγονότα που αποδεικνύουν τις μεγάλες  αδυναμίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) στα νησιά μας συνεχίζονται με την αποχώρηση του μοναδικού  ιατρού στο Κέντρο Υγείας Σερίφου(εργάζονταν ασταμάτητα δίχως ρεπό και χωρίς αντικαταστάτη επί μήνες)  και  τη  μεταφορά  μικρού  παιδιού   για νοσηλεία  από  το Καστελόριζο στη Τουρκία λόγω απουσία ιατρού!

Γιάννης Βρούτσης- Το δυνατό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας

Και στις Κυκλάδες μπήκαμε πια στην τελική ευθεία για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Στον Κομματικό Μηχανισμό της Ν.Δ., έχει σημάνει συναγερμός, τόσο στο νησί της Σύρου, όσο και στα λοιπά Κυκλαδονήσια. Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις Κυκλάδες, είναι ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο, ωστόσο το δυνατό χαρτί που ξεχωρίζει είναι το όνομα του κ. Γιάννη Βρούτση.

Ο Γιάννης Βρούτσης έχει μια τεράστια εμπειρία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτικής, έχει διατελέσει Υπουργός Εργασίας, και μάλιστα άφησε το δικό του στίγμα στο συγκεκριμένο Υπουργείο. Ακολούθως έχει διατελέσει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., δίνοντας μάχες στο Κοινοβούλιο για να υπερασπιστεί τις θέσεις της Κυβέρνησης. Έχει υπάρξει εισηγητής σε πολλά Νομοσχέδια, ενώ έχει δώσει απαντήσεις ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και σε ερωτήσεις Βουλευτών της Αντιπολίτευσης.

Ο Δήμος Πάρου φωτίζει «μπλε» τον Παραδοσιακό Ανεμόμυλο στην είσοδο του Δημαρχείου για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής



Με μεγάλη χαρά, ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish
(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για τη συμμετοχή στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Έτσι, το
βράδυ του Σαββάτου, 29 Απριλίου, θα βρείτε φωταγωγημένο στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish,
τον Παραδοσιακό Ανεμόμυλο στην είσοδο του Δημαρχείου και με τον συμβολικό αυτό τρόπο θα δώσουμε
δύναμη σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες!
Εάν θέλετε να συμβάλλετε και εσείς, μπορείτε να μεταβείτε στο φωταγωγημένο σημείο, φορώντας κάτι

Εκλογές 2023: Αν πιστέψουμε τις στοιχηματικές...

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Πολύ συχνά μιλάμε για ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν περνάει την καλύτερη του φάση, δεν το λέμε για να... κολακεύσουμε τους πολιτικούς.
Καλώς ή κακώς, όμως, στους δύο χώρους υπάρχουν πολλα κοινά. Ιδιαίτερα καθώς βαδίζουμε προς τις εκλογές, η συνθηματολογία κερδίζει έδαφος από τις καλά δομημένες κυβερνητικές προτάσεις, ενώ ο «όχλος» φανατίζεται και δεν αξιολογεί με καθαρό μυαλό τις επιλογές που έχει στην κάλπη.

Γιώργος Ι. Κουφόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου : Απαιτούμε από - Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος - την ίση αντιμετώπιση των χωριών μας με τη συνδρομή της

 

Την απομόνωση των ορεινών   χωριών  του νησιού θίγει με ανακοίνωση του ο  πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου  Γιώργος Κουφόπουλος. Η αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων του ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ  κατά την  χειμερινή  άλλα  ειδικά την καλοκαιρινή  περίοδο είναι ένα πάγιο και διαρκές αίτημα των κατοίκων των ορεινών χωριών αναφέρει ο  πρόεδρος του Συλλόγου  Γιώργος Κουφόπουλος.

Αναλυτικά αναφέρει:

Το καλοκαίρι σιγά σιγά πλησιάζει. Το νησί μας με βάση τις πληροφορίες που διαρρέουν και φέτος θα είναι μέσα στους πρώτους τουριστικούς προορισμούς.
Ευχόμαστε όλα να πάνε κατ' ευχή και το αποτέλεσμα να είναι αυτό που όλοι προσδοκούμε.

Εμείς απλά τώρα που είναι ακόμη νωρίς θα θέσουμε ένα αίτημα που αφορά το χωριό μας την Κόρωνο αλλά και γενικότερα τα χωριά από την Απείρανθο και μετά. (παρακαλώ μη βιαστείτε να πείτε ότι θέλω να έρθω σε αντιπαλότητα, ή να διαχωρίσω το νησί μας).

Γνωρίζουμε ότι πιθανόν για το ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ τα δρομολόγια από την Απείρανθο και μετά να κρίνονται ασύμφορα και το σεβόμαστε, όμως θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό η συγκοινωνία να είναι το ίδιο συχνή γιατί βοηθάει στην ανάπτυξη των χωριών.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να φροντίσει για την επιδότηση των δρομολογίων από την Απείρανθο έως τον Απόλλωνα τουλάχιστον τη θερινή περίοδο!

Ελπίζουμε φέτος και κάθε καλοκαίρι να δούμε λεωφορεία να περνάνε όχι μόνο δύο φορές την ημέρα.

Δεν μπορεί κανείς επισκέπτης να είναι υποχρεωμένος να έρθει σε κάποιο από τα χωριά αυτά το πρωί και να φύγει το απόγευμα. Δεν είναι σωστό, με τόσα πλοία που φτάνουν στο νησί να μην υπάρχει η δυνατότητα να φτάσεις στο χωριό σου αν δεν έχεις αυτοκίνητο.

Αιτούμαστε λοιπόν (θα μπορούσα να πω απαιτούμε) την ίση αντιμετώπιση των χωριών μας με τη συνδρομή της Πολιτείας.

Γιώργος Ι. Κουφόπουλος
Πρόεδρος Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου

Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας

«Έρχεται αύξηση του αφορολόγητου 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά».
Δε θα δεχτώ κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό εάν πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Alpha, τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός ψηφίζει και για υποψήφιο πρωθυπουργό στις εκλογές πάντα συνέβαινε αυτό ποσό μάλλον τώρα!».

Και συνέχισε: «Εάν το αποτέλεσμα της ΝΔ είναι καλό, ο στόχος είναι πιο εύκολος αλλά δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να κάνω καμία εκτίμηση για το τι μπορεί να γίνει στις δεύτερες εκλογές».

Υψηλή προτεραιότητα για την Νέα Δημοκρατία είναι τα έργα πνοής για τα νησιά μας.

Το βιοτικό επίπεδο στις Κυκλάδες έχει ανέβει αρκετά σε σχέση με αυτό που ήταν πριν από δεκαετίες. Πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι για το κίνδυνο που ελλοχεύει από την επερχόμενη ροή επενδύσεων η οποία πρέπει να είναι εξορθολογισμένη και να σέβεται το περιβάλλον και τον χαρακτήρα των νησιών μας. Τα νησιά θα πρέπει να αξιολογούνται και σε σχέση με το βάρος των υποδομών που μπορούν να σηκώσουν.


            Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει πρόγραμμα για τις Κυκλάδες. Οι Κυκλαδίτες θέλουν συγκεκριμένες λύσεις για τα προβλήματα τους. Θέλουν και δικαιούνται έργα πνοής για τον τόπο τους. Οι Κυκλάδες είναι ένα συγκρότημα νησιών με όλα τα προβλήματα της νησιωτικότητας και δεν μπορούν να αντέξουν πειραματισμούς. Τα τελευταία χρόνια πετύχαμε κρίσιμους στόχους για την ανάπτυξη και ευημερία των νησιών μας. Μπορεί να υπήρξαν αδυναμίες και καθυστερήσεις, έγιναν όμως και συνεχίζουν να γίνονται σημαντικά έργα υποδομής που δίνουν λύσεις για την ανάπτυξη των Κυκλάδων αλλά και την καθημερινότητα των νησιωτών.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων


Πέντε ημέρες έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
Εσείς υποβάλατε την αίτησή σας στις Δράσεις Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και
Πιστοποίησης του έργου «Αναβάθμιση προσόντων και υποστήριξη της ένταξης στην
αγορά εργασίας ανέργων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» που υλοποιεί η
Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.;
Εάν όχι, έχετε λίγες μέρες ακόμη μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
στις 30 Απριλίου 2023, ακολουθώντας μια πολύ απλή διαδικασία στην παρακάτω
σχετική ιστοσελίδα: https://katartisi.readsa.gr
Το έργο, που έχει στόχο την κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων σε δεξιότητες του
τουριστικού τομέα, απευθύνεται σε ανέργους που κατοικούν στην Περιφέρεια
Νοτίου Αιγαίου, είναι ηλικίας από 29 έως 64 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον
υποχρεωτικής εκπαίδευσης και κατέχουν ενεργό δελτίο ανεργίας.
* Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν. Αιγαίου
υλοποιεί την Πράξη «Αναβάθμιση προσόντων και υποστήριξη της ένταξης στην
αγορά εργασίας ανέργων με χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα στην Περιφέρεια
Νοτίου Αιγαίου», η οποία έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το «Επιχειρησιακό
Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014-2020» με κωδικό ΟΠΣ 5123953, με τη
συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ).

Πρόγραμμα Κατάρτισης στη Νάξο με θέμα: «Εκμάθηση πλεξίματος με βελόνες»


                          


                                                                                                                      



     Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Κ.Ε.Κ.  Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ θα πραγματοποιήσουν πρόγραμμα εκμάθησης  πλεξίματος με βελόνες.

  Σκοπός του προγράμματος είναι η  απόκτηση νέων δεξιοτήτων σε ενήλικες.

  Το συγκεκριμένο σεμινάριο παρέχεται δωρεάν.

  Για πληροφορίες και συμμετοχές στο τηλέφωνο: 2285361441.