slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ

ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ

ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΑ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ!


Ρεπορτάζ: Ειρήνη Δ. Kαρανασοπούλου (απο ΤΑ ΝΕΑ)


Προ του ενδεχομένου να μην είναι σε θέση στα τέλη του χρόνου να εκπληρώσει βασικές της υποχρεώσεις, όπως η καταβολή μισθών και...
συντάξεων, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, καθώς η υλοποίηση του μνημονίου που έχει συνυπογράψει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν- και αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του δανείου- προχωρά με ρυθμό... χελώνας... Αρμόδιες κοινοτικές πηγές εκφράζουν πλέον σοβαρή ανησυχία για την ύπαρξη ακόμη και πολιτικής βούλησης να προχωρήσουν οι δεσμεύσεις της Αθήνας, σημειώνοντας πως δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό. Οπως λένε, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας δεν ζήτησε να γίνει καμία διαπραγμάτευση, ούτε απάντησε στην επιστολή της Κομισιόν που του εφιστούσε την προσοχή στις αποκλίσεις του σχεδίου του από τα οριζόμενα στο μνημόνιο- δήλωνε όμως δημοσίως ότι προσπαθεί για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει υπογραφεί! Μάλιστα, οι περίφημοι κοινοτικοί εμπειρογνώμονες που βρίσκονταν αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα είναι τεχνικού επιπέδου, κλιμάκιο κατώτερο του τομεακού διευθυντή κ. Ναγκουέιρε, με αρμοδιότητα απλώς την καταγραφή όλων των θεμάτων που αφορούν το μνημόνιο και καμιά αρμοδιότητα διαπραγμάτευσης.
Καθυστερήσεις. «Φοβούμαστε ότι αυτό που γίνεται με το Ασφαλιστικό θα γίνεται- και γίνεται ήδη- σε μια σειρά από τομείς που χρήζουν επείγουσας δράσης, εάν πράγματι η Ελλάδα θέλει να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της και να επιστρέψει στις αγορές», έλεγαν απογοητευμένοι ανώτεροι κοινοτικοί. Και απαριθμούσαν χαρακτηριστικά ότι η ίδια καθυστέρηση παρατηρείται στον τομέα της αγοράς εργασίας- που επίσης θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, με ρυθμίσεις στο ζήτημα των απολύσεων, του ποσού και του τρόπου καταβολής της απόλυσης, της τροποποίησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Σαφής είναι και η δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση σχετικά με τον ΟΣΕ, επίσης, μέχρι το τέλος Ιουλίου। Παρ΄ όλα αυτά, στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε την εβδομάδα που πέρασε για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο αρμόδιος υπουργός κ। Ρέππας μίλησε γενικώς για παραχωρήσεις μακροχρόνιας εκμετάλλευσης, δείχνοντας σαφώς πως και στο ζήτημα του ΟΣΕ υπάρχει απροθυμία, όπως το ίδιο έχει παρατηρηθεί και στο ζήτημα της απελευθέρωσης των μεταφορών, κυρίως όσον αφορά τις άδειες για ιδιοκτήτες φορτηγών। Καθυστερήσεις βέβαια παρουσιάζονται και στην υπόθεση του εξορθολογισμού της λειτουργίας των νοσοκομείων, της ανά μήνα δημοσιοποίησης όλων των οικονομικών στοιχείων- περιλαμβανομένων των πεπραγμένων των δημοσιων επιχειρησεων και παει λεγοντας

Έγγραφο της Τρόικα «καίει» τον Λοβέρδο


Από Factorx |

Έγγραφο – βόμβα της Τρόικα το οποίο αποσυντονίζει πλήρως την κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και καίει τον Ανδρέα Λοβέρδο, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Ημερησία του Σαββάτου. Το έγγραφο που αναμένεται να προκαλέσει πάταγο λέει επί της ουσίας ότι η κυβέρνηση κινείται εκτός γραμμής, δηλαδή εκτός μνημονίου και καλά θα κάνει να ξαναμπεί στο πλαίσιο που έχει τεθεί αλλιώς θα έχει κυρώσεις. Κατεδαφίζει έτσι και τις «παλικαριές» του Λοβέρδου ότι δίνει αγώνα για τα 37 χρόνια κι άλλα τέτοια.

Η Τρόικα λέει ότι η σύνταξη θα είναι για όλους στα 65 έτη χωρίς καμιά εξαίρεση και ανεξάρτητα από το πότε έχει θεμελιώσει κάποιος συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Δηλαδή αν εργάζεσαι για 40 χρόνια και είσαι 60 χρονών μπορείς μεν να πάρεις σύνταξη αλλά θα έχει μείωση 6% κάθε χρόνο. Αλλιώς θα περιμένεις άλλα 5 χρόνια για πλήρη σύνταξη. Αναφέρει επίσης το έγγραφο ότι οι συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν έως και 50%.

Ολόκληρο το έγγραφο εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση αφού της ζητείται να ξαναγράψει το ασφαλιστικό σύμφωνα με τις διαταγές του ΔΝΤ και να το ξαναπαρουσιάσει.

Το θέμα είναι ότι τόσες ημέρες λένε ψέματα, έχουν το έγγραφο στα χέρια τους, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αλλά παρ’ όλα αυτά επιμένουν ότι κάνουν διαπραγματεύσεις. Για να δούμε πώς θα απαντήσει ο κ. Λοβέρδος διότι ένα τέτοιο θέμα σηκώνει ακόμη και παραίτηση.

Η αδιέξοδη στρατηγική της Ντόρας

Η κα. Μπακογιάννη έχει υιοθετήσει μια στρατηγική φθοράς του Αντώνη Σαμαρά και της Ν. Δ., ενώ παράλληλα, στηρίζει, όπως μπορεί, την παραπαίουσα κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Ας δούμε ποια είναι τα βασικά στοιχεία αυτής της στρατηγικής;

Πόλεμος φθοράς

-Κάθε λίγο και λιγάκι κάποιος αποτυχών βουλευτής εδώ, ένας κηφήνας της Ν.Ο.Δ.Ε. εκεί, κάποιο άεργο κομματικό στέλεχος παραδίπλα, θα ….αποχωρεί από τη Ν.Δ. Οι πολιτικοί αυτοί ….ογκόλιθοι δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, ούτε θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας και τους συσχετισμούς των κομματικών δυνάμεων. Προσφέρουν όμως στα αντιπολιτευόμενα τον Σαμαρά ΜΜΕ, την ευκαιρία να δημιουργούν ειδήσεις ότι η «Ν.Δ. καταρρέει» , ότι ο «Σαμαράς συρρικνώνει το κόμμα» και άλλα επικολυρικά. Αυτό, ως είναι φυσικό, καλλιεργεί την εσωστρέφεια και δημιουργεί στη βάση της Ν.Δ. ψυχολογία απογοήτευσης, η οποία κρατάει χαμηλά το «ηθικό του στρατεύματος»

-Η κ.Μπακογιάννη με παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά και στα φίλια μέσα, θα επιχειρεί να κτίσει ένα συναινετικό profile, μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Με άλλα λόγια θα ασκεί μια εποικοδομητική τακτική. Θα ψηφίζει κριτικά, θα διαχωρίζεται επικριτικά.

Ποιος είναι ο αντικειμενικός στόχος αυτής της στρατηγικής;

Η κα. Μπακογιάννη έχει αναλάβει την αποστολή) να παρεμποδίσει, πάση θυσία, την άνοδο του Σαμαρά στην εξουσία. Και πως θα το κάνει αυτό; Παρεμποδίζοντας τις διαρροές των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ απ’ ευθείας προς τη Ν.Δ. Δηλαδή, θέλει να παρεμβληθεί η ίδια και να αποτελέσει αυτή τη δεξαμενή υποδοχής αυτών των ψηφοφόρων. Η θεωρία υποστηριζόταν από πολλούς εκλογικούς αναλυτές. Μη σας διαφύγει εκείνη η πομφόλυγα περί «μεσαίου χώρου» του Γιάννη Λούλη, που ευνούχισε ιδεολογικά τη Ν.Δ.

Το λογικό ερώτημα είναι το εξής: Έχει πιθανότητες επιτυχίας αυτή η στρατηγική; Αυτοί που βιάζονται να πουν όχι, προτάσσουν την ιστορία του ονόματος Μητσοτάκη στο χώρο του Κέντρου και τους συνειρμούς που προκαλεί και καταδικάζουν εξ αρχής κάθε απόπειρα, ως θνησιγενή. Θα έλεγα να μην βιαζόμαστε να ερμηνεύσουμε με τέτοιους όρους τη στρατηγική της. Για την ιστορία να θυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε υπουργό και βουλευτή, τον κ. Κοντογιαννόπουλο τον οποίο ως υπουργό Παιδείας του Μητσοτάκη τον θεωρούσε ηθικό αυτουργό του θανάτου του Τεμπονέρα! Να μην αναφερθώ και σ΄ εκείνο τον παράτερο «γάμο» Μάνου- Ανδριανόπουλου! Αν πρόκειται για τη ..σωτηρία του Κινήματος, ακόμα και η συμφωνία με το διάβολο, είναι επιτρεπτή! Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο …σκοπός αγιάζει τα μέσα. Άλλο θέμα το αποτέλεσμα της κίνησης.

Αδιέξοδη στρατηγική

Θεωρώ, ότι η στρατηγική της είναι αδιέξοδη. Εξηγώ:

1. Η κα. Μπακογιάννη χρησιμοποιεί παραδοσιακά εργαλεία και μοντέλα ανάγνωσης και ερμηνείας του εκλογικού σώματος. Τα κόμματα πλέον δεν έχουν την ισχυρή κομματική συσπείρωση των περασμένων δεκαετιών. Η κινητικότητα είναι περισσότερο έντονη. Αυτό επιτρέπει τους ψηφοφόρους να πραγματοποιούν κινήσεις και άλματα, που μέχρι πριν λίγα χρόνια εθεωρούντο αδιανόητα. Δηλαδή, ένας απογοητευμένος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, δεν ψάχνει κατ’ ανάγκη ένα συγγενή πολιτικό χώρο για να εκφράσει την απογοήτευσή του, αλλά μπορεί να πάει ακόμα και σ’ ένα πολιτικό αντίπαλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.

2. Η κα. Μπακογιάννη με την απλοϊκή στρατηγική που έχει επιλέξει παραγνωρίζει μια βασική πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Μετά την τραγική αποτυχία της διακυβέρνησης Παπανδρέου, τα προβλήματα διατρέχουν οριζοντίως όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

3. Προϊόντος του χρόνου, καθώς θα βαθαίνει η ύφεση και θα εντείνονται τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα ,(αύξηση της ανεργίας, μειώσεις μισθών, περικοπές συντάξεων, ανελέητη φορολόγηση) το εκλογικό σώμα θα αναζητεί ελπίδα και διέξοδο σε μια άλλη πολιτική. Μια πολιτική που εναντιώθηκε στην πρόταση του κ. Παπανδρέου με την υποδούλωση στο ΔΝΤ. Γιατί στα μάτια του κόσμου, αλλά και στη συνείδησή του, η πολιτική Παπανδρέου θα ευθύνεται για τα επερχόμενα.

4. Η κα. Μπακογιάννη, διαπράττοντας το τεράστιο στρατηγικό λάθος να ταυτιστεί με την πολιτική αυτή, δε θα μπορέσει να απευθυνθεί στον κόσμο αυτό και να τον εκφράσει.

Η…δεξιά στροφή του Αντώνη Σαμαρά

Που άλλού επενδύει η κα. Μπακογιάννη;

Όπως θα παρατηρήσατε τελευταία, προσπαθεί να κατασκευάσει δυο νέα πολιτικά διλήμματα. Το ένα έχει να κάνει με τη συνολική αποτυχία του πολιτικού συστήματος. Επομένως, η κα. Μπακογιάννη όντας, εκτός πολιτικών τειχών, μπορεί, λέει το σενάριο, να εκφράσει αυτούς που αναζητούν νέα πολιτική έκφραση. Λυπούμαι, αλλά το επιχείρημα αυτό προκαλεί ακατάπαυστο γέλωτα! Η κα. Μπακογιάννη παιδί του κομματικού σωλήνα, που εισήλθε στην πολιτική ως κόρη πρώην πρωθυπουργού και χήρα του αειμνήστου Μπακογιάννη, παρούσα στην πολιτική σκηνή σε καίριες θέσεις από το 1990 και γρανάζι του συστήματος, θα εκφράσει το νέο; Δε θα πείσει ούτε τους …λαθρομετανάστες που νομιμοποίησε ο κ. Ραγκούσης!

Το άλλο δίλημμα που κατασκευάζει είναι ότι ο Σαμαράς επιχειρεί …δεξιά στροφή! Δεν πιστεύω ότι το κάνει, αλλά και να το έκανε είναι κακό αυτό; Δηλαδή, το να είναι κανένας δεξιός έχει κάποια … γεννητική ανωμαλία; Κάποια ψυχολογική ..αστάθεια; Κουβαλάει κανένα προπατορικό αμάρτημα; Είναι μίασμα της κοινωνίας; Τι κακό έχει η δεξιά; Επειδή η κα. Μπακογιάννη είναι …πολιτικός ολκής, θα απαντήσει ότι μιλάει πολιτικά. Θα της απαντήσω, λοιπόν, και εγώ πολιτικά.

Προφανώς υπονοεί ότι ο Σαμαράς διοικεί τη Ν.Δ. συγκεντρωτικά, κτίζοντας μηχανισμούς και αποκλείοντας στελέχη. Να της θυμίσω ότι ο Σαμαράς εξελέγη από τη βάση του κόμματος, ενώ εκείνη επέμενε να εκλεγεί από μηχανισμούς! Επέβαλλε την εκλογή του Προέδρου τη ΟΝΝΕΔ από τη βάση. Και την Κυριακή εκλέγονται και οι πρόεδροι της ΝΟΔΕ από τη βάση! Όσον αφορά στους αποκλεισμούς αφήστε το καλύτερα!

Δεύτερον, η κα. Μπακογιάννη υπονοεί ότι ο Σαμαράς υιοθετεί …ακραία αντιπολιτευτική τακτική, και προφανώς αναφέρεται στην καταψήφιση της συμφωνίας του ΔΝΤ, αλλά και στην αντίδραση στην επίσκεψη Ερντογάν. Θέλετε να ανατρέξουμε στην αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθούσε η Ν.Δ. με αρχηγό τον Μητσοτάκη; Θέλετε να ανατρέξουμε σε δικές σας ομιλίες και συνεντεύξεις; Επί πλέον, η πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Παπανδρέου είναι …κεντρώα, σοσιαλιστική; Τι ακριβώς χαρακτηριστικά έχει, για να συνεννοούμαστε; Ούτε ο Μητσοτάκης τόλμησε να εφαρμόσει τέτοια ακραία πολιτική!

Τρίτον …κατηγορεί τον Πρόεδρο της Ν.Δ. ότι θέλει να «επιβάλλει ιδεολογική καθαρότητα»! Και είναι κακό αυτό, αν το επιχειρεί; Δηλαδή η Ν.Δ. δεν πρέπει να έχει ξεκάθαρη ιδεολογία; Πρέπει να ψαρεύει στα θολά νερά; Να λέει ναι σε όλα; Να μη διαφοροποιηθεί ιδεολογικά από τα άλλα κόμματα;

Τέλος, η κα. Μπακογιάννη ψελλίζει και κάτι περί αξιοκρατίας! Καλά σε ποιους απευθύνεται; Δεν είναι χθεσινή στην πολιτική. Από Γραμματέας του Μητσοτάκη στο Υπουργείο Συντονισμού μέχρι σήμερα έχει μια διαδρομή που είναι γνωστή. Ξέρουμε τι έκανε. Ξέρουμε και τι πιστεύει. Είναι γνωστό και με ποιους συνεργάζεται. Αλλά είναι που δεν ξέρουμε, αλλά αυτά δεν είναι δική μας δουλειά.

Που ελπίζει;

Όταν πριν λίγους μήνες ο κ.Μητσοτάκης, είχε δημοσίως προτείνει μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων, αν θυμάσθε, δεν συμπεριέλαβε κανένα στέλεχος της Ν.Δ. Δηλαδή η παράταξη που τον έκανε αρχηγό και Πρωθυπουργό, δεν είχε ούτε ένα στέλεχος άξιο και ικανό να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση. Επειδή ο κ.Μητσοτάκη αρέσκεται να σχεδιάζει το ….μέλλον (άσχετα αν τις περισσότερες φορές να δε του βγαίνει το σενάριο) προφανώς και ήξερε τις κινήσεις της θυγατρός του. Η επόμενη κίνηση της θα είναι να δημιουργήσει μια κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή με πιστούς βουλευτές της και να παριστάνει την αρχηγό. Δεν θα είναι πολλοί, αλλά μια ομάδα, έστω και μπάσκετ, μπορεί να συγκροτήσει! Στόχος της θα είναι να στηρίζει την Κυβέρνηση Παπανδρέου και, όταν τα πράγματα ξεφύγουν, να διεκδικήσει ρόλο σε ευρύτερα σχήματα.

Όταν το προσωπικό πρόβλημα γίνεται πολιτική

Η κα. Μπακογιάννη, τα τελευταία χρόνια είχε πειστεί ότι θα διαδεχόταν, σχεδόν χωρίς αντίπαλο, τον Καραμανλή. Έστησε μηχανισμούς, δημιούργησε στρατούς και ένα πολυδάπανο σύστημα παραεξουσίας. Διέπραξε, όμως, ένα παιδαριώδες λάθος. Επειδή προφανώς ένοιωθε πάντα ξένο σώμα στη Ν.Δ. και έβλεπε τα πράγματα με μια … αυτοκρατορική αντίληψη, δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να μάθει πώς σκέπτεται η βάση της. Έκανε εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία, αλλά μιλούσε σε άλλο ακροατήριο. Εκεί οφείλεται η συντριβή της. Και από τη συντριβή αυτή δε θα συνέλθει ποτέ.

Όσο, λοιπόν, βλέπει την πολιτική με προσωπικούς όρους, θα κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Οδηγείται σε πλήρες πολιτικό αδιέξοδο. Και κόμμα να κάνει, μιας χρήσεως θα είναι! Δε βλέπει το ποτάμι της οργής που έρχεται και επιχειρεί να στηρίξει μια κυβέρνηση που το προκάλεσε. Πάλι λάθος εκτιμήσεις κάνει!!! www.antinews.gr

Έξαλλος ο Καραμανλής μετά τις τελευταίες εξελίξεις…

Δημοσιεύθηκε από olympiada

...Θέμα χρόνου η παρέμβαση του μετά την Τρίτη. Δεν αποκλείεται να γίνει με άκρως εντυπωσιακό και “καινοτόμο” τρόπο!

Θεωρεί ότι υπάρχει συναλλαγή στα δύο μεγάλα κόμματα για κλήτευση του στην εξεταστική του Βατοπαιδίου για να “δώσουν αίμα” στον λαό ώστε να διασωθούν.

Το γεγονός της μονομερούς ανακοίνωσης από τον Κ. Τζαβάρα της κλήτευσης του Σημίτη ως μάρτυρα στην εξεταστική για τη siemens ενισχύει αυτή την άποψη (μέχρι τώρα, οι μάρτυρες στην υπόθεση βασίζονταν σε ομόφωνη, διακομματική απόφαση).

Ο Καραμανλής τέλος θεωρεί ότι οι πολιτικές αποφάσεις των τελευταίων ημερών δεν βασίζονται σε θεσμικές διαδικασίες αλλά σε εκβιασμό και συνδιαλλαγή με τα ΜΜ”Ε”.

Το δικό μας σχόλιο εδώ: Κύριε πρώην πρωθυπουργέ, καλύτερα να μη μιλήσετε αν δεν αναφέρετε τα ακόλουθα…



Κύριε Καραμανλή, ενημερωθήκαμε ότι ετοιμάζεστε να “σπάσετε τη σιωπή σας” σε κεντρικό ΜΜ”Ε”, ώστε να αντικρούσετε όλα αυτά που σας προσάπτουν για τα θέματα της οικονομίας. Εμείς θα σας συμβουλεύαμε να μην το κάνετε εάν δεν αναφερθείτε στα ακόλουθα:

-Ποιά πρόσωπα αναφέρονταν στο χαρτί που σας έδειξε ο κύριος Χριστοφοράκος δίπλα στα ποσά, ώστε να μπορέσει να φύγει σαν πουλάκι με αστυνομική συνοδεία!

-Ποιός σας εκβίαζε και σας απειλούσε (πείτε και ΠΩΣ, δεν πειράζει πλέον). Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβει ο κόσμος πως χειραγωγούνται οι ηγέτες μίας χώρας.

-Ποιοί σας υποχρέωσαν να κάνετε τις πρόωρες την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ημερομηνία ώστε να γίνει απρόσκοπτα η περιβόητη πληρωμή των 300 εκ. το Νοέμβριο του 2009, με τη “Νέα Διακυβέρνηση”.

-Τι σας έκανε να σταματήσετε τις έρευνες για την υπόθεση των υποκλοπών. Εσείς δεν δεχτήκατε άλλωστε τρομοκρατική επίθεση.

Θα ακολουθήσουν και άλλα κύριε Πρωθυπουργέ. Πείτε τα και μη φοβάστε. Η αλήθεια θα ελευθερώσει εσάς και έναν ολόκληρο λαό. Αντίθετα, θα διαλύσει όλους αυτούς που δρουν στο ημίφως εις βάρος της χώρας.

Όσο για την προσωπική σας φήμη, αυτή βρίσκεται σε τέτοιο σημείο που ότι και αν αποκαλύψετε, μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχει. Πιστέψτε το. ΟΤΙ και αν είναι αυτό.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ο.ΝΑ.Σ. 2010

Την Κυριακή, 30/5/2010 και ώρα 20:00, στο γήπεδο 5x5 που βρίσκεται εντός του Άλσους Βέικου στο Γαλάτσι, θα αναμετρηθούν στο ΤΕΛΙΚΟ του τουρνουά Συλλόγων της Ο.ΝΑ.Σ., η ΚΟΡΩΝΟΣ με τον ΔΑΝΑΚΟ.

Σας περιμένουμε να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια των δύο ομάδων.

ΜΠΡΑΒΟ !!!!!


Με την συμμετοχή οκτώ ομάδων πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτοι γύροι του Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5x5 που διοργανώνει η Επιτροπή Νέας Γενιάς της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.).





Τα αποτελέσματα ήταν:

Προημιτελικά:

1. Κόρωνος-Απεράθου: 5-1


2. Γλινάδο-Απεράθου (Απίσω Τόποι): 3-9


3. Φιλώτι-Κυνήδαρος: 1-9


4. Δανακός-Τρίποδες: 8-3


Ημιτελικά:

1. Κόρωνος-Απεράθου (Απίσω Τόποι): 8-1


2. Κυνήδαρος-Δανακός: 5-7


Έντρομο το ΠΑΣΟΚ ενόψει δημοτικών

Κολοντούμπα και στο 50%+1 για δημάρχους και περιφερειάρχες πάει πάλι πίσω στο 42% που κατηγορούσε.
Ούτε ο Καλλικράτης αλλά ούτε και το νομοσχέδιο περι ιθαγένειας δείχνουν ικανά να σώσουν το ΠΑΣΟΚ από το βατερλό που είναι ορατό για τις δημοτικές εκλογές.
Η δυσφορία του κόσμου είναι κάτι που δεν μπορεί να αναχαιτισθεί εύκολα και οι καλύτεροι πράσινοι εκλογομάγειροι βρίσκονται επι ποδός.
Μπροστά σε αυτη την πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με έμμεσους τρόπους αλλά και την γνωστή συνταγή περί δήθεν συναίνεσης να καλλιεργήσει το κλίμα κατάργησης του 50%+1 για δημάρχους και περιφερειάρχες και να το μετατρέψει σε 42%.
Και ενώ από την μία μας λένε πως το ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει με την πάγια θέση του που είναι το 50% από την άλλη ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους οι γνωστές ατάκες όπως ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο ώστε να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο πάγιο σύστημα ή ότι η κυβέρνηση επιδιώκει συναίνεση και συνεργασία και άλλα πολλά ώστε στο τέλος να επιβάλουν "δημοκρατικά" το 42% και να σώσουν ότι σώζεται και αν σώζεται!
Το πρόβλημα όμως δεν είναι αν θα μετατρεπεί το 50% σε 42%, το πρόβλημα είναι πως το σύστημα ΠΑΣΟΚ δείχνει να μην καταλαβαίνει ούτε τις εποχές αλλά ούτε και τον κόσμο και συνεχίζει να "παίζει" με εκλογοπαιχνίδια σαν και αυτά που έφτασαν το παρόν πολιτικό σύστημα να είναι πιο κάτω και από τον πάτο.

http://giatietsigoystaro.blogspot.com/2010/05/blog-post.html

ΖΗΤΩ ΒΟΗΘΕΙΑ

From: Μεσσήνης Θεόδωρος
Sent: Friday, May 27, 2005 9:03 AM
To: Μεσσήνης Θεόδωρος
Subject: Θερμή Παράκληση Για Βοήθεια
Importance: High

Καλημέρα σας,

Απευθύνομαι σε εσάς για βοήθεια στην εύρεση του παιδιού μου που εξαφανίστηκε εχτές το απόγευμα από το σπίτι του στην Αθήνα.

Το όνομα του είναι Γιώργος Μεσσήνης και είναι έντεκα χρονών

Παρακαλώ βρείτε την φωτογραφία του συννημενη σε αυτό το μήνυμα

Σας Ευχαριστώ για την προσοχή σας

O 11χρονος Γιώργος Μεσσήνης

http://news.pathfinder.gr/announcements/lost_child.html

Θεόδωρος Μεσσήνης

Μηχανικός Συστημάτων

FIBER Systems & Networks ΑΕ

ΑΓ. Γλυκερίας 17

111 47 Γαλάτσι

Τηλ.: 210 21.37.500, 210- 210-7780488

Fax: 210 21.37.537

GSM: +30693703404

e-mail: messinis@fiber.gr

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση της Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ. σχετικά με τις Εσωκομματικές Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 Διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων της Ν.Δ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση:

« Διεξάγονται, την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, οι Εσωκομματικές Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 Διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Οι Εκλογές χαρακτηρίζονται από καινοτομίες, όπως η Εκλογή Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. από το σύνολο των μελών του Κόμματος και η δυνατότητα εκλογής μέσω εφαρμογής ποσοστώσεων νέων –σε ηλικία-μελών, καθώς και μελών που θα εκλεγούν για πρώτη φορά. Έτσι, επιτυγχάνεται η ανανέωση του Στελεχιακού Δυναμικού του Κόμματος που, σε συνδυασμό με τις οργανωτικές αλλαγές στη Δομή της Περιφερειακής Οργάνωσης, ανοίγουν και εκσυγχρονίζουν το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία.

Οι Εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. σε Εκλογικά Κέντρα που έχουν καθορισθεί και αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Κόμματος. Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και τα εκλογικά κέντρα παρέχονται και από το τηλεφωνικό κέντρο 210- 3354454.

Δικαίωμα συμμετοχής ψηφοφορίας έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2010, καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ. Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης. Αλλιώς η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010, μεταξύ των δύο υποψηφίων που πλειοψήφησαν. Στις εκλογές της Κυριακής αναμένεται να λάβει μέρος μεγάλος αριθμός μελών της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε πολλές περιπτώσεις τόσο ο αριθμός των υποψηφίων όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους διασφαλίζουν τη μαζική προσέλευση των μελών του κόμματος.

Οι Εσωκομματικές Διαδικασίες θα συνεχισθούν με την Εκλογή των Μελών των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟ.Δ.Ε.) και Συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 25-26-27 Ιουνίου 2010 ».

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Με το κεφάλι ψηλά πάει ο Πανναξιακός στην Άνδρο για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα Κορθίου (Σάββατο 16.30) στο τελευταίο ματς των play off του πρωταθλήματος Κυκλάδων. Ένα ματς που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μπορεί και να αναδείξει την ομάδα που θα αγωνίζεται του χρόνου στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Όπως είναι γνωστό ο Αστέρας Κορθίου κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με την ομάδα της Άνω Σύρου, λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Da Silva Renato, και έτσι θα περιμένουμε όλοι ο πρωταθλητής να γίνει γνωστός κατόπιν δικαστικής απόφασης, και ενώ την προηγούμενη. Κυριακή οι παίχτες και φίλαθλοι της Άνω Σύρου πανηγύριζαν και μαθηματικά την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Κακή εξέλιξη για το Κυκλαδικό ποδόσφαιρο, αφού τα παιχνίδια δεν παίζονται πλέον στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά στα χαρτιά και στις δικαστικές αίθουσες. Ο Πανναξιακός παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παει στην Άνδρο να παίξει τίμια και μέσα στο γήπεδο όπως έκανε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, το ματς που υπό προϋποθέσεις μπορεί να τον στέψει πρωταθλητή. Να θυμίσουμε ότι ο Renato είχε αγωνιστεί και εναντίον του Πανναξιακού στον 2ο γύρο στο παιχνίδι της Σύρου όπου η ομάδα της Νάξου έχασε δίκαια με 2-1, αλλά ουδείς απ' τους ανθρώπους του Πανναξιακού σκέφτηκε να κινηθεί με αυτό τον τρόπο, και ενώ το δελτίο του ποδοσφαιριστή προκαλούσε ερωτηματικά. Όπως ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι δεν βγήκε απόφαση μέσα στην εβδομάδα απο την ΕΠΣ σχετικά με την ένσταση της ομάδας της Άνδρου. Έτσι οι 3 ομάδες πάνε στα τυφλά, αφού καμία δεν γνωρίζει (ακόμα και αν κερδίσει το παιχνίδι), τι μέλλει γενέσθαι με την τελική βαθμολογία.
Ο προπονητής του Πανναξιακού Στέφανος Μειμάρογλου δήλωσε στο "naxosfan" : ''Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι με την πορεία της ομάδας, και οι παίχτες μου άξιοι συγχαρητηρίων, γιατί παλέψανε όλα τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο και χωρίς την βοήθεια κανενός. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι ο Πανναξιακός είναι μια ''καινούρια στην ουσία ομάδα' με παίχτες που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο απ' την Νάξο και τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, την ώρα που άλλες ομάδες πληρώνουν 10-12 λεγεωνάριους, για να φτάσουν εδώ που είμαστε εμείς και να διεκδικούν με τερτίπια την πρωτιά λίγο πριν το τέλος Θα μπορούσαμε και 'μεις να έχουμε κάνει ένσταση για τον παίχτη της Άνω Σύρου, και να είχαμε καθαρίσει το πρωτάθλημα, πράγμα που φυσικά και δεν πράξαμε. Γι αυτό αισθάνομαι ότι είμαστε οι ηθικοί πρωταθλητές ότι κι αν συμβεί τελικά Δεν είναι δυνατόν παρόλα αυτά στις 30 Μαΐου να παίζεται ακόμα το πρωτάθλημα Κυκλάδων, ίσως το μοναδικό στην Ευρώπη, αφού έχει γίνει ακόμα και ο τελικός του champions league''.
Στο αγωνιστικό, ο προπονητής του Πανναξιακού δεν θα έχει στην διάθεσή του τον τιμωρημένο Γ. Κατσάνη, ενώ εξαιρετικά αμφίβολοι είναι ο Λυμπερτάς, και ο έμπειρος για τέτοια παιχνίδια και πάντα χρήσιμος Βασαλάκης. Στον αντίποδα ο Ζαφείρης τέθηκε στην διάθεση του Σ. Μειμάρογλου.

Το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές...



Ούτε ο Καλλικράτης αλλά ούτε και το νομοσχέδιο περι ιθαγένειας δείχνουν ικανά να σώσουν το ΠΑΣΟΚ από το βατερλό που είναι ορατό για τις δημοτικές εκλογές.
Η δυσφορία του κόσμου είναι κάτι που δεν μπορεί να αναχαιτισθεί εύκολα και οι καλύτεροι πράσινοι εκλογομάγειροι βρίσκονται επι ποδός.
Μπροστά σε αυτη την πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με έμμεσους τρόπους αλλά και την γνωστή συνταγή περί δήθεν συναίνεσης να καλλιεργήσει το κλίμα κατάργησης του 50%+1 για δημάρχους και περιφερειάρχες και να το μετατρέψει σε 42%.
Και ενώ από την μία μας λένε πως το ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει με την πάγια θέση του που είναι το 50% από την άλλη ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους οι γνωστές ατάκες όπως ότι...
θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο ώστε να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο πάγιο σύστημα ή ότι η κυβέρνηση επιδιώκει συναίνεση και συνεργασία και άλλα πολλά ώστε στο τέλος να επιβάλουν "δημοκρατικά" το 42% και να σώσουν ότι σώζεται και αν σώζεται!
Το πρόβλημα όμως δεν είναι αν θα μετατρεπεί το 50% σε 42%, το πρόβλημα είναι πως το σύστημα ΠΑΣΟΚ δείχνει να μην καταλαβαίνει ούτε τις εποχές αλλά ούτε και τον κόσμο και συνεχίζει να "παίζει" με εκλογοπαιχνίδια σαν και αυτά που έφτασαν το παρόν πολιτικό σύστημα να είναι πιο κάτω και από τον πάτο.

«Καρατόμηση» στο πεζούλι της Ρηγίλλης

Από Factorx |

Ο Σαμαράς θα έπρεπε να περιμένει, κραυγάζουν διάφοροι από το πρωί, μόλις ο πρόεδρος της ΝΔ αιφνιδίασε τους πάντες δείχνοντας την πόρτα στον Βουλγαράκη και τον Ρουσόπουλο.

Δηλαδή, θα έπρεπε να περιμένει τον Παπανδρέου να στείλει σε εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές τον Καραμανλή και επίλεκτα στελέχη της κυβέρνησής του και μετά να απαντήσει.

Θα έπρεπε να κάθεται και να βλέπει τον Παπανδρέου να διασύρει την κυβέρνηση Καραμανλή και μαζί της τη ΝΔ και να μην κάνει τίποτα.

Το κυριότερο, θέλουν τον Σαμαρά να παρακολουθεί άπραγος την οργή του κόσμου για το σημερινό πολιτικό σύστημα, για να γίνει έτσι κι αυτός μέρος της εικόνας, τμήμα του σκηνικού που απέρχεται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Δεν έχουν καταλάβει ότι η Νέα Μεταπολίτευση δεν θα γίνει ούτε αύριο, ούτε μεθαύριο, ούτε του χρόνου. Γίνεται τώρα και θα έχουν θέση σε αυτήν όσοι δεν χρωστάνε τίποτα σε κανέναν – μόνον σε εκείνους που τους εξέλεξαν.

Και αν ο Σαμαράς δεν κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς, αν δεν ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό της Νέας Δημοκρατίας θα καταστεί κι αυτός μέρος του προβλήματος. Γιατί αυτό του προτείνουν ουσιαστικά όσους βλέπουμε καθημερινά από τα κανάλια και τις εφημερίδες να του συμβουλεύουν «μετριοπάθεια», να γίνει πιο «μαλακός» και «συναινετικός».

Ποια είναι η αλήθεια που δεν τους συμφέρει να βλέπουν, που δεν θέλουν να την βλέπουν; Τι έκανε ο Σαμαράς στους επτά μήνες ηγεσίας του στη ΝΔ; – πέρα από την σωστή, ή λάθος κριτική που δεν σταματήσαμε κι εμείς και οι αναγνώστες μας να κάνουμε ούτε στιγμή;

- Ο Σαμαράς διέγραψε τη Ντόρα και πέταξε έξω από την διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας, τζάκια, βαρονίες, πολιτικές οικογένειες και συμφέροντα.

- Πέταξε έξω τον Ρουσόπουλο και τον Βουλγαράκη που ευθύνονται ενδεχομένως περισσότερο από όλους τους άλλους για τις πληγές της παράταξης και το κατάντημα της προηγούμενης κυβέρνησης.

- Και το κυριότερο, το έκανε χωρίς να ρίξει το κόμμα στην λούμπα της διάσπασης; που ήθελε η Ντόρα.

- Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του να μιλά για τα οικονομικά και να λέει από καιρό αυτό που όλοι οι ξένοι οικονομολόγοι σπεύδουν να μας πουν τώρα για την ύφεση.

- Πήρε ξεκάθαρη πατριωτική στάση και στο θέμα των μέτρων και στο θέμα της Ιθαγένειας και στο θέμα του Ερντογάν.

Και τα έκανε όλα αυτά έχοντας πίσω του ένα κόμμα σαν το βομβαρδισμένο Βερολίνο και μια κοινοβουλευτική ομάδα που δεν την επέλεξε αυτός και τις περισσότερες φορές δεν ξέρει τι της γίνεται.

Το πάλεψε όμως και το παλεύει με το κεφάλι ψηλά.

Και ξέρετε ποια είναι η μαγκιά; Να καταλάβεις την πόλη άθικτη όπως έλεγε και ο Σουν Τσου. Να μην «καταλάβει» δηλαδή τη ΝΔ διαλυμένη, όπως σταθερά επιδιώκουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι από το Νοέμβριο μέχρι τώρα. Να την κάνει να πιστέψει ξανά στον εαυτό της και στις δυνάμεις της.

Και να μην ξεχνάμε:

Απ’ όλη την σημερινή πολιτική ηγεσία της χώρας , ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος που δεν είναι συνένοχος. Ο μόνος που ήταν ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ, κόντρα στο Σύστημα ΠΑΣΟΚ, κόντρα στην δουλόφρονα ενοχική δεξιά και κόντρα στη διεφθαρμένη πολιτικά ορθή «Αριστερά».

Γι αυτό λοιπόν, οι εκατοντάδες χιλιάδες που εξέλεξαν τον Αντώνη έφτυσαν στα μούτρα τη Νέα Δημοκρατία του Ρουσόπουλου, του Βουλγαράκη και του Παυλίδη

Το ίδιο έκαναν και όσοι απο τη Νέα Δημοκρατία έκατσαν σπίτι τους στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Αυτή λοιπόν η χρεωκοπημένη και ενοχική Νέα Δημοκρατία ας πάει στα τσακίδια.

Ο Σαμαράς θα της αλλάξει τα μέσα έξω.