slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ

Του Σεριφιώτη Οικονομολόγου - Φοροτεχνικόυ 

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΣΕΡΙΦΟΣ στο τεύχος Νοεμβρίου -
Με το νέο πακέτο των φοροελαφρύνσεων που περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής γίνεται 9% μέχρι 10.000 ευρώ από 22% είναι μια μεγάλη ανάσα για τις ατομικές επιχειρήσεις , και τους ελεύθερους επαγγελματίες με μέγιστη ωφέλεια τα 1300 ευρώ. Η αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα για τρία χρόνια μέχρι το τέλος του 2022 και ισχύει μάλιστα αναδρομικά δηλαδή από τότε που ξεκίνησε να εφαρμόζεται ο ΦΠΑ στις αρχές του 2006 (όσα ακίνητα κατασκευάστηκαν από το 2006 μέχρι σήμερα) μιλάμε για μεγάλη ανάσα στην αγορά ακινήτων που έχει ένα απόθεμα απούλητων ακινήτων που ανέρχονται σε 90.000.
Η παροχή έκπτωσης φόρου 40% για την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων αφορά μόνο τις

Μειώνεται κατά 30% το τέλος επιτηδεύματος το 2020


ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Η μείωση του τέλους θα γίνει ταυτόχρονα με τον περιορισμό της εισφοράς αλληλεγγύης κατά 20%-30%.
Τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 30% σχεδιάζει η κυβέρνηση το 2020. Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο ελάφρυνσης των φυσικών και των νομικών προσώπων και θα τεθεί σε ισχύ ταυτόχρονα με τον περιορισμό της εισφοράς αλληλεγγύης κατά 20%-30%.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζει ότι οι δύο φόροι, που επιβαρύνουν υπέρμετρα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, συμβάλλουν στον προϋπολογισμό με περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ και είναι εξαιρετικά δύσκολο να «εξαφανισθούν» μέσα σε ένα έτος. Οπως επισημαίνει, το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης θα καταργηθούν έως το τέλος του 2023.

«Ενημέρωση Δήμου Πάρου για τα θέματα Υγείας μετά την επίσκεψη του Δημάρχου στην Αθήνα

Την Παρασκευή 10/01/2020, σε διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και στην ΔΥΠΕ με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό και τον Υποδιοικητή κ. Περικλή Αλεβίζο, βρέθηκε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος όπου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει τα θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στο νησί της Πάρου καθώς και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν λόγω της νησιωτικότητας, οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες της, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Παγωμάρα» στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η επιλογή Σακελλαροπούλου


«Παγωμάρα» προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα ανακοινώσει τη στάση του κόμματος στο ζήτημα.

Διάσκεψη για τη Λιβύη: Δυσαρεστημένος ο Χαφτάρ για την απουσία της Ελλάδας - ΦΩΤΟ


Η απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη δυσαρέστησε έντονα την πλευρά του Χαφτάρ, όπως προκύπτει και από το μήνυμά στο Twitter του Λιβυκού Εθνικού Στρατού.

«Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις πιο επηρεασμένες χώρες από αυτή τη σύγκρουση;», αναφέρεται σε μήνυμά στην σελίδα του