slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ με ήξεις αφήξεις, μεν και αλλά δεν … Πείθετε!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Αναλύοντας τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών εκλογών παρατηρούμε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α προς το παρόν δεν φαίνεται να πείθει το εκλογικό σώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί πρώτον οι ...

Δήλωση του νικητή του Α γύρου των περιφερειακών εκλογών Γιώργου Χατζημάρκου

Το Νότιο Αιγαίο μίλησε.
Έδωσε το πρόκριμα της Νίκης.

Δήλωση του Γιάννη Μαχαιρίδης για το εκλογικό αποτέλεσμα

Η ψήφος των Νοτιοπελαγιτών ήταν για μας ένα καθαρό και σαφές μήνυμα που το ακούσαμε με προσοχή και με απόλυτο σεβασμό. Μήνυμα για αυτοκριτική και περισυλλογή, αλλά και μια εντολή για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Μία ψήφος που μας θέτει ενώπιον των ευθυνών μας, τις οποίες αναλαμβάνουμε, με πρώτο εμένα, στο ακέραιο.
Μια μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας αναγνωρίζει το έργο που αφήνει αυτή η παράταξη στα νησιά της Περιφέρειάς μας. Η πλειοψηφία όμως των Νοτιοπελαγιτών, και ειδικά των κατοίκων της Ρόδου, μας είπαν με τη ψήφο τους ότι έχουν ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι αξίζουν και έχουμε την υποχρέωση να.....

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΛΙΠΑΣ ΦΛΩΡΑΚΑ


19η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΡΤΑ-ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ (ΕΓΚΑΙΝΙΑ) ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΙΟΥ.(ΦΟΥΑΓΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ).ΚΑΙ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ(ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ) ΤΟΥ Κ.Δ.ΧΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΧΩΡΑ.(ΚΥΡΙΑΚΗ 7.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Δεύτερη χρονιά φέτος, το 2014, επιτυχημένης λειτουργίας του προγράμματος επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών μέσω της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού καθώς υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής για το νέο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ύψους 10 εκατ. ευρώ που ξεκινάει την 1η Αυγούστου 2014.
Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που.....

Τελικά αποτελέσματα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σε 53 επι συνόλου 53 Εκλ. Τμημάτων 100,00% 
Tέλικα αποτελέσματα.

Νικητής και στην ενότητα Δρυμαλίας ο Μανώλης Μαργαρίτης


Σε 23 επι συνόλου 23 Εκλ. Τμημάτων 100,00% 
Tελικά αποτελέσματα.
Δημοτικές - Δρυμαλίας

Άνετο προβάδισμα Μαργαρίτη για την πενταετία 2014-2019!


Πρώτες πρωινές ώρες Δευτέρας 19 Μαΐου 2014 (2:06). Για τις Δημοτικές Εκλογές στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων το αποτέλεσμα του α’ γύρου λίγο ως πολύ ήταν γνωστό από τις 10:30’ ώρες βραδινές της Κυριακής 18 Μαΐου 2014. Η ώρα 22:57’ ο μεγάλος νικητής Μανώλης Μαργαρίτης είχε πάρει περίπου τρία τέταρτα της ώρας σταθερά το προβάδισμα. Λίγο πριν τις 11 το ποσοστό του «ακούμπησε» στο 44,21%, με το ποσοστό του αντιπάλου του Νίκου Μαϊτού (Νησιωτική Πολιτεία) να είναι εκείνη την ώρα στο 35,66%. Την ώρα που γράφεται αυτό το δημοσίευμα και ενώ τα αποτελέσματα σε 50 από τα πενήντα τρία εκλογικά τμήματα είναι γνωστά, το ποσοστό Μαργαρίτη είναι στο 44,50%, ενώ αυτό του κ. Μαϊτού είναι στο 36,31%. Όλα δείχνουν ότι οι δύο αντίπαλοι θα αναμετρηθούν την προσεχή Κυριακή στο πλαίσιο του β’ γύρου, όπου θα αναδειχθεί ο τελικός νικητής. Ασφαλώς και το προβάδισμα νίκης το έχει ο κ. Μαργαρίτης, ο οποίος επεκράτησε του αντιπάλου του κατά κράτος στον πρώτο γύρο. Την ίδια ώρα, οι .....

Προβάδισμα Χατζημάρκου στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει η μάχη των επαναληπτικών εκλογών 
Προβάδισμα του Γιώργου Χατζημάρκου στο Νότιο Αιγαίο κατέγραψαν οι περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου.
Ο συνδυασμός «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» κατάφερε να επικρατήσει του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδημε διαφορά πάνω από 3 ποσοστιαίες μονάδες, δίνοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον στη μάχη των επαναληπτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.
Ειδικότερα, στα 593 από τα 654 τμήματα που έχουν καταμετρηθεί, ο Γιώργος Χατζημάρκος παίρνει ποσοστό35,61% έναντι 32,21% του Γιάννη Μαχαιρίδη.
Ο Μπενέτος Σπύρου συγκέντρωσε ποσοστό 18,35% και κερδίζει 5 έδρες, η Λίλα Καφαντάρη 8,07% και παίρνει δύο έδρες και ο Σάββας Σπυρίδης 5,76% και κερδίζει 2 έδρες.

Πάρος: Νικητής 1ου γύρου ο Μάρκος Κωβαίος, όλα τα αποτελέσματα


Ο κ. Μάρκος Κωβαίος επικεφαλής του συνδυασμού "Πάρος Τώρα στην Πράξη" θα διεκδικήσει τον Δήμο της Πάρου από τον νυν Δήμαρχο Χρήστο Βλαχογιάννη επικεφαλής του συνδυασμού "Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον". Η μεγάλη διαφορά στις χθεσινές εκλογές υπέρ του κ. Μάρκου Κωβαίου του δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα για την τελική επικράτηση στις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 25 Μαίου 2014.

Τα τελικά αποτελέσματα και στα 25 εκλογικά τμήματα της Πάρου έχουν ως εξής:

Μεγάλος νικητής ο Τάσος Φαρούπος και η "Αναγέννηση ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ"


Ο κ. Τάσος Φαρούπος θα είναι ο νέος Δήμαρχος Αντιπάρου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Στις χθεσινές εκλογές που διεξήχθησαν στην Αντίπαρο ο συνδυασμός "Αναγέννηση ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ" επικεφαλής του οποίου είναι ο Τάσος Φαρούπος επικράτησε με 90 ψήφους διαφορά του συνδυασμού "Ανάπτυξη Ενότητα Δημιουργία" επικεφαλής του οποίου είναι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Λεβεντάκης.

Στο πρώτο εκλογικό τμήμα οι δυο συνδυασμοί έλαβαν:
"Αναγέννηση ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ": 251 ψήφοι
"Ανάπτυξη Ενότητα Δημιουργία": 237ψήφοι
Στο δεύτερο εκλογικό τμήμα οι δυο συνδυασμοί έλαβαν:
"Αναγέννηση ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ": 268 ψήφοι
"Ανάπτυξη Ενότητα Δημιουργία": 192 ψήφοι


Σύνολο και στα δυο εκλογικά τμήματα:

Θρίαμβος Μαραγκού στην ΣύροΣυγκέντρωσε εντυπωσιακό ποσοστό 49% από την πρώτη Κυριακή
Θριαμβευτής των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης είναι ο Γιώργος Μαραγκός.Με το εντυπωσιακό ποσοστό ρεκόρ που πλησίασε το 50%, έφτασε μια ανάσα από τη νίκη από την...

Μετεκλογικό μήνυμα του Νίκου Μαϊτού – Κάλεσμα στήριξης για το 2ο γύρο των εκλογών


Ο Νίκος Μαϊτός σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εκτός   από το ευχαριστώ  προς τους ψηφοφόρους της παράταξης του κάνει κάλεσμα στις άλλες παρατάξεις (Πολίτες για τα νησιά μας» και «Λαϊκή Συσπείρωση») τονίζοντας ότι: «Αυτή η διαφορετική μέρα είναι πλέον στα χέρια όλων εκείνων των δυνάμεων και των πολιτών που νιώθουμε πως μπορεί και πρέπει να υπάρξει. Και αποτελούμε τη πλειοψηφία».
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του κ. Μαϊτού:

Με μεγάλο νικητή το Μανώλη Μαργαρίτη και φαβορί πάμε για δεύτερο γύρο

Με καταμετρημένο το 94,34 % των εκλογικών τμημάτων (50 από 53) ο Μανώλης Μαργαρίτης κυριάρχησε με ποσοστό 44,45% και 5.501 ψήφους , έναντι 35,77% και 4.427 ψήφους  του Νίκου Μαϊτού. Ο Βασίλης Βρούτσης συγκεντρώνει το 13,49% και 1.670 ψήφους και  η Ευδοκία Ψαρρά και 6,29%. 778 ψήφους.  Έτσι την Κυριακή 25 Μαΐου οδηγούμαστε σε δεύτερο  με το Μανώλη Μαργαρίτη να έχει   σαφέστατο προβάδισμα   και βασικό ρυθμιστή των αποτελεσμάτων το Βασίλη Βρούτση και