slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ως πότε θα κάνει ο κ.Γιώργος Χατζημάρκος, ότι του καπνίσει;


-
Από το Γραφείο Τύπου
Συμμαχία Νοτίου  Αιγαίου


Αγανάκτηση  και οργή  προκαλούν όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον  εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, εκτός σειράς  στην Χάλκη την ώρα που οι Δωδεκανήσιοι και οι Κυκλαδίτες περιμένουν και θα περιμένουν για αρκετό καιρό ακόμη στωικά …τη σειρά τους να κάνουν το περίφημο εμβόλιο που θα τους οδηγήσει προς την …ελευθερία από τον φονικό ιό.
Εμβρόντητοι οι κάτοικοι  των νησιών του Νοτίου Αιγαίου παρακολουθούν, τα κατορθώματα της περιφερειακής αρχής.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την πανδημία

 


Πριν από ένα χρόνο, στις 26 Φεβρουαρίου 2020, ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα στο μόνο ουσιαστικό μέτρο που ο πρωθυπουργός καταφεύγει είναι στα συνεχή lockdown, χωρίς καμία στήριξη του συστήματος υγείας και της οικονομίας.

Ένα χρόνο μετά η εικόνα είναι η εξής: στην Αττική 8 στα 10 νοσοκομεία δεν έχουν ούτε μία διαθέσιμη ΜΕΘ και δεν μπορούν να απορροφήσουν νέες εισαγωγές, βλέπουμε εικόνες ντροπής με ράντζα στους διαδρόμους, δεκάδες κρούσματα εμφανίζονται σε κλειστές δομές στον Πειραιά, την Κυψέλη και τον Γέρακα.
Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση αποφασίζει μια νέα παράταση του lockdown.

Συμμαχία Νοτίου ΑιγαίουΠρόταση προς την Οικονομική Επιτροπή

C:\Users\Hp\Desktop\ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ\Summaxia-N-Aigaiou-600x290.jpg

 Ρόδος 24.02.21

 

 

Πρόταση για την αγορά  rapid tests προκειμένου να γίνονται έλεγχοι σε όλους τους εισερχομένους  από τις πύλες εισόδου  σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, καταθέτει προς την Οικονομική Επιτροπή, η παράταξη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου.Tην πρόταση καταθέτουν τα μέλη της παράταξης και περιφερειακοί σύμβουλοι κύριοι  Μηνάς Λυριστής και Παναγιώτης Κουνάκης. 

 

Με τον τρόπο αυτό  όπως επισημαίνεται, θα δημιουργηθεί μια σημαντική βάση δεδομένων, θα παρακολουθείται η εξέλιξη της πανδημίας και  τα  κρούσματα θα απομονώνονται το συντομότερο δυνατό. 

 

Η πρόταση προς την Οικονομική Επιτροπή έχει ως εξής:

 

Η υγειονομική κρίση που ταλανίζει τα νησιά μας, έχει δημιουργήσει αμφιβολία στους νησιώτες αλλά και δυσκολία στους διαχειριστές της κατάστασης. 

 

Αντιλαμβανόμαστε  τις προσπάθειες που έχουν γίνει από όλες τις πλευρές προκειμένου να καλυφθούν κενά υγειονομικού προσωπικού, υλικού, αλλά και για  τη διαχείριση της κρίσης. 

 

Ειδικά στο τελευταίο σημείο, αξίζει να σημειωθεί πως τις περισσότερες φορές από την παράταξη μας υπάρχει σύμπνοια και σύγκλιση θέσεων,  προκειμένου  το κοινό καλό των νησιωτών να είναι πάνω από μικροκομματικές συμπεριφορές ή κομματικές βεντέτες.

 

Στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας, προτείνεται η άμεση αγορά Rapid Tests σε ικανό αριθμό ούτως ώστε να μπορεί να καλυφθεί ο αριθμός εισερχόμενων από τις πύλες εισόδου των νησιών μας. 

 

Το μέτρο αυτό θα μπορεί να δημιουργήσει μια συμπαγή εικόνα Covid Free νησιών.Επιπλέον, αφενός δημιουργείται σημαντική βάση δεδομένων,  για να εξετάζει η επιτροπή των ειδικών σε πραγματικό χρόνο την πορεία της πανδημίας και αφετέρου να απομονώνονται το συντομότερο τα κρούσματα.

 

Αντίστοιχο μέτρο προτείνουν ήδη πολλοί Δήμοι (όπως για παράδειγμα ο Δήμος Μυκόνου μέσω του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά), όπως και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (Βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας).

 

Ο Δήμος Μυκόνου μάλιστα, αναφέρει πως καλύπτει από ίδια έσοδα τα τέστ, εφόσον  το ζήτημα είναι οικονομικό. 

 

Η τουριστική σεζόν πλησιάζει και οφείλουμε να διατηρήσουμε την  καλή φήμη των νησιών μας. 

 

Η συνεργασία με τους δήμους και τον ΕΟΔΥ πρέπει να  είναι αδιάλειπτη ,ενώ το ζήτημα του κόστους πρέπει να εξεταστεί με στόχο το μακροπρόθεσμο μέλλων των νησιών. 

 

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να  επιδιώκει την καθιέρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους επισκέπτες  και στις πύλες εισόδου της χώρας να υπολειπόμαστε  σε ότι αφορά τους ελέγχους στους εισερχόμενους. 


Αναμένουμε σε παραπάνω κινήσεις σας


Φιλήμονας Ζαννετίδης τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννη Οικονόμου

Να μην ληφθούν υπόψιν οι δασικοί χάρτες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Χρήσιμα ήταν τα αποτελέσματα της νέας τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Αγροτικής Οικονομίας Ιωάννης Οικονόμου με τους αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας. Το θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν «Σύγκλιση ομάδας συντονισμού και παρακολούθησης της προόδου εφαρμογής των μέτρων του ΠΑΑ 2014-2020 που έχουν εκχωρηθεί στις Περιφέρειες- Στοχοθεσία2021». Συμμετείχαν εκτός του υφυπουργού και των αντιπεριφερειαρχών ο γενικός γραμματέας του ΠΑΑ Κώστας Μπαγινέτας, ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και υπηρεσιακοί παράγοντες της ειδικής υπηρεσίας εφαρμογής ΠΑΑ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύσταση ΑΕ για τη διαχείριση των ιαματικών πηγών: Επιχειρείται η δημιουργία μιας κρατικής εταιρείας μονοπωλιακού χαρακτήρα, που θα αφαιρέσει πλουτοπαραγωγικές πηγές από τις τοπικές κοινωνίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσταση ΑΕ για τη διαχείριση των ιαματικών πηγών: Επιχειρείται η δημιουργία μιας κρατικής εταιρείας μονοπωλιακού χαρακτήρα, που θα αφαιρέσει πλουτοπαραγωγικές πηγές από τις τοπικές κοινωνίες


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση με θέμα τη σύσταση ΑΕ για τη διαχείριση των ιαματικών πηγών της χώρας.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, παρουσίασε Νομοσχέδιο στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η θέσπιση «Οργανισμού για την Αξιοποίηση Ιαματικών Πόρων». Στις αρμοδιότητες του Οργανισμού εμπίπτουν η ολιστική και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, καθώς και η ενεργοποίηση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων με σκοπό την ανάπτυξη του ιαματικού – θερμαλιστικού τουρισμού ή τουρισμού ευεξίας στην Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), αντιδρώντας ομόφωνα, αποφάσισε «να ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ τα άρθρα 7 έως 14 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού που αφορούν τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος (ΙΠΕ)», ενώ καλεί και την ΚΕΔΕ να απορρίψει τα σχέδια του υπουργείο Τουρισμού.

Κατά το Σύνδεσμο, η σύσταση της ΙΠΕ ΑΕ πλήττει άμεσα και πολυεπίπεδα τα συμφέροντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα ακυρώνει τον αναπτυξιακό ρόλο της και διαψεύδει τις προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών. Επιπλέον, έχει χαρακτηριστεί ως άκρως αντιαυτοδιοικητική διότι ακυρώνει τις όποιες προσπάθειες της για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών ενώ παράλληλα  επιχειρείται υποβάθμιση της και υφαρπαγή των περιουσιακών της στοιχείων.

Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, μετά την «εποικοδομητική συνάντηση» που είχε στις 29 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο του ΣΔΙΠΕ κ. Σταμάτη Γαρδέρη, όπου σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την πλευρά του Υπουργείου αναφέρονται τα εξής: «Στο πλαίσιο της συζήτησης  επιβεβαιώθηκε η απόλυτη συνεργασία και η αμοιβαία κατανόηση για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος για τον ελληνικό τουρισμό, την περιφερειακή ανάπτυξη και την προβολή των Δήμων ως τουριστικών προορισμών. Η βέλτιστη, ολοκληρωμένη διαχείριση των τουριστικών προορισμών με συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία ώστε να ξεπεραστούν οι σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τουριστικοί προορισμοί της χώρας μας»

Στη σημερινή εποχή  είναι ανήκουστο να επιχειρείται η δημιουργία μιας κρατικής εταιρείας μονοπωλιακού χαρακτήρα που αφαιρεί πλουτοπαραγωγικές πηγές από τις τοπικές κοινωνίες. Οι εν λόγω διατάξεις αναιρούν σε μεγάλο βαθμό το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και της στερούν πολύτιμους οικονομικούς πόρους. Παράλληλα, έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα σχετικά με τη σκοπιμότητα και τους ωφελούμενους μιας τέτοιας πολιτικής απόφασης.

Τέλος, οι ελληνικές λουτροπόλεις μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω και να εξελιχθούν σε κέντρα τουρισμού υγείας και να αποτελέσουν πραγματικούς πλουτοπαραγωγικούς πόρους για τις τοπικές κοινωνίες.

 

Δείτε εδώ την ερώτηση:

2021-02-22 Τζάκρη ιαματικές πηγές

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΝΕΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΚ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


Νέες εκπαιδευτικές δράσεις από το Κ.Ε.Κ. της Περιφέρειας 

 

Το Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει τη δραστηριότητα του για το 2021 με νέες, άκρως ενδιαφέρουσες, δωρεάν, εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές δράσεις, επικεντρωμένες μεταξύ άλλων στον Τουρισμό, στη Διαχείριση Κινδύνου, Κρίσεων, Φυσικών Καταστροφών όπως επίσης και στην Αρχιτεκτονική, στην Λαογραφία και στην Τέχνη.

 

Οι εγγραφές γίνονται, έως την συμπλήρωση των θέσεων, ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕΚ στη διεύθυνση: www.katartisi-pnai.gr

 

Οι κατηγορίες των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του K.E.K. ( www.katartisi-pnai.gr) εμπεριέχουν ένα σύγχρονο,  στοχευμένο και αρκετά εξειδικευμένο φάσμα θεματικών πεδίων:

 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαχείριση ανθρωπίνων πόρων - Προγραμματισμός Ανθρωπίνων πόρων -  Eπιλογή  και τοποθέτηση σε θέση   απασχόλησης -  Προσέλκυση  εργαζομένων - Κατάρτιση – Εκπαίδευση Ανθρωπίνου   Δυναμικού - Διαχείριση κρίσεων – Συγκρούσεις - Αποφάσεις για τη δομή της Αμοιβής - Ηγεσία – Συναισθηματική νοημοσύνη - Project management

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Παρουσίαση βασικών θεμάτων Ψυχολογίας, με έμφαση, όμως στην Τουριστική Ψυχολογία, με σκοπό οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τον ρόλο της Ψυχολογίας στην τουριστική συμπεριφορά και να βελτιώσουν τη δυνατότητα ορθής επικοινωνίας με τους επισκέπτες – τουρίστες

 

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ. ΗΓΕΣΙΑ,

ΓΝΩΣΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Απευθύνεται σε Προϊσταμένους - Ομαδάρχες και Μέλη Εθελοντικών Ομάδων που εμπλέκονται σε διαδικασίες διαχείρισης καταστροφών. 

 

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 

Ο κύκλος διαλέξεων «Φιλοσοφία και Τεχνικές Σύνθεσης του Χώρου» φιλοδοξεί να καλλιεργήσει την αισθητική ταυτότητα του κάθε συμμετέχοντα, καθώς και να οξύνει τις ικανότητες αντίληψης και σύνθεσης του χώρου.

 

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν τη γνώση τους σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου της Ιστορίας της Τέχνης. Ορισμός, καλές και εφαρμοσμένες τέχνες, κατηγορίες τεχνών, καλλιτεχνικά ρεύματα, χρονικές περίοδοι της ιστορίας της τέχνης, νεοελληνική τέχνη.

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ

Εισαγωγή στην τέχνη του ψηφιδωτού. Ιστορική αναδρομή. Υλικά για ψηφοθέτηση

Αρχές ψηφοθέτησης. Οδηγίες για προετοιμασία επιφάνειας. Ψηφοθέτηση.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 ΤΗΣ Α΄ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Σκοπός οι εκπαιδευτικοί να αναγνωρίζουν τα στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού στην διδακτική τους ύλη, να γνωρίζουν βασικά θεωρητικά περί αυτών και να τα αξιοποιούν δημιουργικά στην καθημερινή διδακτική τους πρακτική.


Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους ότι τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες, ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής και επαγγελματικής κατάστασης, με στόχο την ανάπτυξη και αναβάθμιση επαγγελματικών δεξιοτήτων, ενώ η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν

Όσοι  ολοκληρώσουν επιτυχώς τη συμμετοχή τους στα προγράμματα επιμόρφωσης θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

 

Καλείσθε όπως συμμετάσχετε  σε τακτική  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤΝάξου ,που θα πραγματοποιηθεί μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, με την εφαρμογή της υπηρεσίας e-presence,  στις   26 Φεβρουαρίου  2021 ημέρα Παρασκευή   και ώρα 10 π.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και σε συνδυασμό με το άρθρο 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 55/11-03-2020), το υπ’ αρ. πρωτ. 18318/13.03.2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το υπ’ αρ. πρωτ. 1822/16.03.2020 έγγραφο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τις υπ’ αρ. 18318/13.03.2020, 40/20930/31.03.2020, 33282/29.05.2020, 60249/22.09.2020 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών , την Κ.Υ.Α. Δ1α/ΓΠ.οικ.80189/12-12-2020, την αριθ.Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 81699/17-12-2020 ,την Δ1α/Γ.Π.οικ.9147/10-02-2021, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα  της  ημερήσιας διάταξης:

Διακοπή υδροδότησης στα όρια της Κοινότητας Σαγκρίου

 


Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου εγκατάστασης «συστήματος τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού για την εξασφάλιση της επάρκειας και ποιότητας του πόσιμου ύδατος και μείωσης των διαρροών», που ξεκίνησε από τα όρια της Κοινότητας Σαγκρίου, είναι απαραίτητη η διακοπή της υδροδότησης στο