slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

11500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ…!



ΜΠΑΝΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ…. ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΜΗΝ ΦΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ…. ΣΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΚΡΗΤΗ ΛΕΕΙ ….Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΣΑΝ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΔΑΡΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ….!!..... ΈΧΕΙ ΠΟΛΎ ΝΤΟΜΆΤΑ Η ΚΡΉΤΗ ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΑΠΟΎΛΗΤΗ.......... ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ..ΟΤΙ «ΞΑΦΝΙΚΑ»…. 11500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ…!!! ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΑΞΗ ,………ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ κα ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΜΙΚΡΗ »ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ……… ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ 30 ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ 25 ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ…… ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΑΔΙΖΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….… ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ «ΜΙΚΡΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ »ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ…. ΤΩΡΑ ΜΕ 45 ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΖΙ ……ΚΑΙ ΜΕ 3.60 ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ..ΔΗΛΑΔΗ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ….. ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ…; ΔΡΟΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ; ΔΡΟΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ;………

Επιτέλους δικαιωθήκαμε! Χρονολογίες διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων ζητάει η ΝΔ


Επιτέλους δικαιωθήκαμε!
Η Νέα Δημοκρατία, επισήμως ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, τις χρονολογίες διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων!

Εμείς από την 31η Ιουλίου και με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της απογραφής που πραγματοποίησε τοΥΠΕΣ, προτείναμε στη Νέα Δημοκρατία να ζητήσει τις ημερομηνίες πρόσληψης των Δημοσίων Υπαλλήλων, κλικ εδώ, και επανήλθαμε με ανοικτή επιστολή μας στις 5 Αυγούστου, κλικ εδώ!

Περιμέναμε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να έχει πιο άμεσα αντανακλαστικά!

Στην είδηση τώρα:

Το θέμα των διορισμών στον κρατικό μηχανισμό επιχειρεί να ξεκαθαρίσει, μέσω αίτησης κατάθεσης εγγράφων προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, ο νέος γραμματέας προγράμματος της ΝΔ και βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Ο κ. Στυλιανίδης, ζητά από τους κ. Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου να του παραδώσουν κατάλογο με τις προσλήψεις, ανά έτος, των δημοσίων υπαλλήλων, μονίμων και αορίστου χρόνου.
Ο κ. Στυλιανίδης στην σχετική επιστολή του υπενθυμίζει ότι «το 82% εξ αυτών είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και το 7% με συμβάσεις αορίστου χρόνου
Θεωρείται ότι με αυτή την ερώτηση, η Ρηγίλλης, επιχειρεί να αποδείξει πως οι περισσότερες προσλήψεις δεν έγιναν επί ΝΔ, κατά την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, αλλά επί των ημερών προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

“Τέταρτος Δρόμος” του Γιώργου προς την κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας

Which side are you on boys?

Φαίνεται πως οι ξένοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν αρχίσει ήδη τα δίνουν το στίγμα τους…

Στην αναζήτηση ενός «τέταρτου» πολιτικού δρόμου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Christian Science Monitor

Τι είναι αυτός ο “τέταρτος” δρόμος και τι στο καλό έγινε με τον “τρίτο”;

Ο Γ. Παπανδρέου παραδέχθηκε την αποτυχία του «Τρίτου Δρόμου» προς τον Σοσιαλισμό, δηλαδή του συμβιβασμού του σοσιαλισμού με τον καπιταλισμό,ο οποίος όπως είδαμε μέχρι τώρα κατέληξε στον πλήρη θρίαμβο του πιο σκληρού καπιταλισμού και μάλιστα στην περίπτωση της Ελλάδας και του πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου, του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού.

Αντί για έναν “τρίτο δρόμο” χρειαζόμαστε έναν “τέταρτο δρόμο”» δήλωσε, λέγοντας ότι τα στοιχεία που αποτελούν αυτόν τον “τέταρτο δρόμο” είναι η διεθνής διακυβέρνηση και ο ρόλος των διεθνών οργανισμών (όπως ο ΟΗΕ και η G20) που θα θέτει τη διεθνή αλληλεγγύη πάνω από εθνικά συμφέροντα. Αυτός ο δρόμος θα επιτρέπει στις αγορές να αναπτύσσονται, αλλά όχι εις βάρος της δημοκρατίας», είπε ο πρωθυπουργός

Με άλλα λόγια ο κ. Παπανδρέου επιβεβαιώνει και επισήμως ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη Ελληνικού Εθνικού Κράτους και ότι ενεργεί για λογαριασμό της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης

Και προφανώς, όταν αναφέρεται σε διεθνείς οργανισμούς εννοεί και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο οφείλουμε να ομολογήσουμε, ενεργεί … πάνω από τα εθνικά συμφέροντα…

Αυτός ο δρόμος θα επιτρέπει στις αγορές να αναπτύσσονται, αλλά όχι εις βάρος της δημοκρατίας, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός..

Ο Πρωθυπουργός ξεχνάει κάτι πολύ βασικό, ή απλά πρεσβεύει κάτι εντελώς ουτοπικό: Τον εθνοκεντρικό χαρακτήρα του Διεθνούς Συστήματος. Τα κράτη είναι ορθολογικοί δρώντες που λαμβάνουν τις αποφάσεις τους σύμφωνα με δύο παράγοντες: Την Ισχύ και το Συμφέρον τους. Και ιδιαίτερα οι ισχυρές χώρες, (Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία κτλ..) δε θα διανοηθούν να θέσουν τα συμφέροντά τους σε δεύτερη μοίρα. Κάτι που έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και στη διάρκεια αυτής της κρίσης.

Από την άλλη ο τέταρτος δρόμος θα αποδειχθεί όπως και ο τρίτος, μία μεγάλη απάτη…

Η αλλιώς ένας δρόμος χωρίς επιστροφή…

Πλέον ο δρόμος είναι ένας και το Μνημόνιο έχει χαράξει τη διαχωριστική λωρίδα…

Τώρα απομένει στον καθένα να αποφασίσει σε ποια πλευρά ανήκει…

Οπως λέει και το αμερικάνικο τραγούδι: which side are you on boys?

Θ.
Το παραπάνω είναι ένα παλιό αμερικάνικο εργατικό τραγούδι που γράφτηκε στις μεγάλες απεργίες τών ανθρακωρύχων στη κομητεία Ηarlan στο Kentucky.

Δημοτική Παράταξη «Νάξος και Μικρές Κυκλάδες – Στροφή στο Μέλλον»:

«Διαφάνεια παντού»
«Είναι αίτημα των καιρών αυτό που ο ελληνικός λαός διατυμπανίζει καθημερινά. Κάτι που υιοθετούν και τα κοινωνικές δυνάμεις: «Διαφάνεια παντού».
Το τελευταίο γεγονός που ήρθε στην επικαιρότητα χθες και το οποίο σχετίζεται με ένα οικονομικό θέμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νάξου, δεν άφησε κανένα στέλεχος του συνδυασμού μας «Νάξος και Μικρές Κυκλάδες - Στροφή στο Μέλλον» και εμένα ειδικά, αδιάφορο. Στο άκουσμα της αγοράς από μέλος του εν λόγω Νομικού Προσώπου και στενό συνεργάτη του δημάρχου Νάξου για λογαριασμό του ΠΟΔΝ ηλεκτρονικών ειδών χωρίς να έχει ληφθεί προηγούμενη απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΔΝ και μετά την διαπίστωση ότι ο Πολιτιστικός αρνείται να πληρώσει τον συντοπίτη μας προμηθευτή, εντείνει την ανησυχία και το προβληματισμό μας για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση του δημοτικού χρήματος.
Το παρελθόν του Πολιτιστικού Οργανισμού σε θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος (Πολυεθνικό Φεστιβάλ, συναυλίες κλπ), αλλά και το πρόσφατο αυτό συμβάν σε κάθε περίπτωση υποδηλώνει ότι ….

δεν γίνεται χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος.
Ο κόσμος θέλει οπωσδήποτε να μάθει τι συνέβη με την επίμαχη προμήθεια που η Οικονομική Υπηρεσία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου μας αρνήθηκε να καλύψει οικονομικά. Και τούτο γιατί, όπως από όλα όσα διαμείφθηκαν κατά την χθεσινή ημέρα μεταξύ των άμεσα εμπλεκομένων στο συγκεκριμένο θέμα ο «άμεσος συνεργάτης του κυρίου δημάρχου» από μόνος του προέβη στην παραπάνω αγορά, αναλαμβάνοντας μάλιστα πλήρως την ευθύνη της όποιας παρατυπίας (επίσης κατόπιν εορτής)
Η δημοτική μας παράταξη «Νάξος και Μικρές Κυκλάδες – Στροφή στο Μέλλον» διαμαρτύρεται δημόσια για την έκνομη αυτή ενέργεια του «άμεσου συνεργάτη του κυρίου δημάρχου Νάξου».
Τα σε κάθε περίπτωση «ολισθήματα» στα οποία υπέπεσε «ο εν λόγω κύριος» επιβεβαιώθηκαν από τον προμηθευτή των ηλεκτρονικών ειδών, συμπολίτης μας καταστηματάρχη κ. Πιρπιλίδη, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Πολυκρέτη και βεβαίως από τον κ. Δρυμαλίτη που είναι μέλος του ΠΟΔΝ.
Σκιές και ερωτηματικά πολλά δημιουργεί ο τρόπος διαχείρισης των χρημάτων των συνδημοτών μας.
Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν και συμπεριφέρονται σε θέματα οικονομικά κάποιοι μέσα στον Πολιτιστικό, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω Νομικού Προσώπου, αλλά και το Κύρος και την Επωνυμία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νάξου, εν αγνοία του οποίου κάνουν αγορές για λογαριασμό του, τις οποίες δεν αναγνωρίζει η αρμόδια Υπηρεσία του ΠΟΔΝ, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των κειμένων διατάξεων.
Η δημοτική παράταξη «Νάξος και Μικρές Κυκλάδες – Στροφή στο Μέλλον» συμπαρατάσσεται στο πλευρό των αρμοδίων Αρχών του τόπου, προκειμένου να προστατευθεί το δημόσιο-δημοτικό χρήμα και να μπει φρένο σε φαινόμενα διασπάθισής του.
Οι αρμόδιοι του Δήμου Νάξου και ειδικότερα ο δήμαρχος Νάξου, αλλά και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού οφείλουν να δώσουν γραπτές απαντήσεις καθαρές και σαφείς στα ερωτήματα που έθεσε χθες ο κ. Δρυμαλίτης και τα οποία στην πλειονότητά τους απηχούν την κοινή γνώμη των κατοίκων του Δήμου μας.
Εμείς, ως δημοτική παράταξη που θέλουμε να βλέπουμε στα μάτια τον Ναξιώτη και την Ναξιώτισσα αλλά και τους κατοίκους των γύρω νησιών, οφείλουμε να προστατέψουμε τον τόπο και τους κατοίκους του από φαινόμενα που όχι μόνο βλάπτουν και ζημιώνουν οικονομικά αλλά και καταρρακώνουν την εικόνα του Δήμου μας στα μάτια και του πλέον ανυποψίαστου δημότη».

Νάξος 11 Αυγούστου 2010-08-11
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Μανώλης Μαργαρίτης


Παιχνίδι παραπληροφόρησης "σοβαρών" εφημερίδων της Αθήνας για το επεισόδιο με τον Δ. Σιούφα


karavaki.jpg

Μεγάλες εφημερίδες και ειδησεογραφικοί ιστότοποι καταγράφουν σήμερα 12/7 λεπτομέρειες του περιστατικού της 10/7 με τον τ. πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, οι οποίες όμως διαμορφώνουν στους αναγνώστες εικόνα που δεν είναι αντικειμενική.
Θυμίζουμε ότι ένας άνδρας γύρω στα 40 με 50 χρόνων το βράδυ της 10/7 πλησίασε το τραπέζι της παρέας που έτρωγε ο Δ. Σιούφας σε ταβέρνα της παραλίας Αλυκής, τον έβρισε και τον έφτυσε. Ο Δ. Σιούφας αποχώρησε αμέσως και ακολούθησε η παρέα του τμηματικά.

Μεγάλο ψέμα είναι ότι η παρέα Σιούφα συμπεριελάμβανε άνδρες ασφάλειας. Ο κ. Σιούφας δεν κυκλοφορούσε στην Πάρο με άνδρες της ασφάλειας του μέχρι και εχτές 11/7.
Μεγάλο ψέμα είναι ότι ο ταραχοποιός, ένας φίλος του που έλαβε μέρος στο επεισόδιο και οι γυναίκες τους ήταν φιλήσυχοι οικογενειάρχες που έτρωγαν στην ίδια ταβέρνα με τον Δ. Σιούφα. Βρίσκονταν σε άλλο κατάστημα αρκετά μέτρα μακριά από τον πολιτικό και έπιναν μπόλικα μπουκαλάκια ούζα.
Κανένας από εκείνους που έτρωγαν στην ταβέρνα που έτρωγε και ο Δ. Σιούφας δεν είχε εκδηλώσει έστω και τη δυσφορία του για τον πολιτικό, πριν το επεισόδιο, και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το επεισόδιο οι οικογένειες της ίδιας ταβέρνας διαμαρτυρήθηκαν εναντίον των ταραχοποιών - όχι επειδή ενδεχομένως συμπαθούν τον πολιτικό - αλλά επειδή αναστατώθηκαν από την «δραστηριότητα» των θερμόαιμων.
Μεγάλο ψέμα είναι ότι χρησιμοποιήθηκε σπρέι πιπεριού από οποιονδήποτε εναντίον των ταραχοποιών. Μόνο αντεγκλήσεις υπήρξαν και σπρωξίματα.
Οι «αγανακτισμένοι πολίτες» που επιτέθηκαν στον Δ. Σιούφα αποτελούνταν από τον «πρωταγωνιστή» που δήλωσε συνταξιούχος της πολεμικής αεροπορίας, την σύζυγο του που δήλωσε δικηγόρος και το άλλο ζευγάρι που δήλωσαν ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Ο Δ. Σιούφας δεν κάλεσε την αστυνομία, δεν κατέθεσε μήνυση.

Παραδόξως, αυτός που προκάλεσε το επεισόδιο, αρκετή ώρα μετά βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πάρου με την παρέα του, ο οποίος ήθελε να καταθέσει καταγγελία γιατί κατά το επεισόδιο τον εξύβρισαν!!! Η αστυνομία, εφόσον δεν είχε μήνυση εναντίον του, δεν μπορούσε να τον συλλάβει, όποτε μπήκε στον κόπο να ακούσει την ιστορία του...

Προεκλογικά

Η διεργασίες "εκλογομαγειρέματα" στα επιτελεία των υποψηφίων συνδυασμών για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές συνεχίζονται .Η μάχη για τους υποψήφιους κάθε συνδυασμού διεξάγεται με πάθος .Οι υποψήφιοι ο ένας μετά τον άλλο γνωστοποιούν και επίσημα πλέον τις υποψηφιότητες τους .Έτσι μετά τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μ. Μανωλά που γνωστοποίησε και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του Νίκου Μαράκη, εκφράζοντας

παράλληλα την αισιοδοξία του ότι ο κόσμος θα εμπιστευτεί τους έμπειρους και ικανούς, προκειμένου να οδηγήσουν τη Νάξο στο δύσκολο εγχείρημα του Καλλικράτη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ και ο πρόεδρος του τοπικού συμβούλιου Φιλωτιου Γιώργος Λεοντιος γνωστοποίησε ότι θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό «Συμπολιτεία Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» του υποψηφίου δημάρχου Θανάση Γρυλάκη.



Τη συμπάθειά του στο πρόσωπο του Μανώλη Μαργαρίτη εξέφρασε και πάλι ο Γιάννης Μαμουζέλος

Την αγανάκτησή του για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικές υποδομές της Νάξου, εξέφρασε σήμερα σε ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων ο Γιάννης Μαμουζέλος, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου και στο Δήμο ...Νάξου. Όπως είπε, η Νάξος είναι το μοναδικό νησί των Κυκλάδων που έχει μείνει τόσο πολύ πίσω στις λιμενικές υποδομές και κατηγόρησε το Λιμενικό Ταμείο ότι χρησιμοποιεί ως δικαιολογία τη γραφειοκρατία του δημοσίου, για να καλύψει την ανυπαρξία του. Ο κ. Μαμουζέλος δε θέλησε να αποκαλύψει με ποιον υποψήφιο θα συστρατευθεί, ωστόσο εξέφρασε και πάλι τη συμπάθειά του στο πρόσωπο του Μανώλη Μαργαρίτη.

Κόκκινος: δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο εναντίον μου

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης του μνημονίου, ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Μπρακουμάτσος σχεδόν ένα χρόνο μετά την απόβραδα 4/10/2009 ανακάλυψαν σκάνδαλο στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Υποστηρίζοντας ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους …επέβαλε πρόστιμο ύψους 266.000 ευρώ στον π. περιφερειάρχη Χαράλαμπο Κόκκινο για παράνομες συμβάσεις στο πρόγραμμα Equal. Απ' την πλευρά του, ο κ. Κόκκινος υποστήριξε ότι δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο εναντίον του, ενώ επέρριψε ευθύνες σε βάρος του κ. Μπρακουμάτσου κατηγορώντας τον ότι διέλυσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο Μεσόγειος 105,4fm μίλησε σήμερα ο Μανώλης Γλέζος καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με σύνθημα πρώτα ο πολίτης στην ψήφιση του Καλλικράτη ο πολίτης δεν είχε κανένα λόγο και άποψη

Τότε ο Καραμανλής θα μιλήσει..!

Γιατι δεν πρέπει να μιλήσει τώρα!

Πολύ συζήτηση γίνεται γιατί ο πρώην Πρωθυπουργός ‘δεν μιλάει’ για την ‘σκανδαλολογία’ που χρεώνονται, δικαίως ή αδίκως, πρώην Υπουργοί του.
Πρώτον: Οι ‘Καραμανλήδες’ μιλάνε όταν έχουν κάτι να πουν. Τι μπορεί να πει σήμερα ο Κώστας Καραμανλής, όταν οι Εξεταστικές Επιτροπές κινούνται με πολιτικούς όρους, με στόχο να αποδυναμώσουν πλήρως τη Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ ανενόχλητο το δικό του ‘έργο’ και τις δικές τους υποθέσεις, οι οποίες να είστε βέβαιοι, ότι γρήγορα θα δουν το φως της δημοσιότητας.
Δεύτερον: Τι να πει ο Καραμανλής, όταν ο...

Διευθυντής του Γραφείου Γιάννης Αγγέλου, σχεδόν προφυλακίστηκε, επειδή ένας πρώην Υφυπουργός του κατήγγειλε, για να μετριάσει τις δικές του ευθύνες –αν υπάρχουν- στο Βατοπέδι.
Πρωτοφανής μεταχείριση, πρωθυπουργικού στελέχους, όπου η δικαιοσύνη έδωσε το μήνυμα της απόλυτης υποταγής της στη μεντιακή –και όχι μόνο- εξουσία.
Τρίτον: Πόσο καιρό πιστεύετε ότι θα αντέξει το σημερινό ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου;
Το 2007 ο Καραμανλής ήταν απόλυτος άρχων της πολιτικής και ο Παπανδρέου ‘χαμένο χαρτί’.
Όπως λοιπόν άλλαξαν τα πράγματα μέσα σε μια μέρα στη Θεσσαλονίκη με τη Συνέντευξη Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού στην Έκθεση, έτσι νομοτελειακά θα αλλάξουν τα πράγματα και για τον κ. Παπανδρέου.
Και να είστε βέβαιοι, ότι και τότε θα στηθούν Εξεταστικές για το κατάντημα της ελληνικής οικονομίας.
Διότι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Τίποτε το ουσιαστικό δεν γίνεται.
Επικοινωνία και προπαγάνδα.
Σε αυτό ομολογουμένως το ΠΑΣΟΚ είναι άριστο.
Θυμίζει άλλες εποχές, που φαίνεται ότι ο κόσμος επιθύμησε με το ξεχαρβάλωμα της ελληνικής κοινωνίας από το 1980 μέχρι σήμερα.
Για τους λόγους αυτούς ο Καραμανλής δεν πρέπει να μιλήσει. Έχει όλο τον καιρό μπροστά του. Είναι ο νεώτερος στην ηλικία όλων των ενεργεία και επίδοξων πολιτικών αρχηγών.
Θέλετε μία πρόβλεψη;
Μην εκπλαγείτε σε πολύ λίγα χρόνια να έχουμε τον Κώστα Καραμανλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αντώνη Σαμαρά Πρωθυπουργό.
Με την ανοχή ή συμμετοχή της Ντόρας Μπακογιάννη, αν κάνει κόμμα και μπει στη Βουλή.
Το αίμα νερό δεν γίνεται.
Και μην ξεχνάτε.
Τον Απρίλιο 2010 η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου αρνήθηκε το δανεισμό, που χωρίς πρόβλημα της προσέφεραν οι διεθνείς αγορές με κανονικό επιτόκιο.
Χρήματα υπάρχουν, δεν τα έχουμε ανάγκη, είπε ο Υπουργός Οικονομικών!
Τι συνέβη λοιπόν και λίγο μετά προτιμήθηκε το Δ.Ν.Τ. με απαχθείς όρους και στο μεσοδιάστημα οργίασε η ‘σπέκουλα’ των αγορών με δυσθεώρητα spread;
Αυτό θα το μάθουμε από τα αποτελέσματα της έρευνας, που θα γίνει τη στιγμή που πρέπει.
Λίγο υπομονή. Τότε ο Καραμανλής θα μιλήσει.
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΣΚΑΛΟΣ

Τα γιουσουφάκια της "ενημέρωσης" και η κυβέρνηση της Πάρου!

Μας περνάνε για ηλίθιους;


Φανταστείτε να ήταν πρωθυπουργός ο "κουρασμένος" Καραμανλής και να βρισκόταν από τις αρχές Ιουλίου σε συνεχείς - παρατεταμένες διακοπές σε διάφορα νησιά!
Έχοντας γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την οικονομική κρίση που πλήττει την κοινωνία, την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Ένα τέτοιο φαντασιακό σενάριο δεν θα μπορούσε έστω και κατά ελάχιστο να ήταν αληθινό κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και ακόμη χειρότερα με Παπανδρέου πρωθυπουργό.
Σήμερα τα φιλοκυβερνητικά έντυπα, δηλαδή τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης, αναφέρονται με σοβαρότητα στην ...

κυβέρνηση της Πάρου, όπως την αποκαλούν, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του μαζί με τους βασικούς του συνεργάτες από το κυκλαδίτικο νησί.
Καταλαβαίνουν και αυτοί ότι το πράγμα παράγινε, δεν πάει άλλο και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τ' αδικαιολόγητα!
Ο πρωθυπουργός της ...παραλίας είναι εκτός τόπου και χρόνου, όπως ήταν πάντοτε.
Θαρρεί κανείς από όλους αυτούς του Μαξίμου, που κατευθύνουν τα γραφόμενα στις "φυλλάδες" τους, ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος και δεν καταλαβαίνει ότι ο ... παραλίας έχει εγκαταλείψει το καράβι και κάνει διακοπές με το κανό;
Το βράδυ, να είστε σίγουροι, ότι θα παρακολουθήσετε το μεγαλείο του συντονισμού των "Δελτίων Ειδήσεων", με show τις νέες πρωτοβουλίες της λαοπρόβλητης κυβέρνησης της ...Πάρου!
Χαλάλι μας!
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.

Επιτέλους δικαιωθήκαμε! Χρονολογίες διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων ζητάει η ΝΔ

Επιτέλους δικαιωθήκαμε!

Η Νέα Δημοκρατία, επισήμως ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, τις χρονολογίες διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων!

Εμείς από την 31η Ιουλίου και με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της απογραφής που πραγματοποίησε τοΥΠΕΣ, προτείναμε στη Νέα Δημοκρατία να ζητήσει τις ημερομηνίες πρόσληψης των Δημοσίων Υπαλλήλων, κλικ εδώ, και επανήλθαμε με ανοικτή επιστολή μας στις 5 Αυγούστου, κλικ εδώ!
Περιμέναμε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να έχει πιο άμεσα αντανακλαστικά
Στην είδηση τώρα:

Το θέμα των διορισμών στον κρατικό μηχανισμό επιχειρεί να ξεκαθαρίσει, μέσω αίτησης κατάθεσης εγγράφων προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, ο νέος γραμματέας προγράμματος της ΝΔ και βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Ο κ. Στυλιανίδης, ζητά από τους κ. Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου να του παραδώσουν κατάλογο με τις προσλήψεις, ανά έτος, των δημοσίων υπαλλήλων, μονίμων και αορίστου χρόνου.
Ο κ. Στυλιανίδης στην σχετική επιστολή του υπενθυμίζει ότι «το 82% εξ αυτών είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και το 7% με συμβάσεις αορίστου χρόνου.»
Θεωρείται ότι με αυτή την ερώτηση, η Ρηγίλλης, επιχειρεί να αποδείξει πως οι περισσότερες προσλήψεις δεν έγιναν επί ΝΔ, κατά την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, αλλά επί των ημερών προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Στάθης Σαραφόπουλος

25η Αιμοδοσία του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου καλεί τους κατοίκους αλλά και επισκέπτες του νησιού να αφιερώσουν λίγο χρόνο και να προσέλθουν για να δώσουν αίμα στην 25η Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου έως και το Σάββατο 14 Αυγούστου στο Φιλώτι.

Αναλυτικά η πρόσκληση έχει ως εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου
σας προσκαλεί στην 25η Αιμοδοσία
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

Αιμοληψίες:
Πέμπτη 12 Αυγούστου, ώρες 09:30 - 13:00
Παρασκευή 13 Αυγούστου, ώρες 09:00 - 13:00 & 17:30 - 20:30
Σαββάτο 14 Αυγούστου, ώρες 09:30 - 13:00

ΦΙΛΩΤΙ 4-8-2010

Διαμαρτυρία του πρώην βουλευτή Νίκου Λεβογιάννη για την αιφνιδιαστική απόφαση του Δ.Σ. της ΟΝΑΣ να κλείσει το ιστορικό περιοδικό «Ναξιακά»

Το περιοδικό «ΝΑΞΙΑΚΑ» της ΟΝΑΣ
μια ιστορική για τη Νάξο έκδοση
που έκλεισε αιφνιδιαστικά πριν λίγες μέρες

να αναλάβει ο Δήμος Νάξου την έκδοσή του

γράφει ο φιλόλογος-πρώην βουλευτής Νίκος Ι. Λεβογιάννης
Αιφνιδιαστικά, όπως μαθαίνουμε, το Δ.Σ. της ΟΝΑΣ αποφάσισε να κλείσει το ιστορικό περιοδικό «Ναξιακά». Η είδηση έγινε γνωστή από το κεντρικό σχόλιο της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού στο τελευταίο τεύχος (κυκλοφόρησε αρχές Αυγούστου 2010) με τίτλο «Αποχαιρετιστήριος αλλά, ελπίζουμε, όχι ύστατος λόγος». Το νέο Δ.Σ. της ΟΝΑΣ αποφάσισε να κλείσει το περιοδικό «Ναξιακά» χωρίς καν να το έχει συζητήσει με τα μέλη της συντακτικής επιτροπής, κορυφαίους Ναξιώτες επιστήμονες, τους οποίους απέφυγε και να ενημερώσει. Για την απόφαση αυτή δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα ανακοίνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το Δ.Σ. της ΟΝΑΣ εξέφρασε την πρόθεση να εκδώσει ένα ...

ηλεκτρονικό περιοδικό. Κάτι τέτοιο βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ιστορικό περιοδικό «Ναξιακά». Στο διαδίκτυο η ΟΝΑΣ μπορεί και πρέπει να αναπτύξει μια σοβαρή ιστοσελίδα, γιατί αυτό που έχει τώρα αναρτήσει δεν είναι ιστοσελίδα, ούτε blog.
Τα «Ναξιακά» ήταν το μακροβιότερο επιστημονικό και πολιτιστικό περιοδικό της Νάξου, με τεράστια συμβολή στην ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού, την προώθηση της έρευνας, σε ό,τι αφορά τη Νάξο, ενώ μέσα απ’ τις σελίδες του αναδείχτηκαν πολλοί νέοι Ναξιώτες ερευνητές, επιστήμονες, λογοτέχνες, καλλιτέχνες κ.λπ.
Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες το περιοδικό «Ναξιακά» δεν αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθότι είχε αρκετούς σταθερούς χορηγούς, οι οποίοι στήριζαν αποτελεσματικά αυτή την έκδοση και επιθυμούν να συνεχίσουν να τη στηρίζουν. Στηριζόταν από μια ισχυρή συντακτική επιτροπή, είχε άφθονη και ποικίλη ύλη και εκδιδόταν μέχρι τώρα ανελλιπώς στον προβλεπόμενο χρόνο, ενώ διανεμόταν κανονικά. Επομένως είναι αδικαιολόγητη η απόφαση της ΟΝΑΣ. Το περιοδικό με τη θεματολογία του (επιστημονική, λογοτεχνική και πολιτιστική), απευθυνόταν στους ναξιώτες επιστήμονες και πνευματικούς ανθρώπους, αλλά και σε όσους αγαπούσαν το νησί, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα μνημεία του. Είχε τακτικό και σταθερό αναγνωστικό κοινό. Ήταν το περιοδικό αυτό σε τελευταία ανάλυση η μοναδική ίσως σοβαρή δραστηριότητα της ΟΝΑΣ εδώ και πολλά χρόνια.
Ο Πρόεδρος της ΟΝΑΣ κύριος Μαϊτός έχει τεράστια προσωπική ευθύνη γι’ αυτή την απόφαση, που ήταν και δική του εισήγηση στο Δ.Σ. Περιμέναμε από τον νέο Πρόεδρο και τη νέα διοίκηση της ΟΝΑΣ να στηρίξουν τα «Ναξιακά» με κάθε τρόπο και όχι να σπεύσουν να τα...καταργήσουν. Στο πρόσφατο παρελθόν, οι προηγούμενες διοικήσεις αυτό ακριβώς έπραξαν και σε δυσχερείς μάλιστα στιγμές.
Είναι επίσης γνωστό ότι ο προηγούμενος Πρόεδρος της ΟΝΑΣ Αντ. Χωριανόπουλος είχε ενισχύσει την έκδοση των «Ναξιακών» ακόμη και με προσωπικές του θυσίες, προκειμένου αυτά να μην κλείσουν.
Τα «Ναξιακά» εκδόθηκαν από την ΟΝΑΣ τον Μάρτιο του 1985 ως τρίμηνη επιθεώρηση. Πρώτος διευθυντής του περιοδικού υπήρξε ο Ναξιώτης ερευνητής και συγγραφέας Νίκος Κεφαλληνιάδης (τχ. 1-25). Πρόεδρος της ΟΝΑΣ την εποχή της έκδοσης των «Ναξιακών» ήταν ο Δημήτρης Μανδηλαράς.
Την τελευταία συντακτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Κ. Βλησίδου-Δρόσου καθηγήτρια φιλόλογος, Ν.Δ. Δέτσης καθηγητής φιλόλογος, Μ.Ναυπλιώτης, Μ.Γ. Σέργης Παν/κος, Ι. Τουμπακάρης, Στ. Εμμ. Ψαράς καθηγητής-ιστορικός.
Το περιοδικό εκδίδεται ανελλιπώς από το 1985-1993 (Α΄ περίοδος τεύχη 1-38). Επανεκδόθηκε τον Ιούνιο 2001 μέχρι τον Μάιο 2010 (Β΄ περίοδος τεύχη 1[39] -36 [74]).
Στο απαχαιρετιστήριο σχόλιό της η Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον του Δ.Σ. της ΟΝΑΣ τονίζοντας ότι: «Έργο των αναγνωστών όμως είναι και αξιολόγηση της απόφασης της ΟΝΑΣ, του φορέα δηλαδή έκδοσης και διαχείρισης του περιοδικού, για αναστολή της κυκλοφορίας του σε έντυπη μορφή. Περί αυτού ουδέν έτερον»!!!
Μια τόσο σοβαρή απόφαση δεν έπρεπε να ληφθεί από το Δ.Σ. της ΟΝΑΣ, αλλά από τη Γενική Συνέλευση των μελών της, που είναι οι Ναξιώτικοι Σύλλογοι της Αθήνας.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση αυτή δεν είναι μια εσωτερική υπόθεση της ΟΝΑΣ, αφορά τους ίδιους τους Ναξιώτικους Συλλόγους, τους άλλους φορείς του νησιού, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πνευματικούς ανθρώπους της Νάξου. Οι τελευταίοι δεν πρέπει να σιωπήσουν και για το ζήτημα αυτό, που σε τελευταία ανάλυση είναι κομμάτι των δραστηριοτήτων τους.
Προσωπικά απευθύνομαι στον δήμαρχο Νάξου κ. Νίκο Μαράκη για να του προτείνω να αναλάβει ο δήμος Νάξου την έκδοση αυτού του περιοδικού, διαβεβαιώνοντάς τον παράλληλα ότι πολλοί Ναξιώτες επιστήμονες είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε ουσιαστικά και δυναμικά μια τέτοια πρωτοβουλία. Εκτιμώ ότι το ίδιο θα πράξουν και τα σημερινά μέλη της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού. «Ναξιακών»

«Προμηνύει τη γιγάντωση του “κοινωνικού καύσωνα”»

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για το ποσοστό ανεργίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αποκαλύπτουν την πραγματική διάσταση της “εφιαλτικής” αύξησης της ανεργίας στη χώρα μας.

Η αύξηση της ανεργίας για το μήνα Μάιο στο 12%, σε σχέση με το 8,5% τον ίδιο μήνα του 2009, δηλαδή, 181.784 περισσότεροι άνεργοι…

Αποδεικνύουν
ότι η κυβέρνηση, παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες της, είναι αδύναμη και ανήμπορη να αναχαιτίσει τη δυσμενή αυτή εξέλιξη.

Επιβεβαιώνουν
την ανάγκη επείγουσας υιοθέτησης των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, που απαντά στην απουσία μέτρων για την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης.

Η αύξηση
της ανεργίας κατά 42,3% μέσα σε ένα χρόνο σε συνδυασμό με την απουσία πολιτικής για την απασχόληση και την ανάπτυξη προμηνύει τη γιγάντωση του “κοινωνικού καύσωνα” τους επόμενους μήνες».

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010