slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Τουρισμός για όλους»: Ποια ΑΦΜ κάνουν αίτηση σήμερα

Ανοίγει, από σήμερα Δευτέρα 5/7 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για νέους δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού.

Συγκεκριμένα οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης από 05.07.2021 έως 09.07.2021 ως εξής:

Pitstop για καλό σκοπό: Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων του Συλλόγου «Ελπίδα» για τα παιδιά με καρκίνο η Κατερίνα Μονογυιού, ο Mauro Serra και ο Κώστας Μαστοράκης
Pitstop για καλό σκοπό: Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων του Συλλόγου «Ελπίδα» για τα παιδιά με καρκίνο η Κατερίνα Μονογυιού, ο Mauro Serra και ο Κώστας Μαστοράκης

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», όπου συναντήθηκε με την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco και

Στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα των Κυκλάδων ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από την Έπαρχο Μήλου κ. Έλλη Χωριανοπούλου, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα αναφορικά με τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα των Κυκλάδων.

Ειδικότερα, ο κ. Φόρτωμας έθιξε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες των Κυκλάδων και ο κ. Χαρουτουνιάν δεσμεύτηκε να βοηθήσει προς την επίλυσή τους και τόνισε ότι θα είναι αρωγός σε όσα ζητήματα υπάγονται στις αρμοδιότητες του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η "Καθαρή Ενέργεια" για τα νησιά ανοίγει λεωφόρους για Καθαρά Κέρδη στις εταιρείες

SYSPEIRWSH.jpg

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Ένα-ένα τα μικρά νησιά της Περιφέρειας εντάσσονται στην προώθηση της απελευθέρωσης της ενέργειας, όπως δείχνει και η νέα εξέλιξη με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, Δήμου Χάλκης και έξι επιχειρήσεων,  με τη Γαλλική Πρεσβεία σε ρόλο θεματοφύλακα. 

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020, η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Άνδρου

 

Ένα ακόμη μεγάλο περιβαλλοντικό έργο, η πράξη «Δράσεις Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων στο Δήμο Άνδρου», η υλοποίηση του οποίου δρομολογείται από το ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, εντάχθηκε με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΑ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος- Διαχείριση υγρών και στερεών  αποβλήτων (ΕΤΠΑ)», συνολικού κόστους πράξης προϋπολογισμού 11.879.694,33 €.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : Αποδοκιμασία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Για την εκδήλωση της λεγόμενης «Ομοσπονδίας Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Για την προσπάθεια της Τουρκία να αμφισβητήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης»

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με επιστολή που είχε απευθύνει προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι είχε έντονα διαμαρτυρηθεί για τη διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε  ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων Francois Alfonsi με τη λεγόμενη «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Μία εκδήλωση που στόχο είχε να αμφισβητηθεί για μία ακόμη φορά από τουρκικής πλευράς μία Διεθνής Συνθήκη, Συνθήκη της Λωζάννης.

Στην απάντησή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν ήταν σε καμία περίπτωση επίσημη συνάντηση του Κοινοβουλίου αλλά μία πρωτοβουλία του εν λόγω μέλους και δεν ήταν σε γνώση του καθώς δεν απαιτείται καμία προηγούμενη έγκριση από οποιοδήποτε από τα επίσημα διοικητικά όργανα του Κοινοβουλίου.

«Δυο χρόνια Νέας Δημοκρατίας»

«Δυο χρόνια Νέας Δημοκρατίας»


Στις 7 Ιουλίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τις εκλογές του 2019· δύο χρόνια από τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτά τα δύο χρόνια έχουν γίνει πολλά βήματα προς τα εμπρός, κάτω υπό δύσκολες ομολογουμένως συνθήκες. Στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε αντιμέτωπη με πολλά σύνθετα προβλήματα: α) στην εξωτερική πολιτική με την άκρως επιθετική πολιτική της Κυβέρνησης Ερντογάν, πότε με την καταπάτηση των κανόνων διεθνούς δικαίου (μετατροπή του παμμέγιστου ναού της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί), συχνές παραβιάσεις του εναέριου ελληνικού χώρου ή της υφαλοκρηπίδας για δήθεν έρευνες κ.ο.κ.· β) στην υγεία, με την πρωτοφανή υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που συντάραξε εκ θεμελίων τον κόσμο μας κι ανέτρεψε σε μεγάλο βαθμό την κοσμοθεωρία μας αλλά και τον τρόπο ζωής μας, τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε δημόσιο επίπεδο.

Εμβολιασμοί: Οι «πρωταθλητές» και οι «ουραγοί» - Θεωρίες συνωμοσίας και τοπικοί σκόπελοι «φρενάρουν» την «Ελευθερία»

Πού και γιατί κόλλησε ο εμβολιασμός - Επιχείρηση «στεγανοποίησης» τοπικών διαρροών και αρρυθμιών από το Μαξίμου
Focus στις προβληματικές περιοχές, αυτές δηλαδή όπου η εμβολιαστική κάλυψη υπολείπεται σημαντικά του πανελλαδικού μέσου όρου, επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες από το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να ανέβει αισθητά ο πανελλαδικός μέσος όρος, ήδη από τα τέλη Ιουλίου. Με όπλο το data processing, δηλαδή την

Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση παντός τύπου οχημάτων σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού

 Νάξος, 06-06-2018 Αρ. Πρωτ.:2132.15/902/2018 Αρ. Απόφ:03/2018 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΝΑΞΟΥ 

ΑΠΟΦΑΣΗ 

ΣΧΕΤ: α) Ν.Δ.444/1970 (Φ.Ε.Κ.39 Α'/16-02-1970) 

β)Ν.2690/1999 (Φ.Ε.Κ.57 Α'/23-03-1999) γ)Κ.Υ.Α.8315.2/002/07 (Φ.Ε.Κ.202 Β'/16-02-2007) δ) Ν.4150/2013 (Φ.Ε.Κ. 102 Α'/29-04-2013) ε) Άρθρο 295 του Γ.Κ.Λ. Νάξου (Φ.Ε.Κ. 393 Β'/24-04-1978) στ)Άρθρο 157 του Ν.Δ 187/1973 (Κώδικας Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου- ΦΕΚ 2616/1973) ζ) Η με αρ.Πρωτ.: 2132.15/78141/2017/01-11-2017 Διαταγή Υ.ΝΑ.Ν.Π/Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΛΑ Β' η) Η με αρ.Πρωτ.: 2132.15/26588/2018/12-04-2018 Διαταγή Υ.ΝΑ.Ν.Π/Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΛΑ Β' 

Ο Λιμενάρχης, ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Λ.Σ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξιος έχοντας υπόψη τις ανωτέρω σχετικές, στο πλαίσιο των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και δεδομένου του προβλήματος που αφορά στη κίνηση και κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στο οδικό δίκτυο έξωθεν του Λιμένα Νάξου και σε θέματα στάθμευσης οχημάτων, απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων σε οδούς εκδίδω τη παρούσα απόφαση με θέμα: «Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Λιμένα και στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Νάξου» μέχρι την ημερομηνία εκπόνησης Αναπτυξιακού Προγράμματος και...

της Μελέτης Διαχείρισης (Master Plan), 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ 

Δημοσκόπηση GPO: Απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη-Δείτε τη διαφορά

Σταθερά διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο». Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη – σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας – γενικά βρίσκεται σε καλύτερο σημείο σε σχέση με προηγούμενες κυβερνήσεις στο μέσο της θητείας τους.

Έναρξη λειτουργίας ΚΟΜΥ στη Νάξο Δωρεάν rapid test από την Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥΚινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ (Κ.Ομ.Υ.) θα παρέχει πλέον τη δυνατότητα στους κατοίκους και επισκέπτες της Νάξου να εξετασθούν δωρεάν για COVID-19. Η λειτουργία της Κ.Ομ.Υ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, σε συνεργασία του ΕΟΔΥ με το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Νάξου και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Υπέρμετρη αύξηση των αντικειμενικών αξιών στην Τήνο: Αναφορά του Νίκου Συρμαλένιου στη Βουλή

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου με θέμα την υπέρμετρη αύξηση των αντικειμενικών αξιών στην Τήνο, με την 57732 ΕΞ 2021 απόφαση του Υπουργού και Υφυπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 23758/7-06-2021). Συγκεκριμένα αυξήθηκαν οι τιμές ζώνης στις 44 από τις 67 ζώνες της Τήνου. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν μικροί οικισμοί της Τήνου με μηδαμινό αγοραστικό ενδιαφέρον, μηδαμινή οικοδομική δραστηριότητα, μη τουριστικοί οικισμοί να έχουν υπέρμετρες τιμές ζώνης, ακόμα και από αυτές των ανεπτυγμένων, τουριστικών οικισμών. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε τέτοιες περιπτώσεις θα

Δήλωση-απάντηση του τομεάρχη Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Α. Ξανθού, στον κ. Μητσοτάκη


Σε σημερινή του συνέντευξη στην «Καθημερινή» ο Πρωθυπουργός μίλησε για «υγειονομικό σαμποτάζ της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ»! Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι άθλιος, τοξικός και αισχρά αναληθής. Στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί την αποτυχία της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά στη διαχείριση της πανδημίας. Και όπως, συνήθως, επιχειρεί μετάθεση ευθυνών και αναζήτηση «ενόχων».

Αν κάποιος «σαμπόταρε» την ώριμη και υπεύθυνη στάση της κοινωνίας και την υπεράνθρωπη προσπάθεια των ανθρώπων του ΕΣΥ, είναι ο κ.

Η Κατερίνα Μονογυιού καλεσμένη στην εκπομπή φλΕΡΤ στην ΕΡΤ μιλά για τη «δική της» Μύκονο


Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «φλΕΡΤ» στην ΕΡΤ, όπου μίλησε για το νησί της Μυκόνου και τις ομορφιές του. Η κ. Μονογυιού τόνισε το πόσο φιλόξενοι και πιστοί άνθρωποι είναι οι Μυκονιάτες ενώ μίλησε και για τις παιδικές αναμνήσεις της από το νησί. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής: «Φυσικά και είναι φιλόξενοι άνθρωποι οι Μυκονιάτες και για αυτό πήγε μπροστά αυτό το νησί. Οι Μυκονιάτες ήταν πάντα με ανοιχτή αγκαλιά».

Περιοδεία Ανδρέα Ξανθού και Νίκου Συρμαλένιου σε Πάρο και Νάξο

Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από το βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο και τον πρώην βουλευτή Νίκο Μανιό περιόδευσαν την Τετάρτη 30/6 και την Πέμπτη 1/7 στη Νάξο και στην Πάρο.

Κύριος σκοπός της περιοδείας υπήρξε η επίσκεψη στις δημόσιες δομές των δύο νησιών, όπου η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το αντίστοιχο υγειονομικό προσωπικό.

Στις συναντήσεις αυτές υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι τα συμπεράσματα της πανδημίας είναι και παραμένουν η ανάγκη ολόπλευρης ενίσχυσης του ΕΣΥ και στα νησιά, κάτι που η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν κατάλαβε αλλά συνεχίζει να αντιστρατεύεται.

Παράλληλα από τον Ανδρέα Ξανθό παρουσιάστηκε δέσμη προτάσεων – κινήτρων για την προσέλκυση ιατρών στις νησιωτικές περιοχές, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη συνέχισης των εμβολιασμών ως μέτρου θωράκισης του πληθυσμού.

Έπαρχος Νάξου Ιωάννης Μιχ. Μαργαρίτης Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ

 Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, 9:00 έως 13:00, θα γίνει διανομή προϊόντων Τ.Ε.Β.Α., της Βασικής Υλικής Συνδρομής, στο κτίριο που στεγαζόταν παλαιότερα οι υπηρεσίες του Τμήματος Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών (πρώην ΠΙΚΠΑ) επί της οδού Παπαβασιλείου.

  Οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί  και τηλεφωνικά.

  Απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΝΔ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΑ


Ο Γιάννης Βρούτσης στη νήσο Κέα


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 θα επισκεφθεί τη νήσο Κέα, όπου θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τη Δήμαρχο του νησιού κα. Ειρήνη Βελισσαροπούλου, τον Έπαρχο κ. Ιωάννη Ευαγγέλου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Tο καινούργιο βιβλίο του κ. Γ. Ανωμερίτη που μόλις κυκλοφόρησε.


Η Χάλκη, το πρώτο "GReco Island", διεθνές πρότυπο «πράσινης» οικονομίας Γιώργος Χατζημάρκος: «Τα νησιά μας ξέρουν από εξωστρέφεια, ήταν πάντα κύριο στοιχείο του DNA τους. Έτσι, γίνονται ξανά φάροι καινοτομίας και προόδου»

Στην εποχή της αειφορίας μπαίνει το νησί της Χάλκης, που γίνεται το πρώτο  GReco-island, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου προγράμματος  και μετατρέπεται σε διεθνές πρότυπο «πράσινης» οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και καινοτομίας,  μέσα από τη συνεργασία ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων. 

Επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Ανδρέα Ξανθού στη Νάξο

Το νησί της Νάξου επισκέφθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου ο Ανδρέας Ξανθός, πρώην Υπουργός Υγείας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ. Το σύντροφο Ανδρέα Ξανθό συνόδευαν στην επίσκεψη του ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος από τη Μήλο, οι Ναξιώτες Νίκος Μανιός, Μιχάλης Φραγκίσκος και Νίκος Μπαμπούνης καθώς και ο Αντώνης Γάκης από τη Σαντορίνη, όλοι τους μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο–ΚΥ Νάξου ενώ .........