slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Βρούτσης: Σε πλήρη λειτουργία από σήμερα στην ΕΡΓΑΝΗ το πρόγραμμα 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας για την στήριξη των ανέργων και την ενίσχυση της αγοράς εργασίαςΞεκίνησε σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτικής απασχόλησης που έχει υλοποιήσει ποτέ η Πολιτεία για την στήριξη των ανέργων και των μακροχρόνια ανέργων.

Οι επιχειρήσεις μπορούν από σήμερα να συμπληρώνουν τα σχετικά έντυπα αναγγελίας πρόσληψης και υπεύθυνης δήλωσης που έχουν ανέβει στον ιστότοπο της ΕΡΓΑΝΗ και να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό απολαμβάνοντας τα ειδικά οφέλη του νέου προγράμματος με κυριότερο την επιδότηση όλων των ασφαλιστικών εισφορών σε κάθε νέα πρόσληψη για 6 μήνες, συμπεριλαμβανομένων και των αναλογουσών εισφορών για τα δώρα και το επίδομα άδειας. 

Γ. Βρούτσης: Υλοποιούμε άμεσα την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το μεγάλο πρόγραμμα των 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας


Υπεγράφη σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και του Υπουργείου Οικονομικών για το μεγάλο ανοικτό πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας η οποία υλοποιεί τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Το νέο πρόγραμμα συνιστά μία εμπροσθοβαρή και δυναμική δράση που στηρίζει έμπρακτα την αγορά εργασίας μέσα από την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, επιδοτεί για 6 μήνες όλο το μη μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι κινητροδοτώντας νέες προσλήψεις ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζει, με ειδική ρήτρα, την διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.
 Το νέο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 345 εκατ. ευρώ διαθέτει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια άνεργους καθώς η κάθε θέση εργασίας θα επιδοτείται επιπλέον με 200 ευρώ επί του καθαρού μισθού, πέραν της κάλυψης του μη μισθολογικού κόστους ενώ θα καλύπτει και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας. Τέλος, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από 1.10.2020 και θα «τρέχει» μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. 

Υπεγράφη η σύμβαση για την επισκευή του Γυμνασίου - Λυκείου Σερίφου
Σύμβαση με τον ανάδοχο "Αργύριο Δ. Σταματέλο - Πολιτικό Μηχανικό ΕΔΕ" για την επισκευή του Γυμνασίου και Λυκείου Σερίφου υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης.
Η επισκευή του σχολικού συγκροτήματος θα πραγματοποιηθεί εντός τριών ημερολογιακών μηνών και οι εργασίες αποσκοπούν στην εξασφάλιση της στατικής επάρκειας της σχολικής μονάδας.

Δύο αναφορές κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος ΣυρμαλένιοςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο αναφορές κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

Δύο αναφορές κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.
Η πρώτη έχει θέμα: «Παρουσία λιμενικής αρχής στην Ανάφη»
Σε αυτήν κατατέθηκε η επιστολή μελών της Δημοτικής Παράταξης «Ανάφη, ένα βήμα μπροστά», στην οποία αναφέρεται η ανάγκη παρουσίας λιμενικής αρχής στο νησί της Ανάφης. Στην επιστολή επισημαίνονται τα πολλά προβλήματα σε θέματα ορθής διαχείρισης του λιμένα, κυρίως τις ώρες που προσεγγίζει το πλοίο. Αναφέρονται ως παράδειγμα τα πρωτοφανή επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 27.09.20 στον λιμένα, καθώς το πλοίο της επιδοτούμενης γραμμής Superferry ΙΙ, που αναπληρώνει τα δρομολόγια της εταιρείας ΑΝΕΚ Lines, αρνήθηκε την επιβίβαση όλων των οχημάτων στους οδηγούς ενώ οι ίδιοι είχαν τα απαραίτητα εισιτήρια για να ταξιδέψουν.
Η δεύτερη αναφορά έχει θέμα: «Ανάγκη άμεσης στελέχωσης Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου»
Σε αυτή κατατέθηκε η επιστολή της Δημάρχου Σίφνου Μαρίας Ναδάλη, στην οποία γίνεται λόγος για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου λόγω υποστελέχωσης. Ειδικότερα, γίνεται αναφορά στο πρόβλημα της έλλειψης ή ανανέωσης συμβάσεων γιατρών, νοσηλευτών, τεχνικού ακτινολόγου, προσωπικού καθαριότητας, οδηγού ασθενοφόρου, ελλείψεις και προβλήματα τα οποία ο Δήμος έχει επισημάνει εδώ και μήνες με σειρά επιστολών προς την ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας.
Δείτε συνημμένες τις αναφορές και τις επιστολές.

Μερα25: Ερώτηση στη βουλή για το πολυδύναμο ιατρείο στη ΣίφνοΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου»

Με πρόσφατη επιστολή της η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη εκφράζει έκκληση για άμεση στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου. Όπως σημειώνει η Δήμαρχος στην επιστολή της: 
«Με χαρά διαπιστώνουμε ότι δρομολογούνται ενέργειες για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών σε άλλα νησιά. Λυπούμαστε, όμως, που η Σίφνος, παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις μας, δεν τυγχάνει του ανάλογου ενδιαφέροντος. 
Με κατανόηση και συμπάθεια, σεβαστήκαμε και σεβόμαστε τις αντικειμενικές δυσκολίες μιας ιδιαίτερα απαιτητικής περιόδου, προσμένοντας υπομονετικά να "…έρθει και η σειρά μας". Όμως: