slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για την χρηματοδότηση του Δήμου Σερίφου

Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για την χρηματοδότηση του Δήμου Σερίφου 
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος 
Φόρτωμας, για την απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου Σερίφου μέχρι του συνολικού 
ποσού των 158.939,25 €, για την ανάθεση εκπόνησης μελετών με τίτλο: "Μελέτες για την 
αντικατάσταση και επέκταση εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων ύδρευσης Δήμου Σερίφου",
η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με 
τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Η δαπάνη εντάσσεται στο πλαίσιο 
του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των 
νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022.
Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. 
Φόρτωμας δήλωσε:

Νίκος Συρμαλένιος: «Περιφερειακή Πολιτική με Αποκέντρωση και αυτοτελή Τοπική Αυτοδιοίκηση»



 


Ομιλία στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής κατά τη συζήτηση με θέμα: «Προτάσεις για ένα νέο στρατηγικό σχέδιο
περιφερειακής ανάπτυξης»
Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω στα θέματα της περιφερειακής ανάπτυξης και της αποκέντρωσης, τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος προήδρευσε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με θέμα: «Προτάσεις για ένα νέο στρατηγικό σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης». Και πρόσθεσε ότι αυτή η καθυστέρηση οφείλεται σε δύο λόγους:

Νέα σελίδα στην Αυτοδιοίκηση η κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και του Δ.Σ.της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στη Ρόδο Γιώργος Χατζημάρκος: «Είμαι πολύ περήφανος που η νέα αρχή γίνεται από την ακριτική Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου


Ως την έναρξη μιας νέας εποχής για την Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, Περιφέρειες και Δήμους, 

χαιρετίστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων η κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης 

Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών 

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού οι απονομές του 8ου Πρωταθλήματος Τάβλι “Heaven’s Café”

Και τα ζάρια κυλάνε……..


Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού παρουσία πολλών φίλων του αθλήματος αλλά και θεατών πραγματοποιήθηκε η τελετή των απονομών στους νικητές του 8ου Πρωταθλήματος Τάβλι “Heaven’sCafé” της περιόδου 2021-2022 που κλείνει φέτος την πρώτη δεκαετία της ύπαρξής του.

Το εν λόγω πρωτάθλημα (8ο) είχε ακυρωθεί λόγω καραντίνας στερώντας τότε τους Fan του αθλήματος από την αγαπημένη τους ετήσια χειμερινή συνήθεια.

Στην ομιλία του στην αρχή της έναρξης της βραδιάς ο οικοδεσπότης του τουρνουά Απόστολος Καρεγλάς μεταφέροντας τις σκέψεις της οργανωτικής επιτροπής επεσήμανε ότι κανείς δεν πίστευε πριν από 10 χρόνια ότι η διοργάνωση θα έχει τόση διάρκεια και συνέχεια εμφανίζοντας ανοδική πορεία σε συμμετοχές αλλά και σε ποιοτική εξέλιξη των παικτών μέσα από την.......

Το «Καλημέρα Ελλάδα» στον πιο σύγχρονο στάβλο της Νάξου!



 
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, «ξενάγησε» την εμβληματική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1 στον μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο στάβλο της Νάξου!

Με περισσότερες από 100 φωτογραφίες του πλούσιου βυθού του Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Υποβρύχιας Φωτογραφίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Με περισσότερες από 100 φωτογραφίες του πλούσιου βυθού του Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Υποβρύχιας Φωτογραφίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Κόκκινος: Δικαίωση για μένα που θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο Ν. Αιγαίου η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

 Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου αλλά και στο συνέδριο της Ένωση Περιφερειών Ελλάδος αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος που είναι και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ .


Δήλωσε δικαιωμένος γιατί η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα γίνει δια ζώσης στη Σύρο αλλά και γιατί θα γίνει συζήτηση για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ

Η Ελλάδα αλλάζει με έργα όχι με λάσπη .Η απάντηση Πιερρακάκη στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Τεχνοφοβία, συνωμοσιολογία, εμμονή. Αυτό είναι, συνοπτικά, το σχόλιο μας για το σημερινό δημοσίευμα της Εφ.Συν.

 Το μεγάλο ψηφιακό κεκτημένο που έχει συντελεστεί στη χώρα, οι 1.500 υπηρεσίες του Gov.gr και το 1 δις ψηφιακές συναλλαγές φέτος δεν ακυρώνονται με έωλους τρόπους.

 Όλες οι εφαρμογές σχεδιάζονται με βάση το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, με έμφαση στην ιδιωτικότητα και χωρίς καμία περιττή ή εμπορική χρήση δεδομένων και πάντα με τη συναίνεση του πολίτη.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κυκλάδων για την απώλεια της Βαλεντίνας Γαβριελάτου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Για την Βαλεντίνα Γαβριελάτου

Με βαθιά θλίψη και πόνο ψυχής τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οι συντονιστές των ΟΜ και τα μέλη του κόμματος στις Κυκλάδες αποχαιρετούμε τη συντονίστριά μας, την συντρόφισσα Βαλεντίνα Γαβριελάτου, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022.

Από νεαρή ηλικία στην Αριστερά, αρχικά στην ΚΝΕ και μετά στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ, από την Αθήνα και αργότερα, με τον αγαπημένο της Βαγγέλη, από την Τήνο, η Βαλεντίνα πάντα έδινε μάχες. Άλλες φορές νικηφόρες, άλλες όχι. Πάντα έβρισκε τη δύναμη να συνεχίσει, να κινητοποιήσει, να εμπνεύσει, να συμπαρασταθεί, να αρχίσει από την αρχή.

Σε νέες μειώσεις έως -18,1% προχώρησαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Δείτε αναλυτικά ακολουθεί ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης: