slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

GAY PRIDE οι υπερβολές οδηγούν στην γελοιοποίηση!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

 

Όλοι φαντάζομαι είδατε στην τηλεόραση αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στιγμιότυπα από τα GAY PRIDE της Αθήνας.

Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά θετικά και αρνητικά αλλά ... προσωπικά μου έκανε εντύπωση η παλαιότερη δήλωση κάποιου νέου ανθρώπου στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ ο οποίος δηλώνει GAY αλλά όπως και πολλοί άλλοι ομοϊδεάτες του δεν αποδέχεται αυτά τα ... αίσχη!                                    

Θεωρώ ότι όλοι συμφωνούμε πως είναι δικαίωμα του καθενός να ορίζει το τρόπο ζωής του και ειδικά τις προτιμήσεις του στην κρεβατοκάμαρα του αλλά υπάρχουν κανόνες άγραφοι και γραμμένοι οι οποίοι λένε ότι πρέπει ο κάθε άνθρωπος να σέβεται πρώτα τον εαυτό του και μετά τους γύρω του στα πλαίσια των νόμων, της ηθικής αλλά και της αισθητικής!        

Η απόπειρα κατάργησης της εθνικής μας εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940

 Άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Άρδην
Οι απαρχές της υπονόμευσης της εθνικής μας εορτής
Την τελευταία περίπου δεκαετία έχει ανακινηθεί από διάφορους κύκλους διανοουμένων το ζήτημα του εάν ορθώς εορτάζουμε την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ή όχι. Μόνιμη σχεδόν επωδός είναι το: «είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης, εάν όχι του κόσμου, που γιορτάζει

«Σύντροφοι έχετε ξεφτιλίσει τα πάντα. Και εσύ Τασία αλλά και συ κυρ Θοδωρή»«Τίποτα δεν σας σώζει, έχετε ξεφτιλίσει τα πάντα και εσύ Τασία αλλά και συ κυρ Θοδωρή», αναφέρει η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, σχολιάζοντας το κύμα τροπολογιών που έφεραν στη Βουλή υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αλλά και τα προεκλογικά ρουσφέτια.

Εφημερίδα Αυγή: Χρέη και μετοχές


Του Ειδικού Εκκαθαριστή

Στις 12/4/2019 η Εφημερίδα Αυγή, κατόπιν τροποποίησης του άρθρου 5 του καταστατικού της, αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1.251.000 ευρώ. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την έκδοση 417.000 νέων μετοχών με τιμή διάθεσης 6 ευρώ εκάστη [3 ευρώ ονομαστική αξία και τρία ευρώ διαφορά υπέρ το άρτιο]. Οι παλαιοί μέτοχοι έχουν δικαίωμα προτίμησης σε ολόκληρο το κεφάλαιο και σε περίπτωση που δεν καλυφθεί εξ ολοκλήρου η αύξηση, το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να διαθέσει το υπόλοιπο κατά την κρίση του σε νέους μετόχους.

Καταδίκαζαν τον παλαιοκομματισμό και τον εφαρμόζουν στη νιοστήΣυνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο Έθνος της Κυριακής και στη Φώφη Γιωτάκη


Στις αιτίες που οδήγησαν στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής, ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. «Ο λαός αντέδρασε στην υποκρισία και την καταδίκασε στην κάλπη», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για εργαλειοποίηση κοινωνικών παροχών ως προεκλογική δωροδοκία λίγο πριν τις ευρωεκλογές,

Παράλληλα, για το πάρτι τροπολογιών στη Βουλή την τελευταία εβδομάδα, υπογράμμισε ότι «καταδίκαζαν τις παλαιοκομματικές πρακτικές μόνο για να τις εφαρμόσουν εις την νιοστή.»

Πρόσθεσε για την οικονομία ότι, «Το όποιο πλεόνασμα δημιουργείται από την.........

Νέος πρόεδρος στον Πανναξιακό μέχρι να γίνουν οι εκλογές ο Κάρλοβιτς Ευάγγελος


Χθες το πρωί κατέφθασε στα γραφεία της ομάδας μας ένα έγγραφο από την ΕΠΣ Κυκλάδων σύμφωνα με το οποίο υπήρχε μια καταγγελία εις βάρος του Προέδρου της ομάδας μας κ. Αγγελή Μιχαήλ σύμφωνα με το οποίο μας ζητήθηκε κατόπιν αυτής η αποπομπή του κ. Αγγελή από το συμβούλιο της ομάδας μας. .
Η ομάδα μας εναρμονιζόμενη πάντα με τους κανονισμούς σε έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες αποδέχθηκε την παραίτηση του Προέδρου μας και νέος Πρόεδρος που θα οδηγήσει το σωματείο σε εκλογές ανέλαβε ο κ. Κάρλοβιτς Ευάγγελος.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον φίλαθλο κόσμο ότι σήμερα ως έχοντας έννομο συμφέρον ζητήσαμε με το Αρ. Πρωτ. 757 έγγραφο μας από την Ένωση να μας αποστείλει σαν άμεσα προσβαλλόμενοι το έγγραφο της καταγγελίας και το όνομα του καταγγέλλοντος ζητώντας διαφάνεια γύρω από το θέμα που προέκυψε. Κατά το ......

Συμβολική η έναρξη του προεκλογικού αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα ΔωδεκάνησαΘερμή υποδοχή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και  τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη

Με μια περιοδεία  υψηλού συμβολισμού, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτεται τα Δωδεκάνησα λίγες μόνο ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Σήμερα το πρωί, με πρώτο σταθμό τη Ρόδο, ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη και συνεργάτες του, επισκέφτηκε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου έγινε δεκτός  από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και  τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη. Ακολούθησε σύντομη συνεργασία,  στην οποία έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του......

Ο πολιτευτής Κυκλάδων Γιώργος Βακόνδιος σε Σέριφο, Σίφνο και Φολέγανδρο


Ο πολιτευτής της Ν.Δ. Γιώργος Βακόνδιος συνεχίζοντας την περιοδεία του στις Δυτικές και Νότιες Κυκλάδες μετά την Σέριφο και την Σίφνο επισκέφθηκε την Φολέγανδρο.
Όπου  συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού κ. Λευτέρη Βενιό και την νυν αντιδήμαρχο και ήδη εκλεγμένη δήμαρχο κα Ευθαλία Παπαδοπούλου καθώς και με εκπροσώπους των επιχειρηματιών του τουρισμού.

Συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και το ακτοπλοϊκό.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου στην Τήνο το 24ο Συνέδριο της ΕΚΥΤ (πρόγραμμα)

Στην Τήνο θα διεξαχθεί το 24ο Συνέδριο της ΕΚΥΤ (Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου), το Σάββατο 22 Ιουνίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι.
«Τήνος: Το νησί της Ελπίδος, της Τέχνης και του Πολιτισμού» είναι ο τίτλος του Συνεδρίου όπου μαζί με την ΕΚΥΤ συνδιοργανώνουν ο δήμος και το επαρχείο Τήνου.
Στο Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την ιστορία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την κουζίνα, την καλλιτεχνική παράδοση της Τήνου κ.ά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα

Γίνεται της... Τασίας στους διορισμούς


Xρήστος ΜπόκαςΝεφέλη Λυγερού
Οργιο διορισμών με «δικούς τους» - Φόρτωσαν το Δημόσιο με 30.000 Συριζαίους συμβασιούχους, 10.000 στα ΝΠΙΔ, με κόστος για την τσέπη μας €1.2 δισ. επιπλέον - Προσέλαβαν στη Βουλή συνεργάτες της Δούρου, της Κουντουρά, του Χαρίτση και του Ηλιόπουλου - Με υπογραφή Τσίπρα τέσσερις μετατάξεις στο πρωθυπουργικό γραφείο του επόμενου - Τι απαντά το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Πρώτο ΘΕΜΑ: Οι μισές αλήθειες της Ξενογιαννακοπούλου δεν αλλάζουν την αληθινή εικόνα

Χαιρετισμός Ν. Μανιού στη Γ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου ΝάξουΑθήνα, 9 Ιουνίου 2019

Χαιρετισμός του Βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Μανιού
στη Γ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Μανιός, απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στη Τακτική Εκλογική Γενική Συνέλευση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στη Χώρα της Νάξου.