slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μητσοτάκης: Εμβολιασμοί για όλους στα μικρά και ακριτικά νησιά

Το Νοσοκομείο Ικαρίας, όπου διενεργούνται εμβολιασμοί, ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί. Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ικαρίας στον Άγιο Κήρυκο.

«Είμαστε από τις καλύτερες χώρες και γι’ αυτό παίρνουμε πάντα μέτρα για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις, γιατί δεν θέλουμε να τρέχουμε πίσω από την πανδημία. Κι αν μερικές φορές σε κάποιους τα μέτρα μπορεί να φαντάζουν λίγο δυσάρεστα, τους διαβεβαιώνω ότι το κάνουμε ακριβώς για να μην πρέπει να πάρουμε ακόμα πιο σκληρά μέτρα αργότερα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός στη συνάντησή του με το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: "Ο κ. Μητσοτάκης μετά τις διακοπές του στην Ικαρία, να μας πει τι ισχύει με το απίστευτο μπάχαλο στο take away"

Το σημερινό αδιανόητο αλαλούμ με την εστίαση και το take away, το οποίο η κυβέρνηση απαγόρευσε και, εν τέλει, επέτρεψε δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες, είναι ενδεικτικό της αντιμετώπισης που έχει σε όλη τη διαχείριση της πανδημίας.

Εργαζόμενοι και επιχειρηματίες της εστίασης, πνιγμένοι στην απόγνωσή τους, δεν έχουν απέναντί τους κυβέρνηση, αλλά περιφερόμενο θίασο.

Ίσως την απάντηση για το τι ισχύει τελικά για την εστίαση και το take away να μπορεί να την δώσει ο κ. Μητσοτάκης όταν επιστρέψει από τις διακοπές του στην Ικαρία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Οι προκλήσεις της  περιόδου 2021, στη συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη


                   Γιώργος Χατζημάρκος: «Με σκληρή δουλειά και συνεργασία, θα επαναλάβουμε τον άθλο του 2020»

----------------------------------------------------------------------


Συνάντηση εργασίας  με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, είχε το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπουργείο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. 


Κατά την διάρκεια της συνάντησης, στην οποίαν συμμετείχαν συνεργάτες του Υπουργού και του Περιφερειάρχη, εξετάσθηκαν οι παράμετροι που θα συμβάλουν στο ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού για τη σαιζόν του 2021. 

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η εμπειρία στη διαχείριση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που άφησε το 2020, θα συμβάλει καθοριστικά στον σχεδιασμό της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, με ασφάλεια και πάντα σε συνάρτηση με την διαμόρφωση των επιδημιολογικών δεδομένων από τις χώρες  από όπου η Ελλάδα αντλεί τουρισμό. 

Το παράδειγμα του Νοτίου Αιγαίου και οι επιδόσεις που έφερε το καλοκαίρι του 2020, αποτελούν καλή πρακτική όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας COVID-19.


Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου, οπότε η χώρα άνοιξε τουριστικά,  έως και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου 2020, το Νότιο Αιγαίο υποδέχθηκε άνω των 1,5 εκατ. επισκεπτών από τα 5 διεθνή αεροδρόμια των νησιών της. 

Εξ αυτών, οι 600.000 ήταν οι επισκέπτες στο νησί της Ρόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πραγματικός αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος και ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, μόνο για τη Ρόδο,  καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Aegean, το 50% σε ετήσιο μέσο όρο των επιβατών των πτήσεων εσωτερικού προς Ρόδο, ήταν αλλοδαποί τουρίστες. Το ποσοστό αυτό, για τους ενεργούς μήνες της τουριστικής περιόδου, όπως ενδεικτικά αναφέρεται ο Οκτώβριος, άγγιξε ακόμη και το 70%!


Δεδομένης της ισχυρής δυναμικής που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι θετικές, μακροπρόθεσμες προοπτικές του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από κοινού,  μέσα από τις οποίες θα επιτευχθεί ο στρατηγικός μετασχηματισμός του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο. Ο σχεδιασμός ορισμένων  από αυτές βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. 

Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις για τις νέες θεσμικές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από το Υπουργείο.


Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, μετά τη συνάντηση, ανέφερε:


«Με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τους συνεργάτες μας, είχαμε  μια συνάντηση εργασίας με αντικείμενο όλες τις προκλήσεις της περιόδου. Το ασφαλές άνοιγμα της τουριστικής περιόδου που έχουμε μπροστά μας είναι ο πρώτος στόχος και η καλή συνεργασία και η επίμονη προετοιμασία, είναι προϋποθέσεις για την επανάληψη του άθλου του 2020. Έχουμε την πολύτιμη εμπειρία διαχείρισης της επιδημιολογικής κρίσης, που μας οπλίζει με αισιοδοξία και δύναμη ότι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε.

Προχωράμε στον σχεδιασμό και του 2021 δουλεύοντας όχι μόνο σε κυβερνητικό αλλά και στο επίπεδο της κοινωνίας, στην οποία ανήκουν και τα εύσημα για τα αποτελέσματα του 2020. 

Κοιτάμε μόνο μπροστά, δουλεύουμε με συνέπεια και επαγγελματισμό και σχεδιάζουμε το άνοιγμα του 2021 με τον ασφαλέστερο τρόπο και το συντομότερο δυνατόν. Το Νότιο Αιγαίο θα είναι πρωταγωνιστής και στη νέα εποχή του τουρισμού».Το Γραφείο Τύπου


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Κυβέρνηση επιτελικής αυθαιρεσίας


 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Κυβέρνηση επιτελικής αυθαιρεσίας

 6/2/2021

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τις πραγματικές εστίες διασποράς. Ισχυρίζεται πως δεν κολλάει στα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι άνθρωποι κάθε μέρα, δεν κολλάει στα σχολεία που άνοιξαν πάλι με αυξημένο αριθμό μαθητών, δεν κολλάει στα εργοστάσια που λειτουργούν χωρίς ελέγχους και τεστ. Κολλάει όμως εάν κάποιος θελήσει να περπατήσει μετά τις 6 το Σαββατοκύριακο.

Σε λίγες μέρες, όταν θα έχει γίνει πάλι η ζημιά, ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα, αφού αυτά θα έχουν αποτύχει. Η αποτυχία του έχει κουράσει τους πολίτες.

Πώς ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε σε παραίτηση - Όλο το παρασκήνιο

Οι πιέσεις του υπουργείου Πολιτισμού και η συνέντευξη του Νίκου Σ. για την κακοποίησή του από τον Δ. Λιγνάδη το 2005
Από τη στιγμή που ξέσπασε η θύελλα του #metοο με συγκεκριμένα ονόματα και καταγγελίες, πολλοί έσπευσαν να εμπλέξουν με διάφορους τρόπους τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού: κάποιοι υποστήριζαν, ωστόσο, ότι πρόκειται για φήμες και άλλοι επέμεναν πως είναι γνωστές συγκεκριμένες περιπτώσεις που αφορούν σε πολλά διάσημα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και αυτό του Δημήτρη Λιγνάδη.
Οι καταγγελίες ανθρώπων του θεάτρου