slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Πολιτισμός πάει ΠΕΠ 2014-20?

 
  Δύο ανοιχτές προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020, έργων που αφορούν σε δράσεις για την προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, απευθύνει ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Οι προσκλήσεις απευθύνονται στο Υπουργείο Πολιτισμού, ως δυνητικό δικαιούχο, για την υποβολή προτάσεων έργων που αφορούν:

Fwd: Η Ομιλία του Αντώνη Συρίγου στην Ολομέλεια στις 24/02/2016, στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου για τη Δημόσια Διοίκηση

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ».
ΟΜΙΛΙΑ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ)                                                                                                   24/02/2016

Κυρία Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζω με δύο γενικές αναφορές που χαρακτηρίζουν έστω συμβολικά το πλαίσιο κράτος – διοίκηση -  πολίτες. Όταν λέω «διοίκηση» εννοώ και τους υπαλλήλους μέσα. Στην πρώτη τοπικού χαρακτήρος, κεντρικό ρόλο θα κατείχε μια επίσκεψη συμβολική στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων για το μεταναστευτικό

Είναι αλήθεια πως η χώρα έχει ανάγκη από πραγματική συνεννόηση περισσότερο από ποτέ καθώς είναι από τις δυσκολότερες καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια.Συσσωρεύεται πλήθος προβλημάτων που δύσκολα θα επιλυθούν κ μέτωπα που αδυνατεί να κλείσει μία

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ: Κυριακή 28 Φλεβάρη, στις 12:30 στο Κιλελέρ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι μικρομεσαίοι αγρότες, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, που για 40 μερόνυχτα, είμαστε στα μπλόκα, παλεύοντας ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα και σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ, συνεχίζουμε τον αγώνα, αφού ο πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής που μας έβγαλε στα μπλόκα και στους δρόμους παραμένει ο ίδιος. Είναι αγώνας για την επιβίωσή μας.

Το πλαίσιο διεκδικήσεων που προβάλλουμε εκφράζει τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών στη χώρα μας. Είναι

Ενημερωτική συγκέντρωση του Προέδρου Τ.Κ. Κορωνίδας στην Αθήνα την Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2016

Λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη εγκατάλειψη και τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της δημοτικής αρχής μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά το τοπικό διαμέρισμα Κορωνίδας και με σκοπό την άμεση ενημέρωση των κατοίκων του τοπικού μας διαμερίσματος που ζουν στην Αθήνα, καλούμε σε ενημερωτική συγκέντρωση την Τετάρτη 2 Μάρτη 2016  και ώρα 19:00 μμ στην αίθουσα του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου, Ανταίου 47 στο Γαλάτσι.

Διονυσιακό Καρναβάλι στη Νάξο



Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα αποκριάτικα γεγονότα της Ελλάδας: ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που ξυπνά τις αισθήσεις αναδεικνύοντας την πλούσια και ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομιά του τόπου

Η αιγαιοπελαγίτικη αυλαία ανοίγει και η Νάξος, από την 1 Μαρτίου έως και την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου, μεταμορφώνεται σε μια διαδραστική σκηνή, αναδεικνύοντας την πλούσια και ξεχωριστή πολιτιστική και γαστρονομική κληρονομιά του τόπου τις απόκριες.
Συνδυάζοντας την αναβίωση εθίμων και παραδόσεων με νέες δράσεις, το Διονυσιακό Καρναβάλι στη Νάξο παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων που ξυπνά τις αισθήσεις.
Από τα γραφικά χωριά, έως το μοναδικό Ενετικό Κάστρο, από τον μύθο του Διόνυσου και της Αριάδνης, έως τα χρώματα και ήχους των Κορδελάτων και των Κουδουνάτων, το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει: παραδοσιακά δρώμενα στα χωριά, αναβιώσεις διονυσιακών εθίμων, την θριαμβευτική Λαμπαδηφορία, τη Μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού καθώς και νέες εκπλήξεις.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Ανατροπή ψυχής και θρίαμβος

Πόση είναι η απόσταση από τα δάκρυα λύπης της Άννας έως τα δάκρυα χαράς της Ιωάννας; Μόλις πέντε πόντοι…. Και το ΓΕΛ Νάξου βρέθηκε από το ναδίρ των αισθημάτων στο ζενίθ της κορύφωσης και έκρηξης μέσα σε ελάχιστα λεπτά πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε επίπεδο Κυκλάδων έχοντας απέναντί τους τις αντίστοιχες κοπέλες του ΓΕΛ Σύρου στο βόλεϊ νεανίδων… Παιχνίδι που σίγουρα δεν προσφέρονταν για …καρδιακούς καθότι είχε έντονες εναλλαγές συναισθημάτων και σκορ με τα κορίτσια του Μανώλη Κατσούλη τελικά να

ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ : ο Οικονομικός Κολοσσός της Νάξου



ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ
Ιδρύθηκε το 1926 και από τότε εξελίχθηκε ραγδαία, ώστε σήμερα ν’ αποτελεί την κινητήριο δύναμη και τον μοχλό ανάπτυξης για τον αγροτικό κόσμο της Νάξου. Σήμερα, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών έχει 26 μέλη-συνεταιρισμούς και συνολικά 3.274 φυσικά μέλη (αγρότες-κτηνοτρόφους).