slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε Σύρο και Μήλο ο Νίκος Συρμαλένιος

Την Παρασκευή 17/6 στη Σύρο, ο Νίκος Συρμαλένιος συνοδευόμενος από τον Αντρέα Τζίνη, μέλος της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφορίας (ΚΕΠΕΑ), το οποίο στεγάζεται στη βίλλα Τσιροπινά στην Ποσειδωνία.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, δήλωσε τη μεγάλη χαρά του για το ξεκίνημα του ΚΕΠΕΑ, που ιδρύθηκε από τον Υπουργό Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Γαβρόγλου, τον Ιούνιο του 2019.

Επανέρχεται μετά από 21 χρόνια η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στις 30 ώρες
Στις 12 το μεσημέρι αναχωρεί από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τον Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Daleela της εταιρείας Scandro Holding, το οποίο – έπειτα από 21 χρόνια – θα εκτελέσει το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας. Θα προηγηθεί στις 10 το πρωί εκδήλωση στο λιμάνι της Λεμεσού, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Πανηγυρίζουν τα ΑΚΡΑ Μελανσόν - Λεπέν : Γαλλία-βουλευτικές εκλογές: Πικρή ήττα για Μακρόν -Χάνει την απόλυτη πλειοψηφία


Η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν «Μαζί» (“Ensemble”) χάνει την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο Ipsos-Sopra Steria αναμένεται να συγκεντρώσει 224 έδρες – πολύ μακριά από τους 289 που χρειαζόταν, ενώ η αριστερή συμμαχία του Ζαν-Λικ Μελανσόν έρχεται δεύτερη με 149 έδρες.

📺Athens Pride: ΠΑΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΟΛΗ Η ΠΑΣΟΚαρία του Κυριάκου στο Μαξίμου, o ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ


Για «άνευ όρων» ισότητα στον γάμο, την οικογένεια, συμπερίληψη και τελικά για ζωή το φετινό μήνυμα του Athens Pride
Με κεντρικό σύνθημα «'Ανευ Όρων» και αίτημα την ισότητα όλων στο γάμο, την οικογένεια, την εκπαίδευση και τη συμπερίληψη, διοργανώνεται το φετινό Athens Pride.«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα. Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα. Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια», υπενθυμίζουν οι διοργανωτές. Ωστόσο, όπως προσθέτουν, τίποτα δεν ισχύει στην πράξη «όταν τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα χαρακτηριστικά, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου μας. Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις».