slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κλειστός ο δρόμος από το Αεροδρόμιο Νάξου έως τη συμβολή με το δρόμο της Βαγιάς.

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικών Οδών από την Πέμπτη 07-05-2020 έως και τη Δευτέρα 11-05-2020 θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στο οδικό τμήμα από την είσοδο του Αεροδρομίου Νάξου έως τη συμβολή με το δρόμο της Βαγιάς
                Το εν λόγω τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό το παραπάνω χρονικό διάστημα και δεν θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων, εξαιρουμένων των οχημάτων εξυπηρέτησης των παρόδιων επιχειρήσεων κατόπιν συνεννόησης, προκειμένου να υλοποιηθούν έντεχνα και με ....

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΕΚΓΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ



Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος  με τον τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», είναι εχθρικό για την υγεία των νησιωτών και την προστασία του Περιβάλλοντος.
Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο  η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζοντας από το σημείο που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να διαμορφώσει «ευνοϊκότερο έδαφος» και να προσπεράσει τα όποια «εμπόδια» στοιχειωδών μέτρων προστασίας της υγείας του λαού και της προστασίας του περιβάλλοντος προκειμένου να επιταχυνθεί η στρατηγική της ΕΕ για το άνοιγμα νέων πεδίων «πράσινης» κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Το νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο στη διαχείριση αποβλήτων όπως οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και ...

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ασύλου και Μετανάστευσης – Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία

Τη Δευτέρα 04 Μαΐου εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου συναντήθηκαν με τον Υπουργό, παρουσία εκπροσώπων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να επιλυθεί το θέμα των άδικων και στοχευμένων απολύσεων των 17 συναδέλφων και συναδελφισσών μας. Ο Υπουργός κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει, εν όψει των τεράστιων προκλήσεων στο προσφυγικό και των ελλείψεων που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Ασύλου τόσο στην ενδοχώρα όσο και στα νησιά. Πρόκειται για την πάγια θέση του Σωματείου, που εκφράστηκε εξαρχής: όλες οι συμβάσεις θα πρέπει να ανανεώνονται, κανένας/καμία δεν πρέπει να απολυθεί, κανένας/καμία δεν....

Αύξηση της χρηματοδότησης του Κοινωνικού Φαρμακείου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Καλύπτεται το κόστος λειτουργίας του για μια ακόμη τριετία, μέχρι και το τέλος του 2023
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται το ύψος της χρηματοδότησης του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας και διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του για μια ακόμη τριετία.
Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση του Κοινωνικού Φαρμακείου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020” αυξάνεται σε 221.000,00 € (από 126.360,00 € του αρχικού πρoϋπολογισμού) και καλύπτει το διάστημα έως και 31/12/2023.
Η χρηματοδότηση του Κοινωνικού Φαρμακείου εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την δημιουργία και υποστήριξη δομών ενίσχυσης του δικτύου παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς του νησιώτες και αποτελεί μέρος του δικτύου παροχής βασικών αγαθών προς το μέρος του .....

Ο πύργος του Χειμάρρου της Νάξου ακόμη αναμένει λύτρωση από τον σιδερένιο εγκλεισμό του!



Του Γιάννη Βλασερού*

Ο Πύργος του Χειμάρρου το σπάνιο αυτό αρχαϊκό μνημείο παραμένει στον ιδιότυπο σιδερένιο εγκλεισμό του περιβεβλημένος από τις σκαλωσιές της αναμενόμενης επισκευής του  πάνω από 20 χρόνια με κίνδυνο ανεπανόρθωτης ζημιάς έως και κατάρρευσης του παρά τις περιοδικές προσπάθειες φορέων και προσώπων.
Με προσωπική μου παρέμβαση το Κίνημα Αλλαγής στις 10/10/2019 υπέβαλε διά των βουλευτών του Κώστα Σκανδαλίδη και Δημήτρη Κωνσταντινόπουλου επερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Κα Μενδώνη
με θέμα « Αναστήλωση του αρχαιολογικού μνημείου του Πύργου Χειμάρρου της Νάξου» ζητώντας της να απαντήσει στα ερωτήματα :
  1. Τι προτίθεται το υπουργείο να κάνει για την .....

Η μητρική και η θυγατρική, ΣΥΡΙΖΑ & ΓΛΥΝΟΣ, σε κοινή παράσταση μικροκομματικής υποκρισίας



Όταν επί Προεδρίας Μιχ. Κόλλια το Ν. Αιγαίο έσπαγε όλα τα ρεκόρ σε πρόστιμα για το περιβάλλον πού ήταν αυτοί οι ευαίσθητοι πολίτες;


Απάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις ανακοινώσεις του δίδυμου ΣΥΡΙΖΑ και Γλυνού:

Δύναμη Δημιουργίας Νάξου & Μ. Κυκλάδων : Να αποσύρει άμεσα η κυβέρνηση το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο



Η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή εν μέσω πανδημίας, που καθιστά πρακτικά αδύνατη την όποια ουσιαστική συζήτηση και αντίδραση, νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας». Είναι αυτονόητο ότι μέσα σε μία τέτοια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και σε συνθήκες ανασφάλειας των πολιτών, κάθε συζήτηση έξω από τα όρια του επίκαιρου ζητήματος του κορονοϊού και των συνεπειών του, έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Γιάννη Βρούτση:“Η υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης φέρνει την απονομή εφάπαξ παροχής μαζί με την κύρια σύνταξη”

Υπογράφτηκε η Εγκύκλιος με την οποία υλοποιείται η ρύθμιση του άρθρου 31 της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του ν.4670/2020 που αφορά τις προϋποθέσεις και την διαδικασία χορήγησης της εφάπαξ παροχής σε όλους τους ασφαλισμένους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την παράγραφο 3, καταργούνται οι ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις για την θεμελίωση του δικαιώματος απονομής της εφάπαξ παροχής. Η εφάπαξ παροχή απονέμεται, πλέον, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση εφόσον ο ασφαλισμένος λάβει την κύρια σύνταξη του.

Δήλωση και ευχαριστίες του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη με αφορμή την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που ξεκίνησε σήμερα


“Η σταδιακή επιστροφή μας στην καθημερινότητα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή”
Την ευγνωμοσύνη του και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της “μάχης” κατά του κορωνοϊού, εξέφρασε με την παρακάτω δήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Γιώργος Λεονταρίτης:
“Βιώνοντας μια πρωτόγνωρη κατάσταση, έναν ακήρυκτο

Τηλεδιάσκεψη με φορείς της Πρωτογενούς Παραγωγής Αλιεία-Κτηνοτροφία-Γεωργία-Μελισσοκομία-Μεταποίηση στις Κυκλάδες στη συγκυρία της πανδημίας: Επείγουσα ανάγκη στήριξης των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα

Η κεφαλαιώδης σημασία του πρωτογενούς τομέα για την διατροφική ασφάλεια του πληθυσμού της χώρας καθώς και η αναγνώριση του ως πυλώνα για την κοινωνία και την οικονομία, σημασία η οποία επιτείνεται σε συνθήκες κρίσης, αποτέλεσαν τη βάση εκκίνησης της συζήτησης μέσω τηλεδιάσκεψης που διοργανώθηκε την 01/05/2020 από την Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων και τον βουλευτή Κυκλάδων, Νίκο Συρμαλένιο.

Γιώργος Χατζημάρκος: «Δασικοί χάρτες και βιομηχανικές ανεμογεννήτριες, ευθεία απειλή της προοπτικής των νησιών»



Με επείγουσα επιστολή του προς την Κυβέρνηση, ο Περιφερειάρχης ζητά την αντιμετώπιση των ζητημάτων των δασικών χαρτών και των βιομηχανικών ανεμογεννητριών, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που βρίσκεται προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο.
  
Επίλυση των καθοριστικής σημασίας ζητημάτων για το μέλλον των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, των Δασικών Χαρτών και της αδειοδότησης πάρκων ανεμογεννητριών για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, ζητά ο Περιφερειάρχης Νοτίου

Τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες – Άμεση απόσυρση του καταστροφικού και για τις Κυκλάδες αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου

Δελτίο Τύπου Βουλευτή Κυκλάδων, Ν.Συρμαλένιου
Η απόσυρση του καταστροφικού και για τις Κυκλάδες νομοσχεδίου, με τον παραπλανητικό τίτλο “Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας”, ήταν ο κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων στην πολύ επιτυχημένη διαδικτυακή συζήτηση – διαμαρτυρία που διοργάνωσε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, με τη συμμετοχή 36 εκπροσώπων από περιβαλλοντικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, κινήματα, συλλόγους και ακτιβιστές του περιβάλλοντος.

Συνάντηση Κόκκινου με τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροϊλό


Συνάντηση με αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα
Συνάντηση εργασίας σε καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Χαράλαμπου Κόκκινου, επικεφαλής του συνδυασμού “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου” και Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Ρόδου και Αντιπρόεδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε. με τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ.Χρήστο Ροϊλο.

20 δήμαρχοι Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ζητούν την απόσυρση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου


Σημαντικός αριθμός δημάρχων από τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκάνησου, ζητά την απόσυρση του νέου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου.

Με σχετική επιστολή που συνυπογράφουν 20 δήμαρχοι των νησιών, εκφράζονται οι βασικότερες αντιρρήσεις σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων, τους δασικούς χάρτες, τους αιολικούς σταθμούς, την εκμετάλλευση της ενέργειας και τη γεωθερμία.

Η επιστολή των δημάρχων απευθύνεται προς το γραφείο του πρωθυπουργού, τους συναρμόδιους υπουργούς, καθώς και τους βουλευτές των δύο νομών.
Διαβάστε την επιστολή των 20 δημάρχων:

Ο Δήμαρχος Ρόδου να πάρει τις ευθύνες του


Ανυπολόγιστες θα είναι οι συνέπειες για το νησί μας με την εφαρμογή των όσων προβλέπονται στο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο-τερατούργημα που κατέθεσε άρον άρον στη Βουλή η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας υπό τον τίτλο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του

Οι Πρωτοφανείς εικόνες σε Blue Star 2, Μετρό και Ομόνοια που ελπίζουμε να μη ξαναζήσουμε (video)


Πρωτοφανείς εικόνες που ελπίζουμε να μείνουν στο παρελθόν και να μην ξανάρθουν δημοσιεύσουμε σήμερα στο Cyclades24.gr. Εικόνες διαφορετικές που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει, βιώσαμε τις ημέρες που ολόκληρη η Ελλάδα βρισκόταν σε Καραντίνα.
Πλέον η Ελλάδα και οι Έλληνες έχει περάσει στην επόμενη μέρα, την εποχή της κανονικότητας και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και πίστη, ώστε να μη ξανά βιώσει ανάλογες συνθήκες.