slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προβλήματα νομιμότητας των εγκαταστάσεων των ναυταθλητικών σωματείων

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Αναφορά τις επιστολές του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που αναφέρονται στο διαχρονικό πρόβλημα της νομιμότητας των εγκαταστάσεων των ναυταθλητικών ομίλων επιφέροντας οικονομικά βάρη αλλά και πολλές άλλες κυρώσεις και διώξεις εφόσον το ιδιοκτησιακό καθεστώς των σωματείων δεν είναι ενιαίο και σαφές.

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα:

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση των 89 εκατ. ευρώ που αφορά τις ζωοτροφές


Παρατείνεται μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2023 η προθεσμία κατά την οποία οι κτηνοτρόφοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την έκτακτη ενίσχυση των 89 εκατ. ευρώ για την αγορά ζωοτροφών.

Η ενίσχυση δίνεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022 και συγκεκριμένα από τις δράσεις:

Παρέμβαση του Γιάννη Βλασερού στο ΕΚΑΒ για τις διακομιδές στα νησιά

Ο Γιάννης Βλασερός, αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, συνόδευσε με άλλα μέλη της Γραμματείας του Τομέα τον Πρόεδρο του κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη κατά την επίσκεψή του το πρωί των Χριστουγέννων στο Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έλαβε χώρα, αφού πήρε τον λόγο ο Γιάννης Βλασερός -μεταξύ των άλλων- αναφέρθηκε στο θέμα των διακομιδών των ασθενών από τα νησιά και επικεντρώθηκε στην άστοχη ορισμένες φορές διακομιδή τους σε υγειονομικές δομές που αδυνατούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του περιστατικού. Αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας είναι οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται και να κινδυνεύουν και κάποιες φορές με οδυνηρές συνέπειες.

Κόκκινος: Χρέος της πολιτείας η επιστροφή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου!

Χρέος της πολιτείας η επιστροφή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου!!

Με άρθρο του στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ – 22/12/2022 - ο Χαράλαμπος Κόκκινος (Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ") ζητά την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου!!

Άρθρο του Χαράλαμπου Κόκκινου
"Χρέος της πολιτείας η επιστροφή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου"!
Η "επέλαση" της πρωτοφανούς ακρίβειας δημιουργεί καθημερινά μεγάλα προβλήματα στην προσπάθεια επιβίωσης της Ελληνικής οικογένειας.
Μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αιγαίου διότι τα προϊόντα που καταφθάνουν στα νησιά μας επιβαρύνουν περισσότερο τον καταναλωτή , λόγω του υψηλότερου μεταφορικού κόστους σε σύγκριση με την ηπειρωτική Ελλάδα!

Δημιουργικές συναντήσεις για παιδιά