slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

Ο Ιωάννης Λιανός ορίστηκε διάδοχος της Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ο Ιωάννης Λιανός
Γιάννης Λιανός
Μητσοτάκης: Πρόσωπα υψηλού κύρους χωρίς καμία πολιτική δραστηριοποίηση
Όπως ανακοίνωσε επίσημα η κυβέρνηση ο Καθηγητής Δικαίου Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ιωάννης Λιανό θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ετσι, θα πάρει την θέση της Βασιλικής Θάνου που αποχωρεί. Επίσης, για τη θέση της Αντιπροέδρου, η κυβέρνηση αποφάσισε να τοποθετήσει την Διδάκτωρα Καλλιόπη Μπενετάτου και για τις θέσεις των μελών και εισηγητών της Ανεξάρτητης Αρχής, την Καθηγήτρια στο Δίκαιο Ανταγωνισμού, Μαρία Ιωαννίδου και την Ειδική Νομική Σύμβουλο του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης της Ευρωπαϊκή Ένωσης, Μαρία – Ιωάννα Ράντου.




Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Σάμος : "πρωταγωνίστρια" η γραβιέρα Νάξου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

 
ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ: Έρωτας με... ονομασία προέλευσης!
Καλοκαιρινή βραδιά, φεγγαράδα, νησιωτικό περιβάλλον, χαμόγελα και έρωτας με... ονομασία προέλευσης ανάμεσα σε κορυφαίας ποιότητας ελληνικά και ιταλικά προϊόντα!

Η γευστική αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Σάμου το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019, στα πλαίσια του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος
Mediterranean Cheese and Wines, στόχος του οποίου είναι η παρουσίαση και η

Παραίτηση νεοεκλεγμένου δημοτικού συμβούλου με προσχημα τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Αξαόπουλος. ΝΑΞΟΣ

Την παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου κατέθεσε χθες στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο Γιάννης Αξαόπουλος.

Λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, με την παράταξη του Λεονάρδου Χατζηανδρέου «Μαζί Αλλάζουμε» κ. Αξαόπουλος αιφνιδιάζει τους πάντες με την απόφαση του να παραιτηθεί

Νέοι Αιρετοί: Τι θα συμβεί εάν δεν πάνε στην Ορκωμοσία



                 

20/8/2019

Τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη τη Χώρα πραγματοποιούνται οι ορκωμοσίες των Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχών που αναδείχθηκαν κατά τις εκλογές της 26ης Μαΐου και 2ας Ιουνίου.
Σύμφωνα με το αρ.52 του Καλλικράτη (ν.3852/2010), όπως τροποποιήθηκε από το αρ.40 του Κλεισθένη (ν.4555/2018) και τον πρόσφατο ν.4623/2019, πριν από την ημέρα εγκατάστασης και ανάληψης των καθηκόντων, δηλαδή πριν την 1η Σεπτεμβρίου, υπόχρεοι σε ορκωμοσία είναι

Το ΥΠΕΣ για την εκλογή Προεδρείων στα νέα Δημοτικά Συμβούλια

               

21/8/2019

Την 20η Αυγούστου δημοσιεύθηκε η αναμενόμενη Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα την “Εκλογή μελών των Προεδρείων στα νέα Δημοτικά Συμβούλια”.
Η Εγκύκλιος ακολούθησε μία ημέρα μετά το σχετικό άρθρο του AIRETOS “Εκλογή Προεδρείων στα Δημοτικά Συμβούλια: Όλα τα νέα δεδομένα της διαδικασίας  , έχοντας σε μεγάλο μέρος το ίδιο περιεχόμενο με την αναλυτική ενημέρωση που πρώτοι εδώ διαβάσατε.