slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χαράλαμπος Κόκκινος : Μέλη της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακου Συμβουλίου Ν. Αιγαιου" έλαμψαν δια της απουσίας τους" και οδηγούν σε απαξίωση της λειτουργίας του !




"Απαξίωση του Περιφερειακου Συμβουλίου Ν.Αιγαίου  από  τις παρατάξεις της  πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας. Δεν συνεδρίασε λόγω έλλειψης αμαρτίας πρώτη φορά από την έναρξη της λειτουργίας του το 2011"!


Η απουσία του 1/3 (παρόντες 18 σε σύνολο 26 μελών...)  των μελών της πλειοψηφίας και των 4/5 (παρόντες μόνο 2 από  σύνολο 15 ....) της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας οδήγησε στην ακύρωση λογω ελλειψης απαρτιας 7ης συνεδρίασης του Περιφερειακου Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που είχε
προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί δια ζώσης- μετά από μεγάλο χρονικό διαστημα- στη Σύρο στις 20.5.22!

ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ της Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ του ΚΚΕ στον ΙΑΚΩΒΟ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ

   -   ΩΡΑ 20.30 στην πλατεία παλιού δημαρχείου, στην παραλία της Νάξου.

Θα μιλήσει ο ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Συμμετέχουν: Γιάννης Μπέζος - Βιολέτα Ίκαρη
Επιμέλεια: Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Κομματική Οργάνωση Νάξου του ΚΚΕ

Η ακύρωση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα της απόφασης της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων της εταιρείας GREEK WINDPOWER στην Άνδρο, συνιστά μείζον πολιτικό θέμα



O βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος επανέρχεται με νέα ερώτησή του για το μείζον πολιτικό θέμα της ακύρωσης από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων της εταιρείας GREEK WINDPOWER στην Άνδρο.

Στην ερώτηση αναφέρονται, μεταξύ άλλων τα εξής: "Με προηγούμενη Ερώτησή μας με αριθμ.1410 στις 22/11/2021,αναδείξαμε την παραβατική συμπεριφορά της εταιρείας GREEK WINDPOWER λόγω της παραβίασης των όρων σχετικά με την αποβίβαση και εκφόρτωση των ανεμογεννητριών και εκφράστηκαν οι τεκμηριωμένες ανησυχίες μας για το περιβάλλον των παραλιών του νησιού εντός της περιοχής Natura 2000, όπως ο Ζόρκος και το νότιο άκρο του Στενού.

Το ΔΑΚ υποδέχεται το 4ο Διεθνές meeting «PORTRATHLON»

 


Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συνδιοργανώνει με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων το 4ο Διεθνές meeting στίβου με την ονομασία «PORTRATHLON».

Οι αγώνες, οι οποίοι αναβαθμίστηκαν σημαντικά, εντάχθηκαν στην κατηγορία Bronse League της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, δίνοντας στους αθλητές την ευκαιρία να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη

«Άμεση λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας για την παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας», ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

 

 


 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλει τη σημερινή απαράδεκτη τουρκική προκλητική ενέργεια και ζητά την άμεση λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας που αποτελεί μία υπό ένταξη χώρα στην ΕΕ και μέλος του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία παραβίασε την εθνική κυριαρχία της χώρας μας καθώς δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση 2,5 ν.μ.. Μία ενέργεια που υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας και καταπατά κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου.

 

Αναλυτικά η ερώτηση: