slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

📺Λεκτική επίθεση Σπίρτζη στην Σοφία Βούλτεψη με χαρακτηρισμούς «ψεύτρα και συκοφάντη» τη Σοφία Βούλτεψη. Σπίρτζης: Είσαι ψεύτρα και συκοφάντης Βούλτεψη: Και η Ζαπορίζια να εκραγεί, φταίει ο Μητσοτάκης ΒΙΝΤΕΟ


Η κοστολόγηση των προγραμμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, στο επίκεντρο της προεκλογικής διαμάχης των δύο κομμάτων


Ανέβηκαν οι τόνοι στο στούντιο του Mega το πρωί της Κυριακής, στη συζήτηση της Σοφίας Βούλτεψη από τη Νέα Δημοκρατία με τον Χρήστο Σπίρτζη του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Η αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και στην Ανάφη


Το Σάββατο 3/6 ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος περιόδευσε στην Ανάφη, όπου μετέφερε το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για αντεπίθεση και ανατροπή συσχετισμών στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Εκλογές: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για την δυναμική των κομμάτων

Τρεις εβδομάδες απομένουν μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι οποίες θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Τα κομματικά επιτελεία καταστρώνουν  νέες στρατηγικές προκειμένου να προσελκύσουν δυσαρεστημένους αλλά και αναποφάσιστους ψηφοφόρους και διορθώνουν λάθη και αστοχίες που στοίχισαν – σε κάποια κόμματα – ακριβά στις προηγούμενες κάλπες.

Δημοσκόπηση Marc: Παγιώνεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ – Επτά τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή (ΚΑΡΤΑ)


Λίγο κάτω από τις 20 μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 19,7 μονάδες και η Βουλή που θα προκύψει αναμένεται να είναι επτακομματική.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,4%, το ΠΑΣΟΚ 10,6%, το ΚΚΕ 6,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,4%, η Ελληνική Λύση 3,8% και η Νίκη 3,5%. Το ΜέΡΑ25 υπολογίζεται στο 2,2% και μένει εκτός Βουλής.

Οι Σουηδοί “ψηφίζουν” Νάξο για το φετινό καλοκαίρι

«Σημαντική επισκεψιμότητα αναμένεται να έχει η Νάξος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Παράλληλα το βλέμμα μας είναι σταθερά στραμμένο σε διεθνείς αγορές που φέτος μπορεί κάνουν τη διαφορά στο νησί της Αριάδνης και τις Μικρές Κυκλάδες όπως η Ιταλία, η Μ. Βρετανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Σκανδιναβία», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.
Τις Κυκλάδες προτείνει σε χιλιάδες Σουηδούς ταξιδιώτες για το φετινό καλοκαίρι, το δημοφιλές ταξιδιωτικό περιοδικό Vagabond στο πλαίσιο του δυναμικού προγράμματος προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας. Το σημαντικότερο ταξιδιωτικό μέσο της Σουηδίας εξηγεί πως «σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, οι Κυκλάδες προέκυψαν όταν ο Ποσειδώνας μετέτρεψε μερικές νύμφες από τη γύρω περιοχή σε νησιά. Από τα 220 νησιά του Αρχιπελάγους– προτείνονται οκτώ που δεν πρέπει να χάσετε».

Ελλάδα: Ποιοι κατέθεσαν υποψηφιότητα για τις εκλογές στον Άρειο Πάγο

44 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι κατέθεσαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου συνολικά συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Πιο αναλυτικά, συμμετοχή δήλωσαν 35 κόμματα, πέντε συνασπισμοί κομμάτων, ένας συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και τρεις μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Μεταξύ των 44 περιλαμβάνεται ο συνδυασμός

Η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» στο παραδοσιακό παντοπωλείο του Τζιμπλάκη!


Ο αγαπημένος δημοσιογράφος και παρουσιαστής της τηλεόρασης, Χρήστος Νέζος, ξεναγεί την εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» του Mega στο ιστορικό, παραδοσιακό παντοπωλείο του Τζιμπλάκη στη Χώρα της Νάξου, το οποίο είναι και… άτυπο λαογραφικό μουσείο και αντέχει στον χρόνο ενώ αναδεικνύει, μεταξύ πολλών άλλων και τα σπουδαία προϊόντα του νησιού μας, όπως είναι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!

Δείτε το απόσπασμα:

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι!

Για τη νέα τουριστική σεζόν στη Νάξο και τις προσδοκίες που υπάρχουν για αυτήν μίλησαν, στον «αέρα» του «Mega Σαββατοκύριακο», ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, Μιχάλης Κρητικός και ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Σταμάτης Καπίρης (αποτελώντας πάνελ συζήτησης μέλος του οποίου ήταν και η ίδια η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου).
Αρχικά, ο Μιχάλης Κρητικός τόνισε πως οι ιδιοκτήτες επενδύουν σοβαρά στον τόπο τους, τη Νάξο και μένουν εκεί. Πρόσθεσε, ωστόσο: «Παρατηρούμε πως η σεζόν εδώ δεν έχει τη διάρκεια που της αρμόζει. Για παράδειγμα, τον Μάιο περιμέναμε παραπάνω κρατήσεις». 

Υποψήφια με τον Γιώργο Χατζημάρκο η Βάνα Αγγελοπούλου Μανωλάκη από τη Ρόδο


Την εκ νέου υποψηφιότητα της Βάνας Αγγελοπούλου Μανωλάκη, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

 

Η κ. Αγγελοπούλου Μανωλάκη, επιχειρηματίας τουρισμού και Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Περιφερειακό Κ.Ε.Κ Γ. Γεννηματάς αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο για δεύτερη φορά:

Λ. Χατζηανδρέου: Καλούμε το Δήμαρχο κ. Λιανό να καταδικάσει δημόσια την συμπεριφορά του αντιδημάρχου του


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά το περιστατικό φραστικής βίας που άσκησε αντιδήμαρχος, σε γυναίκα, συμπολίτη μας
και ενεργό μέλος της αυτοδιοίκητής οικογένειας του τόπου μας, καλούμε τον Δήμαρχο και τα
μέλη της παράταξης του, να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοιες
ενέργειες.
Ο φανατισμός και οι φασίζουζες συμπεριφορές δεν έχουν χώρο στο δημόσιο βίο και πολύ
περισσότερο σε μια δημοκρατική κοινωνία που οι στενές διαπροσωπικές σχέσεις χαρακτηρίζουν
τον φιλήσυχος χαρακτήρα της καθημερινής μας ζωής. Το γεγονός ότι η επίθεση έγινε μέσα στο
κατάστημα της καταγγέλλουσας, στο Χαλκί, οι υβριστικές και απαξιωτικές φράσεις που
χρησιμοποιήθηκαν από τον αντιδήμαρχο καθώς η λεκτική βία απέναντι σε μια γυναίκα
καθιστούν ηθικά κατακριτέα και ποινικά κολάσιμη την συμπεριφορά του.
Καλούμε τον Δήμαρχο κ. Λιαννό να καταδικάσει δημόσια την συμπεριφορά του
αντιδημάρχου του, να τον παύσει από τα καθήκοντά του, αλλιώς θα είναι συμμέτοχος σε
τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές.
Τέλος κάνουμε έκκληση, εν όψει της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών, να
διατηρήσουμε ένα ήπιο και πολιτισμένο κλίμα προάγοντας τον πολιτικό μας πολιτισμό,
δείχνοντας ταυτόχρονα στη νέα γενιά ότι ο φανατισμός και η βία δεν έχουν θέση στην κοινωνία
μας.

Γραφείο Τύπου

Mηνυμα της Ανθής Χαλκιά για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου




Φίλες και φίλοι,

      Τα δεδομένα της κάλπης της 21ης  Μάϊου έδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο την ανάγκη  για σταθερότητα. Έδειξαν ότι οι πολίτες επιθυμούν μια αυτοδύναμη, ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με ορίζοντα το 2027.

       Ωστόσο, παρά τo εντυπωσιακό αποτέλεσμα , δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι οι πλέον κρίσιμες καθώς από αυτές θα προκύψει η επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

      Στις 25 Ιουνίου πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε  ένα ακόμη μήνυμα. Η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη. Είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί και θα την κερδίσουμε με όλους εσάς στην πρώτη γραμμή.

      Ας συστρατευτούμε λοιπόν όλοι μαζί στο πλατύ κοινωνικό μέτωπο που εκφράζει σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Ας στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

       Γιατί η αυτοδυναμία είναι εθνική αναγκαιότητα. Γιατί οι μεγάλες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις γίνονται μόνο από ισχυρές, αυτοδύναμες και σταθερές κυβερνήσεις.
 
       Με την βοήθεια όλων σας θα συνεχίσουμε το σημαντικό έργο που ξεκινήσαμε. Στις 25 Ιουνίου ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το μέλλον. Γιατί κάναμε πολλά, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα. Για μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, ψηφιακή και ισχυρή.

       Λαμβάνοντας ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό θα έχουμε μια ισχυρή εντολή να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας. Μέσα στην τετραετία που πέρασε είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έβαλε την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά.

        Έτσι θα συνεχίσουμε, ακόμη πιο δυναμικά.  Για να πάμε όλοι μαζί σταθερά, τολμηρά και μπροστά.

 
Με εκτίμηση,

Ανθή Χαλκιά
Υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ 

Στυλιανίδης: «Στη Ροδόπη παλεύω κόντρα στους μηχανισμούς ενός άλλου κράτους»



Σε αποκαλύψεις σχετικά με το παρασκήνιο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη αλλά και για το ποιοι είναι οι μηχανισμοί που λειτουργούν στην περιοχή προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Political.και στο Σωτήρη Πίκουλα  Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις τουρκικές εκλογές αλλά και στην άνοδο του κόμματος «Νίκη» και τη σχέση των πολιτικών με την εκκλησία.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης: