slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάρος: Το ξέσπασμα της αδερφής του Δημήτρη Μίχα μετά την αθώωση του Τάσου Θεοφίλου [vid]


Βράζει η οικογένεια του Δημήτρη Μίχα μετά την αθώωση του Τάσου Θεοφίλου. Η αδερφή του αδικοχαμένου ταξιτζή μιλάει για δίκη παρωδία και για απόφαση πρόκληση…
Η αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με την υπόθεση ληστείας σε τράπεζα της Πάρου το καλοκαίρι του 2012 όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος ταξιτζής Δημήτρης Μίχας, συντάραξε την οικογένεια του θύματος. Η αδελφή του αδικοχαμένου Δημήτρη Μίχα, μίλησε για την απόφαση αθώωσης του κατηγορούμενου σε μια δίκη που όπω; λέει

”Αναβαθμίζεται” το Μεσαιωνικό Κάστρο της Νάξου


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, εντάχθηκε στον άξονα προτεραιότητας "Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», το έργο της μετατροπής του Κάστρου της Χώρας Νάξου σε ανοιχτό μουσείο, υπό τον τίτλο "Νησίδα Μουσείων Κάστρου Χώρας Νάξου", συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000,00 ευρώ.

Τα κατάλοιπα του Μεσαιωνικού συγκροτήματος, που

Δημ. Τ.Ο. ΝΔ Σαντορίνης για το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας


Mε πόνο και λύπη βιώνουμε την αναλγησία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Την ισοπέδωση που παρατηρείται σε όλους τους τομείς (Ασφαλιστικό-Φορολογικό-Υγεία) και κατ΄επέκταση στο απρόσωπο νοσοκομείο Θήρας, με γιατρούς ειδικοτήτων χωρίς αντικείμενα και ιατρικό υλικό,όπως το τμήμα ΩΡΛ ,οφθαλμολογικό τμήμα κ.ά
Για δε τη συνταγογράφηση το συντομότερο χρονικό διάστημα που απαιτείται είναι αυτό της μίας εβδομάδας.

Στο Νεώριο ο Γιώργος Λεονταρίτης

Συνάντηση με τα μέλη του Εργοστασιακού Σωματείου και τους εργαζόμενους του Νεωρίου είχε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου και είχε για μία ακόμη φορά τη δυνατότητα να συζητήσει και να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις επί των τελευταίων εξελίξεων, μετά τα πρόσφατα δυσάρεστα γεγονότα που διαμείφθηκαν μεταξύ συνδικαλιστών και εργαζομένων, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των μεταξύ τους σχέσεων.

Η Δ Τ Ο Σύρου Νέας Δημοκρατίας: η φυσική θέση της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι μόνο η Σύρο.

          Στο άρθρο 75 του από 30-6-2017 Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις», προβλέπεται ότι: “Ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Πολυτεχνική Σχολή, με έδρα τη Σάμο, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα: αα) Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, με έδρα τη Σάμο, ββ) Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, με έδρα τη Σύρο, και γγ) Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, με έδρα τη Χίο.”

Αναβολή εκλογών Πανναξιακού για τις 23 Ιουλίου

Το διοικητικό συμβούλιο. του Πανναξιακού Α.Ο. ανακοινώνει την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή 9/7/2017, λόγω απρόοπτου κωλύματος που προέκυψε σε κάποια μέλη της οργανωτικής επιτροπής.Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 23/7/2017.
Θα ακολουθήσει λεπτομερής ανακοίνωση

Μπογδάνος στον Αegean Voice 107,5 : Μήνυση στο Μαξίμου και... διακοπές στη Νάξο!

Στην εκπομπή ‘’Σημεία & Τέρατα’’ του Αegean Voice 107,5 H Φωνή του Αιγαίου και στον Γιώργο Καμβύση μίλησε σήμερα ο γνωστός δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος , ο οποίος υποστήριξε ότι η απομάκρυνση του από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έγινε κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας , του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού.
Δήλωσε ότι μπορεί να στοιχειοθετήσει την φράση «Για πρώην συνεργάτες του Πρωθυπουργού» από δημοσιεύματα εφημερίδων αλλά και....

Εκκίνηση των φετινών θερινών εκπτώσεων με προσδοκίες τόνωσης κίνησης και τζίρου στο λιανεμπόριο.Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις του παρόντος έτους θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου και θα λήξουν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Λειτουργία Πνευμονολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Νάξου

            Σας ενημερώνουμε ότι, τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουλίου του 2017, θα λειτουργήσει ξανά στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου Πνευμονολογικό Ιατρείο από τον ιατρό του ΓΝ Σύρου κύριο Παναγιώτου Αθανάσιο κατόπιν πρωτοβουλίας της κοινής Διοικήτριας των Διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων ΓΝ Σύρου και ΓΝ-ΚΥ Νάξου κυρίας Μπουραντά Μαργαρίτας.