slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Συρμαλένιος: Χαιρετισμός στο 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής

 


Με το συζητούμενο τώρα νομοσχέδιο "Γιατρός για όλους"εφαρμόζεται και στην ΠΦΥ η συρρίκνωση του δημόσιου συστήματος

και η επέκταση της ιδιωτικής αγοράς.

 Την Παρασκευή 6/5/2022, ο Νίκος Συρμαλένιος παρευρέθηκε και χαιρέτισε στο 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής και Οικογενειακής Ιατρικής που διεξάγεται στη Σύρο, προσκεκλημένος από την ΕΛΕΓΕΙΑ και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων Παναγιώτα Βούλγαρη.

Πρόσκληση του Γιάννη Βλασερού Αν γραμματέα τομέα υγείας ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για να την συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές.



 

Καλώ  τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής των Κυκλάδων να ανταποκριθούν στο δημοκρατικό προσκλητήριο του κόμματος την Κυριακή 8 Μαΐου και να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν στα νησιά μας και οι οποίες αφορούν στην εκλογή των μελών των τοπικών οργανώσεων της νομαρχιακής επιτροπής τους συνέδρους του επικείμενου συνεδρίου και στην επιλογή του ονόματος του Κινήματος.

 

Οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερης σημασίας, αφού συνδέονται άρρηκτα με την αυτοοργάνωση του κόμματος και αποτελούν την αφετηρία των νέων αγώνων του κινήματος για να καταστεί και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων του τόπου, όπως το έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός.

Συμπόσιο Γλυπτικής Ναξιακού Μαρμάρου με θέμα “Νάξος - Αριάδνη - Διόνυσος”


Ολοκληρώνεται το 5ο κατά σειρά “Συμπόσιο Γλυπτικής Ναξιακού Μαρμάρου” με θέμα “Νάξος - Αριάδνη - Διόνυσος”, το οποίο διοργάνωσε η "Κυκλαδία" σε συνεργασία με το εργαστήριο μαρμαρογλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) της Αθήνας υπό την επίβλεψη του γλύπτη, διδάσκοντα της σχολής Δημήτρη Χριστογιάννη, στον προαύλιο χώρο της Κυκλαδίας, στο Δαμαλά Νάξου. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Μαΐου και η παρουσίαση των έργων θα γίνει στις 6 το απόγευμα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες σπουδαστές και τον κύριο Χριστογιάννη. Στο φετινό συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχαν και δυο προσκεκλημένοι καθηγητές...

Ελευθερία Τύπου: Απάντηση στους «Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα» από το Συμβούλιο της Ευρώπης - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα


Τα ευτράπελα της «έγκυρης» έκθεσης των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα» δεν σταματούν στη χώρα μας...

Διάψευση της επιεικώς αμφιλεγόμενης έκθεσης για της κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου παγκοσμίως, την οποία συνέταξε η ΜΚΟ «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», εμφανίζοντας την Ελλάδα να κατέχει την τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί η αντίστοιχη ετήσια έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2021 (δείτε την εδώ) .

Στην επιστημονικά τεκμηριωμένη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία παρουσιάζονται αναλυτικά η μεθοδολογία και τα κριτήρια με τα οποία πραγματοποιήθηκε, η χώρα μας βρίσκεται στο μεσαίο επίπεδο όσον αφορά το επίπεδο ελευθερίας του Τύπου, μαζί με τις Ισπανία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Εσθονία, Λιθουανία, και Βέλγιο.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η λίστα με τα εκλογικά κέντρα για την Κυριακή 8 Μαΐου

Την Κυριακή 8 Μαΐου θα στηθούν τετραπλές κάλπες σε όλη τη χώρα, προκειμένου τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να εκλέξουν τα νέα τοπικά και νομαρχιακά όργανα του κόμματος, αλλά και 4.602 αντιπροσώπους ενόψει του 3ου συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ, που θα γίνει στις 20-22 Μαΐου.

Μητσοτάκης στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ: Η μεσαία τάξη δεν θα πληρώσει την παγκόσμια ενεργειακή κρίση




Συνέδριο δράσης που θα χτίσει τη νέα κυβερνητική τετραετία χαρακτήρισε το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη μιας προεκλογικής δράσης που θα ολοκληρωθεί με την ολοκλήρωση της τετραετίας. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η μεγάλη λαϊκή παράταξη γίνεται μια γέφυρα που ενώνει. Η Νέα Δημοκρατία της Ελλάδας είναι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος ένταση της προσπάθειας καθώς δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς κόμμα και κόμμα μακριά από την κοινωνία.

Δελτίο Τύπου για Συνάντηση WINTER MED

O Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Θεμέλαρος και στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. (www.readsa.gr) ταξίδεψαν στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα για να συμμετάσχουν σε συναντήσεις εργασίας που διοργανώθηκαν στις 27 και 28 Απριλίου στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου WINTER MED.
Στις 27 Απριλίου, ο Πρόεδρος και τα στελέχη της εταιρείας συμμετείχαν στη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου στα γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μαγιόρκα, κατά την οποία παρουσίασαν και συζήτησαν τις δράσεις που η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. έχει υλοποιήσει στο πλαίσιο του WINTER MED, να συντονιστούν με τους υπόλοιπους εταίρους και να οριστικοποιήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το Τελικό Συνέδριο του έργου που θα λάβει χώρα στη Ρόδο στις 31 Μαΐου, σε συνδιοργάνωση της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ και της CRPM (Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών).

Ο Γ. Λεονταρίτης και επισήμως, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, είναι από σήμερα και επισήμως, μέλος της διοίκησης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Ο κ. Λεονταρίτης, ως πρώτος επιλαχών, καταλαμβάνει κενωθείσα θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ. 

Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για την επιχορήγηση του Δήμου Σίφνου μέχρι του συνολικού ποσού των 581.808,00€ για την αναβάθμιση και λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης


Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την απόφαση επιχορήγησης του Δήμου Σίφνου μέχρι του συνολικού ποσού των 581.808,00€ για την αναβάθμιση και λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης του Δήμου Σίφνου για χρονικό διάστημα τριών ετών, η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής οικονομικού έτους 2022.