slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΙΒΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.

ΒΙΒΛΟΣ, 19-5-2011


Προς: 1. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
2. Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
3. Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενóτητας Νάξου
ΚΟΙΝ: 1. Δήμο Νάξου - ANAΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ -
2. Αντιδήμαρχο, αρμóδιο Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων
ΘΕΜΑ: Προτάσεις άμεσης λήψης μέτρων επί της επισκευής τμήματος του επαρχιακού δρóμου τοπικής Κοινóτητας Βίβλου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σοβαρές καταγγελίες από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δωδεκανήσου δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου ΑιγαίουΓιάννης Μαχαιρίδης, που, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκου, έγινε αποδέκτης σοβαρών καταγγελιών για παράνομη και ανεξέλεγκτη δραστηριοποίηση προσώπων που δεν διαθέτουν άδειες ή τις προϋποθέσεις για την άσκηση συγκεκριμένων επαγγελμάτων.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών Επικρατείας Πότε θα έρθει επιτέλους, στην ολομέλεια της Βουλής η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης που συνοδεύει το Μνημόνιο Νο 1

Κατά την ψήφιση του Μνημονίου περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο η εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει εν λευκώ «κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα..». Μετά από τις...

ΑΧ ΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΡΙΞΕ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ "ΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ...

http://3.bp.blogspot.com/-0H0HuYi7ch4/TdwhyRATcXI/AAAAAAAAB-k/SJitUS7Lqlc/s1600/%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2594%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%259F%25CE%25A5.jpg

Δημοψήφισμα ?? Όπως λέμε...Άρες-Μάρες-Κουκουνάρες ???


Η κουτοπονηριά τους δεν έχει πια όρια !!!!


Ο Γ. Παπανδρέου με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο για τα καλά και βλέποντας ότι είναι καμένο χαρτί πια και για τους αφέντες του , Διεθνείς τοκογλύφους και αφού δεν μπορεί να πια να κρύψει την αναμενόμενη και παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του , (έλλειμμα πριν 130% ,τώρα , μετά από ενάμιση χρόνο σκληρής λιτότητας 160%) και μη θέλοντας να παραδεχτεί την τραγική αποτυχία του, αποφάσισε να παίξει ένα ακόμα βρόμικο παιχνίδι σε Βάρος της Χώρας και του λαού του….
Έγκυροι κύκλοι και πηγές μέσα από την ίδια την κυβέρνηση αφήνουν να διαρρεύσουν φήμες για δημοψήφισμα….

Αν προχωρήσουν σ΄ αυτή την.........

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ. κ. Υπουργούς - Οικονομικών - Επικρατείας Λογαριασμός Αλληλεγγύης για την απόσβεση του Δημοσίου Χρέους

Στις 8 Μαρτίου 2010, εν μέσω τυμπανοκρουσιών, ανακοινώθηκε από το Προεδρείο της Βουλής η δημιουργία «λογαριασμού» στήριξης της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους της χώρας. Έτσι, με σχετική πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (271/4.3.2010) δημιουργήθηκε και τηρείται στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος - Τμήμα Δημοσίων Οργανισμών «Λογαριασμός Αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους» (με Κ.Α 24/26132462), στον οποίο μπορούν εθελοντικά οι πολίτες της χώρας και οι Έλληνες της διασποράς να καταθέτουν οποιοδήποτε ποσό επιθυμούν.


Κατά την ανακοίνωση της δημιουργίας του Λογαριασμού, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε προτείνει να ανακοινώνονται στην Εθνική Αντιπροσωπεία, δια της Τραπέζης, σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα αποτελέσματα συγκέντρωσης των χρηματικών ποσών και την μεταφορά τους στον κωδικό που αφορά αποκλειστικά στην απόσβεση του δημοσίου χρέους.
Την ίδια χρονική περίοδο, αναρτήθηκε καταρχήν στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου σχετικό βίντεο προώθησης του Λογαριασμού, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τόσο οι κρατικοί όσο και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί καθώς και οι κεντρικές εφημερίδες, φιλοξένησαν διαφημίσεις και σχετικές έντυπες καταχωρήσεις, με στόχο τη γνωστοποίηση στο κοινό της ύπαρξης του Λογαριασμού.
Στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αντίστοιχα, δημοσιεύθηκαν 5 Δελτία Τύπου σχετικά με κατάθεση χρημάτων στο Λογαριασμό, το τελευταίο με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2010.
Από τούδε και στο εξής, ουδείς γνωρίζει τι έχει συμβεί με το Λογαριασμό, καθώς ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση σχετικά με αυτόν. Όπως γίνεται αντιληπτό, έχουν δημιουργηθεί αρνητικές εντυπώσεις στους πολίτες από το καθεστώς έλλειψης διαφάνειας σχετικά με το Λογαριασμό.
Επειδή ένα έτος μετά, αποδεικνύεται ότι η δημιουργία του Λογαριασμού Αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους δεν ήταν τίποτε παραπάνω από ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης, που είχε ως στόχο το θυμικό των απανταχού ελλήνων πολιτών και το περίφημο «ελληνικό φιλότιμο».
Επειδή οι πολίτες κλήθηκαν για μία ακόμη φορά να καταβάλλουν από το υστέρημά τους για την αποπληρωμή ενός χρέους, το οποίο δε γνωρίζουν πώς δημιουργήθηκε και ποιο μέρος του είναι παράνομο και επαχθές, προκειμένου η Ελλάδα να αρνηθεί την αποπληρωμή του.
Επειδή, τέλος, έως σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει αποδεχθεί τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου της προέλευσης και της σύστασης του δημοσίου χρέους.
Με βάση τα παραπάνω,
ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:
1. Για ποιο λόγο, παρά τις δεσμεύσεις, δεν υπήρξε έως τώρα ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας -και κατʼ επέκταση των πολιτών- για την πορεία των καταθέσεων;
2. Ποιο είναι το συνολικό ποσό που κατατέθηκε έως σήμερα το «Λογαριασμό Αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημοσίου χρέους»;
3. Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός καταθετών, τόσο από την ελληνική επικράτεια όσο και από αποδήμων Ελλήνων;
4. Έχει δαπανηθεί έως σήμερα μέρος του συγκεντρωθέντος ποσού; Εάν ναι, τι ύψος χρημάτων δαπανήθηκε και για ποιο σκοπό;
5. Πόσο κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο η διαφημιστική καμπάνια ενημέρωσης για την ύπαρξη του Λογαριασμού Αλληλεγγύης;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Ηρώ Διώτη
Δημήτρης Παπαδημούλης

Μίκης: Γιώργο απέτυχες ...φύγε! Και εμείς συμφωνούμε απόλυτα.

ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ........

Γράφει ο City
Και αν δεν το καταλαβαίνεις στα Ελληνικά jeffry go home…
Αρνείται να καταλάβει μάλλον το μήνυμα που του έδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί χθες , οι Έλληνες πολίτες και οι δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου.
Εγκλωβισμένος στην ασφάλεια και στις εγγυήσεις που του δίνουν οι ξένοι σπόνσορες του, συνεχίζει να βυθίζει την χώρα στο χάος και τους Έλληνες στην ανασφάλεια.
Τα καλαμπούρια τελείωσαν δεν υπάρχει περιθώρια βελτίωσής σε όλους τους τομείς, το πλήρες αδιέξοδο έχει επέλθει.
Τι εννοεί ο Παπανδρέου όταν μιλάει για πατριωτισμό; …….

Άκου Αντώνη,...

...μετά τις ανακοινώσεις της πράσινης χούντας του μνημονίου τη Δευτέρα 23 Μαϊου,

ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.

Τώρα άκου πώς σε αδειάζει ο ΓΑΠ στον Παπούλια, για να καταλάβεις τι εννοώ...,
αν καταλάβεις...Μανώλης εξ Απειράνθου

Και νέα βάρη για τα νοικοκυριά

Και νέα βάρη για τα νοικοκυριά


Φωτιά... παίρνει το «καλάθι της νοικοκυράς» με την αύξηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και αναψυκτικά από το 13% που είναι σήμερα στο 23%. Σύμφωνα με υπολογισμούς και τιμοληψίες του «Εθνους», μία τετραμελής οικογένεια θα επιβαρυνθεί τον χρόνο κατά 357,12 ευρώ και μηνιαίως κατά 29,76 ευρώ.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ...

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ χθες Τρίτη 24 Μαϊου 2011 είχες την ευκαιρία να τινάξεις το σύστημα ΠΑΣΟΚ στον αέρα.
Έπαιξες κι έχασες...Μανώλης εξ Απειράνθου

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ....


Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».

Ειρηνικές διαδηλώσεις στα ισπανικά πρότυπα, οργανώνουν για την Τετάρτη το απόγευμα από τις 18.00, στις κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και αλλού, ομάδες νεαρών ακτιβιστών πολιτών, υπό τον τίτλο «Αγανακτισμένοι Πολίτες».

Φυγομάχησε ο Καραμανλής ή μήπως τώρα δικαιώνεται;


Στις 29 Μαρτίου 2011 δημοσιεύσαμε άρθρο σχετικό με τα έγγραφα της Wikileaks, που αναφέρονταν στον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή (http://www.elzoni.gr/html/ent/904/ent.7904.asp).
Στις 17 Μαΐου 2011 η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4631198) θυμήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, δικαιώνοντας την προ διμήνου, περίπου, δημοσίευσή μας.
Αλλά πάνω απ’ όλα δικαιώνουν τον Καραμανλή για την περίοδο της διακυβέρνησής του, τουλάχιστον στα εθνικά θέματα. Και εάν σε αυτό προσθέσουμε και τις αποκαλύψεις  Στρος - Καν περί «υπόγειων» συνομιλιών και διεργασιών με τον Παπανδρέου για την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, τότε εύλογα μπορεί κάποιος να εξάγει συμπεράσματα για τους λόγους  αποδόμησης του τότε πρωθυπουργού και την έλευση του Παπανδρέου στην εξουσία.
Πολύς λόγος έχει γίνει από τότε ότι ο Καραμανλής απέδρασε, ότι ο Καραμανλής παρέδωσε, ότι ο Καραμανλής κουράστηκε και τελικά ότι ο Καραμανλής φυγομάχησε. Ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός το έχει πει κατ’ επανάληψη.
Και τίθεται το ερώτημα:....

Παραίτηση από Μέλη & Αναπληρωματικά Μέλη στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Νάξου!!!


Ανακοίνωση
Προς: Ημ/νια 25/05/2011
Δ/Σ του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νάξου
Τοπικά Μ.Μ.Ε
Μετά την διεξαγωγή των εκλογών του ΝΙΟΝ Νάξου στις 14 Μαΐου 2011 διαπιστώσαμε λογικές και μεθοδεύσεις που πιστεύουμε ότι δεν συμβαδίζουν με την ηθική και τους στόχους του Ομίλου που είχαν τεθεί από τις πρώτες κιόλας συγκεντρώσεις των μελών προ της ίδρυσης του.
Οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν από συγκεκριμένα μέλη πριν και......