slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αγιασμός των υδάτων και... νησιώτικο γλέντι, live από τον Λυώνα στους «Δεκατιανούς» του ΣΚΑΪ!

Σήμερα τα Φώτα και ο φωτισμός και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και οι Ναξιώτες ευχήθηκαν χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλη την Ελλάδα από τον όρμο του Λυώνα, μέσω των «Δεκατιανών» του ΣΚΑΪ!

Η εκπομπή συνδέθηκε ζωντανά με το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό του νησιού μας, παρακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων του και, έπειτα, άκουσε τους Λυωνιάτες να λένε τα παραδοσιακά κάλαντα των Φώτων της Κορώνου, συνοδεία βιολιού (Σταύρος Παπακωνσταντής), τζαμπούνας (Πέτρος Κουφόπουλος) και λαούτου (Κώστας Κορρές)!
Ακολούθως, ξεκίνησε…

Παράνομες εργασίες στην ακτογραμμή στην περιοχή της Βαγιάς

Δήμαρχος Πάρου 

                                        Πάρος 6.1.24

ΠΡΟΣ:  - ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ
              - Α.Τ. ΠΑΡΟΥ

Σας εύχομαι καλή και ασφαλή νέα χρονιά!

Σας διαβιβάζω το Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού συλλόγου Αρχίλοχος, σύμφωνα με το οποίο :
" Την Τετάρτη 3.1.2024  ενημερώθηκε εγγράφως η Πολεοδομία Πάρου και η Αστυνομία ότι εκτελούνται εντατικές εργασίες επέκτασης παράκτιου τοιχίου στην περιοχή Βαγιά, στον Κάμπο της Πάρου. Η Πολεοδομία αντέδρασε άμεσα, προχωρώντας σε αυτοψία, διέταξε την διακοπή των εργασιών και ενημέρωσε με σχετικό έγγραφό της την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων.

Παρόλα αυτά οι εργασίες συνεχίζονται και μάλιστα σε ώρες νυχτερινές με τη βοήθεια προβολέων."

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας και την ενημέρωσή μας.

Είναι αδιανόητο κάποιοι να παραβαίνουν την κείμενη νομοθεσία και να λειτουργούν εις βάρος της κοινωνίας μας καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας.

Η εορτή ων Θεοφανείων, ή των Φώτων, σήμερα στην Κωμιακή..

 

Χαρακτηριστικό της ημέρας, η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα , ή σε κάποιο ποτάμι, σε λίμνη, σε δεξαμενή, σε στέρνα, σε νερό τέλος πάντων, ανάλογα τί υπάρχει στον τόπο που βρίσκεται ο καθένας...

Ορίστηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Αττικής

Ρεπορτάζ του Δημήτρη Μπιζιώτα στο
https://www.kalitheapress.gr/

Ορίστηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Αττικής
Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρει τα εξής:
«Οδηγός της ευθύνης και της δράσης μας οι τρεις πυλώνες που θέσαμε πριν από μερικούς μήνες για μία Αττική ασφαλής, μία Αττική ανθρώπινη, μία Αττική βιώσιμη και πράσινη. Για μία Μητροπολιτική Αττική που θα πραγματώνει όλα όσα μπορούν να αλλάξουν το πρόσωπο του τόπου μας και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Και από την υλοποίηση αυτών των στόχων θα κριθούμε. Για την ταχύτητα των αποτελεσμάτων μας, τη λειτουργικότητα των δομών μας. Χωρίς διακρίσεις. Χωρίς αποκλεισμούς. Σηκώνουμε μανίκια. Με μία ομάδα σκληρής δουλειάς, με εμπειρία και γνώση. Με τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Και με βασική μας προτεραιότητα κάθε κάτοικο, κάθε γωνιά της Αττικής. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα στελέχη και όλους τους συνεργάτες μου και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα. Προσωπική μου δέσμευση ότι θα τιμήσουμε στο ακέραιο το συμβόλαιο που υπογράψαμε στις 8 Οκτωβρίου με τους πολίτες της Αττικής, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν τις ζωές τους για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η ευθύνη μας είναι βαριά. Και δεν θα επιτρέψω να χάσουμε ούτε μέρα από την προσήλωσή στον κεντρικό μας στόχο. Ξεκινάμε. Για πράξεις και αποτελέσματα. Στην Αττική και για την Αττική».

Το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Αττικής αποτελείται από:

Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ονόματα-αρμοδιότητες)

 Τους Αντιδημάρχους και τις αρμοδιότητές τους, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός.

Η θητεία τους ισχύει από 5-1-2024 μέχρι 31-12-2024.

18/2024

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Έχοντας υπόψη: