slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αλέξης Μητρόπουλος: «Αφελείς όσοι μιλούν για ρήξη με τους δανειστές»


«Και στη δραχμή να πάμε, το χρέος θα το πληρώσουμε». Αυτό τόνισε ο Αλέξης Μητρόπουλος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ενώ χαρακτήρισε «αφελείς» όσους κάνουν λόγο για ρήξη με τους δανειστές.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «είναι αφελείς όσοι μιλούν για ρήξη» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν νομικά κείμενα που δεσμεύουν την κυβέρνηση ότι ακόμη και εκτός ευρώ θα πρέπει να πληρώσει κανονικά το χρέος της. Μάλιστα ο κ. Μητρόπουλος φρόντισε να επαναλάβει αρκετές φορές ότι όσοι μιλούν για ρήξη είναι αφελείς. Σημειώνεται ότι αρκετοί βουλευτές, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης έχουν κάνει λόγο για ρήξη, μεταξύ των οποίων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η Κυβέρνηση χαρίζει πρόστιμα και πρόσθετους φόρους σε φοροφυγάδες – μεγαλοοφειλέτες με την Π.Ν.Π.» - ΕΡΩΤΗΣΗ 12 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Ερώτηση κατέθεσαν 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Γιάννη Βαρουφάκη και Επικρατείας, κ. Παναγιώτη Νικολούδη με  Θέμα: «Η Κυβέρνηση χαρίζει πρόστιμα και πρόσθετους φόρους σε φοροφυγάδες – μεγαλοοφειλέτες με την Π.Ν.Π.»

Η Κυβέρνηση πανικόβλητη μπροστά στα ταμειακά αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει ακολουθεί πλέον ολισθηρούς δρόμους στην προσπάθεια της να επιτύχει, όπως ισχυρίζεται, την όσο το δυνατό μεγαλύτερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π) της 27.03.2015 (ΦΕΚ 35Α), με την οποία τροποποιείται το άρθρο 1 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου (Ν 4321/20-3-2015) αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα αυτού του ολισθηρού δρόμου αφού:

α) παραβιάζει τις διακηρύξεις και δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και της Προέδρου της Βουλής ότι «η χώρα δεν θα κυβερνάται πλέον με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου», ενώ θέτει σε δύσκολη θέση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο, απευθυνόμενη ως Πρόεδρος της Βουλής, τον κάλεσε να μην υπογράφει πλέον Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αποτελεί δε χαρακτηριστικό παράδειγμα υποβάθμισης του ρόλου της Βουλής και του νομοθετικού της έργου, καθώς με την Π.Ν.Π. τροποποιείται βασικό άρθρο του μόλις πριν λίγες μέρες (20.03.2015) ψηφισθέντος, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, νόμου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, χωρίς η Βουλή να έχει τη δυνατότητα να εκτιμήσει την ορθότητα, αλλά και τις επιπτώσεις της ρύθμισης αυτής.

β) Δίνει άφεση αμαρτιών με πρωτοφανή και σκανδαλώδη τρόπο, χαρίζοντας πρόστιμα και πρόσθετους φόρους εκατομμυρίων ευρώ για διακεκριμένες, προκλητικές και ιδιάζουσες πράξεις φοροδιαφυγής, για τις οποίες έχουν υπάρξει στο παρελθόν ανακοινώσεις των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και αφορούν περιπτώσεις νόθευσης ή έκδοσης πλαστών φορολογικών εγγράφων, εξαπάτησης των φορολογικών αρχών, απόκρυψης μεγάλου ύψους εισοδημάτων από διάφορες πράξεις, ακόμα και διακίνησης «μαύρου χρήματος». Για τα αδικήματα αυτά, σημειώνουμε ότι προβλέπονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις.

γ) παγίδευσε ουσιαστικά τη Βουλή καθώς στο επίμονο ερώτημα του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του νόμου, για τη σκοπιμότητα της άρσης του ορίου του 1.000.000 ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών προκειμένου για ένταξη στις ρυθμίσεις, όπως προέβλεπε η προηγούμενη ρύθμιση του νόμου 4503/2014 και στην προτροπή μας προς την Κυβέρνηση για την αναγκαιότητα να τεθούν ορισμένα κριτήρια απάντηση δεν υπήρξε. Ήρθε όμως προς την αντίθετη κατεύθυνση, με την Π.Ν.Π., σύμφωνα με την οποία μεγαλοοφειλέτες και κατά σύστημα φοροφυγάδες τυγχάνουν προκλητικές και σκανδαλώδους μεταχείρισης, με τη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων που προβλέπει ο ν.2523/1997 για τις πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Ομιλία Ευ. Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής


"Η Ελλάδα είναι μια. Η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εκφράζει τη χώρα συνολικά και όχι την ετερόκλητη πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ. Εσείς μιλούσατε για κυβέρνηση δοσίλογων. Εμείς σας στηρίζουμε, εφόσον συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει μια εθνική στρατηγική."

Κατά ομολογία εχθρών και φίλων του ο Βενιζέλος είναι, μακράν, ο καλύτερος κοινοβουλευτικός που έχει να επιδείξει η παρούσα σύνθεση.
Η παρουσία του στις 30/3/15 στη Βουλή για τη συζήτηση σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής ήταν άλλα μία απόδειξη της αξίας του. 


Ακολουθεί το video και το αδιόρθωτο κείμενο της ομιλίας στις 30/3/15 του Ευ. Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής :


Το video της δευτερολογίας του  Ευ. Βενιζέλου στην ίδια συνεδρίαση: Χωρίς νόημα η ανησυχία για αύξηση του ΦΠΑ στο Αιγαίο

Πληροφορηθήκαμε ότι αύριο Τετάρτη 1/4 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήναέκτακτη συνεδρίαση του
Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου με συμμετοχήΔημάρχων και άλλων φορέων με θέμα την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στοΑιγαίο, με βάση φήμες από ανώνυμες πηγές.
Είναι σαφές ότι όλοι μας είμαστε αντίθετοι με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιάμας, ωστόσο για τέτοια σοβαρά ζητήματα καλό είναι να λαμβάνεται υπόψη ηθέση της υπεύθυνης κυβέρνησης, από την οποία προκύπτει ότι δεν....

Να μεταφέρει το "Άγιο Φως" στη Νάξο ζητά από τη Μητρόπολη η Αερολέσχη

 Αίτηση προς την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας κατέθεσε η Aερολέσχη Νάξου για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από το Ελευθέριος Βενιζέλος στη Νάξο την βραδιά του Μεγάλου Σαββάτου.
Η Αερολέσχη ζήτησε τη συνδρομή της Μητρόπολης για τη μεταφορά του Άγιου Φωτός στο νησί, με την επισήμανση ότι αυτό θα είναι εφικτό αν και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Επίσης διευκρινίζει ότι η

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα με καρδιακό επεισόδιο o Mατθαίος Γιαννούλης


Της Σπυριδούλας Κάμπου
Με έντονα συμπτώματα και ενοχλήσεις στην καρδιά του που διήρκησαν όλη την Δευτέρα τα οποία και τον φόβισαν, τον ώθησαν να επικοινωνήσει με το προσωπικό γιατρό του.
Το ότι έχει ιστορικό και «παρελθόν» με την καρδιά του και στα 39 του χρόνια, είχε νοσηλευτεί ξανά με βουλωμένες αρτηρίες, πανικόβαλλαν τον Ματθαίο Γιαννούλη, που σήμερα το πρωί μπήκε

Κοινή συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου και ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, αύριο στην Αθήνα, για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά


Γ. Χατζημάρκος προς Περιφερειακό Συμβούλιο: «Η ιστορία μας κρίνει…»
Επισυνάπτεται η επιστολή που απέστειλαν στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κα Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Φώτης Χατζηδιάκος. 
Ομοφώνως το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, κατά την σημερινή του συνεδρίαση στην Ρόδο, ενέκρινε την πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου για την

Κακλαμάνης: "Η ΝΔ να φύγει μπροστά, να απευθυνθεί στην κοινωνία"

"Να μην παριστάνει τον ήρωα ο Τσίπρας" δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο γαλάζιος βουλευτής
Λάθος χαρακτήρισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή των Γιάννη Κουρτάκη καιΠαναγιώτη Τζένου "Πολιτικός Καφές", ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ,Νικήτας Κακλαμάνης, την αποχώρηση της ΝΔ από τη Βουλή με αιτιολογία την παρέμβαση του κ. Κατρούγκαλου.
«Θα έπρεπε να είχαμε αποχωρήσει όταν η πρόεδρος της Βουλής είπε στον....

ΑΝΑΦΟΡΑ των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αποκατάσταση τηλεφωνικών συνδέσεων του ΟΤΕ στη Σέριφο.

Οι Βουλευτές Κυκλάδων Νικόλαος Μανιός, Αντώνιος Συρίγος και Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτουν αναφορά την επιστολή πέντε κατοίκων της Σερίφου σχετικά με την αποκατάσταση τηλεφωνικών συνδέσεων του ΟΤΕ στη Σέριφο.Η επιστολή αναφέρει σχετικά ότι: «Τον Ιούλιο του 2013 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Νότιο μέρος της Σερίφου με συνέπεια να καταστραφεί μεγάλο μέρος του νησιού. Μεταξύ άλλων καταστράφηκε και το τηλεφωνικό δίκτυο του ΟΤΕ και αρχίζει από  τότε μια απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων σαν συνέπεια της αδιαφορίας και του εμπαιγμού από τις υπηρεσίες του ΟΤΕ….»

Επισυνάπτεται η επιστολή

Οι διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών προκαλούν αναταράξεις στην Αθήνα

Αναταράξεις στην κυβέρνηση προκαλούν οι διαπραγματεύσεις στο Brussels group. Στο οικονομικό επιτελείο φαίνεται ότι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις ως προς τις ελληνικές προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις, που δημιουργούν σύγχυση.Χθες το Μαξίμου υποχρεώθηκε να παρέμβει για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο διατήρησης του ΕΝΦΙΑ και το 2015, καθώς και να διαψεύσει πληροφορίες που μιλούσαν για....

Τελικά τι έχουμε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Κυβέρνηση παλαιοπασόκων -Καραμανλικων με ολίγον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Δεξιά στελέχη στο Δημόσιο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (ΟΝΟΜΑΤΑ)
Πρόσωπα του περιβάλλοντος του Κώστα Καραμανλή εξακολουθούν να διατηρούν τις θέσεις τους
Του Δημήτρη Κουνιά – Εφημερίδα Παραπολιτικά.
Στρατηγική διεμβολισμού της Νέας Δημοκρατίας και εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον λεγόμενο «μεσαίο χώρο» φαίνεται να ακολουθεί και μετά τις εκλογές ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υιοθετώντας την τακτική της συνεργασίας με στελέχη που ανήκουν στο....

ΔΕΙΤΕ και ΦΡΙΞΤΕ! ΑΥΤΟΙ είναι οι 12 τέως συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ και νυν υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Eίπατε κάτι;;; (ΦΩΤΟ)


Τι νομίζετε ότι είναι αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ;
Για πάμε να δούμε αναλυτικά…
Λοιπόν από τα 40 μέλη που απαρτίζουν την κατά τ΄άλλα άσπιλη και αμόλυντη κυβέρνηση Σύριζα οι 12 από αυτούς ήταν ..πρώην βουλευτές, σύμβουλοι και συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ...
Γνωρίστε τα πρώην στελεχη και συμβούλους του Πασόκ, που μόλις διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά του κόμματος έφταναν στον

Επιτέλους το Συμβούλιο της Επικρατείας πήρε και μια απόφαση υπέρ του Λαού με το προσωρινό «μπλόκο» σε ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνες, κ.λπ. στις παραλίες


Τι έκρινε η πενταμελής σύνθεσης του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας - Λόγω σπουδαιότητας του θέματος παρέπεμψε το όλο ζήτημα για νέα κρίση στην αυξημένη επταμελή σύνθεση του ίδιου ΤμήματοςΗ απευθείας παραχώρηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού των παραλιών προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυ­κτήρια, κανό, θαλάσσια ποδήλατα, κ.λπ., αλλά και πε­ραιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους, δεν μπορεί να

New Europe: «Μελέτη δικαιώνει τον Καραμανλή»Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Με τον τίτλο «Μελέτη δικαιώνει τον Καραμανλή», η εφημερίδα New Europe που εκδίδεται στις Βρυξέλλες αφιερώνει το κύριο άρθρο της στη συλλογική μελέτη γνωστών οικονομολόγων «Η Ελληνική πολιτική οικονομία 2000-2010. Από την ΟΝΕ στον Μηχανισμό Στήριξης». Η μελέτη αναλύει εξονυχιστικά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, και ρίχνει φως στα αίτια και τους υπεύθυνους για την ελληνική κρίση.

Μεγάλη επιτυχία στο αφιέρωμα της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ) και του Δήμος Γαλατσίου στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Γαλατσίου «Καμίνι», από την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ) και το Δήμο Γαλατσίου, η πολιτιστική εκδήλωση- αφιέρωμα στον αείμνηστο Ακαδημαϊκό, θεατρικό συγγραφέα, ποιητή Ιάκωβο Καμπανέλλη για τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από το θάνατό του (29 Μαρτίου 2011)... Η ΟΝΑΣ ευχαριστεί θερμά την κόρη του Κατερίνα η οποία διέθεσε αρχειακό υλικό του πατέρα της για τις ανάγκες της

Μπάχαλο προκάλεσε ξανά στην Βουλή η Κωνσταντοπούλου – Αποχώρησε η ΝΔ

Προσθήκη λεζάντας
Αποχώρησε λίγο πριν τις 12 το βράδυ από τη Βουλή η Νέα Δημοκρατία έπειτα από την απόφαση της Προέδρου της Βουλής να δώσει το λόγο, επί προσωπικού, στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.
Φεύγοντας από την αίθουσα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, έλεγε ότι αυτά που συμβαίνουν είναι ντροπή, ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν συμπεριφέρεται ως

Ντροπή και αίσχος! Αβοήθητοι οι νησιώτες μπορεί και να πεθάνουν στο δρόμο!

Προσθήκη λεζάντας
Απίστευτο και όμως αληθινό το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα στη Νάξο με τραυματισμένο, αιμόφυρτο πολίτη!

Γύρω στις 5:00 το πρωί της Δευτέρας, έξω από το κατάστημα ενοικιάσεων αυτοκινήτων "Fun Car" (λίγο πριν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου) περαστικοί, είδαν κάποιο άγνωστο άνδρα ηλικίας περίπου 50 ετών, πεσμένο στο δρόμο με αίματα στο κεφάλι του. Όπως διαπίστωσαν ο τραυματισμένος άνδρας είχε χάσει και τις αισθήσεις του.

Τι πιο φυσικό λοιπόν από το να επικοινωνήσουν με το Νοσοκομείο Νάξου...

Συγχαίρουμε τον Πανναξιακό και ευχαριστήριο στους γονείς,

Τους γονείς των τμημάτων υποδομών Μπάσκετ για την στήριξη τους στην προσπάθεια ευχαρίστησε με ανακοίνωση του ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια. Επίσης ο σύλλογος της ορεινής Νάξου με δελτία τύπου που εξέδωσε συγχαίρει τον Πανναξιακό ΑΟΝ για την συμμετοχή της Γυναικείας ομάδας στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως και την ομάδα Παίδων του Μπάσκετ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα Δελτία Τύπου:

Το Hellogreece και οι χορηγοί του Πανναξιακού ευχαριστούν και στηρίζουν την γυναικεία ομάδα βόλεϊ


Αγαπητοί κύριοι,
Το Hellogreece και οι χορηγοί της ομάδας του Πανναξιακού ΑΟΝ Βόλεϊ: Blue Star Ferries, TeguiΜελισσουργός ΟΕ, Swing bar, Μπουμπλάκη, Πικάντινο, Lemon, Αφοί Ανεβλαβή, Veronis RealEstate Agency και SMK Group ευχαριστούν την ομάδα και τη στηρίζουν προβάλλοντας τηλεοπτικό σποτ στους αγώνες του ημιτελικού και του τελικού στο FINAL 4.
Παράλληλα, προβάλλεται το νησί της Νάξου μέσω της προβολής του σποτ του Hellogreece.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα προβολής είναι το εξής:

Παιδική χαρά η κυβέρνηση: Το Μαξίμου «αδειάζει» το ΥΠΟΙΚ για τον ΕΝΦΙΑ

Με ένα νέο non paper που εξέδωσε πριν από λίγο, το Μέγαρο Μαξίμου «άδειασε» το υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με τις πληροφορίες που αφορούσαν στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας άμεσα, τονίζοντας πως «η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει, με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, στέλεχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι