slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άρχισαν οι ψιλές γιαούρτωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη (Βίντεο)

 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο Τυμπάκι της Κρήτης για να μιλήσουν σε κατοίκους και τοπικούς φορείς σχετικά με την επένδυση στο λιμάνι της πόλης. Οι κάτοικοι ξεκίνησαν με διάθεση την κουβέντα όμως καθώς η ώρα περνούσε και δεν άκουγαν καμία πρόταση από τα στελέχη και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα αίματα ανέβηκαν με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να τους διώξουν κακήν κακώς από τον χώρο όπου γινόταν η συζήτηση. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί έπεσαν και μερικά γιαούρτια. Πηγή:

Bιβλίο με παραμύθια από την "Βιβλιοθήκη ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ"


Από την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης  Βιβλίου της “Βιβλιοθήκης ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου κυκλοφόρησε στα πλαίσια της φιλαγνωσίας που εφαρμόζεται στο Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου ένα υπέροχο βιβλίο με παραμύθια, τα οποία έγραψαν και εικονογράφησαν οι μικροί μαθητές της α’ και β’ τάξης του Σχολείου.
Στο βιβλίο αυτό μέσα από  τις 203 σελίδες του θα βρει κανείς τις....
ζωγραφιές και τις διηγήσεις των μικρών μαθητών για το μύθο της Γοργόνας.
Με τον τίτλο “Η γοργόνα της Νάξου” τα ίδια τα παιδιά περιγράφουν ιστορίες, που πολλές φορές άκουσαν από τη γιαγιά τους και αφηγητικά έμαθαν από τους δασκάλους τους.
Στα νησιά του  Αιγαίου, όπου ο παραμυθάς ήταν το κεντρικό πρόσωπο της αφήγησης ενός μύθου ή ενός γεγονότος, η παράδοση της προφορικής αφήγησης  μετατρέπεται με τη βοήθεια των δασκάλων σε γραπτό λόγο με εκφράσεις και ζωγραφιές έντονα μετασχηματισμένες από τα μηνύματα της σημερινής εποχής.
Ο Διευθυντής του Σχολείου Αριστείδης Γρατσίας και οι δασκάλες Γιαννούλη ΕλένηΣκάρκου Μαρία και Χαλκιά Χαρίκλεια μετέτρεψαν τους μαθητές τους σε άριστους συγγραφείς, διδάσκοντας μέσα από τους μύθους, την Αγάπη, την Ειρήνη, την Αισιοδοξία, τη Χαρά και το σεβασμό στο Περιβάλλον, σε μια δύσκολη και κατηφή εποχή.
Το βιβλίο προλογίζει ο φιλόλογος καθηγητής και Πρόεδρος του ΣΦΝ, Αντώνης Τζιώτης, ενώ το περιεκτικό εισαγωγικό σημείωμα έχει γράψει ο ιδρυτής της Βιβλιοθήκης Γιώργος Ανωμερίτης, γνωστός πλην άλλων, για τα κυκλαδικά και ποιητικά του βιβλία.
Το βιβλίο εκτυπώθηκε από την “Τροία Εκδοτική Εμπορική Α.Ε.” (Μίλητος) με επιμέλεια - εισαγωγή του Γιώργου Ανωμερίτη, διόρθωση κειμένων της Ελένης Δραγώνα, σχεδιασμό, σελιδοποίηση της Στέλλας Νίκα και επεγεργασία εικόνας του Γιώργου Αλεξάνδρου. Το ISBN του βιβλίου είναι 978-960-6617-76-8.
Όπως είναι  γνωστό η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” λειτουργεί αποκλειστικά στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Φιλώτι της Νάξου, όλο το χρόνο, μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις (Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου, Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου, κύκλους για τη Λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, διαλέξεις Ελλήνων συγγραφέων, ποιητικές εκδηλώσεις, παραστάσεις κ.α.), ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως δανειστική βιβλιοθήκη και έκθεση αντικειμένων.
Η πρώτη έκδοση του βιβλίου κυκλοφόρησε ήδη  χορηγικά από τη “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” στα παιδιά και τα σχολεία της Νάξου, ενώ μια δεύτερη έκδοση, λόγω του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος, θα κυκλοφορήσει σε συμβολική τιμή από το Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου, στην Αθήνα και τη Νάξο τον επόμενο μήνα.
Όπως γράφει στο εισαγωγικό του σημείωμα και  ο Γιώργος Ανωμερίτης “Για μια ακόμη φορά τα παιδιά μας διδάσκουν. Η αφηγηματική τους ικανότητα δείχνει ότι είναι ήδη συγγραφείς, οι εικόνες τους ότι είναι ήδη ζωγράφοι…” 

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος 19-21 Μαΐου από τον Δήμο Νάξου και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.


Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι ......

Ερώτηση Νίκου Συρμαλένιου και Θοδωρή Δρίτσα, για το ναυάγιο του Sea Diamond και τις μελέτες του ΕΛΚΕΘΕ.


Αμέσως μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND στις 6 Απριλίου 2007 στην θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας της Σαντορίνης, τη μελέτη των επιπτώσεων  στο θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής με φορέα χρηματοδότησης το τότε Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ανέλαβε ευθύς εξαρχής, λόγω του σκοπού και της αποστολής του το "Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών", Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η Μεσαία Τάξη – Β'


από τον Νικόδημο
1. Σε προηγούμενο άρθρο έγραψα για τις τρεις τάξεις σε μια οποιαδήποτε κοινωνία που όμως διαφοροποιούνται μόνο λόγω υλικού πλούτου και κάποτε μόρφωσης. Στην πραγματικότητα αυτές αλλάζουν όλη την ώρα καθώς άνθρωποι πλουτίζουν ή φτωχαίνουν κι έτσι περνούν από τη μια τάξη στην άλλη προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Και οι τρεις αυτές τάξεις, έγραψα, ανήκουν στην πραγματικότητα στον....

Ομιλία Γ. Βρούτση στον Ο.Γ.Α.


Χαίρομαι ιδιαίτερα που παρευρίσκομαι σήμερα σε αυτή τη συνέντευξη τύπου, για την παρουσίαση του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, αλλά και των άλλων παροχών της «Αγροτικής Εστίας».
Καταρχήν, επειδή έχω δίπλα μου τον Διοικητή του Οργανισμού τον κ. Δημήτρη Κοντό και τον....

Το hit που καλωσορίζει το καλοκαίρι



Έτοιμο το νέο video clip της Demy που γυρίστηκε στη Νάξο! 
Φέτος όλοι θα χορεύουν στους ρυθμούς του «The Sun»
Το Carroten, το Νο. 1 Αντιηλιακό στην Ελλάδα, παρουσιάζει για 3η χρονιά το hit του καλοκαιριού. Μία ακόμα δυνατή συνεργασία που ανατρέπει τους κανόνες και μας προετοιμάζει κατάλληλα για το φετινό καλοκαίρι.

Το Carroten αποτελεί για 12η συνεχόμενη χρονιά την πιο αγαπημένη μάρκα των Eλλήνων καταναλωτών και όχι τυχαία, αφού το όνομά του συγκεντρώνει μια πραγματική αυθεντία του ελληνικού ήλιου και την πολυετή μελέτη γύρω από την ....

Το Parospress αλλάζει διαχειριστή.


Μετά από έξι χρόνια το ιστολόγιο αυτό αλλάζει χέρια.
Η φιλοσοφία και η πολιτική που ακολούθησε αυτά τα έξι χρόνια λειτουργίας του θα συνεχισθεί.
Ευχαριστώ όλους όσους με.....

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΑΚΩΒΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΣΤΗΝ "ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ"


ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΕΛΟΥΣ ΖΩΗΣ
 Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανακύκλωσης
Του Γιώργου Ανδρή
andris@pegasus.gr
Την αποτυχία της Οδηγίας για την ανακύκλωση Οχημάτων Τέλους
Ζωής σε Ευρωπαϊκό και .....

Πάρος: Πάρτι για την οικονομική στήριξη του Κέντρου Υγείας από το super market "Βιδάλης".

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11/5 η χοροεσπερίδα αλληλεγγύης που διοργάνωσε το super market "Βιδάλης" τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη του Κέντρου Υγείας Πάρου(http://www.parianostypos.gr)

  

Γελαει ο κοσμος με τη μαιμου επιστολη δηθεν μαθητη που πλασαραν οι "καθηγηταδες"


Με μια δήθεν (;) επιστολή μαθητή Λυκείου, στη γνωστή μανιέρα "οι πολιτικοί καταστρέφουν τα όνειρά μου, δεν φταίνε οι καθηγητές μου που απεργούν", οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων στην κοινωνία, από την απεργία τους που φαίνεται προς το παρόν να αντιμετωπίζεται με αρνητισμό από την κοινωνία, παρά το δίκαιο πολλών αιτημάτων τους.
Στην επιστολή, ο "μαθητής" κάνει πολλές ερωτήσεις, από αυτές που γράφονται κατά εκατομμύρια στα social media, όπως:

ΟΓΑ: ξεκινούν την Τρίτη τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για 550.000

ΟΓΑ: Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για 550.000
Από αύριο, Τρίτη, αρχίζουν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας για τον ΟΓΑ, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο διοικητής του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός.
Όπως είπε, τα προγράμματα αφορούν 550.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Οργανισμού, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις στα.......

10 εκατ. ευρώ το χρόνο "έμπαινε μέσα" το ΠΑΣΟΚ!!!

Γαμημεν@ μνημονιο!! "Πίσω στο Δημόσιο 13,6 εκατ. ευρώ από συντάξεις «μαϊμού»"


Στα 13,6 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που έχει επιστραφεί για συντάξεις που δεν έπρεπε να καταβληθούν, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στο έγγραφο ο κ. Σταϊκούρας, «η υπηρεσία συντάξεων, έχει κάνει κατά καιρούς στοχοποιημένους ελέγχους σε συνταξιούχους του Δημοσίου (χήρες, άγαμες θυγατέρες, διασταυρώσεις θανάτων με TAXIS κλπ.).
Αναζητήθηκαν συνολικά 26 εκατομμύρια ευρώ για αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις. Έχουν....

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Νάξου, πραγματοποίησαν εκδήλωση για να τιμήσουν την Ημέρα της Μητέρας την Κυριακή 12 Μαΐου , στο χώρο του ΚΕΓΕ.


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Νάξου, πραγματοποίησαν εκδήλωση για να τιμήσουν την Ημέρα της Μητέρας την Κυριακή 12 Μαΐου , στο χώρο του ΚΕΓΕ.