slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αννα-σταση! (video)




Στον έβδομο ουρανό η Άννα Κορακάκη και η Ελλάδα! Η φοβερή 20χρονη αναδείχθηκε ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ στα 25μ. με πιστόλι και μετά το προχθεσινό χάλκινο, μας χάρισε και το πρώτο χρυσό έπειτα από 12 χρόνια!

Περήφανη όλη η Ελλάδα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ


Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιήσει στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης εργαστήρι δημιουργικής θεατρικής γραφής, με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέαΧρύσα Σπηλιώτη.
Με κέφι και καλοκαιρινή διάθεση, κάνοντας πέντε βήματα –όσες και οι μέρες του εργαστηρίου - οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από τη θεωρία στο παιχνίδι της θεατρικής συγγραφικής δημιουργίας.
Πηγή έμπνευσης για το εγχείρημα «Ο Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Σ’ αυτό τον βαθύ όσο και ξεκαρδιστικό μονόλογο, ένας ζωντανός ονειρεύεται και σχεδιάζει τον επικήδειο λόγο που....

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 11/08

Μουσική Παράσταση:Στον Ουρανό μια Νύχτα με τα Αστέρια
Πέμπτη 11Αυγούστου, 20:30, Πρώην Σχολή Ουρσουλινών
Μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα, δύο επιτυχημένες παραστάσεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και δύο εξαιρετικές παραστάσεις στο Αμμάν της Ιορδανίας και τη Φλωρεντία ,η Κλεονίκη Δεμίρη στο τραγούδι και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο ανανεώνουν το πρόγραμμά τους και ετοιμάζουν μουσικά ταξίδια μέχρι τ' αστέρια! Με οδηγό το αργεντίνικο αλλά και το ελληνικό τανγκό θα περάσουμε μια βόλτα από το Μεξικό για να επιστρέψουμε στη Μεσόγειο: Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα… ακολουθώντας ή ψάχνοντας το δικό μας αστέρι. Έρωτας, χορός, ταξίδι με τραγούδια της κάτω Ιταλίας, ιταλικός κινηματογράφος με τη μουσική του Nikola Piovanni, περιπλανήσεις στην Αθήνα του τότε και του σήμερα και συνθέσεις του Νεοκλή Νεοφυτίδη.Ελάτε να μοιραστούμε μαζί μια μουσική εμπειρία που θα αγγίξει την ψυχή μας!»

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ ΝΑΞΟΥ


Για μια ακόμη χρονιά ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Απειράνθου Νάξου διοργανώνει έκθεση βιβλίου σε αίθουσα του σχολείου.
Η έκθεση γίνεται για ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου, ώστε τα όποια έσοδα, να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου, να καλύψουν τις τυχόν ανάγκες που θα παρουσιασθούν και να είναι σε πλήρη και άριστη οργάνωση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο επισκέπτης θα μπορεί να ξεφυλίσει και να επιλέξει βιβλία, σε χαμηλές τιμές από όλα  τα είδη της παγκόσμιας και Ελληνικής λογοτεχνίας, ιστορικά, παιδικά,επιστημονικά και Ναξιακά.
Στην έκθεση επίσης θα υπάρχουν μια σειρά απο σπάνια βιβλία του αρχείου της βιβλιοθήκης του συγχωριανού μας εκδότη και δημοσιογράφου μακαρίτη Μιχάλη Γρατσία τα οποία πρόσφερε στη

Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας

 
Βρισκόμαστε προς το τέλος του καλοκαιριού και η καλλιέργεια της ελιάς είναι στο πιο κρίσιμο σημείο της. Και είναι απαραίτητη η προστασία μέσα των ψεκασμών δακοκτονίας από την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου… Οι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν από τις 10 έως τις 18 Αυγούστου και θα αφορούν τις τοπικές και δημοτικές ενότητες Φιλωτίου, Χαλκείου, Δαμαιρώνα, Σαγκρίου, Ποταμιάς και Μελάνων…

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο Διευθυντής Δακοκτονίας Φλώριος Βάσιλας (Γεωπόνος) και έχει τίτλο «Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας»

Η 44η Αιμοδοσία Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

 
Ξεκινάει την Παρασκευή 12 Αύγουστου (από 9:30 π.μ. έως 1:30 μ.μ. )και θα συνεχιστεί την Σάββατο 13 (από 9:30 π.μ. έως 1:00 μ.μ. & 5:30 έως 8:30 μ.μ) και Κυριακή 14 Αυγούστου (από 9:30 π.μ. έως 1:00 μ.μ.) η 44ή εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε αιμοδότη η γνωστοποίηση του Α.Μ.Κ.Α του.

Παρακαλούμε να προσέλθετε όσο το δυνατόν περισσότεροι προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες σε αίμα των

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις Συλλόγου Δαμαριώνα Νάξου

«Όψεις της κοινωνικής ζωής του Δαμαριώνα Νάξου μέσα από βιογραφικές αφηγήσεις των κατοίκων του»

            Ο Θεόδωρος Ιωαν. Κεχαγιάς μέσα από την πρώτη συγγραφική του προσπάθεια επιχειρεί να αναπαραστήσει όψεις της κοινωνικής ζωής του Δαμαριώνα Νάξου την περίοδο άνθησης του παραδοσιακού λαϊκού πολιτισμού.

Οι "Πολίτες για τα Νησιά μας" συναντήθηκαν με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη


Η Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας, το πρωί της Πέμπτης 04.08.2016, πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία της με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη, επί τη ευκαιρία της επίσκεψης του στη Νάξο.
Πραγματοποιήθηκε διαλογική συζήτηση όπου ο Υπουργός μας ενημέρωσε για τις εξελίξεις σχετικά με τις.....μέχρι τώρα ενέργειες που αφορούν το χαρτοφυλάκιο που του έχει ανατεθεί, ενώ από τη μεριά μας θέσαμε ζητήματα που αφορούν τον Τόπο μας και αποτελούν μέρος των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα: