slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΥΧΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Τα καταστήματα Παγώνη Χριστουγεννιάτικες Ευχές | Christmas Greetings 2021

 

Pagonis Stores wish you Happy Holidays and a Happy New Year 
Τα καταστήματα Παγώνης σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ

 Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, μεταξύ του αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανού Πέτσα, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, σχετικά με το μείζον ζήτημα της λειψυδρίας στη νήσο Σύρο, υπογράφηκε σήμερα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.000 ευρώ υπέρ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης -Αποχέτευσης Σύρου (ΔΕΥΑΣ).

Ο κ. Πέτσας, ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα του Δημάρχου, έκανε πράξη άμεσα τη δέσμευσή του και σήμερα υπέγραψε το ύψος του ποσού της επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, το οποίο θα διατεθεί για την αγορά της απαραίτητης μονάδας αφαλάτωσης, που θα δώσει λύση στο οξύ πρόβλημα υδροδότησης που ταλαιπωρεί τους κατοίκους και επισκέπτες της Σύρου.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

-Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Το πρόγραμμα βοήθειας της ΕΕ στην τουρκοκυπριακή κοινότητα αποσκοπεί στην επανένωση της Κύπρου.

 

Όχι στη λύση «δύο κρατών» που υποστηρίζει η τουρκοκυπριακή πλευρά καθοδηγούμενη από την Τουρκία»

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την έγκριση προγράμματος βοήθειας για τη  τουρκοκυπριακή κοινότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά με ερώτησή του να προβεί η Επιτροπή σε ελέγχους τήρησης των υποχρεώσεών της τουρκοκυπριακής πλευράς αναφορικά με τους πραγματικούς στόχους της βοήθειας που είναι η διευκόλυνση της επανένωσης της Κύπρου και η ουσιαστική χρηματοδότηση στην Επιτροπή για τους Αγνοούμενους.

Το ΣτΕ δικαιώνει τις προτάσεις του Περιφερειακού Συμβούλου Μηνά Λυριστή


 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε ως μη νόμιμο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορά την επένδυση κατασκευής ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων στη θέση «Φερά Γκρεμνά -Βατούδια» της Άνω Μεράς.


Η απόφαση αυτή αποτελεί μια δικαίωση του αγώνα που ξεκίνησα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η οποία συνοδεύτηκε από την αρνητική -ομόφωνη- απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυκόνου το οποίο γνωμοδότησε αρνητικά ως προς την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία αφορά το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης που κατέθεσε η ενδιαφερόμενη εταιρία (απόφαση την οποία το ΣτΕ επικαλείται).

Ομιλια του Πρόεδρου της Τ.Κ. Σαγκρίου. Μιχάλης Μανιός στην τελετή μετονομασίας του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σαγκρίου, σε «Γεώργιος Ιωαν. Μαϊτός».

 

Τιμώντας τη μνήμη του Γεωργίου Μαϊτού και υλοποιώντας τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου η λιτή τελετή μετονομασίας του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σαγκρίου, σε «Γεώργιος Ιωαν. Μαϊτός».
Η μετονομασία του σχολείου αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του Γεωργίου Μαϊτού στη γενέτειρά του, στο Σχολείο Σαγκρίου, αλλά και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση των Κυκλάδων, όπου υπηρέτησε με ήθος, αφοσίωση και εργατικότητα.
Θέλω Θερμά να ευχαριστήσω όσους συνετέλεσαν στην απόφαση της μετονομασίας του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του Σαγκρίου σε Σχολειό και
Νηπιαγωγείο Γεώργιος Ιωάννου Μαϊτός.

Όταν τα τουρκικά ΜΜΕ προβάλουν Τσίπρα



… δεν είναι κολακευτικό για κανέναν στην Ελλάδα

Ο.ΝΑ.Σ.: ψήφισμα για τον Μανώλη Μανωλά

                                                                 



                   Αποτέλεσμα εικόνας για ονασ                                                          Αθήνα :  17/12/2021

   



                                                                                                                   Αρ. Πρωτ.:  165

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στην Αθήνα, σήμερα 17.12.2021 και ώρα 17:30, στα γραφεία της Ο.ΝΑ.Σ.,  συνήλθαν, εκτάκτως, τα   μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω του αγγέλματος του θανάτου του Μανώλη Δημητρίου Μανωλά, πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) και ενός από τους συντελεστές που συνέβαλαν στην ίδρυσή της.

Το Δ.Σ. για την συνολική προσφορά του Μανώλη Μανωλά στα ναξιακά δρώμενα αποφάσισε, ομόφωνα:

Ψήφισμα διαμαρτυρίας της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων των Συλλόγων-μελών της Ο.ΝΑ.Σ.,

   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ   ΣΥΛΛΟΓΩΝ            Μάρνη  33,   Αθήνα  10432 Τηλέφωνο - Φαξ : 210. 52 34 576    e-mail : onas.naxos@yahoo.gr  



Ψήφισμα

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), που συνήλθε, σήμερα Κυριακή 28-11-2021 και ώρα 17:00, στη Λέσχη του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου, Ανταίου 47 Γαλάτσι, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

H σύνθεση του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) μετά τη συγκρότηση σε σώμα των νεοεκλεγέντων μελών όπως προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες της 12/12/2021

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), τα οποία αναδείχθηκαν από τις εκλογές της Κυριακής 12/12/2021, συνήλθαν την Τρίτη, 14/12/2021, στην αίθουσα του Συλλόγου Κεραμιωτών Νάξου, προκειμένου να συσταθούν σε Σώμα, όπως το άρθρο 15 του καταστατικού της Ομοσπονδίας ορίζει. Τα μέλη του Δ.Σ. προσκλήθηκαν από τον πλειοψηφήσαντα Σύμβουλο κ. Μανώλη Ιουλ. Καλαϊτζή (αρ. πρ.161 /13.12.21 ). Από την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε προέκυψαν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και ως εκ τούτου, το νέο Δ.Σ. έχει ως ακολούθως: