slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου


Τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει η δημοτική κοινότητα Νάξου την Τρίτη 22 Απριλίου στη 1;30 το μεσημέρι στο γραφείο της κοινότητας (Δημαρχείο)... Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και η εκμίσθωση τμημάτων κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού (όπως εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής).

Τα θέματα αναλυτικά:

Κοσμοσυρροή στη γιορτή της Παναγίας της Αργοκοιλιώτισσας στη Νάξο (φώτος)

Προσθήκη λεζάντας
Προσθήκη λεζάντας
Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα αλλά και σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό γιορτάστηκε κι εφέτος η μεγάλη εορτή της Νάξου της Παναγίας της Αργοκοιλιώτισσας στο Αργοκοίλι της Κορώνου.
Πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της Νάξου και όχι μόνο, ανηφόρησαν στο Αργοκοίλι για να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και να ανάψουν ένα κερί στη

Αριστούργημα! Δείτε τη Νάξο και όλα τα νησιά από ψηλά (video+φώτος)Μέσα στις επόμενες ημέρες στο Tripinview.com όπως εξηγεί στο WE του news247.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Αχιλλέας Χατζηνίκος θα "ανέβει" και η Ιταλία ενώ στα τέλη Μαΐου πετάνε για να αποτυπώσουν σεΥπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να κάνετε zoom in και out, να αλλάξετε οπτική γωνία, και γενικότερα να… κολλήσετε με τις ώρες ταξιδεύοντας...

Τι αλλάζει στις φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς,αγρότες και «μπλοκάκια» (βίντεο)


Δείτε ποιες αλλαγές έρχονται στις φορολογικές δηλώσεις και πώς επηρεάζονται οι μισθωτοί, οι αγρότες και τα «μπλοκάκια»


Έως τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να υποβληθούν φέτος οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ενώ οι φόροι του εκκαθαριστικού θα πρέπει να πληρωθούν σε τρεις δόσεις, μία έως το τέλος Ιουλίου, μία έως το τέλος Σεπτεμβρίου και μία έως το τέλος Νοεμβρίου.

Aντιπυρική περίοδος 2015: Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ως φορέας της Κεντρικής Διοίκησης, με κύρια αποστολή το συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε όλο το φάσμα της διαχείρισης κινδύνων από την εκδήλωση καταστροφών, εξέδωσε το υπ' αριθ. πρωτ. 2195./3-04-2015 έγγραφό της με θέμα:
«Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2015»
Στο ανωτέρω έγγραφο προσδιορίζονται με απόλυτη σαφήνεια οι ρόλοι και αρμοδιότητες όλων των εμπλεκομένων φορέων σε έργα, δράσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών και παρέχονται συντονιστικές οδηγίες.
Το κείμενο μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της υπηρεσίας μας (civilprotection.gr/el/εγκυκλιοιή από τη Διαύγεια στην διεύθυνση https://diavgeia.gov.gr/decision/view/7035465ΦΘΕ-5ΒΞ .

Οφειλές προς το δημόσιο: ένα-ένα τα βήματα για τις εκατό δόσεις

Περισσότερες από 5.000 αιτήσεις οφειλετών έχει συγκεντρώσει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη ρύθμιση των 100 δόσεων που άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής.

Η διαδικασία αφορά σε ληξιπρόθεσμες οφειλές έως την 1η Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι υπάγονται τόσο οι τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, όσο και όλοι οι φόροι ακινήτων και τα τέλη κυκλοφορίας. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, το «κούρεμα» επεκτάθηκε και στους διάφορους πρόσθετους φόρους και σε πρόστιμα που ενσωματώθηκαν στην κύρια οφειλή.
Βήμα-βήμα η ρύθμιση: Σε πέντε απλά βήματα, σύμφωνα με το capital.gr, μπορούν οι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι που χρωστούν στην εφορία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως και 100 μηνιαίες δόσεις που η καθεμιά μπορεί να είναι τόσο μικρή όσο και 20 ευρώ.
Παρατίθενται ένα-ένα τα βήματα, τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να ξεκινήσουν την τμηματική αποπληρωμή των οφειλών τους:

Ποιοι δικαιούνται βοήθεια απο το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης


Αιτήσεις από αύριο 20 Απριλίου και για ένα μήνα (ως τις 20 Μαΐου) θα μπορούν να υποβάλουν χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά, άνεργοι και μεμονωμένα άτομα για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης που περιλαμβάνει ένα τρίπτυχο κοινωνικών μέτρων, με δωρεάν ρεύμα ως 300 κιλοβατώρες το μήνα, κάρτα τροφίμων αξίας από 70 ευρώ ως 220 ευρώ το μήνα και επίδομα ενοικίου, επίσης από 70 ευρώ ως 220 ευρώ το μήνα.

Η βασική προϋπόθεση που πρέπει να πληρούν όσοι σπεύσουν να υποβάλουν αιτήσεις είναι να έχουν πραγματικό δηλωθέν εισόδημα για το έτος 2014 έως 6.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων μελών της οικογένειάς τους.

Φθηνό ρεύμα (;) για τα ξενοδοχεία


Ερώτηση προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσαν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας και ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου της Ν.Δ., κ. Σταύρος Καλαφάτης, προτείνοντας να καθιερωθεί μειωμένο τιμολόγιο κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τις τουριστικές επιχειρήσεις, όπως ισχύει και για τη βιομηχανία. 
Οι κ.κ. Κόνσολας και Καλαφάτης προτείνουν τα κριτήρια ένταξης των τουριστικών επιχειρήσεων στο συγκεκριμένο μέτρο να συνδέονται με την κατανάλωση, τις θέσεις εργασίας αλλά και με τη δυνατότητα των επιχειρήσεων αυτών να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Επισημαίνουν, επίσης, ότι η μείωση της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ισχύσουν μειωμένα τιμολόγια κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ για τις τουριστικές επιχειρήσεις. 

Ποιοι τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα;


Αυτοί είναι οι top spenders!!!

Ο τουρισμός αποτελεί μία τεράστια παγκόσμια βιομηχανία και τα κέρδη έφτασαν τα 1,245 δισεκατομμύρια δολάρια, σε όλο τον κόσμο, την περασμένη χρονιά. Όμως, δεν ξοδεύουν όλοι οι τουρίστες στους τόπους των διακοπών τους τα ίδια χρήματα. Κάποιοι ξοδεύουν περισσότερα και κάποιοι λιγότερα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού WTO), την περασμένη χρονιά οι Κινέζοι ήταν εκείνοι που έβαλαν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ενώ βρίσκονταν μακριά από την πατρίδα τους.

ΠΑΣΟΚ: Μπορεί να μας εξηγήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γιατί τροφοδότησε αυτές τις αφελείς φήμες και ψευδαισθήσεις;

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη ρωσική διάψευση περί προκαταβολής 5 δις ευρώ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη βλάβη που προξένησε στη διεθνή θέση της χώρας προκαλώντας κατηγορηματική ρωσική διάψευση για τις παιδαριώδεις μπούρδες περί επικείμενης προκαταβολής 5 δις ευρώ;
Μπορεί να μας εξηγήσει γιατί τροφοδότησε αυτές τις αφελείς φήμες και ψευδαισθήσεις;

Βερέμης: Καταληψίας και αιώνιος φοιτητής ο Τσίπρας – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλίση στην παραβατικότητα (ηχητικό)


Ο Θάνος Βερέμης για τις αλλαγές στην Παιδεία και τον Αλέξη ΤσίπραΠροσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τα φοιτητικά του χρόνια, εξαπέλυσε ο καθηγητής Θάνος Βερέμης χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Focus, χαρακτήρισε αιώνιο φοιτητή τον πρωθυπουργό καθώς όπως είπε έκανε 10 χρόνια να πάρει πτυχίο ενώ πρόσθεσε ότι μπήκε στην κυβέρνηση με τις εμπειρίες του «καταληψία» του «αιώνιου φοιτητή» και του «μηδέποτε ενδιαφερομένου».